Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Hij werd uitgeroepen tot de beste jonge brouwer ter wereld en sindsdien gaat het hard voor Raf Souvereyns: “Maar er is momenteel maar één café dat mijn bier krijgt”

27/12/2017 - 21:46
"Het gaat hard voor Raf Souvereyns (32). Begin dit jaar riep de ­website Ratebeer hem uit tot beste jonge brouwer ter wereld. ­Vandaag trekt heel de wereld aan zijn mouw voor zijn exclusieve bier. Souveryens zei enkel “ja” tegen Noma, het Deense restaurant dat van 2010 tot 2014 het beste ter wereld was."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hasselaar is beste jonge brouwer ter wereld (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)

De beste jonge brouwer ter wereld woont in Hasselt. Raf Souvereyns is door de website Ratebeer verkozen tot “grootste biertalent”. En toch vind je zijn experimentele Bokkereyder-bieren hier niet in de winkels en cafés. “In België was er eerst geen interesse. Nu wel, maar ondertussen verkoop ik alles aan het buitenland.” [naar artikel]


2. Wereldwijd bejubeld Hasselts bier moet naam veranderen (12/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Hasselt/Bree Sinds Raf Souvereyns uit Hasselt door de Amerikaanse site Ratebeer verkozen werd tot de meest beloftevolle jonge brouwer ter wereld, worden z’n Bokkereyder bieren begeerd van de Verenigde Staten tot Denemarken. Maar een rechter oordeelde nu dat hij die naam niet meer mag gebruiken, omdat die te veel lijkt op ‘Bokkereyer’, een bier dat in Opitter wordt gebrouwen. [naar artikel]


3. Beste bierbestemming ter wereld ligt in België, hoge notering voor Antwerps café (28/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Een bevestiging van wat wij natuurlijk allang weten: de beste plek om bier te drinken, vind je in België. Dat blijkt nu ook uit de awards die de bierwebsite RateBeer uitdeelde. Het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen (Vlaams-Brabant) werd uitgeroepen tot de beste bierbestemming ter wereld. [naar artikel]


4. Nog maar eens bewezen: beste bierbestemming ter wereld ligt in België (28/01/2018 - Het Nieuwsblad)

Een bevestiging van wat wij natuurlijk allang weten: de beste plek om bier te drinken, vind je in België. Dat blijkt nu ook uit de awards die de bierwebsite RateBeer uitdeelde. Het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen (Vlaams-Brabant) werd uitgeroepen tot de beste bierbestemming ter wereld. Maar ook genoeg andere Belgische adressen zijn in de top 50 terug te vinden. [naar artikel]


5. Duvel verliest rechtszaak tegen brouwer Filou-bier (02/07/2018 - De Tijd)

12:32 Brouwer Duvel Moortgat vond dat het bier Filou te hard lijkt op zijn Duvel-bier. Maar de rechter denkt daar anders over. [naar artikel]


6. Deze twee Belgische bieren vallen in de prijzen op World Beer Awards (20/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Rodenbach Vintage is in de prijzen gevallen op de World Beer Awards. Het bier (7%) van Brouwerij Palm werd uitgeroepen tot het beste zuur bier ter wereld. Het Belgische bier Kerel heeft dan weer het beste bierdesign ter wereld. [naar artikel]


7. Meest exclusieve bierbrouwer van België moet zijn naam veranderen: “Ik heb alle kanalen offline moeten halen” (12/03/2019 - Het Nieuwsblad)

De meest exclusieve bierbrouwer van België moet zijn naam veranderen. Sinds Raf Souvereyns uit Hasselt door de Amerikaanse site Ratebeer verkozen werd tot de meest beloftevolle jonge brouwer ter wereld, worden z’n Bokkereyder bieren begeerd van de Verenigde Staten tot Denemarken. Maar een rechter oordeelde nu dat hij die naam niet meer mag gebruiken, omdat ze te veel lijkt op die van een andere Limburgse brouwer. [naar artikel]


8. Beste restaurant ter wereld bestelt huisbier bij Belgische Proefbrouwerij (28/03/2019 - De Morgen)

In Noma, vorig jaar uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, wordt vanaf volgende maand een nieuw Belgisch bier geschonken dat op vraag van meesterkok René Redzepi speciaal ontwikkeld werd in de Proefbrouwerij in Lochristi. Redzepi schakelde daarvoor de gerenommeerde Deense ‘bierarchitect’ Mikkel Borg Bjergsø in. De 35-jarige brouwer liet zich voor het huisbiertje van het toprestaurant in Kopenhagen naar eigen zeggen inspireren door onze Duvel. [naar artikel]


9. Komt er een einde aan wurgcontracten in horeca? “Als mijn café failliet gaat, trekt de brouwer een fles champagne open” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is de cafébaas nog wel baas in het café? Meerderheidspartij sp.a wil met een nieuwe wet komaf maken met wurgcontracten in de horeca: eigenaars van huurpanden die bepalen wat er tegen welke prijs gedronken wordt en vooral wat niet. "De dag dat mijn café failliet gaat, trekt de brouwer een fles champagne open." [naar artikel]


10. Eindelijk verteld: het verhaal van de Belgische roots van de grootste brouwer ter wereld (28/01/2020 - De Standaard)

Ons land brengt weinig bedrijven voort van wereldformaat, maar AB InBev, de grootste brouwer ter wereld, is wel van hier. Een pint op de vier die wereldwijd wordt gedronken is van hen. En dat spreekt tot de verbeelding. Hoe bracht het land van het bier de grootste brouwer ter wereld voort? Wetenschappers mochten uitzonderlijk in de archieven duiken om een stuk van de geschiedenis te reconstrueren. [naar artikel]


11. Zijn restaurant werd uitgeroepen tot ‘Beste van de Wereld’: ‘Stiekem hoopte ik dat we op nummer twee zouden stranden’ (05/12/2021 - De Morgen)

Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]


12. David (39) verkoopt al bier vóór opening nieuw café: “Hoe meer je koopt, hoe meer je gratis krijgt” (09/09/2019 - Het Nieuwsblad)

Koop uw bier nu al en u krijgt er twintig procent gratis bier bovenop, zodra het café open is. Met die stunt blaast David Van den Hende (39) het pand van het legendarische studentencafé ’t Kraaienest nieuw leven in. Vrijdag opent hij de deuren van café Huis. [naar artikel]


13. KAART. Help jij je stamcafé ‘Beste Café’ te blijven of moet er een ander winnen? Bekijk hier de winnaars van vorig jaar (14/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Het Beste Café van Vlaanderen, daar gaan we met Het Nieuwsblad opnieuw naar op zoek. Het gezelligste, meest sfeervolle café, dat met de beste pintjes uit de wijde omtrek of net met originele zelfgemaakte limonades, alles kan. Zo lang jij maar je stem uitbrengt, want een café zonder stemmen, zal het in elk geval zonder ons bier moeten stellen. [naar artikel]


14. Te jong om bier te drinken, maar wel al brouwer (04/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Om officieel zijn eerste pintje te mogen drinken, moet Jan Panneels uit Lennik nog wachten tot 26 februari. Dan is hij zestien. Maar dat weerhoudt hem er niet van om bier te brouwen. De — waarschijnlijk — jongste brouwer van Vlaanderen wil binnenkort zijn Janimal op de markt brengen, een blondje van 3,3 graden. “Op mijn leeftijd moet je niet beginnen met zware bieren.” [naar artikel]


15. Lenniks café 'beste bierbestemming ter wereld' (28/01/2018 - De Tijd)

22:06 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' in Eizeringen (Lennik) was al het beste café ter wereld, maar is door Ratebeer nu ook verkozen tot Beste bierbestemming ter wereld. [naar artikel]


16. Deense chef-kok die is uitgeroepen tot beste van de wereld leerde de stiel in Hasselt (19/07/2022 - Het Belang van Limburg)

De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Limburg, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]


17. Brouwer lanceert bier om wolvin Naya te eren (27/01/2020 - Express)

Welkom Wolf en huisbrouwerij De Logt brengen een bier op de markt om de herinnering aan wolvin Naya levende te houden. Eind september raakte bekend dat Naya, de eerste wolf op Belgische bodem in 150 jaar, opzettelijk om het leven werd gebracht. Maar door het Naya-bier leeft ze nu toch een beetje verder, een pils […] The post Brouwer lanceert bier om wolvin Naya te eren appeared first on Business AM. [naar artikel]


18. QUIZ. Weet jij perfect welk bier in welk glas hoort? (20/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Onze verkiezing van ‘Het Beste Café van Vlaanderen’ loopt als een trein. Voor wie toch nog twijfelt aan zijn favoriet, hebben we echter hulp klaar. Want elk zichzelf respecterend café schenkt zijn bier natuurlijk in het juiste glas. Maar herken jij aan het glas welk bier er geschonken wordt? [naar artikel]


19. Deense chef-kok Rasmus Kofoed is uitgeroepen tot beste van de wereld, hij leerde de stiel in Vlaanderen (19/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel leerde bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]


20. Trooper uitgeroepen tot beste jonge merk van België (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag werd Trooper uitgeroepen tot het beste jonge merk van ons land. Dit gebeurde tijdens de laatste dag van het Marketing Congres in Brussel.... [naar artikel]


21. Rita uit Ninove is beste jonge duif ter wereld: "Vernoemd naar mijn mama" (24/01/2024 - VRT NWS)

Duif Rita uit Nederhasselt, bij Ninove, is verkozen tot beste jonge duif ter wereld. Recent werd Rita ook al Olympisch kampioen. Dat is uitzonderlijk voor een duif van nog geen jaar oud. "Maar nu gaat ze naar het hok om te kweken", zegt Bert Penne. [naar artikel]


22. Deense chef-kok die is uitgeroepen tot beste van de wereld leerde de stiel in Vlaanderen: “Ik wist onmiddellijk dat Rasmus Kofoed een topper zou worden” (19/07/2022 - Het Nieuwsblad)

De Deen Rasmus Kofoed (47) mag zich sinds maandagavond de beste chef ter wereld noemen. Zijn driesterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen is nummer één op de lijst met vijftig beste restaurants. Zijn carrière startte hij hier in Vlaanderen, 23 jaar geleden. Hij leerde de stiel bij toenmalig sterrenchef Roger Souvereyns. Al was dat wel een beetje per abuis. [naar artikel]


23. Het ‘café zonder bier’ bestaat nu echt (16/11/2016 - De Standaard)

Café zonder bier. Het was altijd een liedje van Bobbejaan Schoepen. Vanaf zaterdag bestaat het echt, in de Zwijnaardsesteenweg in Gent. Ria Magherman nam afscheid van het onderwijs om haar droom te realiseren: een café openen. Maar dan wel een café waar geen alcohol wordt geschonken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!