Uit een nieuwe studie blijkt dat champagne, prosecco, cava en schuimwijn anders smaken naargelang waar het in wordt geschonken. Wie denkt dat de parelende dranken maar slap smaken in een bekertje en net lekkerder zijn in een echt glas, hebben het bij het rechte eind. [naar artikel]
Op Nieuwjaar kraken we al eens graag een fles champagne. Het zou zonde zijn om die godendrank niet in optimale omstandigheden op te dienen. Daarom vroeg The Times zich af welke glazen ideaal zijn om champage uit te drinken… en welke je beter in de kast laat staan. In champagne zitten bubbels, en de vorm […] Het bericht Waarom je champagne niet mag serveren in een ‘coupe’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een vleugje citrus, een snuifje chocolade, een afdronk van brioche. Als je wijnrecensies leest, zitten er wel heel veel smaken in één glas. En bovendien smaken waarvan je denkt: “Hout, hoe smaakt dat eigenlijk?” Professionele wijnproevers leggen uit hoe ze daarbij komen. Schol! [naar artikel]
Het is nog maar oktober, maar het wordt stilaan tijd om je voor te bereiden op de eindejaarsperiode. Die zal er dit jaar wellicht anders uitzien dan gebruikelijk, maar ook met je bubbel kan je een geslaagd feestje vieren. En daar horen – hoe kan het ook anders – bubbels bij. Maar hoe drink je […] Het bericht Champagne drinken als een pro doe je zo verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Britse krant "The Times" heeft zorgvuldig onderzocht in welk glas je best champagne serveert. Met de chronometer in de hand is nagegaan in welk type glas de bubbels het langst overleven. Het resultaat is ondubbelzinnig. [naar artikel]
“Je kijkt oh zo zuur naar me haute couture.” Deze elegante cocktail met limoncello en citroenlimonade maak je in een mum van tijd. Een fijne champagne is wat dit recept doet werken, hoe meer bubbels hoe beter. [naar artikel]
Deskundigen van het Franse Maison de Champagne Lanson geven advies over hoe je optimaal kunt genieten van een glas bubbels. Zo zijn er een paar eenvoudige technieken die je kunt toepassen om de smaak te versterken. De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent: trouwfeesten en barbecues. Het leidt dan ook geen twijfel dat de […] Het bericht Zo hoor je volgens experten champagne te drinken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Laat jij ook regelmatig een glas water staan op je salontafel of nachtkastje? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de smaak van het water anders is wanneer je er de dag erna van drinkt. Hoe komt dat? En is het gezond om het glas nog leeg te drinken of vul je liever een nieuw? Bio-ingenieur Nico Boon (UGent) legt het ons uit. [naar artikel]
In het beste geval geniet jij ook van een heerlijk zonnig verlengd weekend, en dat is een prima excuus om een flesje bubbels te kraken. Staan er [naar artikel]
Marieke Vervoort heeft voor euthanasie gekozen en is gisteren om 20.15 uur overleden. “Het was zeer sereen, ze is vredig heengegaan in intieme kring”, zegt oncoloog Wim Distelmans. “Op z’n Mariekes, met een glas bubbels in de hand.” [naar artikel]
Champagne, crémant, cava of prosecco? Bubbels vind je in de supermarkten in alle prijsklassen en voor alle smaken. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 verschillende flessen tussen de 5 en 25 euro en ontdekt enkele verrassingen in de betaalbare prijsklasse. “Een fles voor 9,99 euro, maar dit label op het etiket is een keurmerk voor bubbels van een bijzonder hoge kwaliteit.” [naar artikel]
Zondag trokken elf bubbels stoetsgewijs door het centrum van Stokkem om toch nog een beetje stoet te vieren. “Geen stoet in Stokkem? Dat kon toch niet. Daarom hebben we beslist om in bubbels door de stad te trekken”, zegt stadsprins Raf die de optocht opende. [naar artikel]
Hoogrendementsglas isoleert vijf keer beter dan enkel glas en twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Het resultaat: minder stookkosten en een hoger comfort in zomer en winter. Bij een renovatie is het vervangen van je ramen daarom een absolute aanrader, zeker als je weet dat slecht isolerende ramen tot 40% warmteverlies creëren in je woning. Maar hoeveel bespaar je nu effectief? Voor wie is het interessant? En wat kost het? Bouwsite Livios legt uit. [naar artikel]
Je tanden poetsen en daarna nog fruitsap drinken. Iedereen herkent die vieze smaak wel, want het sap wordt namelijk enorm bitter. Dit komt door een stof in je tandpasta die je zoetreceptoren aantasten. Zodra je iets eet, worden de smaakpapillen in je mond aan het werk gezet. Die bestaan uit vijftig tot honderd smaakcellen en […] Het bericht Daarom smaakt sinaasappelsap zo vies na het tandenpoetsen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wat geeft champagne zijn schittering en tongtintelingen? Een antwoord vinden op die vraag is het levenswerk van de Franse wetenschapper Gerard Liger-Belair. Die komt tot een paar opmerkelijke conclusies over de miljoenen bubbels die van een fles wijn een legendarische champagne maken. “Het hart van champagne zijn de bubbels,” zegt Liger-Belair vanuit zijn laboratorium aan … The post De wondere wereld van champagne in 4 praktische richtlijnen voor liefhebbers appeared first on Express. [naar artikel]
Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar hier en daar hoor je al de bel al van de ijsjeskar. IJsjesverkoper Robert Van Look is met zijn IJsbeertje zo’n vroege vogel. Hij stond vanmiddag al helemaal uitgepakt voor een school in Merksem, want de ijsjes smaken nu beter dan op het einde van de zomer. [naar artikel]
Kan jij wel een glaasje bubbels smaken op een zwoele zomeravond (of gewoon op de bank voor de televisie)? Dan hoeft dat niet altijd duur te zijn. [naar artikel]
In één glas mousserende wijn kunnen 20 miljoen belletjes opborrelen. Wij gingen na hoe die in de fles geraken en liepen tijdens de druivenoogst een dag in het spoor van Johan Bellens van wijndomein Sassenbroek in Borgloon. [naar artikel]
Heel wat beauty- en gezondheidsblogsters zweren 's morgens bij hun dagelijkse glas warm of lauw water met daarin wat citroensap, maar misschien is het toch beter om hun voorbeeld niet te volgen als je graag je sterke en witte tanden wilt behouden. [naar artikel]
Bij oud & nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten,... [naar artikel]
Vind je een gewoon glas water maar een beetje saai en vraag je dus steevast op café of restaurant een schijfje citroen voor er in? Misschien toch nog twee keer nadenken de volgende keer in dat geval. Volgens de auteur van 'The Secret Life of Germs' vind je op de schijfjes allerlei viezigheid terug, tot zelfs uitwerpselen. [naar artikel]
Niets zo gemakkelijk als je gemalen koffie meteen in de filter te gooien. Maar wist je dat het drankje beter zal smaken als je zelf de koffiebonen maalt? Zo gaan er minder smaken verloren. Ontdek hier de voordelen! Koffiebonen bevatten een rijkdom aan smaken. Maar als ze in contact komen met zuurstof gaan die aroma’s […] Het bericht Daarom maal je beter zelf je koffie verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een vijftiende beker voor Oostende, niemand doet beter. Voor coach Dario Gjergja de vierde gewonnen finale op rij sinds zijn komst naar Oostende. Na twee landstitels nu ook een tweede beker. [naar artikel]
Hopelijk staan de bubbels al klaar, want straks mag er rijkelijk geschonken en gedronken worden. En met de tips van Belgisch ambassadeur van het [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.