Het Havencentrum komt dichter bij de stad. In plaats van de afgelegen locatie in Lillo, verhuist het havenbelevingscentrum over enkele jaren naar de Droogdokkensite. Op die manier wil men een breder publiek aanspreken, en hoopt men jaarlijks op 100.000 bezoekers. De opening is voorzien voor Pasen 2022. [naar artikel]
Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]
Café In de 7 Saeeligheden in Lillo heeft nieuwe uitbaters: een ouder koppel uit Antwerpen dat vanaf september het roer overneemt van huidige cafébaas Mil Boriau. Die maakte onlangs bekend dat hij het door de grote overrompeling in het piepkleine Lillo niet meer zag zitten om het café uit te baten. Een veertigtal kandidaten meldde zich, de deal werd uiteindelijk in één avond gesloten. [naar artikel]
’t Pleintje was nog de enige plaats in Scheldedorpje Lillo waar je een keuze kon maken uit een volledige menukaart. Dat is voorlopig voorbij, want uitbaters Nicole Nijs (62) en Rudi Lambrechts (67) stoppen ermee en zoeken een nieuwe uitbater. [naar artikel]
Café In de 7 Saeeligheden in Lillo heeft nieuwe uitbaters: een ouder koppel uit Antwerpen dat vanaf september het roer overneemt van huidige cafébaas Mil Boriau. Die maakte onlangs bekend dat hij het door de grote overrompeling in het piepkleine Lillo niet meer zag zitten om het café uit te baten. Een veertigtal kandidaten meldde zich, de deal werd uiteindelijk in één avond gesloten. [naar artikel]
De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
Na zaterdag hebben de Brugse uitbaters van een horecazaak in het Nederlandse grensstadje Sluis hun zaak ook op zondag geopend. Dat mag eigenlijk niet, want de horeca moet in Nederland nog altijd verplicht gesloten blijven door de coronamaatregelen. [naar artikel]
Eén maand geleden meerde de Waterbus voor het eerst aan in fort Liefkenshoek en het piepkleine Scheldedorpje Lillo, amper drie straten groot. Sedertdien ontdekken toeristen uit Antwerpen en omgeving de twee historische parels. De horeca en het Poldermuseum in Lillo krijgen een boost door al dat volk. [naar artikel]
Oudsbergen heeft alle horeca-uitbaters aangeschreven met richtlijnen voor een eventuele heropening. Op dit moment worden er met vier uitbaters concrete plannen en afspraken gemaakt. [naar artikel]
HasseltLimburgse horeca-uitbaters zijn niet te spreken over het eventuele verbod op aparte rookruimtes dat Kom op tegen Kanker via de rechtbank wil afdwingen. “We hebben enkele jaren geleden enorm geïnvesteerd in die rookkamers. Er is een heksenjacht op de horeca aan de gang.” [naar artikel]
Weer of geen weer, niemand kan de Pokémonvangers uit Lillo houden. En gelukkig maar want de horeca krijgt er alvast een boost door. "We zijn wel [naar artikel]
“Echte” versoepelingen kunnen pas vanaf midden januari. Dat benadrukte premier De Croo vrijdagavond. Bijgevolg zal de horeca wellicht niet voor 1 februari heropenen. Horeca Vlaanderen toont begrip: “De uitbaters beseffen dat een sluiting nu nog nodig is.” [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. Zodra de verplichte sluiting opgeheven wordt, vervalt de Vlaamse hinderpremie waar veel uitbaters nu het hoofd mee boven water houden. Horeca Vlaanderen trekt aan de alarmbel. “Als je een restaurant of café maar op 30 procent kan laten draaien, moet er een vorm van steun of compensatie komen”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Anders dreigt het bloedbad.” [naar artikel]
Na maanden kwakkelweer kondigt zaterdag zich aan als een onvervalste zomerdag. Een potentiële hoogdag in wording aan de kust waar ijsjesverkopers, gocartverhuurders en horeca-uitbaters klaar zijn om de massa aan toeristen te ontvangen. “Als de weersvoorspellingen er zijn, dan komen ze sowieso”, klinkt het. [naar artikel]
Horeca-uitbaters zijn tevreden met de eerste week sinds de heropstart na de lockdown, zo blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen bij haar... [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
Op de Scheldeoever bij het kruispunt Scheldelaan-Kastelweg prijkt opnieuw een boom. Havenschepen Marc Van Peel (CD&V) en voorzitter van het Havencentrum Lillo Ludwig Caluwé huldigden het kunstwerk zaterdag in. Een herstel van een oude Antwerpse traditie. [naar artikel]
11 horeca-uitbaters aan de Westkust zijn de afgelopen week het slachtoffer geworden van een wisseltruc. De politie verdenkt twee vrouwen en een man die waarschijnlijk een bende vormen. Ze zouden Frans spreken en brengen hun slachtoffers in de war. [naar artikel]
Heel wat Limburgse horeca-uitbaters twijfelen nog of ze al dan niet een groot scherm plaatsen tijdens het WK voetbal. Binnen een kleine maand start het Wereldkampioenschap in Quatar met onze Rode Duivels. De stijgende energieprijzen en de onzekere weersomstandigheden houden horeca-uitbaters tegen om een groot evenement te organiseren. Maar ook de sfeer bij de supporters zit er nog niet echt in, in tegenstelling tot de vorige edities die plaatsvonden in de zomer, zo klinkt het bij de uitbater van café Gerechtshof in Tongeren. [naar artikel]
De avondklok om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen, is nu van kracht in heel de provincie Antwerpen. Na een groep Antwerpse ondernemers, stapt nu ook een tiental horeca-uitbaters uit Rijmenam naar de Raad van State. Zij vinden het niet kunnen dat ze om 11 uur 's avonds de deuren moeten sluiten, terwijl de cafés en restaurants in de Vlaams-Brabantse buurgemeenten mogen openblijven tot 1 uur 's nachts. [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
Na zes maanden achter slot en grendel kan de horeca vandaag weer zijn terrassen openen. Vanaf de persconferentie over de heropening heeft VRT NWS twee Leuvense horeca-uitbaters gevolgd tijdens hun voorbereidingen. Hoe beleefden zij de laatste rechte lijn richting heropening? Bekijk het hier. [naar artikel]
De Truiense horeca-uitbaters staan te popelen om hun gasten opnieuw op een veilige manier te ontvangen en in de watten te leggen. Het stadsbestuur wil hen hierbij maximaal ondersteunen en geeft de uitbaters bij de heropstart opnieuw de gelegenheid om tot en met 31 oktober 2021 hun terraszone uit te breiden [naar artikel]
Nog niet op restaurant, nog niet op café, nog geen terrasje in de paasvakantie. De horeca mag op 1 mei weer open, net geen 200 dagen na de sluiting in oktober. “Een harde boodschap, maar eindelijk is er duidelijkheid”, zegt Horeca Vlaanderen. Om uitbaters te helpen de laatste twee maanden door te komen, verhoogt de Vlaamse regering de tegemoetkoming. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.