De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

'Veel tieners voelen geen affectieve verbondenheid meer'

De Morgen

23/12/2017 - 01:41

Drieduizend tieners tussen elf en vijftien jaar slikken antidepressiva. Een triest record. Ze kreunen onder de druk, kraken onder sociale media.Pubers aan de piekerpillen. 'Soms zie ik geen morgen meer. Donker, hè?'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. "We voelen ons in de steek gelaten": meer dan 100 tieners naar Washington om strengere wapenwet te eisen (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Meer dan 100 tieners van de school in Florida waar vorige week het bloedbad plaatsvond, zijn naar Washington gereisd om een strenger wapenbeleid te...
    [naar artikel]
  2. STUDIE. Tieners die zich geliefd voelen doen minder aan cyberpesten (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Tieners die zich emotioneel ondersteund en geliefd voelen door hun ouders, zullen minder vaak cyberpesten. “Het is belangrijk om dat te beseffen,...
    [naar artikel]
  3. Tieners die zich geliefd voelen doen minder aan cyberpesten (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Tieners die zich emotioneel ondersteund en geliefd voelen door hun ouders, zullen minder vaak cyberpesten. “Het is belangrijk om dat te beseffen,...
    [naar artikel]
  4. Anderlecht laat zes tieners opdraven tegen Sint-Truiden: punten verloren, maar zieltjes gewonnen (26/11/2018 - De Morgen)
    De drie punten waren voor STVV, maar Anderlecht mag zich geen verliezer voelen. Wie met zes tieners dúrft spelen, verdient het nodige krediet.
    [naar artikel]
  5. Niets mis met de middernachtmis (09/04/2019 - De Morgen)
    Jonge mensen die overtuigd naar de middernachtmis gaan: ze bestaan nog. 'Ik haal er heel veel kracht uit', zegt Ruth (18). Verhalen van symboliek, verbondenheid, geloof, en warme choco na. Er heerst een sfeer van verbondenheid
    [naar artikel]
  6. Theater over verbondenheid: 'Eenzamen kosten overheid meer dan het bouwen van ontmoetingsplekken' (03/08/2018 - Knack)
    Met het Antwerpse theatergezelschap De Nwe Tijd maakt Rebekka de Wit Heimat 3, het derde deel in een reeks over verbondenheid. De repetities startten op YouTube en mondden uit op...
    [naar artikel]
  7. Over eenzaamheid, gebrek aan verbondenheid en onbehagen (06/12/2023 - De Wereld Morgen)
    Onbehagen is een beetje de ziekte van deze tijd. Paul Verhaege, psychoanalyticus en gewezen hoogleraar psychologie, gaat op zoek naar de oorzaken ervan. Hij vindt ze in de aard van onze huidige samenleving: die is in veel opzichten ziek. Succes en concurrentie zijn belangrijker dan verbondenheid en solidariteit. Het boek biedt heel wat interessante inzichten, maar er zijn ook wat kanttekeningen te plaatsen. The post Over eenzaamheid, gebrek aan verbondenheid en onbehagen appeared first on DeWereldMorgen.be.
    [naar artikel]
  8. Markant Beringen brengt bezoekje aan leden (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)
    Een jaar waarin een pandemie ons leven overhoop haalde. Meer dan ooit ook voelen we tijdens deze dagen de nood aan sprankeltjes van hoop, aan gelukjes, aan kleine gebaren van verbondenheid.
    [naar artikel]
  9. De vijf beste smartphones voor tieners (07/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Ze kunnen geen halve seconde meer zonder eventjes op hun scherm te kijken, en hun smartphone mag liefst een pronkstuk zijn. Tieners zijn geen
    [naar artikel]
  10. VIDEO. Jonkies van Anderlecht in vier dolle minuten onderuit op Stayen, maar toch moet paars-wit zich geen verliezer voelen (25/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
    STVV won met 4-2 van Anderlecht. En toch moet paars-wit zich geen verliezer voelen. Wie met zes tieners dúrft spelen, verdient krediet.
    [naar artikel]
  11. 'Meisjes onder 15 jaar nemen beter geen pil' (10/04/2019 - De Morgen)
    Een Scandinavische studie bevestigt wat veel vrouwen al langer weten: de anticonceptiepil kan menstruatiepijn verzachten. Mogen jonge tieners dan zomaar aan de pil? 'Nee', zeggen artsen. 'De pil is het laatste redmiddel voor tieners.'
    [naar artikel]
  12. Tieners vergokken miljoenen op café: al vijf jaar geen controle meer (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Al ruim vijf jaar is er geen enkele controle meer op goktoestellen in cafés. Tieners kunnen er vrij op spelen en verliezen op sommige toestellen...
    [naar artikel]
  13. Verbondenheid (11/04/2019 - De Morgen)
    Een dier in al zijn glorie als uniek stuk natuur bereid, zorgt voor verbondenheid
    [naar artikel]
  14. Tieners vergokken miljoenen op café (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Al ruim vijf jaar is er geen enkele controle meer op goktoestellen in cafés. Tieners kunnen er vrij op spelen en verliezen op sommige toestellen...
    [naar artikel]
  15. Steeds meer tieners zijn eenzaam: “Ik droeg niet de juiste kleren, of woonde in een te groot huis, of was niet mooi genoeg” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Steeds meer jongeren bellen de hulplijn Tele-Onthaal omdat ze zich eenzaam voelen. Door de lockdowns natuurlijk, maar bij sommige tieners is het probleem veel groter. Alessio (18) en Leen* (23) voelden zich door pesterijen en een gebrek aan vrienden hun hele middelbareschooltijd alleen, en worstelden daardoor met donkere gedachten. Daar konden ze met niemand over praten, want eenzaam zijn op hun leeftijd is taboe. “‘Waarom ben ik hier dan nog’, dacht ik. Ik heb meermaals op het punt gestaan om er een einde aan te maken.”
    [naar artikel]
  16. Veel ouders voelen zich meer taxi dan mama en papa (07/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Een gezin in de provincie Antwerpen besteedt gemiddeld 8,5 uur aan sport. Heel wat kinderen hebben daarnaast ook nog andere hobby’s. Veel ouders voelen zich dan ook meer taxi dan mama of papa. En in een op de vijf gezinnen is er geen geld voor een hobby. Dat blijkt uit een enquête van iVox in opdracht van Gazet van Antwerpen.
    [naar artikel]
  17. Drie tieners opgepakt voor vandalenstreken aan het clublokaal van de wipschuttersclub in Tervuren (15/11/2023 - VRT NWS)
    De politie heeft drie tieners opgepakt nadat ze het clublokaal van de schuttersvereniging in Tervuren hebben beklad. "Tussen 2013 en 2021 werden er geen wipschietingen meer gehouden. Sindsdien trekt de plek veel deugnieterij en vandalisme aan", zegt Thomas Geyns van de wipschuttersclub.
    [naar artikel]
  18. Alessio en Leen worstelden als tieners met eenzaamheid. “Ik wist niet wie ik was, omdat ik mezelf constant probeerde te veranderen” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Steeds meer jongeren bellen de hulplijn Tele-Onthaal omdat ze zich eenzaam voelen. Door de lockdowns natuurlijk, maar bij sommige tieners is het probleem veel groter. Alessio (18) en Leen* (23) voelden zich door pesterijen en een gebrek aan vrienden hun hele middelbareschooltijd alleen, en worstelden daardoor met donkere gedachten. Daar konden ze met niemand over praten, want eenzaam zijn op hun leeftijd is taboe. “Waarom ben ik hier dan nog, dacht ik. Ik heb meermaals op het punt gestaan om er een einde aan te maken.”
    [naar artikel]
  19. ‘Geen link tussen technologie en geestelijke gezondheid van tieners’ (05/05/2021 - Express)
    Lees dit artikel: ‘Geen link tussen technologie en geestelijke gezondheid van tieners’ Over de schadelijke effecten van technologie op de mentale gezondheid van jongeren is veel gezegd en geschreven, maar Britse onderzoekers stellen nu dat de twee maar ‘weinig verband’ houden.  Wetenschappers van het Oxford Internet Institute vergeleken tv-kijken, het socialemediagebruik en digitale toestellen zoals smartphones met gevoelens van depressie, zelfdoding en gedragsproblemen bij jongeren. In de […] Lees dit artikel: ‘Geen link tussen technologie en geestelijke gezondheid van tieners’
    [naar artikel]
  20. Gezelligheid troef tijdens Week van Verbondenheid (02/06/2023 - Het Belang van Limburg)
    Op woensdag 31 mei organiseerde het Lokaal Kansenoverleg van Maasmechelen in kader van de Week van de Verbondenheid een gezellige namiddag in het Koninginnepark.
    [naar artikel]
  21. Veel ouders voelen zich schuldig als ze kinderen ongezond eten voorzetten (20/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Werkende ouders voelen zich weleens schuldig als ze hun kinderen geen gezonde maaltijd voorschotelen. Ze voelen daarnaast druk om eigenhandig een...
    [naar artikel]
  22. Hoezo, coronacrisis? Vlaamse tieners kijken positief naar de toekomst (07/05/2020 - Het Nieuwsblad)
    Vlaamse tieners hebben de afgelopen maand meer positieve dan negatieve gevoelens ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent. Tieners gebruikten opvallend vaker sociale media om het gemis aan gezelschap te compenseren.
    [naar artikel]
  23. Vaccinatiecentra zetten rolstoelen klaar om flauwvallende jongeren naar buiten te brengen (29/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
    Flauwvallen na de prik. De vaccinatiecentra in onze provincie zien dat heel wat tieners na hun vaccinatie draaierig worden en flauwvallen. “Dit is helemaal in de lijn van de verwachtingen, want tieners hebben sowieso een lagere bloeddruk en in combinatie met warmte of stress kan dit flauwvallen tot gevolg hebben”, zegt dokter Kris Bayens, voorzitter van de eerstelijnszone Kempenland. In sommige vaccinatiecentra gebruiken ze rolstoelen om tieners die zich niet goed voelen naar buiten te brengen.
    [naar artikel]
  24. Generatie Z(ittend gat): Minder dan één op de tien tieners beweegt nog voldoende (18/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
    Geen turnles meer op school, de sportclub dicht en dan maar hele dagen op de iPad: de opeenvolgende lockdowns hakken stevig in op de fysieke conditie van onze tieners. Minder dan één op de tien beweegt nog voldoende, en dat baart experts zorgen. “Slechte routines van veel zitten en weinig activiteit raken ingesleten. En krijg die er maar weer uit”, zegt Ragnar Van Acker van het Instituut Gezond Leven.
    [naar artikel]
  25. Iedereen apart, maar toch allemaal samen: dronebeelden in VTM NIEUWS zorgen voor broodnodige verbondenheid (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Ons een gevoel van verbondenheid verschaffen terwijl we allemaal in ons kot blijven en afstand nemen van elkaar: hoe doe je dat? De ploeg achter...
    [naar artikel]
  26. Tieners groeien trager door PFAS, zeker de jongens (25/04/2023 - De Standaard)
    Driekwart van de tieners rond de fabriek van 3M in Zwijndrecht heeft te veel schadelijke PFOS in het lichaam. Die en andere stoffen verstoren hun hormonen, groei en immuniteit. Bij jongens is het effect meer uitgesproken.
    [naar artikel]
  27. SOS examenkoorts: tips van een psychologe om je kind te helpen bij schoolstress. “Veel tieners weten niet meer wat ontspanning is” (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
    “Bij te veel prikkels en zeker tijdens examenperiodes kan stress me volledig overmannen.” Aagje (16) heeft examenkoorts, die ze probeert aan te pakken met transcendente meditatie. Ze is niet de enige: onderzoek van de Vlaamse Scholierenkoepel toont dat 75 procent van de jongeren schoolstress ervaart. Vier op de tien middelbarescholieren ervaren dat zelfs (zeer) veel. Hoe help je een kind met examenkoorts? Psychologe en relaxatietherapeute Heidi Luypaert geeft advies. “Bij tieners staat de stressknop permanent aan.”
    [naar artikel]
  28. Tieners moeten FBI helpen bij cybercriminaliteit (09/04/2019 - De Morgen)
    De Amerikaanse inlichtingendienst FBI wil tieners aanwerven om cybercrime aan te pakken. Op latere leeftijd dreigen ze weggelokt te worden door goed betalende bedrijven of geen bewijs voor goed gedrag en zeden meer te kunnen voorleggen, zo luidt de redenering.
    [naar artikel]
  29. Geen massavaccinatie voor tieners in het Groot-Brittannië (18/07/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Geen massavaccinatie voor tieners in het Groot-Brittannië Groot-Brittannië gaat gezonde kinderen en tieners niet massaal vaccineren, meldt de Britse krant The Telegraph. Er zullen wel vaccins aangeboden worden aan kwetsbare 12- tot 15-jarigen en aan jongeren die op het punt staan 18 jaar te worden. Volgens de krant zou het Britse comité voor vaccinatie en immunisatie de ministers hebben afgeraden om alle […] Lees dit artikel: Geen massavaccinatie voor tieners in het Groot-Brittannië
    [naar artikel]
  30. Macron onderstreept verbondenheid met Verenigde Staten (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
    De Franse president Emmanuel Macron heeft vandaag tijdens de herdenkingsplechtigheden voor D-Day de verbondenheid van zijn land met de Verenigde...
    [naar artikel]
  31. Opvallend: nergens in Europa scoren tieners meer dan in België (20/02/2017 - Sporza)
    De Belgische competitie doet zijn reputatie van opleidingsland ook dit seizoen weer alle eer aan. Met Tielemans, Dimata en Onyekuru scoorden al 3 tieners 10 keer of meer.
    [naar artikel]
  32. Te veel met je smartphone bezig zijn, maakt je depressief (12/12/2017 - Metro)
    Een smartphone kan je niet meer wegdenken uit de hand van een tiener. Adolescenten zijn afhankelijk van hun mobieltje en dat heeft een grote impact op hun hersenen. Zo zorgt een verslaving voor depressie en angsten. Uit een studie aan de universiteit van Seoel blijkt dat tieners die te vaak met hun smartphone bezig zijn, met een onevenwicht in hun brein kampen. Bijgevolg ervaren de adolescenten met een grote afhankelijkheid van hun gsm meer angsten en slapeloosheid. Ook hebben zij een grotere kans op een depressie. Verslaafde tieners vs gezonde tieners De onderzoekers hebben negentien verslaafde tieners vergeleken met negentien gezonde adolescenten. Daarnaast kregen twaalf van de verslaafde tieners therapie. De professoren deden verschillende tests om de mate van verslaving te controleren en vroegen wat de impact van het smartphonegebruik was op het dagelijkse leven van de adolescenten. Chemische stoffen in de hersenen Het brein bevat chemische stoffen, waarvan één de hersensignalen vertraagt en een andere de hersencellen elektrisch actiever maakt. Wanneer je te veel hebt van de eerste stof, heb je meer kans op een depressie en angsten. De verslaafde tieners hadden meer van die chemische stoffen in hun brein. De therapie zorgde ervoor dat de hoeveelheid stoffen genormaliseerd werd. Let dus zeker op met je smartphonegebruik, want eerder onderzoek in Londen toonde aan dat het even verslavend is als alcohol en drugs. Lees ook: Psychologen genezen je Facebook-verslaving
    [naar artikel]
  33. Dit is de impact van één jaar coronacrisis op werknemers (18/05/2021 - Metro)
    Na meer dan een jaar coronacrisis geeft een kwart van 4.660 bevraagde werknemers aan zich niet mentaal gezond te voelen. Meer dan de helft zegt dat de crisis een negatief effect had op hun mentale gezondheid. De verbondenheid met collega’s en de organisatie waarvoor men actief is staat ook onder druk. Dat blijkt uit een onderzoek van de Antwerp Management School en de UGent. Slechts 25% van de respondenten – voor 80% uit Vlaanderen en 19% uit Brussel – geeft een positief effect van de crisis aan op de mentale gezondheid. Dat leidt echter niet tot meer afwezigheid op het werk. Slechts 7% van de bevraagde werknemers geeft aan dat ze sinds de uitbraak van de coronacrisis dagen niet konden werken omdat de pandemiesituatie te zwaar op hen woog. 83% zegt stressvolle dingen op het werk er meestal gewoon bij te nemen. Vooral de verbondenheid staat onder druk. Bijna één op de vier (23%) geeft aan geen verbinding te voelen met collega’s en 28% voelt geen connectie met de werkgever. Ongeveer een op de drie respondenten voelt zich minder vaak een deel van de organisatie dan voor de coronacrisis. Loopbaanschok De coronaschok is voor veel werknemers dan ook een loopbaanschok: de pandemie zet 54% van de bevraagde werknemers aan om meer te gaan nadenken over hun loopbaan. Die schok is echter niet per se negatief: tegenover 23% die vreest voor negatieve gevolgen van corona voor de loopbaan, staat 53% die geen negatieve gevolgen verwacht. Slechts 10% vreest voor jobverlies. Bijna negen op tien zijn er gerust in dat ze de juiste competenties hebben om na de crisis aan de slag te kunnen blijven. De coronacrisis lijkt vooralsnog niet te leiden tot een loopbaancrisis, aldus de onderzoekers. Telewerk dan toch niet hoogste goed Nog een opvallende bevinding: de ingeschatte positieve effecten van telewerk zijn wat tegengevallen. Dat geldt in het bijzonder met betrekking tot de ingeschatte impact van telewerk op de werk-privébalans. Bij het begin van de coronacrisis zagen bijna twee op drie een positief effect, nu is dat minder dan een op twee. Ook de inschatting dat telewerk goed is voor de werkefficiëntie en concentratie is licht – maar statistisch significant – teruggevallen, van licht meer dan de helft respondenten met een positieve inschatting naar licht minder dan de helft. Het bericht Dit is de impact van één jaar coronacrisis op werknemers verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  34. Tieners sneller dan hun ouders bezorgd om evolutie van technologie (02/03/2017 - Express)
    Tieners voelen zich met de snelheid waarop technologie tot verandering leidt minder comfortabel dan van een digitale generatie zou mogen worden verwacht. Dat blijkt uit een rapport van consulent Edelman op basis van een enquête bij duizend jongeren tussen zestien en achttien jaar. Er kon volgens de onderzoekers zelfs worden vastgesteld dat tieners sneller dan hun ouders bezorgdheid tonen dat de evolutie van de technologie te snel gaat. Hoewel 75 procent van de tieners op een dagelijkse basis van sociale media gebruik maakt, blijkt 59 procent zich zorgen te maken over de snelheid van de ontwikkelingen in de sector. In het brede publiek valt dat cijfer terug tot 44 procent. Media “Ook snelle veranderingen in de mobiele industrie zijn voor tieners een bron van bekommernis,” benadrukt Edelman. “Er kon immers worden vastgesteld dat 45 procent van de tieners zich bezorgd toont over de snelheid van de veranderingen in de mobiele wereld. Bij de bredere bevolking valt dat cijfer terug tot 34 procent.” “Daarnaast wordt ook een bezorgdheid opgetekend over de technologiesector en de mediawereld.” Verder werd vastgesteld dat tieners vier keer meer vertrouwen hebben in experts dan in hun leeftijdsgenoten. Ook zouden logische argumenten zes keer meer impact hebben dan gevoelens. Bij volwassenen worden experts slechts 2 procent meer vertrouwd dan leeftijdsgenoten. Edelman wijst erop dat slechts 24 procent van de algemene bevolking een vertrouwen betuigt in de media, maar bij tieners valt dat cijfer verder terug tot 17 procent. Er wordt wel opgemerkt dat niet alle media evenveel worden gewantrouwd. Daarbij kon immers worden vastgesteld dat 75 procent van de tieners te kennen geeft vertrouwen te hebben in een krant, maar bij een blogpost valt dat cijfer terug tot amper 24 procent. De resultaten tonen volgens Edelman dat de jongeren vertegenwoordigers zijn van een generatie die aanvoelt dat de wereld veel te snel begint te draaien. (mah) The post Tieners sneller dan hun ouders bezorgd om evolutie van technologie appeared first on Express [NL].
    [naar artikel]
  35. Daarom worden we op onze collega’s verliefd (01/06/2018 - Metro)
    Als je een gewone nine to five job hebt, breng je waarschijnlijk meer uren door met je collega’s dan met je andere vrienden of zelfs je partner. Mogelijk is dat vele samenzijn de reden dat collega’s op elkaar verliefd worden.  “De meeste volwassenen brengen minimum 1.680 uur per jaar op kantoor door”, zegt David Brudö, CEO en mede-opdrichter van welzijnsapp Remente. “Waarschijnlijk breng je dus meer tijd met met je collega’s door dan met wie dan ook.” Bovendien leer je elkaar echt kennen als je samenwerkt. Je hebt niet de mogelijkheid om naar rechts te swipen. Gevoel van verbondenheid Wanneer mensen veel samen zijn, stellen ze zich sneller open. Dat hoeft niet per se te resulteren in een relatie, maar het kan er wel voor zorgen dat er gevoelens ontstaan. “Een collega kan gemakkelijk, al dan niet romantisch, een van de belangrijkste personen in je leven worden’, zegt Brudö. “Het is echter belangrijk om het verschil te herkennen tussen een zekere verbondenheid met iemand voelen door je werksituatie en daadwerkelijk verliefd zijn. Lees ook : Dit is waarom we liegen op datingapps Het bericht Daarom worden we op onze collega’s verliefd verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  36. Maken sociale media tieners ongelukkig? Niet bewezen, zegt Brits onderzoek (07/05/2019 - Knack)
    Maken sociale media tieners ongelukkig? En zitten tieners met een laag zelfbeeld vaker op sociale media? Volgens veel mediaberichten wel. Maar die kloppen meestal niet, zeggen Britse onderzoekers.
    [naar artikel]
  37. Bart, Jan en Didier zijn geen biologische vaders, maar wel 100% papa: “Soms bellen ze eerder naar mij dan naar hun mama” (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
    In tijden van lockdown is verbondenheid met je familie belangrijker dan ooit. Ook zonder bloedband voelen Bart, Jan en Didier zich 100 procent vader. Alles draait om betrokkenheid, liefde en engagement. “Toen ze met hun eerste vriendjes thuiskwamen, voelde ik heel sterk dat niemand hen mocht kwetsen.”
    [naar artikel]
  38. Wat als je kind meedoet aan coronarellen? (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
    De Nederlandse avondklokrellen kennen geen leeftijdsgrens, is in de afgelopen dagen des te meer gebleken. Vooral tieners, van wie veel nog thuiswonend, gingen de straat op om te muiten. Wat te doen als jouw puber aan de frontlinie staat van de rellen?
    [naar artikel]
  39. Jong én gevaccineerd, maar geen Pukkelpop: “Organisatoren hebben er zich makkelijk van afgemaakt” (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Ze zijn al deels of zelfs volledig gevaccineerd en dus is de afgelasting van Pukkelpop voor veel tieners een heel dikke streep door de rekening. Wij spraken met vijf immens teleurgestelde festivalfans. “Het lijstje wordt lang; het wordt moeilijk om nog naar dingen uit te kijken”, zeggen de tieners.
    [naar artikel]
  40. Lockdown hakt erin bij tieners: minder dan één op de tien beweegt nog genoeg (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)
    Geen turnles meer op school, de sportclub dicht en dan maar hele dagen op de iPad: de opeenvolgende lockdowns hakken stevig in op de fysieke conditie van onze tieners. Minder dan één op de tien beweegt nog voldoende, en dat baart experts zorgen.
    [naar artikel]
  41. Onderzoek naar agent die ‘geen linkse preek afsteken’ tegen tieners zegt (10/09/2020 - De Standaard)
    Een online filmpje waarin een Antwerpse politieagent tegen twee tieners onder meer ‘ge moet geen linkse preek afsteken’ zegt, heeft tot intern onderzoek geleid. ‘Uiteraard keuren we die uitspraken niet goed’, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.
    [naar artikel]
  42. ‘Eerst halve klas ziek, dan heel het gezin besmet’: tieners en ouders besmetten elkaar: (02/03/2021 - De Morgen)
    Er zijn opvallend meer besmettingen bij tieners, maar ook bij veertigers - hun ouders. ‘Je ziet daar communicerende vaten bij twee groepen die veel contacten hebben: de kinderen op school en tijdens de naschoolse activiteiten, de ouders op hun werk. Dat versterkt elkaar’, analyseert biostatisticus Geert Molenberghs.
    [naar artikel]
  43. Michelle Obama: “We voelen nu hoe het voelt om geen hoop meer te hebben” (16/12/2016 - Het Belang van Limburg)
    Michelle Obama heeft een opmerkelijk gesprek gehad met talkshowhost Oprah Winfrey. In een interview dat vrijdagavond wordt uitgezonden op zender CBS sprak de afscheidnemende presidentsvrouw: “Wij voelen nu hoe het voelt om geen hoop meer te hebben.”
    [naar artikel]
  44. Michelle Obama: “We voelen nu hoe het voelt om geen hoop meer te hebben” (16/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Michelle Obama heeft een opmerkelijk gesprek gehad met talkshowhost Oprah Winfrey. In een interview dat vrijdagavond wordt uitgezonden op zender CBS sprak de afscheidnemende presidentsvrouw: “Wij voelen nu hoe het voelt om geen hoop meer te hebben.”
    [naar artikel]
  45. Een dabbende prins en een Instagram-gravin: deze koninklijke tieners maken komaf met duf imago (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Zijn monarchieën nog louter een overblijfsel uit vervlogen tijden? Niet als het aan de huidige generatie koninklijke tieners ligt. Zij lijken veel...
    [naar artikel]
  46. Tieners en ouders besmetten elkaar: ‘Eerst papa ziek, binnen de week iedereen ziek’ (02/03/2021 - De Morgen)
    Er zijn opvallend meer besmettingen bij tieners, maar ook bij veertigers - hun ouders. ‘Je ziet daar communicerende vaten bij twee groepen die veel contacten hebben: de kinderen op school en tijdens de naschoolse activiteiten, de ouders op hun werk. Dat versterkt elkaar’, analyseert biostatisticus Geert Molenberghs.
    [naar artikel]
  47. Tieners en ouders besmetten elkaar: “Eerst papa ziek, binnen de week iedereen ziek” (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Er zijn opvallend meer besmettingen bij tieners, maar ook bij veertigers - hun ouders. “Je ziet daar communicerende vaten bij twee groepen die veel contacten hebben: de kinderen op school en tijdens de naschoolse activiteiten, de ouders op hun werk. Dat versterkt elkaar”, analyseert biostatisticus Geert Molenberghs.
    [naar artikel]
  48. Kinderen en tieners mogen één hobby buitenshuis beoefenen (26/01/2021 - De Tijd)
    18:28 Het sociale leven van kinderen onder de twaalf wordt iets meer aan banden gelegd. Tieners mogen dan weer meer dan tot nu het geval was.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy