De Condé na nieuwe nederlaag van KRC Genk: “Als we nog veel spelen zoals in de eerste helft, maakt het niet uit wie er op het veld staat”

03/12/2017 - 09:59
"Bij Racing Genk stond het gezicht van zowat iedereen op onweer, zaterdag na de verloren wedstrijd (3-2) tegen KV Mechelen. De tweede nederlaag op een week tijd betekent dat Genk de voeling met de top zes dreigt te verliezen. “We spelen een schandalige eerste helft. De spelers moeten in de spiegel kijken”, klonk het na de wedstrijd bij een ontgoochelde technisch directeur Dimitri De Condé."

1. De Condé: "We hebben een schandalige eerste helft gespeeld" (03/12/2017 - Sporza)

Racing Genk ging gisteren met de billen bloot bij KV Mechelen (3-2). Technisch Directeur Dimitri de Condé beseft dat het veel beter moet de komende wedstrijden. [naar artikel]

2. De Condé over nieuwbakken Genk-coach Clement: “Philippe past perfect bij de club” (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Technisch directeur Dimitri De Condé was verheugd woensdag zijn nieuwe trainer te kunnen voorstellen. “Philippe Clement was onze eerste keuze, hij is de perfecte coach voor Racing Genk”, toonde De Condé zich enthousiast. [naar artikel]

3. De Condé: “Zo kan het niet verder, deze week koppen bij mekaar steken” (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Technisch directeur Dimitri de Condé reageerde verbolgen na de nederlaag tegen AA Gent. “Dit was Genk-onwaardig. We ondergingen de wedstrijd veel te passief, terwijl wij zeker thuis altijd het initiatief nemen. Dit komt hard aan, omdat ik het niet verwacht had na de goeie prestatie in Liverpool.” [naar artikel]

4. Technisch directeur Genk haalt uit naar ref: “Ofwel van slechte wil ofwel onbekwaam” (18/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Voor Racing Genk was scheidsrechter Jonathan Lardot de gebeten hond na de 0-2 nederlaag tegen Anderlecht. Een gefrustreerde technisch directeur Dimitri De Condé gaf dat na de wedstrijd in een interview aan. “De invloed van de scheidsrechter was veel te groot in de tweede helft. Als voetballiefhebber doet mij dat pijn”, aldus De Condé, die vooral doelde op de strenge rode kaart van Pozuelo. “Ofwel is de scheidsrechter van slechte wil, ofwel is hij onbekwaam. Ik hoop dat het het tweede is”, klonk het onverbloemd. [naar artikel]

5. Landskampioen Racing Genk lijdt 3-1 nederlaag in Mechelen (04/08/2019 - Metro)

Landskampioen Racing Genk heeft op de tweede speeldag van het seizoen al een eerste nederlaag geleden. Op het veld van het gepromoveerde KV Mechelen gingen de Limburgers met 3-1 onderuit. Bij de rust was het 1-1. William Togui zette de thuisploeg in de 18e minuut op voorsprong. Diep in de blessuretijd van de eerste helft […] Het bericht Landskampioen Racing Genk lijdt 3-1 nederlaag in Mechelen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

6. Nieuwe Japanse spits scoort eerste doelpunt, maar kan nederlaag van Jong Genk niet voorkomen (16/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Jong Genk verloor met 3-1 op het veld van Lierse, de eerste nederlaag na de winterbreak. De Japanse nieuwkomer Naoki Kumata maakte het Genkse doelpunt, Thomas Claes miste de grootste kans op een punt vanop de penaltystip. [naar artikel]

7. VIDEO. Dimitri de Condé: “Spelers moeten meer hun verantwoordelijkheid nemen” (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Die maandagochtend op Maastricht Airport is de onvrede bij KRC Genk over de nederlaag in Eupen (2-0) nog niet verdwenen. “Het was gewoon niet oké wat we gepresteerd hebben”, klinkt het bij TD Dimitri de Condé, die aangaf dat hij achter Felice Mazzu blijft staan. “Als het niet draait wijst men snel naar de trainer, maar in de eerste plaats zijn het de spelers die het moeten doen.” [naar artikel]

8. Dimitri de Condé niet onder de indruk van negatieve reeks KRC Genk (29/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Een Europese nederlaag in Wenen, 10 op 24 in de Jupiler Pro League en een pak rammel in Kortrijk. Je kunt er niet naast kijken: Genk zit momenteel in het verdomhoekje. Een opkikker is dringend nodig. Maar de uitgekookte Italianen van Sassuolo zijn niet bepaald wat je noemt een hapklare brok. Toch gelooft Dimitri de Condé in een stunt. “Wij vertrekken graag vanuit de underdogpositie.” Drie pertinente vragen aan de technisch directeur. [naar artikel]

9. Dimitri de Condé: "Tweede helft al pinten gedronken van stress" (17/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Dimitri de Condé leeft op emoties. De technisch directeur heeft een gigantisch aandeel in de titel en vierde die dan ook op uitzinnige wijze. “Tijdens de tweede helft kon ik het niet meer houden in de tribune”, lacht de Condé. [naar artikel]

10. Dimitri de Condé: “Al onze succestrainers praatten Nederlands” (10/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Dimitri de Condé, technisch directeur van KRC Genk, kondigde de nieuwe coach John van den Brom aan als “ooit hopelijk de langst zittende trainer bij KRC Genk.” [naar artikel]

11. LIVE. Pakt KRC Genk levensbelangrijke driepunter op veld van Zulte Waregem? (21/12/2016 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk staat voor een erg belangrijke avond. Het mag immers niet met de punten morsen op het veld van Zulte Waregem, want bij een nederlaag lijkt de kans op deelname aan play-off 1 definitief vervlogen. [naar artikel]

12. Dimitri de Condé: “Te weinig spelers in vorm” (22/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Vier op twaalf, vijf voor twaalf? Zo ver wil technisch directeur Dimitri de Condé van KRC Genk het niet drijven. “Nu panikeren zou wel heel dom zijn. Maar iedereen moet, zoals de trainer het aangaf, wel voor de spiegel gaan staan. Erger dan de nederlaag, vond ik de prestatie tegen Charleroi. Wij moeten proberen dominant te zijn, zowel in balbezit en bij balverlies. Daar vond ik niets van terug en dat willen we tegen KV Mechelen anders zien.” [naar artikel]

13. Genk speelt onder voorbehoud op Le Canonnier: Limburgers stellen zich vragen bij staat van veld (16/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk startte om 18u30 aan zijn wedstrijd op het veld van rode lantaarn Moeskroen, maar de Limburgers beslisten eerder op de avond al om onder voorbehoud te spelen. Dat had alles met de staat van het veld te maken. [naar artikel]

14. Genk speelde onder voorbehoud op Le Canonnier: Limburgers stellen zich vragen bij staat van veld (16/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

15. Onze chef voetbal sprak met Dimitri de Condé: “Niet verliezen zou fantastisch zijn” (17/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Nog eventjes en het is zover. Dan begint KRC Genk in Salzburg aan zijn derde Champions League-avontuur. Onze chef voetbal Kristof Liberloo sprak in Salzburg met Dimitri de Condé, de technisch directeur van KRC Genk. “Niet verliezen zou fantastisch zijn”, klonk het. “Maar we gaan niet spelen om niet te verliezen, we gaan spelen om te winnen.” [naar artikel]

16. Genk-spelers na opdoffer in Salzburg: “Heel zuur dat we zo'n eerste helft spelen” (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Landskampioen Racing Genk ging gisteren in de Champions League pijnlijk de boot in op het veld van Red Bull Salzburg. ‘t Werd 6-2. Na afloop waren... [naar artikel]

17. KRC Genk lijdt eerste nederlaag in de voorbereiding in tweede duel tegen Lens (01/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Een jeugdig Genk moest in de slotmatch van de voorbereiding nipt de duimen leggen tegen de Franse tweedeklasser. Een snedige start en een behoorlijke tweede helft konden een black-out van een kwartier in de eerste helft niet uitvlakken. Eindstand: KRC Genk 2 - RC Lens 3 [naar artikel]

18. De Condé: "Verrast over impact van Whoop-verhaal" (24/10/2017 - Sporza)

Dimitri De Condé, technisch directeur van Racing Genk, zakte gisteren af naar de studio van Extra Time. Wat had De Condé allemaal te vertellen? [naar artikel]

19. Genk-keeper Coucke: “In de eerste helft ging alles mis” (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ook Genk-doelman Gaëtan Coucke kon de nederlaag in Charleroi niet afwenden. “In de eerste helft is alles misgegaan”, verklaart de jonge keeper.... [naar artikel]

20. Onherkenbaar Racing Genk laat leidersplaats liggen na dramatische tweede helft tegen KV Kortrijk (09/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vierde nederlaag van het seizoen voor Racing Genk. De Limburgers gingen na een onmondige tweede helft onderuit op het veld van KV Kortrijk, dat spits Pape Gueye twee keer zag scoren. [naar artikel]

21. De Condé: "Stuivenberg is waar Genk voor staat" (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een zenuwslopende wintermercato zorgde ervoor dat Dimitri de Condé in één maand weer een paar jaar ouder werd. In Roemenië kan de Genkse TD even [naar artikel]

22. VIDEO. Genk ontgoocheld maar fier na 3-2 in Vigo: “Nu al sms’en binnen van spelersmakelaars” (14/04/2017 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk keert vandaag met een 3-2-nederlaag terug naar Limburg. Een nederlaag, maar wel een die de hoop op een ticket voor de halve finales van de Europa League levend houdt. Technisch Directeur Dimitri de Condé kreeg na afloop zelfs al sms’en van makelaars die geïnteresseerd zijn in spelers van blauw-wit. [naar artikel]

23. Genk en Kortrijk speelden wedstrijd onder voorbehoud: ploegen stellen zich vragen bij staat van veld (16/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk startte om 18u30 aan zijn wedstrijd op het veld van rode lantaarn Moeskroen, maar de Limburgers beslisten eerder op de avond al om onder voorbehoud te spelen. Dat had alles met de staat van het veld te maken. Ook KV Kortrijk tekende al voor de wedstrijd voorbehoud aan. [naar artikel]

24. VROUWENVOETBAL. Zure nederlaag voor Genk B, St. Elen haalt zwaar uit (05/02/2023 - Het Belang van Limburg)

In eerste nationale verloor Genk B op het veld van Bergen: 1-0. In tweede nationale won Alken verdiend de topper op het veld van nummer twee KV Mechelen B. Volgende week staat het cruciale duel tegen Loyers op het programma. In de provinciale reeksen won St. Elen overtuigend van Dilsen-Stokkem met 0-10! Woensdagavond (20u) zijn er enkele inhaalwedstrijden met de topper Kadijk-Zonhoven als topaffiche. [naar artikel]

25. Genk TD Dimitri de Condé: "Kritiek op mij deed me niet slecht slapen, onze resultaten wél” (30/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Niet alleen de 11 op 15 stemt Dimitri de Condé optimistisch. De technisch directeur van KRC Genk herkent ook de juiste vibe in de kleedkamer en ziet tal van jongeren kloppen op de deur. “Ik heb het gevoel dat we aan de start staan van een nieuw, mooi verhaal.” [naar artikel]