Het nieuwe boek van Kobe Desramaults is geen kookboek geworden. Het lijvige werk focust op de laatste, turbulente jaren van zijn carrière: van zijn afscheid van In de Wulf in het landelijke Dranouter tot de start van Chambre Séparée in Gent. De topkok laat voor een keer niet alleen in zijn keuken, maar ook in zijn rusteloze, vaak duistere hoofd kijken. Met foto’s van De Morgen-fotografen Stefaan Temmerman en Piet De Kersgieter. [naar artikel]
Amper 32 en al bekroond als Chef van het Jaar door de gerenommeerde restaurantgids GaultMillau: Kobe Desramaults van In De Wulf is bezig aan een steile opmars in de haute cuisine. [naar artikel]
Restaurant In de Wulf van sterrenchef Kobe Desramaults heeft de deuren gesloten. "Culture club" toonde op Canvas beelden van de allerlaatste dag. [naar artikel]
Soms beslist het leven voor jou. Zo had Kobe Desramaults de ster van Michelin en de 17,5 op 20 van Gault&Millau niet zien aankomen. Voor een boek met zijn naam erop koos de kok wel zelf. En dat Kobe Desramaults geen gewoon kookboek is, verrast evenmin. [naar artikel]
06:00 Voor chef-kok Kobe Desramaults is 'Mr Gwyn' een must read omdat de auteur met zijn stijl aanmaant tot ontspanning en je aan het denken zet over verleden en toekomst. ‘Baricco dwingt tot traagheid.' [naar artikel]
Chambre Séparée, het nieuwe Gentse restaurant van Kobe Desramaults, staat nog geen jaar na de opening al te blinken op plek zes in de lijst met honderd beste Europese restaurants die werd opgesteld door Opinionated About Dining. [naar artikel]
16:20 Sterrenchef Kobe Desramaults gaat zijn restaurant De Vitrine te koop. Hij wil zich toeleggen op een nieuw restaurant, dat in de lente opent. [naar artikel]
Sterrenchef Kobe Desramaults (35) neemt na In De Wulf na zes jaar nu ook afscheid van zijn restaurant De Vitrine in Gent. Bedoeling is om zich met een kleiner team vanaf volgende lente toe te kunnen leggen op een nieuw restaurant. [naar artikel]
Kobe Desramaults kondigt de sluiting van zijn Gentse restaurant Chambre Séparée aan. Na jaren koken in de stad, lonkt de natuur terug, klinkt het in een persbericht. [naar artikel]
Vanavond sluit Kobe Desramaults voorgoed de deuren van zijn sterrenrestaurant 'In de Wulf' in het West-Vlaamse Dranouter. De topchef kookt straks [naar artikel]
Kobe Desramaults en zijn restaurant Chambre Séparée prijken op de dertiende plaats in de Opinionated About Dining-ranglijst voor de beste restaurants in Europa. De Belgische chef-kok troeft daarmee heel wat bekende collega’s af. [naar artikel]
Het nieuwe adres van de Vlaamse chef Kobe Desramaults, "Chambre Séparée"(1 ster) in Gent, is zesde geworden in de lijst van 100 beste restaurants... [naar artikel]
De 50 Top Pizza gaat sinds 2017 op zoek naar de beste Europese pizzeria’s buiten Italië. België telt drie restaurants die de top vijftig halen. Eentje daarvan is de De Superette van Kobe Desramaults. [naar artikel]
Chef Kobe Desramaults wordt veertig en gooit straks voor de zoveelste keer het roer om.?Het buitenland lonkt, maar eerst lokt hij ons naar Oostende, als kersvers culinair curator van de stad. ‘Oostendenaars zijn koppigaards, die koppigheid wil ik vooral stimuleren.’ [naar artikel]
Via Instagram maakte topchef Kobe Desramaults bekend dat er gereserveerd kon worden voor zijn nieuwe zaak Chambre Séparée. Het restaurant biedt plaats aan amper 16 tafelgasten die om en bij de 20 gerechten voorgeschoteld zullen krijgen. [naar artikel]
Het is zover, sterrenzaak In de Wulf in Dranouter is niet meer. Kobe Desramaults vierde samen met zijn personeel en vrienden het einde van zijn succesrijke restaurant en had op Instagram nog een woord van bedanking voor hen over. [naar artikel]
01:10 Duif gerijpt met hooi, zijn signatuurgerecht, staat niet op de kaart van Stazione Vucciria. In zijn nieuwe restaurant op Sicilië kookt Kobe Desramaults met wat de zee, het land en de boeren hem bieden... [naar artikel]
Een van de meest bijzondere restaurants van Gent is voorgoed gesloten. Gasten van over de hele wereld trokken naar de Belgacomtoren om er te eten in Chambre Séparée. Maar na een kortstondige terugkomst zoekt sterrenchef Kobe Desramaults nu definitief andere horizonten op. [naar artikel]
Vanavond sluit Kobe Desramaults voorgoed de deuren van zijn sterrenrestaurant 'In de Wulf' in het West-Vlaamse Dranouter. De topchef kookt straks [naar artikel]
Elke zaterdag ploegen we door een creatieve dag van een creatieve mens. We beginnen ’s morgens en eindigen als het licht uitgaat. Waar haalt x/y inspiratie? Zijn er manieren om creatiever te worden? Om meer inspiratie te vinden? Deze week: Kobe Desramaults (36), kok [naar artikel]
16:52 Nu het exclusieve Chambre Séparée dicht is, trekt chef-kok Kobe Desramaults naar Sicilië. In juni opent hij er een restaurant samen met twee Siciliaanse chefs. [naar artikel]
Vanaf vandaag klapt chef-kok Kobe Desramaults uit de pan. Elke week gunt de 'Flemish foodie' ons een blik in zijn leven, zijn keuken, zijn potten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.