De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘De auto is een aflopend verhaal’

De Standaard

02/12/2017 - 23:07

Een minister en twee schepenen van Mobiliteit gingen op De Nacht van De Standaard met elkaar in debat. Overheen vele verschillen, één rode draad: structurele maatregelen nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren, is titanenwerk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Renners van EF Pro Cycling met aflopend contract die inleverden krijgen nieuwe overeenkomst aangeboden (29/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  EF Pro Cycling biedt de renners met een aflopend contract die eerder dit jaar akkoord gingen met een (tijdelijke) salarisvermindering een verlenging van een jaar aan. Dat bevestigt ploegbaas Jonathan Vaughters in een gesprek met Cyclingnews.
  [naar artikel]
 2. Gaat Genk voor Bernd Thijs of Nederlander als opvolger van Maes? (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dat het voor Peter Maes een aflopend verhaal was bij Racing Genk, was al een tijdje duidelijk. Het water tussen hem en Patrick Janssens was zó
  [naar artikel]
 3. Het heelal gaat dood! En dan? (07/04/2019 - De Morgen)
  Het heelal ligt op sterven. De sterrenstelsels branden op en over 5 miljard jaar dooft onze zon uit. Het leven in het heelal is een aflopend verhaal, zeggen experts. 'Maar dat zegt nog niets over de kosmos als geheel. Wie weet komt er ooit weer een big bang?'
  [naar artikel]
 4. A MAN'S WORLD (10/04/2019 - De Morgen)
  Ja, bij de grote tennistoernooien verdienen vrouwen evenveel als mannen. Alleen daar. En dan nog. Pleiten voor gelijke betaling van mannen en vrouwen lijkt op een achterhoedegevecht dat haaks staat op de realiteit van topsport. Maar misschien is vrouwensport sowieso wel een aflopend verhaal.
  [naar artikel]
 5. ‘Superkern’ sukkelt naar eindstation, NMBS trekt aan de noodrem (08/06/2020 - De Morgen)
  Een gratis tienrittenkaart uitdelen zonder de NMBS te verwittigen? De ‘superkern’ ging afgelopen weekend de mist in. De huidige formule met tien partijen is een aflopend verhaal, maar wat komt er in de plaats?
  [naar artikel]
 6. ‘t Zal weer geen einde in schoonheid worden: transferdeadline in Turkije voorbij, dus blijft Bolat een Buffalo (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Sinan Bolat (33) blijft tot de zomer bij AA Gent. Turkse belangstelling én een aflopend contract zorgden de voorbije dagen voor turbulentie tussen de doelman en zijn club. Bolat werd in zijn carrière wel vaker geconfronteerd met een aflopend contract. En dat zat hem nooit lekker.
  [naar artikel]
 7. 'Ik heb geen tijd meer om cheerleader te spelen' (14/04/2019 - De Morgen)
  Club Brugge en Eidur Gudjohnsen (35), dat is een aflopend verhaal. Aan de IJslandse pers verklaarde hij zijn bankzittersstatuut bij Club Brugge meer dan beu te zijn. In die mate dat hij een nieuwe ploeg zoekt. 'Ik heb geen tijd meer om op de bank te zitten.'
  [naar artikel]
 8. Vader en zoon verzinnen verhaal over gestolen auto om verkeersboetes te ontlopen (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een vader en zijn oudste zoon uit Sint-Katelijne-Waver verzonnen het verhaal dat de auto van de vader gestolen was. Zo wilden ze een einde maken aan de vele verkeersboetes die de jongste zoon bleef opstapelen.
  [naar artikel]
 9. Oliereus ExxonMobil wil ruim zestig banen schrappen in provincie Antwerpen (06/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil wil tegen eind 2021 zo’n 320 jobs schrappen in België, waarvan ruim zestig in de provincie Antwerpen. De herstructurering is het gevolg van de coronacrisis, maar er is meer aan de hand. “Olie is een aflopend verhaal”, zegt financieel expert Pascal Paepen.
  [naar artikel]
 10. Oliereus ExxonMobil wil ruim zestig banen schrappen in provincie Antwerpen (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil wil tegen eind 2021 zo’n 320 jobs schrappen in België, waarvan ruim zestig in de provincie Antwerpen. De herstructurering is het gevolg van de coronacrisis, maar er is meer aan de hand. “Olie is een aflopend verhaal”, zegt financieel expert Pascal Paepen.
  [naar artikel]
 11. TCO: welk kosten zijn belangrijk wanneer je een auto koopt? (07/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie naar een nieuwe wagen zoekt, doet dat meestal met een vooropgesteld budget. Een maximumbedrag dat die auto mag kosten. Maar dat is slechts de helft van het verhaal. Het globale kostenplaatje van een auto is een pak complexer. Enter: de vakterm TCO.
  [naar artikel]
 12. Wat is TCO en is de kostprijs niet meer belangrijk als je een nieuwe auto koopt? (07/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie naar een nieuwe wagen zoekt, doet dat meestal met een vooropgesteld budget. Een maximumbedrag dat die auto mag kosten. Maar dat is slechts de helft van het verhaal. Het globale kostenplaatje van een auto is een pak complexer. Enter: de vakterm TCO.
  [naar artikel]
 13. KOERS KORT. Dupont en Mertz naar Bingoal-WB - Renners EF die inleverden krijgen nieuwe overeenkomst aangeboden (29/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  EF Pro Cycling biedt de renners met een aflopend contract die eerder dit jaar akkoord gingen met een (tijdelijke) salarisvermindering een verlenging van een jaar aan. Dat bevestigt ploegbaas Jonathan Vaughters in een gesprek met Cyclingnews. EF Pro Cycling vroeg net als enkele andere teams eerder dit jaar, uiteraard door corona, aan z’n renners en stafleden om tijdelijk in te leveren om het voortbestaan van de ploeg niet in gevaar te brengen. Daar werd gehoor aan gegeven en de renners die akkoord gingen (en met een aflopend contract zitten), worden daar nu dus voor beloond.
  [naar artikel]
 14. Dit doet hoge temperatuur in gesloten auto met een kind: “Hoe jonger, hoe gevaarlijker” (06/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het verhaal van het tweejarig meisje dat vrijdag door de politie uit een hete auto werd gehaald, lokte afgelopen weekend veel reacties uit. Maar wat gebeurt er eigenlijk met het lichaam van een kindje als het een tijd in een hete gesloten auto zit?
  [naar artikel]
 15. Door besparingsplan moet cultuurzender Klara vijf mensen ontslaan (04/09/2018 - De Morgen)
  Klara moet het voortaan met vijf mensen minder doen na het ontslag van onder meer de laatste redacteur klassieke muziek. De ontslagen komen er door de besparingen, maar op de vloer maakt men zich zorgen over hun toekomst. "Als men Klara geen injectie geeft, wordt dat een aflopend verhaal", zegt Kurt Van Eeghem. 
  [naar artikel]
 16. Mooi verhaal uit Boetsja: patrouille redt doodsbange hond uit verwoeste auto (09/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na alle ellende komt er toch nog een mooi verhaal uit het kleine stadje Boetsja in Oekraïne. Nadat de stad werd bevrijd van de Russische bezetters, vond een patrouille in een van de auto’s een doodsbange hond die lag te slapen tussen de glasscherven. De mannen besloten haar mee te nemen naar de dierenarts, en bij te houden. Ze zouden haar nadien ook Boetsja hebben genoemd.
  [naar artikel]
 17. “Zelfs voor 32.000 euro verkoop ik de auto niet” (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanity Plates brengt vanavond niet alleen het verhaal achter de gepersonaliseerde nummerplaat, maar ook dat van de opvallende auto van Isabelle Swinnen (41) uit Gingelom. “Hij is al 38 jaar in ons bezit.”
  [naar artikel]
 18. STANDPUNT. Alternatief voor auto moet normaal worden (10/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  We moeten ons op een andere manier gaan verplaatsen. Dat betekent dus vaker de auto laten staan en kiezen voor een alternatief. Het is een verhaal dat automobilisten steeds vaker te horen krijgen en dat zal voorlopig nog wel een tijdje blijven duren. En het klopt ook. De tijd dat iedereen altijd en overal met zijn of haar auto naartoe kan, is definitief voorbij.
  [naar artikel]
 19. Dronken man denkt dat 'verloren' auto gestolen is (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 50-jarige Dilsenaar die woensdagvoormiddag rond 10.30 uur aangifte bij de politie deed van de diefstal van zijn auto bleek te veel te hebben gedronken. Hij vond zijn auto niet terug. De politie had al bedenkingen bij zijn verhaal. De politie deed na het verhoor een patrouille en zag zijn auto op de parking van De Wissen staan, toevallig was de Dilsenaar er ook. Hij zei dat hij ‘per gelukkig toeval’ zijn auto aantrof. De man was met de fiets. Een ademtest wees uit dat hij te veel had gedronken. Hij kreeg een boete voor dronken sturen. De man wilde weten of hij dan met zijn paard mocht komen. Ook dat mag dus niet.
  [naar artikel]
 20. “Eindig niet zoals mij”: vader die dronken rijdt en dochter verliest in tragisch ongeval, moet verhaal 100 keer vertellen van rechter (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 46-jarige Jon Markle had gedronken toen hij voor het plezier met zijn auto op een bevroren meer reed, met zijn gezin in de auto. Het ijs brak en...
  [naar artikel]
 21. “Als VTM het vraagt, maak ik nog een seizoen. We gaan door tot alle auto’s op zijn!” (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Al zes jaar lang vertoeft Luk Alloo (57) op de achterbank van de Vlaamse wegpolitie. Zet die een auto langs de kant, dan trekt de tv-maker steevast de deur open om de chauffeur z’n verhaal te laten doen. “Herkenbaarheid en menselijkheid”, daar draait het programma volgens hem om.
  [naar artikel]
 22. Anderhalve maand na miraculeuze redding uit auto stapt Marie opnieuw (12/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Herinnert u zich nog het verhaal van Marie Bastide? De vrouw van 45 was deze zomer liefst zes dagen vermist was en zat al die tijd in haar auto geklemd na een ongeval. Wel, Marie kan opnieuw stappen, zo liet ze weten via Facebook.
  [naar artikel]
 23. Man klimt op dak van zijn gestolen auto en rijdt kilometers lang mee tegen 130 km/u (03/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijk verhaal uit Frankrijk. Een man zag hoe een dief er met zijn auto vandoor ging, klom op het dak van zijn wagen en reed vijf kilometer mee, soms tegen snelheden van 130 kilometer per uur. Dat schrijft Le Progrés.
  [naar artikel]
 24. Alsof James Bond zelf achter het stuur zit (07/12/2022 - De Tijd)
  18:44 Auto's, veel auto's. Helikopters, boten, motorfietsen. En raketten. De wereld van James Bond staat nooit stil. De expo 'Bond in Motion' toont op de Heizel het verhaal achter de iconische scènes.
  [naar artikel]
 25. Man klimt op dak van zijn gestolen auto en rijdt kilometers lang mee tegen 130 km/u (03/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Opmerkelijk verhaal uit Frankrijk. Een man zag hoe een dief er met zijn auto vandoor ging, klom op het dak van zijn wagen en reed vijf kilometer mee, soms tegen snelheden van 130 kilometer per uur. Dat schrijft Le Progrés.
  [naar artikel]
 26. Ze vergat haar dochtertje in de auto en deelt nu haar verhaal: "Ik heb het ondenkbare gedaan" (08/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik was altijd een van die mensen die dachten dat ze zo'n fout nooit zouden maken. Tot het met mij gebeurde. Ik vergat mijn dochter in de auto."
  [naar artikel]
 27. Agent redt 3-jarig kind uit hete auto: "Ik voelde geen hartslag" (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een politieagent uit de Amerikaanse staat Florida heeft een 3-jarig kind gered uit een hete auto. Hij deed zelf zijn verhaal voor de camera en...
  [naar artikel]
 28. Buurtbewoner trekt vastgereden junkie uit auto voor aanstormende trein (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dankzij een oplettende buurtbewoner kon een twintiger vrijdag in de politierechtbank zijn verhaal nog doen over een treinongeval in Zonhoven. Onder invloed van drugs had hij zich op de sporen vastgereden. Een buurman haalde hem uit de wagen waarna een trein de auto vermorzelde.
  [naar artikel]
 29. Nog een extra jaar voetballen of de staf van Dury vervoegen, De Fauw: “We zien wel wat de toekomst brengt” (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Stel je bent 38, je hebt een aflopend contract en je weet niet hoelang de coronacrisis nog zal duren, loont het dan de moeite om voetballer te...
  [naar artikel]
 30. "Het was echte paniek, de auto remde niet": getuigen carnavalsdrama in La Louvière doen hun verhaal (20/03/2022 - VRT NWS)
  "Het was echte paniek, de auto remde niet." Wie er vanochtend bij was in La Louvière, toen een auto inreed op een groep carnavalisten, zijn aangeslagen. "Ik zag mensen op de grond, bloed en ambulances. Verschrikkelijk. Hier zijn geen woorden voor."
  [naar artikel]
 31. Gratis op te halen: dit mooie elftal vertrekt na dit seizoen transfervrij (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor spelers met een aflopend contract breken opnieuw spannende tijden aan. Terwijl hun zoektocht loopt, stelden wij een elftal samen van zij die...
  [naar artikel]
 32. Wuytens onderhandelt over nieuw contract bij AZ (21/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor Stijn Wuytens. De 30-jarige verdediger van Eredivisieclub AZ is met de clubleiding in onderhandeling over een verlenging van zijn aflopend contract.
  [naar artikel]
 33. Chinees bedrijf komt met doorbraak voor elektrische auto’s, maar Europa wordt ander verhaal (27/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. "Met een beetje moeite krijg ik die auto wel weer aan de praat" (09/03/2018 - VRT NWS)
  Nederland kon de afgelopen dagen niet genoeg krijgen van het verhaal van de onfortuinlijke Stan. Die was afgelopen woensdag immers met vrienden het strand van de Waddenzee opgereden, toen het eb was. Maar toen de wagen vastliep in het slijk, zat er niets anders op dan de auto achter te laten. Intussen kon een bergingsfirma de wagen terug op het droge trekken, maar wat overbleef, leek nog weinig op een bruikbare auto. Toch geeft Stan, automonteur van beroep, de hoop niet op.
  [naar artikel]
 35. "Met een beetje moeite krijg ik die auto wel weer aan de praat" (14/03/2018 - VRT NWS)
  Nederland kon de afgelopen dagen niet genoeg krijgen van het verhaal van de onfortuinlijke Stan. Die was afgelopen woensdag immers met vrienden het strand van de Waddenzee opgereden, toen het eb was. Maar toen de wagen vastliep in het slijk, zat er niets anders op dan de auto achter te laten. Intussen kon een bergingsfirma de wagen terug op het droge trekken, maar wat overbleef, leek nog weinig op een bruikbare auto. Toch geeft Stan, automonteur van beroep, de hoop niet op.
  [naar artikel]
 36. Migratie door de ogen van een vluchteling en een vrijwilliger (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op dinsdag 10 december om 20 u. kan je in zaal Sint-Jan Genebos in Ham luisteren naar het verhaal van een vluchteling uit Ham. Je hoort het verhaal over de tocht van het gezin en de inburgering in ons land. Maar ook de andere kant van het verhaal komt aan bod. Zo doet Eli Bijnens haar verhaal over haar werk als vrijwilliger met vluchtelingen op de Griekse eilanden. Iedereen is welkom. De inkom is gratis.
  [naar artikel]
 37. Chinees bedrijf komt met innovatieve doorbraak voor elektrische auto’s, maar Europa wordt een ander verhaal (27/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Metejoor vertelt onwaarschijnlijk verhaal in ‘Het Rad’: “Ze dachten dat we kernwapens in de auto hadden” (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kandidate Chloë raadde vanavond in ‘Het Rad’ al na één seconde wie de letterzetter van dienst was. Ze had genoeg aan enkel de tip ‘zanger met impact’ en de letter J om meteen te weten dat het om muzikant Metejoor ging. Die had op zijn beurt een hilarisch, maar ook bijzonder verhaal bij wanneer hij via een puzzel een geheim moest opbiechten.
  [naar artikel]
 39. Viergever maakt gevoelige overstap van Ajax naar PSV (02/05/2018 - Sporza)
  Nick Viergever ruilt Ajax voor landskampioen PSV. De 28-jarige verdediger had een aflopend contract in Amsterdam, waar hij sinds de zomer van 2014 speelde.
  [naar artikel]
 40. Auto uitlenen aan dronken bestuurder? Auto kwijt (19/12/2017 - De Standaard)
  Wie zijn auto uitleent aan een dronken chauffeur, kan die auto straks voorgoed kwijtspelen. De meerderheid werkt aan een wetsvoorstel waardoor politierechters de auto verbeurd kunnen verklaren. Dat schrijft De Morgen.
  [naar artikel]
 41. Auto knalt in rij geparkeerde auto’s in Tongeren: een gewonde (05/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de Elderseweg is maandagavond een auto van de weg geraakt en in een rij geparkeerde auto’s gereden. Vier geparkeerde auto’s raakten beschadigd. De bestuurder van de auto raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. 
  [naar artikel]
 42. Verkeersagressie: ook blinde man moet het ontgelden (17/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Deze opmerkelijke beelden werden dit weekend gemaakt in Parijs. Een blinde man en zijn begeleider willen een zebrapad oversteken, maar worden de pas afgesneden door een auto. De bestuurder van die auto stopt vrijwel meteen om verhaal te halen bij de blinde man, die met zijn stok op de auto zou getikt hebben. Meteen wordt de bestuurder agressief en haalt hij uit naar de begeleider van de blinde man. Ook de blinde man zelf wordt verbaal aangevallen. Op de beelden is te zien hoe een oudere dame, vermoedelijk de passagier van de wagen, helpt om de kwade chauffeur te bedaren.
  [naar artikel]
 43. Dutoit in beeld bij Oostende (17/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  KV Oostende heeft STVV-doelman William Dutoit (28) op de radar. De Fransman heeft op Stayen een aflopend contract en mag uitkijken naar een
  [naar artikel]
 44. Frustratie bij sommige Lotto-Soudalrenners nu beloofde contractverlenging uitblijft: “Krijg de indruk dat ze me niet echt nodig hebben” (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onderhandelingsstop bij Lotto-Soudal tot 1 augustus? Klinkt ronduit beledigend voor sterkhouders met aflopend contract als Thomas De Gendt en Jelle...
  [naar artikel]
 45. Marie zat tijdens hittegolf zes dagen geklemd in haar auto na ongeval, nu kan ze stilaan weer stappen (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Herinnert u zich nog het verhaal van Marie Bastide? De vrouw van 45 was deze zomer liefst zes dagen vermist en zat al die tijd in haar auto geklemd na een ongeval. Wel, Marie kan opnieuw stappen, zo liet ze weten via Facebook.
  [naar artikel]
 46. Vroeger zelf stotterproblemen, nu leest Ed Sheeran er verhaal over voor (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ed Sheeran (30) gaat een verhaal voorlezen op de Britse tv. De zanger werkt mee aan het programma ‘CBeebies Bedtime Stories’ van de BBC en zal daarin een verhaal over stotteren voorlezen.
  [naar artikel]
 47. 'Zwembond schuift coach Ronald Gaastra opzij' (29/07/2016 - Sporza)
  De Vlaamse Zwemfederatie heeft haar Nederlandse zwemcoach Ronald Gaastra nog voor de start van de Spelen laten weten dat zijn aflopend contract niet verlengd wordt.
  [naar artikel]
 48. KV Mechelen gaat door met Denis Van Wijk (22/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks de degradatie naar 1B blijft Denis van Wijk trainer van KV Mechelen. De 55-jarige Nederlander ziet zijn aflopend contract verlengd met één jaar.
  [naar artikel]
 49. Lionel Messi staat dicht bij contractverlenging bij FC Barcelona (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lionel Messi verlengt zijn medio volgend jaar aflopend contract bij FC Barcelona tot 2021, zo meldden Spaanse media dinsdagavond. Volgens
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy