Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Horeca Vlaanderen: "We krijgen een hoge bierprijs bijna niet meer verkocht"

05/12/2017 - 10:36
"De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oproep Horeca West-Vlaanderen: "We willen 1 reglement voor alle strandbars" (03/08/2020 - VRT NWS)

Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


3. “Kraantjeswater is niet gratis” (11/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Horeca Vlaanderen vindt dat de richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) meer dan een stap te ver zijn. "De consument meer bewust maken doe je niet met extra en overdreven regeltjes." [naar artikel]


4. Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwaliteit, mondmaskers en 1 juli als dag van de bevrijding (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." [naar artikel]


5. Kappersfederatie niet opgezet met "chantage" van Horeca Vlaanderen (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. [naar artikel]


6. Horeca Vlaanderen ontgoocheld: "Geen enkel perspectief voor de horeca" (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


7. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]


8. Horeca Vlaanderen niet tevreden, vraagt extra steun: “Impact wordt zwaarder en zwaarder” (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]


9. Horeca Vlaanderen: "Tevreden over versoepeling, want meer dan verwacht" (03/06/2020 - VRT NWS)

De horecasector is tevreden over de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad. De horecazaken mogen heropenen vanaf 8 juni met een sluitingsuur om 1 uur ’s nachts en bubbels van tien. Het is belangrijk voor onder meer de zakenlunches op de middag of op de gezellige terrasmomenten", reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in "Het Journaal Extra". Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) vindt de tafels van maximaal tien personen voor alle horecazaken een "heel duidelijk en eenvoudig systeem". [naar artikel]


10. Horeca wil niet de dupe worden van stijgende coronacijfers (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Niet enkel in de zorg houden ze hun hart vast. Ook in andere sectoren. De horeca bijvoorbeeld. Cafés en restaurants kregen het in volle coronacrisis al hard te verduren en doen er alles aan om het besmettingsrisico klein te houden. "Want wij willen niet opnieuw de dupe worden", klinkt het. "De cijfers in Nederland tonen dat de horeca maar voor een fractie van de besmettingen zorgt," zegt Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


11. Horeca Vlaanderen wil dat rokende klant meer beboet wordt (19/07/2017 - De Redactie)

"Hier roken kan u geld kosten". Met die boodschap wil Horeca Vlaanderen duidelijk maken dat wie rookt in een horecazaak, beboet kan worden. [naar artikel]


12. Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalt in juli minder omzet dan vorig jaar (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


13. Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalde in juli minder omzet dan vorig jaar (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


14. Bierprijs stijgt, maar niet in goedkoopste café van Vlaanderen: "Nog altijd 90 cent voor pintje" (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Alles wordt duurder, zo ook de pintjes. Maar niet in het goedkoopste café van Vlaanderen, De Schorpioen in het Oost-Vlaamse Kalken. Zij doet niet [naar artikel]


15. Horeca Vlaanderen: “Freedom Friday voor de horeca” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

"Het voelt als 'Freedom Friday'. Geen sluitingsuur meer, geen maximum aantal personen per tafel... Naar deze vrijheden heeft onze sector, na meer dan anderhalf jaar beperkingen, toegeleefd." Zo reageert Horeca Vlaanderen vrijdag op de versoepelingen die het Overlegcomité heeft aangekondigd. [naar artikel]


16. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]


17. "Laat de huur van horeca- en winkelpanden tijdelijk vallen", vragen Horeca Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen  (20/03/2020 - VRT NWS)

Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten. [naar artikel]


18. Horeca Vlaanderen vraagt per direct "horecanoodfonds" (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés... [naar artikel]


19. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)

Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]


20. Horeca Vlaanderen: "Uitbreiding flexi-jobs en onbelast bijverdienen doorn in het oog" (29/07/2017 - De Redactie)

De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid. [naar artikel]


21. Horeca West-Vlaanderen: "Veel zaken hebben problemen, omdat personeel overloopt naar warenhuisketens" (20/01/2021 - VRT NWS)

Terwijl Horeca Vlaanderen aan de overheid vraagt om de cafés en restaurants op 1 maart te openen, signaleert de West-Vlaamse afdeling 2 andere problemen: er zijn te veel afhaalmaaltijden en intussen loopt het personeel weg naar de grote warenhuisketens. "Veel zaken zitten met de handen in het haar", zegt de voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, Yves Van Moorter. [naar artikel]


22. België telt 3.500 horecazaken méér dan voor corona: "Te danken aan steunpakket en creatieve ondernemers" (14/03/2023 - VRT NWS)

Het aantal horecazaken in België is de laatste drie jaar met ruim vijf procent gestegen. Net voor corona losbarstte, telde ons land zo'n 60.000 horecazaken. Intussen zijn dat er bijna 3.500 meer. "De stijging is het bewijs dat het steunpakket voor de horeca gewerkt heeft", zegt Matthias De Caluwé van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


23. Is de Europese "Green Deal" een "mean deal" voor Vlaanderen, zoals minister Zuhal Demir (N-VA) beweert? (05/02/2020 - VRT NWS)

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) noemt de Europese "Green Deal" een "mean deal" ("een gemeen akkoord") voor Vlaanderen. Aanleiding: België zou slechts 68 miljoen euro uit het nieuwe Transitiefonds krijgen, en dat geld zou volgens de Europese Commissie uitsluitend naar Henegouwen kunnen gaan. "Dit is nog niet definitief", klinkt het bij de Commissie, "en Vlaanderen kan ook op een andere manier Europese steun krijgen." [naar artikel]


24. Gentse terrassen krijgen extra ruimte van de stad, "Zo kan horeca veilig heropenen" (03/06/2020 - VRT NWS)

Horeca-uitbaters in Gent kunnen extra ruimte aanvragen voor hun terras. Dat heeft het stadsbestuur beslist, om zo de sector meer ademruimte te geven en te helpen bij een veilige heropening. "De voorwaarde is wel dat passanten nog veilig langskunnen", verduidelijkt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). Ook de terrastaksen vallen weg tot eind september. [naar artikel]


25. "Belgium" vervangt "Leuven" op etiket Stella, schepen van Horeca: "Dit doet pijn aan mijn Leuvens hart" (06/03/2020 - VRT NWS)

De plaatsnaam "Leuven" op het etiket van het Stella bier is vervangen door "Belgium". Brouwerij AB Inbev wil dat Stella een internationaal bekender bier wordt. De Leuvense schepen van Horeca Johan Geleyns (CD&V) is geschrokken: "Ik had het niet zien aankomen." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!