Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Belg verspilt jaarlijks maar liefst 345 kilo voedsel

27/12/2017 - 15:06
"Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. “In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief”, zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 miljoen ton voedselverspilling."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Belg verspilt elke dag 1 kilo voedsel (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Nieuwe cijfers tonen aan dat de gemiddelde Europeaan jaarlijks gemiddeld 173 kilo voedsel verspilt. De Belg scoort met liefst 345 kilo per persoon, of ongeveer één kilo per dag, het op één na slechtst: enkel Nederlanders doen nog meer verloren gaan. [naar artikel]


2. Belg verspilt kilo voedsel per dag (28/09/2017 - De Standaard)

Elke dag verspilt de gemiddelde belg een kilo voedsel. Alleen Nederlanders doen het slechter. [naar artikel]


3. Belg is slechte leerling in EU en verspilt een kilo voedsel per dag (28/09/2017 - VRT NWS)

Dagelijks verspilt elke Belg gemiddeld bijna een kilo voedsel, zo blijkt uit Europese cijfers. Daarmee is ons land een van de slechtste leerlingen in de Europese klas: enkel de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]


4. Vlaams gezin verspilt jaarlijks 88 kilo voedsel (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Vlamingen gooien per jaar gemiddeld 240.000 ton voedsel weg, dat blijkt uit onderzoek van de Vlaamse overheid bij meer dan duizend huishoudens... [naar artikel]


5. Elk gezin verspilt 88 kilo eten per jaar: 6 tips tegen voedselverspilling (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elk jaar wordt in Vlaanderen 907 miljoen kilo perfect eetbaar voedsel weggegooid. De gezinnen verspillen 241 miljoen kilo, of 88 kilo per... [naar artikel]


6. “Jaarlijks redden we liefst 1,5 miljoen kilovoedsel van de vuilnisbak” (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)

DiepenbeekDe Belg gooit elk jaar gemiddeld 26 kilo perfect eetbaar voedsel weg. Voor heel Vlaanderen gaat het om ruim 150.000 ton voeding die jaarlijks wordt verspild. Dat kan en móet anders, vinden ze bij Depot Margo. De Diepenbeekse organisatie, onderdeel van Rimo Limburg, redt jaarlijks ruim vijftig ton groenten en fruit van de vuilnisbak en verdeelt dat lekkers vervolgens aan sociale restaurants, hulporganisaties en sociale kruideniers in de provincie. Wij volgden de weg die het voedsel bij Depot Margo aflegt: van de overschotjes bij de veiling in Sint-Katelijne-Waver tot een smakelijke dagschotel bij restaurant Klavertjevier in Hasselt. [naar artikel]


7. Internationale dag tegen voedselverspilling en afval: 5 tips om verspilling tegen te gaan  (29/09/2023 - VRT NWS)

De Belg verspilt jaarlijks gemiddeld 345 kilogram voedsel. We zijn daarmee de op één na grootste verspiller van Europa, volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. De internationale dag tegen voedselverspilling en afval is een ideaal moment om te herbekijken hoe we omgaan met ons voedsel. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geeft 5 nuttige tips. [naar artikel]


8. Gemiddelde Belg verspilt kilogram voedsel per dag (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


9. "We gooien jaarlijks EURO 350 aan voedsel weg": met deze tips is dat verleden tijd (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wist je dat we per persoon jaarlijks zo'n 50 kilo voedsel weggooien? Omgerekend zijn dat 125 pakken rijst of 330 bananen, zo schrijft Daisy [naar artikel]


10. 7 op 10 Vlamingen koopt meer voeding dan nodig (13/07/2023 - Gezond.be)

Jaarlijks gooit de gemiddelde Vlaming 34 kilogram voedsel weg, vaak omdat we gewoonweg te veel kopen. HelloFresh en personal trainer Gudrun Hespel lanceren een workout om Vlaming in beweging te krijgen tegen voedselverspilling. Gemiddeld verspilt een Vlaming 34 kg aan eetbaar voedsel per jaar, wat betekent dat alle Vlaamse huishoudens samen maar liefst meer dan […] Het bericht 7 op 10 Vlamingen koopt meer voeding dan nodig verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


11. Nood aan Europees jaar tegen voedselverspilling (29/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Elke Belg verspilt jaarlijks 345 kilogram voedsel. Dat is – na Nederland – het hoogste cijfer in de Europese Unie. Slovenië daarentegen heeft ‘slechts’ een voedselverspilling van 72 kg per persoon per jaar. Voor alle 27 lidstaten samen gaat het om 88 miljoen ton. Het Europees parlement vroeg eerder dit jaar aan alle lidstaten om hierrond actie te ondernemen. Het doel is om tegen 2025 dertig procent en tegen 2050 vijftig procent minder voedsel te verspillen. [naar artikel]


12. Anti-verspiltips: "We gooien gemiddeld EURO 350 aan voedsel per jaar weg" (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wist je dat we per persoon jaarlijks zo'n 50 kilo voedsel weggooien? Omgerekend zijn dat 125 pakken rijst of 330 bananen, zo schrijft Daisy [naar artikel]


13. Vlaams gezin gooit jaarlijks drie winkelkarren aan voedsel weg (29/05/2023 - VRT NWS)

In Vlaanderen belandt er jaarlijks 224.027 ton eetbaar voedsel bij het afval. Het merendeel van dat voedsel wordt niet gerecupereerd, bijvoorbeeld door er compost van te maken, maar gaat rechtstreeks het restafval in. Volgend jaar moet daar verandering in komen, want vanaf 1 januari 2024 wordt organisch afval verplicht gescheiden opgehaald. [naar artikel]


14. Vlaming gooit gemiddeld 34 kg voedsel per jaar weg, vanaf volgend jaar mag organisch afval niet meer in restafvalzak (29/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Vlaamse gezinnen gooien jaarlijks 224.027 ton eetbaar voedsel weg, of gemiddeld zo’n 34 kilo per Vlaming. Dat zegt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) maandag. [naar artikel]


15. Europa wil regels voor vervaldata herzien: “Wij gooien nu te snel eten weg door onduidelijke vervaldatum” (31/03/2023 - VRT NWS)

37 kilo voedsel: zoveel verspilt een Vlaming per jaar. Dat komt, onder andere, door de onduidelijke manier waarop vervaldata op verpakkingen staan. Daarom werkt de Europese Commissie aan een voorstel om die regels te herzien. Vervaldata moeten grafisch opvallender worden en liefst altijd op dezelfde plaats staan. "Ten minste houdbaar tot" en "te gebruiken tot" zijn blijkbaar ook te onduidelijk voor veel mensen. [naar artikel]


16. Vlaming gooit massa's eetbaar voedsel weg (02/04/2019 - De Morgen)

Oude koffie gaat de gootsteen in, een overschot aan soep wordt doorgespoeld in het toilet, jonge kaas die een belegen indruk maakt, belandt in de afvalzak en de gekneusde tomaten in de gft-bak. Vlaamse gezinnen verspillen elk jaar 241 miljoen kilo voedsel, dat is 88 kilo per huishouden. [naar artikel]


17. Vlaanderen importeert 1,17 miljard kilo afval vanuit heel de wereld (08/06/2017 - Het Nieuwsblad)

Je zou denken dat we alleen dingen als smartphones, auto’s en voedsel importeren in Vlaanderen, maar dat blijkt niet helemaal waar. We zijn namelijk wereldtop wat recyclage betreft. En daarom importeren we jaarlijks 1,17 miljard kilo uit 45 landen. Van autowrakken tot platte batterijen: we gaan er onze gang mee en verdienen er veel geld aan, schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. [naar artikel]


18. Alleen Nederlanders verspillen meer voedsel dan Belgen (16/05/2017 - Het Nieuwsblad)

Het Europees Parlement wil iets doen aan de voedselverspilling. Elk jaar gaat in Europa 88 miljoen ton voedsel verloren, of 173 kilo per persoon. De Belgen verspillen gemiddeld 345 kilo voedsel per jaar, alleen de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]


19. Leg wortels niet op elkaar en stop champignons in een papieren zak: 10 tips waarmee je minder eten verspilt (29/09/2023 - Het Belang van Limburg)

We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bewust omgaan met eten is wat dat betreft een eerste en erg belangrijke stap. En toch gebeurt het dat je eten in de vuilnisbak gooit. Op deze internationale dag tegen voedselverspilling delen we samen met Too Good Too Go 10 tips waarmee je in de toekomst nog minder voedsel verspilt. [naar artikel]


20. Laat ketchup en kiwi’s eruit: zo organiseert u uw koelkast correct, en verspilt u geen voedsel (01/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Warmste maand van KRC is goed voor 35.000 (!) kg voedsel (16/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Samen met de KRC Genk-supporters, Beobank en Vincentius lanceerde de Limburgse club dit jaar voor het eerst een grote inzamelactie voor het goede doel: de warmste maand. Bij maar liefst 5 thuiswedstrijden werden de supporters opgeroepen om voedsel mee te brengen naar de Luminus Arena. Dat voedsel ging meteen naar 13 Limburgse Vincentius conferenties. Daar werden al die kilo’s sintsnoep, melk, rijst, pasta en suiker verpakt in voedselpakketten voor gezinnen die het moeilijk hebben. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!