Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]
44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en de dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]
In 2006 at de Belg nog gemiddeld 94,2 kilo vlees per jaar, in 2015 was dat geslonken naar 84,1 kilo. Anderzijds werden in 2013 circa 304 miljoen dieren geslacht in België om op het bord van de modale Belg te belanden, in 2016 was het aantal toegenomen tot 319 miljoen dieren. “We zijn minder vlees gaan eten, maar dit leidt niet tot minder dierenleed”, zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp op basis van cijfers die ze kreeg van de federale minister van Landbouw. [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
Gruwelijke beelden zoals die uit het slachthuis van Izegem hebben ook effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan [naar artikel]
Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]
Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]
Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]
Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet. [naar artikel]
Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees. [naar artikel]
Door acties als ‘Dagen zonder vlees’ of ‘Donderdag veggiedag’ eet bijna de helft van de Belgen minder vlees. Dat we gemotiveerd zijn om duurzamer te eten is daarmee bewezen, maar er rest nog heel veel onduidelijkheid over hoe we dat best aanpakken. Is vegetarisch eten wel duurzaam genoeg? Is veganistisch eten wel gezond? En is lokaal gekweekt echt beter? [naar artikel]
Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en volop kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) donderdag bekend. [naar artikel]
Undercoverfilmpjes van dierenleed in de media schokken wel, maar overtuigen niet om ook minder vlees te eten. “De huilende varkens maken triest en kwaad, maar veel minder varken gaan we er niet van eten”, zegt media-onderzoeker Sara Nelissen (KU Leuven). [naar artikel]
Albert Heijn wil de Vlaming helpen om minder vlees te eten. De Nederlandse supermarktketen zet in zijn winkels in Vlaanderen prominent in op... [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij kent de wereldwijde productie van vlees een dipje. Dat blijkt uit cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de... [naar artikel]
Het voorbije jaar was woelig wat onze voeding betreft. Eerst waren er de eieren met fipronil en sinds september zit rood vlees in het verdomhoekje van de nieuwe voedingsdriehoek. Bovendien in de vleesconsumptie tussen 2012 en 2016 nergens anders in Europa zo snel gedaald (16,7 procent!) als in Belgie. Nu de feestdagen eraan komen, leidt dat in jouw keuken misschien tot enige twijfel. Want wat zet je wel op tafel als je deze ingrediënten wil mijden? Nena Baeyens van het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) tipt toegankelijke gerechten. [naar artikel]
Het prijsverschil tussen plantaardige en dierlijke producten wordt steeds kleiner. Vegetarisch eten hoeft niet meer zo duur te zijn als een paar jaar geleden. Toch blijkt de prijs voor veel mensen nog een (mentale) drempel te zijn om af en toe vegetarisch of veganistisch te eten. De Veggie Challenge wil tijdens de maand maart alle Belgen uitdagen om minder vlees te eten. [naar artikel]
Antwerpen heeft er een nieuwe slagerij bij, meer bepaald in Antwerpen-Zuid. The Butcher’s store is de derde beenhouwerij van slager Luc De Laet. Hoewel we steeds minder vlees eten, draaien zijn zaken goed. Volgens de slager hoeven we niet elke dag vlees te eten maar kiezen we bij voorkeur vlees van goede kwaliteit. [naar artikel]
21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]
Wat doe je als het klimaat er steeds slechter aan toe is, maar mensen toch nog massaal vlees en zuivel willen blijven eten? Juist ja, je gaat op zoek naar alternatieven. Dat is toch wat de Fransman Thomas Jonas gedacht moet hebben. Hij ontdekte microben in het Amerikaanse nationale park Yellowstone die weleens uitkomst zouden […] Het bericht Binnenkort eten we zuivel en vlees gemaakt van microben verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Gek op hamburgers maar wil je wat minder of helemaal geen vlees meer eten? Dan is het nieuwe boek van de in Nederland wonende blogger Nina Olsson... [naar artikel]
Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en volop kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) bekend. [naar artikel]
Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.