De beste jonge brouwer ter wereld woont in Hasselt. Raf Souvereyns is door de website Ratebeer verkozen tot “grootste biertalent”. En toch vind je zijn experimentele Bokkereyder-bieren hier niet in de winkels en cafés. “In België was er eerst geen interesse. Nu wel, maar ondertussen verkoop ik alles aan het buitenland.” [naar artikel]
Hasselt/Bree Sinds Raf Souvereyns uit Hasselt door de Amerikaanse site Ratebeer verkozen werd tot de meest beloftevolle jonge brouwer ter wereld, worden z’n Bokkereyder bieren begeerd van de Verenigde Staten tot Denemarken. Maar een rechter oordeelde nu dat hij die naam niet meer mag gebruiken, omdat die te veel lijkt op ‘Bokkereyer’, een bier dat in Opitter wordt gebrouwen. [naar artikel]
Een bevestiging van wat wij natuurlijk allang weten: de beste plek om bier te drinken, vind je in België. Dat blijkt nu ook uit de awards die de bierwebsite RateBeer uitdeelde. Het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen (Vlaams-Brabant) werd uitgeroepen tot de beste bierbestemming ter wereld. [naar artikel]
Een bevestiging van wat wij natuurlijk allang weten: de beste plek om bier te drinken, vind je in België. Dat blijkt nu ook uit de awards die de bierwebsite RateBeer uitdeelde. Het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen (Vlaams-Brabant) werd uitgeroepen tot de beste bierbestemming ter wereld. Maar ook genoeg andere Belgische adressen zijn in de top 50 terug te vinden. [naar artikel]
12:32 Brouwer Duvel Moortgat vond dat het bier Filou te hard lijkt op zijn Duvel-bier. Maar de rechter denkt daar anders over. [naar artikel]
Rodenbach Vintage is in de prijzen gevallen op de World Beer Awards. Het bier (7%) van Brouwerij Palm werd uitgeroepen tot het beste zuur bier ter wereld. Het Belgische bier Kerel heeft dan weer het beste bierdesign ter wereld. [naar artikel]
De meest exclusieve bierbrouwer van België moet zijn naam veranderen. Sinds Raf Souvereyns uit Hasselt door de Amerikaanse site Ratebeer verkozen werd tot de meest beloftevolle jonge brouwer ter wereld, worden z’n Bokkereyder bieren begeerd van de Verenigde Staten tot Denemarken. Maar een rechter oordeelde nu dat hij die naam niet meer mag gebruiken, omdat ze te veel lijkt op die van een andere Limburgse brouwer. [naar artikel]
In Noma, vorig jaar uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, wordt vanaf volgende maand een nieuw Belgisch bier geschonken dat op vraag van meesterkok René Redzepi speciaal ontwikkeld werd in de Proefbrouwerij in Lochristi. Redzepi schakelde daarvoor de gerenommeerde Deense ‘bierarchitect’ Mikkel Borg Bjergsø in. De 35-jarige brouwer liet zich voor het huisbiertje van het toprestaurant in Kopenhagen naar eigen zeggen inspireren door onze Duvel. [naar artikel]
Is de cafébaas nog wel baas in het café? Meerderheidspartij sp.a wil met een nieuwe wet komaf maken met wurgcontracten in de horeca: eigenaars van huurpanden die bepalen wat er tegen welke prijs gedronken wordt en vooral wat niet. "De dag dat mijn café failliet gaat, trekt de brouwer een fles champagne open." [naar artikel]
Ons land brengt weinig bedrijven voort van wereldformaat, maar AB InBev, de grootste brouwer ter wereld, is wel van hier. Een pint op de vier die wereldwijd wordt gedronken is van hen. En dat spreekt tot de verbeelding. Hoe bracht het land van het bier de grootste brouwer ter wereld voort? Wetenschappers mochten uitzonderlijk in de archieven duiken om een stuk van de geschiedenis te reconstrueren. [naar artikel]
Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
Koop uw bier nu al en u krijgt er twintig procent gratis bier bovenop, zodra het café open is. Met die stunt blaast David Van den Hende (39) het pand van het legendarische studentencafé ’t Kraaienest nieuw leven in. Vrijdag opent hij de deuren van café Huis. [naar artikel]
Het Beste Café van Vlaanderen, daar gaan we met Het Nieuwsblad opnieuw naar op zoek. Het gezelligste, meest sfeervolle café, dat met de beste pintjes uit de wijde omtrek of net met originele zelfgemaakte limonades, alles kan. Zo lang jij maar je stem uitbrengt, want een café zonder stemmen, zal het in elk geval zonder ons bier moeten stellen. [naar artikel]
Om officieel zijn eerste pintje te mogen drinken, moet Jan Panneels uit Lennik nog wachten tot 26 februari. Dan is hij zestien. Maar dat weerhoudt hem er niet van om bier te brouwen. De — waarschijnlijk — jongste brouwer van Vlaanderen wil binnenkort zijn Janimal op de markt brengen, een blondje van 3,3 graden. “Op mijn leeftijd moet je niet beginnen met zware bieren.” [naar artikel]
22:06 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' in Eizeringen (Lennik) was al het beste café ter wereld, maar is door Ratebeer nu ook verkozen tot Beste bierbestemming ter wereld. [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Limburg, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Welkom Wolf en huisbrouwerij De Logt brengen een bier op de markt om de herinnering aan wolvin Naya levende te houden. Eind september raakte bekend dat Naya, de eerste wolf op Belgische bodem in 150 jaar, opzettelijk om het leven werd gebracht. Maar door het Naya-bier leeft ze nu toch een beetje verder, een pils […] The post Brouwer lanceert bier om wolvin Naya te eren appeared first on Business AM. [naar artikel]
Onze verkiezing van ‘Het Beste Café van Vlaanderen’ loopt als een trein. Voor wie toch nog twijfelt aan zijn favoriet, hebben we echter hulp klaar. Want elk zichzelf respecterend café schenkt zijn bier natuurlijk in het juiste glas. Maar herken jij aan het glas welk bier er geschonken wordt? [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Vandaag werd Trooper uitgeroepen tot het beste jonge merk van ons land. Dit gebeurde tijdens de laatste dag van het Marketing Congres in Brussel.... [naar artikel]
Duif Rita uit Nederhasselt, bij Ninove, is verkozen tot beste jonge duif ter wereld. Recent werd Rita ook al Olympisch kampioen. Dat is uitzonderlijk voor een duif van nog geen jaar oud. "Maar nu gaat ze naar het hok om te kweken", zegt Bert Penne. [naar artikel]
De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]
Café zonder bier. Het was altijd een liedje van Bobbejaan Schoepen. Vanaf zaterdag bestaat het echt, in de Zwijnaardsesteenweg in Gent. Ria Magherman nam afscheid van het onderwijs om haar droom te realiseren: een café openen. Maar dan wel een café waar geen alcohol wordt geschonken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.