De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Mars tegen angst’ ging niet door omdat terroristen nieuwe aanslag beraamden

Het Belang van Limburg

07/09/2016 - 12:17

De ‘Mars tegen de angst’, die normaal gezien op 27 maart zou plaatsvinden in Brussel, werd afgelast wegens een “imminente terreurdreiging”, zo meldt de Franstalige zender RTL-TVI op basis van het gerechtelijk dossier. Twee verdachten zouden een aanslag gepland hebben tijdens de mars. Het federaal parket wil geen commentaar kwijt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Werd mars afgelast door aanslagplan? (07/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 'Mars tegen de angst', die een week na de aanslagen van 22 maart in Brussel was gepland, is afgelast omdat twee terroristen een aanslag wouden
  [naar artikel]
 2. Twee terroristen planden aanslag tijdens Brusselse ‘Mars tegen de angst’ (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De ‘Mars tegen de angst’, die normaal gezien zou plaatsvinden in Brussel, werd afgelast wegens een “imminente terreurdreiging”, zo meldt de Franstalige zender RTL-TVI op basis van het gerechtelijk dossier. Twee verdachten zouden een aanslag gepland hebben tijdens de mars.
  [naar artikel]
 3. Twee terroristen planden aanslag tijdens Brusselse ‘Mars tegen de angst’ (07/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De ‘Mars tegen de angst’, die normaal gezien zou plaatsvinden in Brussel, werd afgelast wegens een “imminente terreurdreiging”, zo meldt de Franstalige zender RTL-TVI op basis van het gerechtelijk dossier. Twee verdachten zouden een aanslag gepland hebben tijdens de mars.
  [naar artikel]
 4. ‘Mars tegen angst’ werd afgelast uit... angst (18/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Kort na de aanslagen van 22 maart zou er een mars tegen angst door de straten van Brussen trekken. Die werd afgelast uit angst voor een nieuwe aanslag met een scenario als die van Nice. Dat vertelde burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS) in de onderzoekscommissie over de aanslagen. Destijds werd gezegd dat er niet genoeg politie beschikbaar was om de mars te begeleiden.
  [naar artikel]
 5. 'Mars tegen de angst' geannuleerd uit vrees voor truck-aanslag (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 'Mars tegen de angst' die kort na de aanslagen van 22 maart door de straten van Brussel moest trekken, werd uiteindelijk afgelast uit vrees
  [naar artikel]
 6. 'Mars tegen de angst' afgelast wegens terreurdreiging (07/09/2016 - De Standaard)
  De ‘Mars tegen de angst’, die normaal gezien zou plaatsvinden in Brussel, werd afgelast wegens de ‘imminente terreurdreiging’, zo meldt de Franstalige zender RTL-TVI . Volgens onze informatie had het gerecht aanwijzingen dat een terreurgroep van plan was een aanslag te plegen, maar was nog onduidelijk op welk doelwit. Daarom vond de mars niet plaats.
  [naar artikel]
 7. ‘Mars tegen de angst’ geannuleerd uit vrees voor aanslag zoals in Nice of Berlijn (15/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De ‘Mars tegen de angst’ die kort na de aanslagen van 22 maart door de straten van Brussel moest trekken, werd uiteindelijk afgelast uit vrees voor een terroristische aanslag in de stijl van de aanslagen van Nice en Berlijn. Dat heeft Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) woensdag laten verstaan in de onderzoekscommissie naar de aanslagen.
  [naar artikel]
 8. Mars tegen de angst in maart afgelast door terreurdreiging (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 'Mars tegen de angst', die op 27 maart moest plaatsvinden in het centrum van Brussel, werd niet afgelast omwille van een gebrek aan
  [naar artikel]
 9. Meisje van 16 bij vier aangehouden verdachten die aanslag in Parijs beraamden (10/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmorgen hebben de Franse antiterreurdiensten in Montpellier vier verdachten aangehouden die een aanslag in Parijs beraamden. Onder hen is een
  [naar artikel]
 10. ‘Sluit Iraanse ambassades in EU, het zijn terreurcentra’: spanning stijgt in aanloop Iran-proces (22/10/2020 - De Morgen)
  Ja, Iran zal zich willen wreken met een nieuwe poging tot aanslag. En nee, dat mag ons niet tegenhouden. De burgerlijke partijen hebben een gespierde boodschap in de aanloop van het proces tegen de Iraniërs die een aanslag beraamden en in ons land op het nippertje werden tegengehouden.
  [naar artikel]
 11. 'Ik panikeer niet bij het minste geweerschot' (24/12/2016 - De Standaard)
  Haar foto ging na 22 maart de wereld rond. Toch denkt Stefanie De Loof (36), die voor Artsen zonder Grenzen werkt, nog zelden terug aan de aanslag. ‘Ik hoop dat ook België straks de angst achter zich kan laten. Anders winnen de terroristen.’
  [naar artikel]
 12. Zo beraamden zes Nederlanders een aanslag op een festival – terwijl de politie meeluisterde (13/07/2020 - De Morgen)
  Het zou één van de moorddadigste aanslagen van de 21ste eeuw geweest zijn: zes terroristen planden een bloedbad op een muziekfestival, met bomvesten en automatische vuurwapens. De aanslag kon op het nippertje verijdeld worden en de zes staan nu terecht in het grootste terrorismeproces in jaren. Ze hebben veel spijt, ze waren slechts meelopers of hebben zich net op tijd teruggetrokken, zeggen ze: ‘Hoe oprecht ik ook wil zijn, niemand gelooft me op mijn woord.’ Een reconstructie.
  [naar artikel]
 13. Aanslag IS verijdeld in Indonesië (27/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Indonesische politie heeft drie verdachten ingerekend die een aanslag beraamden op overheidsgebouwen en op de ambassade van Myanmar in de
  [naar artikel]
 14. Nederlanders in Griekse cel omdat ze aanslag op Erdogan beraamden (19/12/2017 - Knack)
  Sinds eind vorige maand zitten twee Turkse Nederlanders in Griekenland vast op verdenking van het beramen van een aanslag op de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dat meldt de extreemlinkse organisatie DHKP-C.
  [naar artikel]
 15. Onze reporter ging een avond op pad met de Snelle Respons Teams van de Antwerpse politie: “We zitten hier niet permanent te wachten op terroristen hoor” (15/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ruim twee jaar geleden werden de Snelle Respons Teams (SRT) van de Antwerpse politie in het leven geroepen. Omdat ze opgericht werden na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs, ontstond meteen de indruk dat het om ‘terroristenjagers’ ging. “We staan heus niet 24 op 7 op terroristen te wachten hoor, daar zijn we te duur voor”, zeggen de SRT-leden zelf. Wij reden een vrijdagnacht mee met een van de veelbesproken teams.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe beelden tonen hoe Londense agenten terroristen doodschieten (05/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de aanslag in Londen. De Italiaanse fotograaf Gabriele Sciotto filmde hoe Britse agenten de drie terroristen onder vuur nemen en doden. Bij de aanslag op London Bridge en in Borough Market vielen zeven doden en 48 gewonden.
  [naar artikel]
 17. Nieuwe beelden tonen hoe Londense agenten terroristen doodschieten (05/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de aanslag in Londen. De Italiaanse fotograaf Gabriele Sciotto filmde hoe Britse agenten de drie terroristen onder vuur nemen en doden. Bij de aanslag op London Bridge en in Borough Market vielen zeven doden en 48 gewonden.
  [naar artikel]
 18. Tank verijdelt aanslag door over auto vol terroristen heen te rijden (27/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bestuurder van een legertank heeft een aanslag in Egypte voorkomen. Hij greep slim in toen een wagen met vier terroristen en heel wat wapens op een grensovergang kwam afgereden en redde zo heel wat mensenlevens.
  [naar artikel]
 19. Spanje vannacht opgeschrikt door tweede aanslag in badplaats Cambrils: 7 gewonden, 5 terroristen gedood (18/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uren na de aanslag in Barcelona zijn in de Spaanse kustplaats Cambrils vijf vermoedelijke terroristen gedood tijdens een antiterreuroperatie,
  [naar artikel]
 20. Minstens 2.000 aanwezigen trekken in Witte Mars door straten van Luik na aanslag (03/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Luik wordt vandaag een witte mars gehouden ter ere van de slachtoffers van de aanslag dinsdag. De lokale politie herinnert er ook aan dat op de...
  [naar artikel]
 21. Twee minderjarigen opgepakt die terreuractie beraamden in ons land (05/11/2020 - De Morgen)
  Afgelopen weekend zijn twee minderjarigen uit de buurt van Eupen opgepakt omdat ze plannen beraamden voor een terreuraanval. Dat heeft De Morgen uit goede bron vernomen.
  [naar artikel]
 22. 'Op familiefeesten zaten Khalid en ik altijd te ruziën' (06/04/2019 - De Morgen)
  'Herinnert u zich de mars tegen de angst die op de valreep werd afgeblazen uit vrees voor een nieuwe aanslag? Wel, de man die zich zou opblazen, dat was ik.' Moustapha Benhattal (40) lacht groen. Na vier maanden in de cel, waarvan drie op de afdeling Hoge Veiligheid in Brugge, vertelt hij graag zíjn verhaal. Douglas De Coninck
  [naar artikel]
 23. LIVE: Minstens 2.000 aanwezigen trekken in Witte Mars door straten van Luik na aanslag (03/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Luik wordt vandaag een optocht georganiseerd voor de slachtoffers van de aanslag afgelopen dinsdag. De mars wordt georganiseerd door de vrienden...
  [naar artikel]
 24. "Mars tegen de angst" geannuleerd uit vrees voor aanslag zoals in Nice of Berlijn (15/02/2017 - De Redactie)
  Dat heeft de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) laten verstaan in de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart 2016.
  [naar artikel]
 25. Mars tegen falende justitie in Aalst trekt 1.400 deelnemers: “We hebben er genoeg van” (09/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Aalst namen vrijdagavond zowat 1.400 mensen deel aan een witte mars tegen de falende justitie. De mars startte rond 20 uur aan de Grote Markt in Aalst, trok door het stadscentrum en hield halt aan de parking van grootwarenhuis Delhaize, waar de Bende van Nijvel 33 jaar geleden een bloedige aanslag pleegde. Naast de sympathisanten trokken ook lokale politici mee in de optocht, maar de organisatie beklemtoont dat de witte mars politiek neutraal is.
  [naar artikel]
 26. Tieners opgepakt die aanslag beraamden (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Laatste beelden van ontspannen terroristen op dag van aanslag in Cambrils (24/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een bewakingscamera van een tankstation heeft de terroristen op 4 verschillende momenten gefilmd op de dag van de aanslag in Cambrils. De jonge
  [naar artikel]
 28. Laatste beelden van ontspannen terroristen vlak voor aanslag in Cambrils (24/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een bewakingscamera van een tankstation heeft de terroristen op 4 verschillende momenten gefilmd op de dag van de aanslag in Cambrils. De jonge
  [naar artikel]
 29. New York beveiligt 57 kruispunten uit angst voor nieuwe aanslag (03/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uit angst voor een nieuwe aanslag zullen 57 kruispunten in New York extra beveiligd worden met afzettingen. Dat heeft de burgemeester van New York,...
  [naar artikel]
 30. Barcelona: 'Verdachte bekent dat terroristen aanslag op Sagrada Familia planden' (22/08/2017 - Knack)
  Mohamed Houli Chemlal heeft aan de onderzoeksrechter toegegeven dat de terroristen een grotere aanslag wilden plegen. Dat melden juridische bronnen die aanwezig waren bij het verhoor.
  [naar artikel]
 31. Egyptisch leger doodt elf vermoedelijke terroristen na aanslag op moskee (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de meest moordende aanslag in de recente geschiedenis van Egypte hebben de strijdkrachten elf vermoedelijke terroristen gedood. De mannen werden...
  [naar artikel]
 32. Egyptisch leger doodt 14 vermoedelijke terroristen na aanslag op moskee (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de meest moordende aanslag in de recente geschiedenis van Egypte hebben de strijdkrachten veertien vermoedelijke terroristen gedood. Elf mannen...
  [naar artikel]
 33. Aanslag Nairobi: 'Alle terroristen omgebracht, veertien onschuldigen gedood' (16/01/2019 - Knack)
  Bij de aanslag op een luxehotel in Nairobi zijn alle terroristen omgebracht. 'Ik kan bevestigen dat een uur geleden de operatie in het DusitD2-hotel is afgelopen en dat alle terroristen geëlimineerd zijn', zei president Uhuru Kenyatta tijdens een tv-toespraak.
  [naar artikel]
 34. ANALYSE. Ook België kan lessen trekken uit aanslag in Londen: "Hou terroristen langer vast” (01/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De aanslag in Londen leert hoe gevaarlijk het is om terroristen veel te vroeg weer los te laten. Dat is een probleem waar ook België mee kampt....
  [naar artikel]
 35. Egyptisch leger doodt elf vermoedelijke terroristen na aanslag op moskee (28/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na de meest moordende aanslag in de recente geschiedenis van Egypte hebben de strijdkrachten elf vermoedelijke terroristen gedood. De mannen werden dinsdag in een schuilplaats in de stad Ismaïlia aan het Suezkanaal doodgeschoten.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe Witte Mars in Aalst: "Er kan meer voor slachtoffers gedaan worden" (01/11/2018 - VRT NWS)
  Er komt een nieuwe Witte Mars, op 9 november in Aalst. 33 jaar na de aanslag op de Delhaize van Aalst door de Bende van Nijvel, willen de initiatiefnemers de slachtoffers op die manier herdenken.
  [naar artikel]
 37. Turken pakken IS-terroristen op die vandaag aanslag planden (29/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse politie heeft in één klap 55 terroristen van Islamitische Staat opgepakt. Enkele van de verdachten hadden volgens de politie een aanslag...
  [naar artikel]
 38. Minstens 2.000 aanwezigen trekken in Witte Mars door straten van Luik na aanslag (03/06/2018 - De Morgen)
  In Luik trekken vandaag minstens 2.000 mensen door de straten in een witte mars, om de slachtoffers van de aanslag van afgelopen dinsdag te herdenken. De optocht wordt georganiseerd door de vrienden van Cyril Vangriecken, een van de drie slachtoffers.
  [naar artikel]
 39. IS eist aanslag met machetes op politiebureau in Indonesië op (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft vier vermoedelijke terroristen doodgeschoten na een nieuwe aanslag op een politiecommissariaat in het noordwesten van Indonesië....
  [naar artikel]
 40. Veertien doden bij aanslag in Nairobi, alle terroristen omgekomen (16/01/2019 - De Tijd)
  12:15 De aanslag werd opgeëist door de terreurorganisatie al-Shabaab.
  [naar artikel]
 41. Joodse gemeenschap in Antwerpen na de aanslag in Duitsland: ‘Meer angst is er niet, we leven hier al lang met dreigingen’ (10/10/2019 - De Morgen)
  In de Joodse buurt in Antwerpen is het een beetje business as usual. Solidariteit met de slachtoffers van de aanslag in het Duitse Halle is er zeker. Maar het vergroot niet meteen hun eigen angst. ‘We zijn altijd een doelwit.’
  [naar artikel]
 42. Minstens 2.000 deelnemers aan witte mars in Luik (03/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zondagmiddag is in Luik een witte mars van start gegaan om de slachtoffers van de aanslag van afgelopen dinsdag te herdenken. Die ging van start op de plek waar twee agentes werden neergeschoten nadat schutter Benjamin Herman hun wapens had afgepakt. De optocht wordt door de vrienden van Cyril Vangriecken (22), een van de drie slachtoffers.
  [naar artikel]
 43. Yassine Atar blijft aangehouden in dossier aanslagen Parijs maar mag vrij in ander dossier (29/09/2017 - Metro)
  Yassine Atar, een van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, blijft dan wel aangehouden in dat dossier, in een ander terrorismedossier is de man door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Dat meldt RTL-TVI en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Volgens Atars advocaten is die beslissing genomen omdat er tegen hun cliënt in dat dossier onvoldoende aanwijzingen overbleven. Het federaal parket heeft het over een logische beslissing nu Atar aangehouden blijft in het dossier-Parijs. Yassine Atar is de neef van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen bij de aanslagen in Brussels Airport en Maalbeek en de jongere broer van Oussama Atar (33), die beschouwd wordt als het brein van de aanslagen in Parijs en Brussel. Atar was op 27 maart 2016 opgepakt, samen met twee andere verdachten, omdat gevreesd werd dat hij een aanslag zou plannen op de ‘Mars tegen de angst’ die op 27 maart moest plaatsvinden. Die mars werd afgelast werd uit vrees voor een nieuwe aanslag, in de stijl van die in Nice en Berlijn. Yassine Atar was bij zijn arrestatie ook in het bezit van een sleutel van het appartement in Schaarbeek, waar de bomgordels die gebruikt werden voor de aanslagen in Parijs werden gemaakt en waar Salah Abdeslam zich enkele weken verstopte. Er zouden bovendien ook sporen van de explosieve vloeistof nitroglycerine aangetroffen zijn op het lichaam van Yassine. Alvast dat laatste werd door de familie Atar tegengesproken. Uit tegenexpertises zou ook blijken dat de stof slechts in minieme concentraties op zijn huid werd aangetroffen. Het is in dat dossier dat Yassine Atar nu is vrijgelaten. In het dossier-Parijs heeft de raadkamer donderdag zijn aanhouding nog met twee maanden verlengd. bron: Belga
  [naar artikel]
 44. 'We mogen ons niet laten leiden door angst' (05/04/2019 - De Morgen)
  Bloemen voor de zaakvoerders, gelukwensen voor het personeel. De heropening van brasserie Al la Bonne Bière in Parijs, op 13 november nog zo zwaar getroffen, kreeg een symbolische betekenis. De kogelgaten waren verdwenen, de verbrijzelde vensters vervangen. Angst had plaatsgemaakt voor een glimlach. 'De terroristen krijgen ons niet klein.'
  [naar artikel]
 45. Het ondenkbare is intussen denkbaar (10/04/2019 - De Morgen)
  De angst dat terroristen van IS met een atoombom aan de haal gaan of een kerncentrale binnendringen, is groter dan ooit. Politici uit de hele wereld zitten vanaf vandaag in Washington samen om een nucleaire aanslag te vermijden. Want het kan echt gebeuren.
  [naar artikel]
 46. Drie personen rechtstreeks gedagvaard voor geweld tegen politie en dreigen met aanslag na ‘Mars tegen Marrakesh’ (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie personen die opgepakt werden naar aanleiding van rellen na de 'Mars tegen Marrakesh' die zondag plaatsvond in Brussel, moeten op 24 januari...
  [naar artikel]
 47. 7 gewonden bij tweede aanslag in Spaanse badplaats Cambrils - 5 terroristen gedood (18/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uren na de aanslag in Barcelona zijn in de Spaanse kustplaats Cambrils vijf vermoedelijke terroristen gedood tijdens een antiterreuroperatie,
  [naar artikel]
 48. 7 gewonden bij aanslag in Spaanse badplaats Cambrils - 5 terroristen gedood (18/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uren na de aanslag in Barcelona zijn in de Spaanse kustplaats Cambrils vijf vermoedelijke terroristen gedood tijdens een antiterreuroperatie,
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy