Gazet van Antwerpen

Club Brugge ontsnapt in slotfase aan nederlaag in Eupen dankzij videoref

03/12/2017 - 21:36
"Sensationele ontknoping in Eupen - Club Brugge met een beslissende rol voor de videoref. Jan Boterberg ontzegde Eupen in de eerste helft een strafschop en zorgde er in de slotfase voor dat ref Visser de bal wel op de stip legde, ten voordele van Brugge. Hiermee sleepten de Bruggelingen alsnog een punt uit de brand (2-2)."

1. Stunt Am Kehrweg: onmachtig Club Brugge gaat onderuit bij Eupen dat in slotfase met tien viel (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge kreeg een les in enthousiasme van KAS Eupen. Wat blauw-zwart liet zien Am Kehrweg leek nergens naar. De landskampioen leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. [naar artikel]

2. Anderlecht klopt Club Brugge met hulp van videoref: gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel (15/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Paars-wit won de topper van Club Brugge dankzij een doelpunt van Lukasz Teodorczyk. Toch was het de videoref die met de hoofdrol ging lopen door in de slotfase de gelijkmaker van Abdoulay Diaby af te keuren voor discutabel buitenspel. Door de zege komt Anderlecht tot op drie punten van leider Club Brugge. [naar artikel]

3. Scheidsrechtersbaas verduidelijkt de beslissingen van scheids en videoref tijdens Eupen - Club Brugge (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft maandag in zijn wekelijkse praatje over de tussenkomsten van de videoref extra uitleg gegeven over de scheidsrechterlijke beslissingen van Lawrence Visser in de competitiewedstrijd tussen Eupen en Club Brugge (2-2). [naar artikel]

4. Club Brugge ontsnapt aan nederlaag tegen Eupen na een doelpunt in de 103e (!) minuut (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge kende bijzonder veel moeilijkheden tegen KAS Eupen. Lange tijd leek het erop dat Eupen met 1-2 zou winnen, maar in de allerlaatste minuut maakte De Ketelaere nog de gelijkmaker. Blauw-zwart kwam in de tweede helft op voorsprong na een penaltydoelpunt van Bas Dost, maar Kayembe en Ngoy wisten die Brugse voorsprong uit. [naar artikel]

5. Strafschop voor Eupen! Nee, toch niet, zo meldt de videoref (03/12/2017 - Sporza)

Eupen had tegen Club Brugge nog voor de rust op 3-0 kunnen komen. Scheidsrechter Visser floot een penalty, maar kwam op zijn stappen terug op advies van de videoref. [naar artikel]

6. Anderlecht brengt spanning volledig terug in competitie na zege tegen matig Club Brugge (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

7. VIDEO: Hoofdrol voor videoref in Eupen - Club Brugge (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge kwam vanavond niet verder dan 2-2 op het veld van Eupen. De hoofdrol in de partij was weggelegd voor de videoscheidsrechter. Eerst... [naar artikel]

8. Club Brugge sleept in ultiem slot (en na tussenkomst videoref) punt uit de brand bij Eupen (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

't Heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Club Brugge heeft zich bij Eupen pas laat weten te verzekeren van een punt (2-2). Mbaye Leye en Lotiès... [naar artikel]

9. Eupen knikkert Club Brugge uit de Beker (29/11/2016 - Knack)

Eupen heeft Club Brugge uit de Beker van België gewipt. De Oostkantonners wonnen in de achtste finales met 3-2, dankzij een doelpunt van Siebe Blondelle in de 97e minuut. Bij de rust stond Eupen 1-0 voor. [naar artikel]

10. LIVEBLOG CLUB-EUPEN. Mechele met de vierde! Club Brugge maakt brandhout van Eupen (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge staat in eigen huis tegenover degradatiekandidaat Eupen. Ronny Deila mist met de geschorste Vanaken en Thiago en geblesseerde Vetlesen en Zinckernagel best wat sleutelspelers. Aan de rust lijkt Club Brugge de koetjes op het droge te hebben, al laat het uitvoetballen bij Club Brugge veel te wensen over. Slaagt Eupen erin om die fouten te bestraffen of diept Club Brugge de voorsprong verder uit? Volg het op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

11. In Kortrijk geeft de videoref wél strafschop… maar Genk laat 9 op 9 liggen (28/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Racing Genk is er na de zes op zes tegen topclubs Club Brugge en Anderlecht niet in geslaagd in Kortrijk een verlengstuk te breien aan zijn goede reeks. Na een slappe pot voetbal werd het 0-0, al hadden de Limburgers in de slotfase wel een uitgelezen kans om te scoren in de slotfase, maar Karelis liet na tussenkomst van de videoref een strafschopdoelpunt liggen. [naar artikel]

12. Club Brugge verliest oefenwedstrijd van KV Kortrijk na doelpunt in slotfase (03/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Het oefenduel tussen Club Brugge en KV Kortrijk leverde in extremis toch een winnaar op: na een futloze partij werd het 0-1 in de slotfase. Blauw-zwart tekende zo voor z’n eerste nederlaag in drie oefenduels. Ondertussen wacht Clement nog op Vanaken, die nog van een tiental dagen vakantie geniet na het EK. [naar artikel]

13. Ook Club Brugge loopt tegen eerste nederlaag aan: onherkenbare landskampioen komt niet voorbij stug Eupen (31/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden: op Eupen verloor het met 2-1, ook al moest de thuisploeg een kwart match afwerken met tien. De landskampioen was slap, ongeïnspireerd en defensief enorm kwetsbaar, een euvel dat tegen Genk ook al aan de oppervlakte kwam. Werk op de plank voor Hoefkens. [naar artikel]

14. Club Brugge boekt nipte zege tegen Eupen (17/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge heeft op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League met 3-2 gewonnen van Eupen. Even leek blauw-zwart op weg naar een heuse crisis toen ook Eupen al vroeg op voorsprong klom in het Jan Breydelstadion, maar de Bruggelingen knokten zich toch nog naar de zege dankzij onder meer twee penaltygoals van Jelle Vossen. [naar artikel]

15. Komend weekend weer experiment met videoref in Jupiler Pro League (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Na STVV-Club Brugge van afgelopen weekend, zal de Belgische voetbalbond ook aanstaand weekend experimenteren met een videoref tijdens de wedstrijden Club Brugge-KV Mechelen en Lokeren-STVV. De experimenten zullen wel ‘offline’ gebeuren, waardoor de videoref nog niet zal kunnen ingrijpen. Dat heeft de KBVB net bekendgemaakt. [naar artikel]

16. Philip Zinckernagel loodst Standard langs Eupen en (voorlopig) over Club Brugge (27/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Standard blijft flirten met de Champions Play-offs. Dankzij een 3-1 overwinning tegen een zwak Eupen springen de Rouches over Club Brugge en naderen ze tot op één punt van AA Gent en de top vier. [naar artikel]

17. Moeizame zege voor Club Brugge tegen Eupen (17/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Club Brugge heeft op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League met 3-2 gewonnen van Eupen. Even leek blauw-zwart op weg naar een heuse crisis toen ook Eupen al vroeg op voorsprong klom in het Jan Breydelstadion, maar de Bruggelingen knokten zich toch nog naar de zege dankzij onder meer twee penaltygoals van Jelle Vossen. Bekijk de beelden vanaf 23u. [naar artikel]

18. LIVEBLOG CLUB-EUPEN. Meteen Eupens gevaar bij start tweede helft, Nielsen en Jutgla scoorden al (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

19. LIVEBLOG CLUB-EUPEN. Bijna de derde! Jutgla slalomt door de verdediging, maar vergeet te besluiten (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

20. Eupen knikkert Club Brugge uit de Beker, STVV met strafschoppen voorbij KV Mechelen (30/11/2016 - Knack)

Eupen heeft Club Brugge uit de Beker van België gewipt. De Oostkantonners wonnen in de achtste finales met 3-2, dankzij een doelpunt van Siebe Blondelle in de 97e minuut. Bij de rust stond Eupen 1-0 voor. STVV had verlengingen en strafschoppen nodig om voorbij KV Mechelen te komen. [naar artikel]

21. Club Brugge-Anderlecht start 20 minuten later wegens technische problemen bij videoref (06/05/2018 - Metro)

De aftrap van de topper tussen Club Brugge en Anderlecht is met twintig minuten uitgesteld wegens technische problemen bij de videoref (VAR), zo maakte Club Brugge vandaag bekend. De wedstrijd tussen de competitieleider en de regerende landskampioen had om 14u30 afgetrapt moeten worden in een kolkend Jan Breydelstadion, het verwachte tijdstip voor de aftrap is […] Het bericht Club Brugge-Anderlecht start 20 minuten later wegens technische problemen bij videoref verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

22. Club Brugge wint, maar Cercle feest (07/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Moeten we nog beginnen aan Play-off 1? Club Brugge nam dankzij Hans Vanaken en Krépin Diatta de maat van Cercle Brugge (2-1) en klokt met één wedstrijd te gaan af op zeventig punten – een record sinds de invoering van de play-offs. Door de nederlaag van Gent bedraagt de voorsprong van Club nu vijftien punten. Cercle Brugge is mathematisch gered door de nederlaag van Waasland-Beveren in Moeskroen. [naar artikel]

23. Club wint waar spektakelstuk in slotfase en smeert Charleroi eerste nederlaag aan (24/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Van een topwedstrijd gesproken. Na een waar spektakelstuk ging Club Brugge in de slotfase op Charleroi met de volle buit lopen. Blauw-zwart telt [naar artikel]

24. LIVEBLOG CLUB-EUPEN. Club met dubbele voorsprong de rust in dankzij Nielsen en Jutgla (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge staat in eigen huis tegenover degradatiekandidaat Eupen. Ronny Deila mist met de geschorste Vanaken en Thiago en geblesseerde Vetlesen en Zinckernagel best wat sleutelspelers. Zet Club desondanks de Panda’s opzij? Volg het op de voet in onze liveblog! [naar artikel]