Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Vorige week bestelde een groep mensen in een restaurant in Manchester een fles Pauillac van £260 (bijna 300 euro), maar niemand merkte dat men ze in werkelijkheid een andere fles bracht. De gasten genoten net zo goed van hun wijn, en de vergissing kwam pas later aan het licht. Niets bijzonders aan de hand – ware het niet dat de fles die de eters kregen een Pomerol van 5.000 euro was (de duurste wijn op de kaart). [naar artikel]
Een fles Chateau Pétrus Pomerol, die meer dan een jaar aan boord van het International Space Station (ISS) bewaard werd, heeft een “prachtig” smaakpalet. Dat is het oordeel van twaalf wijnkenners, die de wijn blind proefden naast een fles die een jaar in een wijnkelder had gelegen. [naar artikel]
Een fles Chateau Pétrus Pomerol, die meer dan een jaar aan boord van het International Space Station bewaard werd, heeft een ‘prachtig’ smaakpalet. Dat is het oordeel van twaalf wijnkenners, die de wijn blind proefden naast een fles die een jaar in een wijnkelder had gelegen. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden, mogen daarbij geen fles wijn verkopen. “Oneerlijke concurrentie met de supermarkten”, zegt Horeca Vlaanderen boos. “Zij mogen tot 20 uur wel een pizza met een fles wijn verkopen.” [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Een fles wijn ontkurken en ze na enkele glaasjes weer in de koelkast plaatsen voor een dag of twee: het is niet ideaal voor de smaak van de drank. De Amerikaanse wijnkenner Collin Lilly legt in een interview met lifestylesite PopSugar uit dat je de inhoud van de fles het best nog dezelfde avond opdrinkt. [naar artikel]
Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar er is een reden waarom de meeste wijnrekken zo gebouwd zijn dat de flessen er enkel horizontaal in passen. Zo blijft de drank langer goed. Het zit namelijk zo. Als een ongeopende fles wijn met kurk rechtop staat, is de kans groot dat de kurk uitdroogt. […] [naar artikel]
Na een eindeloos lange, hete werkdag beslis je op vrijdagavond spontaan om te aperitieven met vrienden. Picknickkleedje? Check. Duizend-en-een hapjes? Check. Koude fles wijn? Onvindbaar, want iedereen heeft het warm en de supermarkt heeft alleen nog warme flessen op voorraad. Een ramp is in zicht, maar niet getreurd: de redding is nabij. Natuurlijk weten we […] Het bericht Drie manieren om je fles wijn vliegensvlug te koelen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een vrouw uit Puurs (41) stierf eind vorig jaar nadat ze zonder het te weten een slok vergiftigde wijn dronk. Mogelijk mengden drugssmokkelaars enorme hoeveelheden MDMA en MDA in de fles. Het gerecht onderzoekt nog volop hoe de fles wijn bij het onschuldige slachtoffer terechtkwam. Gebruiken smokkelaars deze methode vaak? En in welke producten verstoppen bendes nog meer drugs? [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
In Kaprijke heeft een bewoonster zondagochtend een inbreker aangetroffen in haar kelder. De man hield een fles wijn vast en vroeg of hij die [naar artikel]
Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
Het parket van Mechelen is op zoek naar flessen rode wijn van het merk Black & Bianco. Enkele maanden geleden is een vrouw uit Puurs gestorven nadat ze een glas rode wijn had gedronken. Achteraf bleek dat er drugs aan de wijn waren toegevoegd. Het parket doet nu een beroep op het publiek om de herkomst van de fles te achterhalen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Christie’s veilt eerste in ruimte gerijpte fles wijn Een fles Chateau Pétrus 2000, die meer dan een jaar aan boord van het internationaal ruimtestation ISS heeft doorgebracht, wordt te koop aangeboden door veilinghuis Christie’s. De waarde wordt geschat op 1 miljoen dollar. De fles, die samen met elf andere flessen 14 maanden in de ruimte gerijpt heeft, gaat onder de hamer in een […] Lees dit artikel: Christie’s veilt eerste in ruimte gerijpte fles wijn [naar artikel]
Je hebt mensen die zich onsterfelijk maken met één heldendaad en je hebt er die hetzelfde bereiken door die ene, onvergetelijk bok te schieten. Zo iemand was William Sokolin. Hij sloeg per ongeluk een fles wijn stuk met een waarde van een half miljoen. [naar artikel]
Horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden mogen daar toch een fles wijn bij verkopen tot 20 uur, dat bevestigt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aanvankelijk werd er gezegd dat het niet mocht, wat voor heel wat commotie zorgde. [naar artikel]
Op de Kastanjelaan in Eisden-Tuinwijk hebben dieven vorig weekend ingebroken in een zaak. Ze namen de kassa en een fles wijn mee. [naar artikel]
Je kent het wel: je geeft een feestje, en één van de gasten brengt een fles wijn mee. Allemaal goed en wel, maar ben je volgens de etiquette... [naar artikel]
Wij Belgen zijn Bourgondiërs en genieten al eens graag van een goed glas wijn thuis. Maar hoe bewaar je een fles eigenlijk volgens de regels van de... [naar artikel]
Open maar niet leeg: het gebeurt. Hoe lang kan je zo’n fles wijn nog bewaren voor je de rest opdrinkt? En hoe bewaar je ze dan best? Soms wordt wijn zelfs beter nadat hij een tijdje open is geweest. Mijn ervaring leert me dat ongeveer twintig procent van de tijd wijnen beter zijn op dag […] [naar artikel]
De fles witte wijn die drie inwoners van het Waalse Gembloers zaterdag dronken, bevatte een zeer grote hoeveel synthetische drugs (MDMA) en een [naar artikel]
De fles witte wijn die drie inwoners van het Waalse Gembloers zaterdag dronken, bevatte een zeer grote hoeveel synthetische drugs (MDMA) en een [naar artikel]
Caroline Creyf (38) uit Ekeren heeft dé oplossing bedacht om alleen of in klein gezelschap van een goede wijn te kunnen genieten zonder daarvoor een hele fles te moeten openen: wijn is proefbuisjes. “Ik kwam op het idee toen ik als single in Londen woonde”, zegt ze. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.