Sporza

Penalty in toegevoegde tijd helpt Arsenal voorbij Burnley

26/11/2017 - 17:11
"In de Premier League blijft Arsenal bovenaan meedraaien. Het won met het kleinste verschil tegen Burnley, dankzij een strafschop in de 92e minuut."

1. Arsenal verslaat Burnley dankzij panenka in de 97e minuut (22/01/2017 - Sporza)

Arsenal springt naar de tweede plaats in Engeland na een 2-1-zege tegen Burnley. In de extra tijd kantelde de match nog twee keer, door twee penalty's. [naar artikel]

2. LIVE. Aubameyang mist penalty in toegevoegde tijd! (02/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

• Tottenham - Arsenal • Wembley • 29ste speeldag Premier League • Aftrap: 13u30 [naar artikel]

3. Giroud maakt in toegevoegde tijd knotsgekke comeback van Arsenal compleet (3-3) (03/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na Liverpool is ook Arsenal bijna met de billen bloot gegaan op het veld van Bournemouth. De 'Gunners' stonden twintig minuten voor tijd 3-0 in [naar artikel]

4. Doelpuntenmaker Trossard en Arsenal duwen Burnley nog dieper in de put (17/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Arsenal was zaterdagnamiddag een maatje te groot voor het Burnley van Vincent Kompany. Doelpuntenmaker Trossard en co wonnen met 0-5 op Turf Moor. Met een schamele 13 op 75 lijkt Burnley steeds meer een vogel voor de kat. [naar artikel]

5. Koscielny bezorgt Arsenal in slotseconden volle buit tegen Burnley (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Arsenal heeft vandaag op de zevende speeldag in de Premier League in extremis de drie punten gepakt op het veld van Burnley. De Franse verdediger [naar artikel]

6. Arsenal en Lokonga bijten tanden stuk op Burnley, Tielemans triomfeert tegen Trossard (23/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Arsenal is zondag op de 23e speeldag van de Premier League tegen zuur puntenverlies aangelopen. Hekkensluiter Burnley sprokkelde een punt in Londen (0-0). [naar artikel]

7. Cristiano Ronaldo helpt Manchester United met goal en assist aan eenvoudige zege tegen Burnley (30/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Manchester United heeft donderdagavond met 3-1 gewonnen van degradatiekandidaat Burnley. McTominay, Mee (eigen doelpunt) en Ronaldo zorgden iets voorbij het halfuur al voor een comfortabele 3-0 voorsprong, de 3-1 van Lennon was voor Burnley slechts een doekje voor het bloeden. [naar artikel]

8. LIVEBLOG BURNLEY-ARSENAL. Ook Trossard pikt zijn doelpuntje mee (17/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Arsenal is, samen met Trossard, aan een sterke reeks bezig. Wat doen ze tegen het Burnley van Kompany waar het veel minder loopt? Volg het via onderstaande liveblog. [naar artikel]

9. Ai, ai, Burnley: Ploeg van Vincent Kompany geeft dubbele voorsprong weg bij West Ham (10/03/2024 - Sporza)

Komt het nog goed met Burnley? Op bezoek bij West Ham, de 7e in de Premier League, kwam de ploeg van Vincent Kompany op een dubbele voorsprong bij de rust. In een pijnlijke tweede helft werd die echter nog weggegeven. Danny Ings tekende in de toegevoegde tijd voor de gelijkmaker. Burnley springt zo wel opnieuw naar de voorlaatste plaats. [naar artikel]

10. Cercle Brugge graait op de valreep de volle buit mee bij OHL na rake penalty van Denkey in extra tijd (16/12/2023 - Sporza)

Cercle Brugge heeft tegen OH Leuven weer aangeknoopt met de overwinning, ook al ging het zeker niet van harte. Kevin Denkey schonk zijn team een late driepunter met een penalty diep in de toegevoegde tijd. [naar artikel]

11. Burnley van Kompany en scorende Benson buigt in toegevoegde tijd achterstand om en staat vijf punten los op kop (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vincent Kompany blijft harten veroveren in Burnley. Tegen Rotherham leken ‘The Clarets’ lang op weg naar een thuisnederlaag, maar in een knotsgekke slotfase sleepte Burnley - mede dankzij een scorende Manuel Benson - alsnog een overwinning uit de brand. Kompany en co staan nu vijf punten los op kop in de Championship. [naar artikel]

12. Football Talk. Barça pas laat voorbij Levante dankzij De Jong - Doelpuntenmaker Trossard verslaat Arsenal van Lokonga (10/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op de 31e speeldag van de Spaanse voetbalcompetitie ontving Levante zondagavond FC Barcelona. De Catalanen wonnen de partij in extremis met 2-3. Morales opende de score voor de thuisploeg vanop de stip in de 52e minuut. De thuisploeg miste in de 56e minuut een nieuwe penalty en Aubameyang bracht Barça opnieuw langszij (59.). Nog geen vijf minuten later scoorde Pedri (63.) de 1-2. Melero bracht de stand weer in evenwicht met een nieuw penaltydoelpunt. Luuk de Jong kon echter in de toegevoegde tijd Barcelona nog de overwinning schenken (90.+2). [naar artikel]

13. Dat was nipt: Kompany ontsnapt met Burnley aan nederlaag tegen Watford dankzij goal in minuut 95 (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Burnley heeft in extremis een nederlaag kunnen voorkomen in de Championship. Het team van coach Vincent Kompany scoorde tegen Watford pas diep in de toegevoegde tijd de 1-1. [naar artikel]

14. VIDEO: Koscielny scoort controversiële goal in extra tijd voor Arsenal (02/10/2016 - Sporza)

Arsenal behoudt zijn plaatsje in de subtop, al kostte het tegen Burnley bloed, zweet, tranen en een heel wat controverse. Koscielny maakte vlak voor tijd de 0-1, met wat hulp van zijn hand. [naar artikel]

15. Football Talk. Benteke scoort tegen Arsenal - Selemani verlengt contract bij KV Kortrijk, waar Van Handenhoven T2 wordt (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Christian Benteke heeft zijn eerste goal van het seizoen gescoord. De spits bracht Crystal Palace vijf minuten na rust op 1-1 tegen Arsenal, dat in de eerste helft op voorsprong was gekomen via Aubameyang. Palace leek lange tijd op weg naar een stunt, na de 1-2 van Edouard een kwartier voor tijd. Maar in de toegevoegde tijd maakte Lacazette alsnog gelijk. Arsenal is pas twaalfde in de Premier League, Crystal Palace veertiende. [naar artikel]

16. Football Talk. Benteke scoort tegen Arsenal - Anderlecht is Lissens enkele maanden kwijt met zware knieblessure (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

17. Arsenal struikelt verrassend in League Cup, scorende Onana wipt Burnley van Kompany (01/11/2023 - Sporza)

Verrassingen in de Beker? Ook in Engeland is het een fenomeen. Na Manchester City is ook Arsenal, de nummer 2 in de Premier League, al uitgeschakeld. Rode Duivel Amadou Onana hielp Everton dan weer aan een ticket voor de volgende ronde tegen Burnley. [naar artikel]

18. Nunez kopt de 3-1 tegen de touwen en helpt Liverpool voorbij Burnley (10/02/2024 - Sporza)

Manchester City boekte eerder deze middag al een zege tegen Everton, dus weten The Reds wat hen te doen staat. Thuis tegen het Burnley van Vincent Kompany moet er gewonnen worden, al gaat dat voorlopig minder vlot dan verwacht. [naar artikel]

19. LIVEBLOG BURNLEY-ARSENAL (16u). Gaat Kompany opnieuw kopje onder tegen Trossard en co? (17/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

20. Met dank aan cruciale treffer van Leandro Trossard: Arsenal na penalty’s voorbij Porto (13/03/2024 - Sporza)

Met dank aan Leandro Trossard. Arsenal staat na een zenuwslopende return tegen Porto voor het eerst sinds 2010 in de kwartfinale van de Champions League. De Rode Duivel wiste met een knappe goal de Portugese bonus van de heenmatch uit. Nadien was het tot minuut 120 tevergeefs wachten op een winnende goal. In de strafschoppenreeks trok Arsenal aan het langste eind. [naar artikel]

21. Vincent Kompany pakt met Burnley op valreep punt tegen Watford (14/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Competitieleider Burnley heeft dinsdagavond in extremis een zeldzame nederlaag in de Championship kunnen ontlopen. Het team van coach Vincent Kompany mikte tegen Watford op een elfde zege op rij maar speelde 1-1 gelijk. De thuisploeg scoorde pas diep in de toegevoegde tijd. [naar artikel]

22. Patro verspeelt in toegevoegde tijd twee punten tegen beloften van Club Brugge (03/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Patro was lange tijd op weg naar een zege tegen de beloften van Club Brugge, maar Romeo Vermant trapte in de toegevoegde tijd de gelijkmaker voorbij doelman Belin. De Maaslanders pakken 7 op 12 en staan op de tweede plaats op vijf punten van leider Lommel SK. [naar artikel]

23. "Bij elke andere club ter wereld lag Kompany al lang buiten" (11/03/2024 - Sporza)

Vincent Kompany en z'n team Burnley kregen dit weekend opnieuw een uppercut te verwerken. In de toegevoegde tijd gaven ze een 0-2-voorsprong nog uit handen tegen West Ham. Dat 2-2-gelijkspel betekent een wereld van verschil in de strijd tegen de degradatie die, op 10 speeldagen van het einde, gestreden lijkt. Dat beseft ook Matt Scrafton van de Burnley Express. [naar artikel]

24. Origi helpt glansloos Liverpool voorbij Burnley naar vierde plaats (12/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Liverpool heeft zondag op de 28e speeldag in de Engelse Premier League een moeizame 2-1 overwinning geboekt tegen Burnley. Rode Duivels Simon Mignolet en Divock Origi startten in de basis bij de Reds, Origi werd in de 79e minuut naar de kant gehaald. [naar artikel]