Een artisjok ziet er met zijn stugge groene of paarse blaadjes en schubben best mysterieus uit. Toch is de groente de moeite waard om eens mee naar huis te nemen. “Artisjok uit blik geeft een totaal fout beeld van de smaak", vindt chef Peppe Giacomazza. Hoe maak je de geschubde groente makkelijk zelf vers? En in welke gerechten is die het lekkerst? Peppe tipt meerdere bereidingen én deelt een exclusief recept. [naar artikel]
In Galerij Artisjok in de Antwerpsestraat 62-64 in Lier openden twee nieuwe tentoonstellingen. De bekendste kunstenaar bij het grote publiek van wie er werk te bewonderen valt, is wellicht voormalig televisiemaker Rob Vanoudenhoven. [naar artikel]
Wie een smakelijke soep of iets lekkers zoals ramen klaarmaakt, kan één ingrediënt alvast niet missen: bouillon. Maar hoe kies je de juiste bouillon? Is dat echt de enige goede smaakmaker voor gerechten zoals dit? En hoe gezond is bouillon? Groentekok Frank Fol en diëtiste Sanne Mouha leggen uit. [naar artikel]
Sushi, ceviche, carpaccio van sint-jakobsvruchten ... we hebben allemaal weleens rauwe vis gegeten op restaurant. Probeer het eens zelf, met [naar artikel]
17:00 Een feestelijk recept dat visueel mooi staat op tafel? Dat is Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s artisjok met tomaat-garnaal en dragonvinaigrette. [naar artikel]
Colruyt heeft in zijn distributiecentrum Hellebroek een kwekerij van basilicum opgestart. Ze gebruiken hierbij de techniek van vertical farming waarbij plantjes in de beste omstandigheden maar zonder zonlicht groeien. [naar artikel]
De Genkse modeontwerper Egidio Fauzia houdt van eten dat niet alleen lekker is, maar ook puur, eerlijk en kwaliteitsvol. Al jaren steunt hij Slow Food, een beweging die vooral in Italië succesvol is. Samen met designer Michaël Verheyden en Jo Lemmens van Restaurant U in Genk organiseert hij een diner met de artisjok van Menfi, een groente die verloren dreigt te gaan. [naar artikel]
Wetenschappers houden er ernstig rekening mee dat er vorige week een tornado over Bouillon trok. In een bos in de provincie Luxemburg zijn zeker 500 bomen als lucifers afgebroken. [naar artikel]
In het Waalse stadje Bouillon, in de provincie Luxemburg, heeft vorige week donderdag (22 juni) mogelijk een tornado plaatsgevonden. Dat schrijft KMI-wetenschapper Maarten Reyniers op Twitter. Radarbeelden tonen de schade in een bos in Menuchenet, vlakbij Bouillon. De Waalse overheid heeft al honderden bomen geteld die afgebroken of ontworteld zijn. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke hummus met basilicum, klaar. Smakelijk! [naar artikel]
17:04 In haar magazijn in Halle kweekt de Colruyt-groep kruiden in een duurzame verticale boerderij. Vanaf woensdag ligt het eerste product in de rekken: basilicum. 'We willen hier kruiden kweken voor al on... [naar artikel]
In het Waalse stadje Bouillon, in de provincie Luxemburg, heeft vorige week donderdag (22 juni) mogelijk een tornado plaatsgevonden. Dat schrijft KMI-wetenschapper Maarten Reyniers op Twitter. Radarbeelden tonen de schade in een bos in Menuchenet, vlakbij Bouillon. De Waalse overheid heeft al honderden bomen geteld die afgebroken of ontworteld zijn. [naar artikel]
In 2020 boorde covid Riemst titel en promotie door de neus. Vier jaar later mocht de champagne dan toch knallen na een autoritaire zege tegen Bouillon. [naar artikel]
Een aanval met een ‘scherp voorwerp’ en bommetjes op het kampterrein van KLJ Nevele, een dag later volgde er krassen op auto’s van een West-Vlaamse scouts. Enkele jongeren zouden op korte tijd twee jeugdbewegingen hebben bedreigd in het Luxemburgse Bouillon. Wat is er aan de hand? “Buurtbewoners van Bouillon die het lastig zouden hebben met jeugdbewegingen door bijvoorbeeld nachtlawaai of afval, reageren niet op deze manier.” [naar artikel]
Kom je zonder kwalen de winter door als je bouillon van dierenbotten drinkt? Dat beweert de ‘bone broth’-hype. KPNI-therapeute Florence Vanneste en diëtist Michaël Sels verhelderen hoe helend zulke bouillon werkelijk is, of hij je ook echt helpt af te vallen en hoe je hem eenvoudig, en erg goedkoop, zelf maakt. Let op; één cruciaal ingrediënt voeg je best nog toe, volgens beide. “Daar heb je pas echt een tekort aan.” [naar artikel]
Wetenschappers houden er ernstig rekening mee dat er vorige week een tornado over Bouillon trok. In een bos in de provincie Luxemburg zijn zeker 500 bomen als lucifers afgebroken. [naar artikel]
Wie de Verbeke Foundation bezoekt, stapt een andere tijdszone binnen. Zeker nu de wintertentoonstelling Time Within Time er loopt. [naar artikel]
De Heren van de Herenstraat staan op de planken met 'Au Bouillon Belge', een communautair blijspel van Walter van den Broeck in de regie van Jos Rutten. [naar artikel]
Kom je zonder kwalen de winter door als je bouillon van dierenbotten drinkt? Dat beweert de ‘bone broth’-hype. KPNI-therapeute Florence Vanneste en diëtist Michaël Sels verhelderen hoe helend zulke bouillon werkelijk is, of hij je ook echt helpt af te vallen en hoe je hem eenvoudig, en erg goedkoop, zelf maakt. Let op; één cruciaal ingrediënt voeg je best nog toe, volgens beiden. “Daar heb je pas echt een tekort aan.” [naar artikel]
Een ‘time out-lokaal’ om even aan de drukte te ontsnappen. Het is een idee van de leerlingen van de campus Amandina van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad. Om daarvoor geld in het laatje te brengen, organiseerden ze een kerstmarkt op de laatste schooldag voor de kerstvakantie. [naar artikel]
Een toevallige voorbijganger heeft vanmiddag in Bouillon (provincie Luxemburg) op straat meerdere messteken gekregen. Dat meldt de groep ‘L’Avenir’. Het parket bevestigt dat er een onderzoek geopend is voor poging tot doodslag. [naar artikel]
Als een engeltje! Nikka waagt zich aan een breekbare versie van Cindy Laupers 'Time After Time'. Smelten de coaches voor haar charmes? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.