De herstellingswerken aan de bovenleiding van spoor zes worden voortgezet. Infrabel verwacht dat het zesde spoor maandagochtend vrij zal zijn. [naar artikel]
Belgische wetenschappers hebben artificiële intelligentie ontwikkeld waarmee de smaak en de kwaliteit van bier voorspeld kan worden. Dat heeft het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) bekendgemaakt. De studie is gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature Communications’. [naar artikel]
Belgische wetenschappers hebben artificiële intelligentie ontwikkeld waarmee de smaak en de kwaliteit van bier voorspeld kan worden. Dat heeft het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) bekendgemaakt. De studie is gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature Communications’. “Ons grootste doel is nu om beter alcoholvrij bier te maken.” [naar artikel]
Een Belgisch team van wetenschappers heeft AI-modellen getraind om de smaak én de populariteit van 250 bieren te voorspellen. Ze analyseerden de chemische samenstelling, maar schakelden ook een professioneel smaakpanel in én gebruikten 180.000 internetreviews. Ze maken zich sterk dat brouwers hun methode kunnen gebruiken om hun bier nog lekkerder te maken, of om de smaak van non-alcoholisch bier verder op punt te stellen. [naar artikel]
Op zondag 15 juli zullen Duitsland en Brazilië in de Russische hoofdstad Moskou in de finale van het WK strijden om de wereldtitel. Dat is althans de voorspelling van een groep wetenschappers van de Universiteit van Innsbruck. De Rode Duivels staan in het Oostenrijks model op de zesde plaats in de kanshebbersrangschikking. [naar artikel]
In het station Brussel-Centraal zijn vandaag ook het vijfde en zesde spoor opnieuw vrij. Er zijn geen vertragingen meer. Dat laat [naar artikel]
Brood en pasta werden er al ettelijke keren van beschuldigd de vijand nummer één te zijn van elk dieet, maar toch blijven we er massaal van smullen. Wetenschappers van de Oregon State University zijn van mening dat we ze zo graag lusten omdat ze vol van 'de zesde smaak' zouden zitten. Na zoet, zuur, zout, bitter en umami voegen ze nu 'vezelrijk' toe aan het smaakpalet. [naar artikel]
De klimaatopwarming heeft een impact op de kwaliteit en de smaak van bier. Daarvoor waarschuwen wetenschappers in een nieuwe studie. Omdat de hoeveelheid alfazuur in hop daalt, zal dat een invloed hebben op de typische (bittere) aroma's van het bier. [naar artikel]
Fossiele botten en tanden hebben wetenschappers op het Filipijnse eiland Luzon op het spoor van een nieuwe mensensoort gezet. De resten van de niet... [naar artikel]
Een internationaal team van wetenschappers heeft bewezen dat de tomaten uit de supermarkt tegenwoordig niet meer zo smaakvol zijn. Doordat tomaten steeds groter en resistenter moesten worden om zo beter geschikt te zijn voor consumptie verloren ze enkele van hun eigenschappen die ze beter doen smaken, blijkt uit hun studie. Maar meteen hebben ze daar ook een oplossing voor bedacht. [naar artikel]
Een spoor van melk verspreidt zich in de Stille Oceaan voor de kust van Colombia wanneer een walviskalf losraakt van zijn moeder. Die heeft het kalf namelijk net gezoogd. Het is volgens de wetenschappers nog maar de tweede keer ooit dat iemand zo’n intiem moment op beeld kon vastleggen. [naar artikel]
Het is een publiek geheim dat de manier waarop we vandaag pilsbier brouwen de smaak van dat klassieke pintje heeft aangetast. Wetenschappers van de KU Leuven hebben nu achterhaald hoe dat precies komt en vooral: hoe ze dat kunnen oplossen. Met dank aan, hou je vast, Japanse saké en... bananensmaak. [naar artikel]
Geloof het of niet, maar een internationaal team van wetenschappers gaat in het Schotse Loch Ness op zoek naar een diersoort die ze nog niet kennen. De kans dat ze ‘Nessie’ op het spoor komen, is vrijwel onbestaande. [naar artikel]
Tijdens deze elfde editie van de ‘Week van de Smaak’ staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. [naar artikel]
Griekenland wil meer Europees geld om de veiligheid op het spoor te verbeteren. Na het grote treinongeluk van vorige week zijn veel Grieken boos over de jarenlange verwaarlozing van het spoor. Trein- en stationspersoneel staken maandag al voor de zesde dag op rij uit woede over de slechte en verouderde staat van de spoorwegen. [naar artikel]
Mathieu van der Poel (tweede) en Wout van Aert (zesde) grepen naast de zege in de Ronde van Vlaanderen. HLN en VTM zaten gisteren de hele dag in het spoor van de papa’s van de twee topfavorieten. En dat leverde mooie beelden op. “Kijk eens in de ‘voiture’. Het is maar koers hé.” [naar artikel]
Geen bier zonder hop, dat zal elke bierliefhebber je vertellen. Maar als het van Amerikaanse wetenschappers afhangt brouwen we in de toekomst het gouden nat zonder dat ene bestandsdeel. Uit een artikel in Nature Communications blijkt dat wetenschappers er in geslaagd zijn het genoom van biergist te manipuleren. Daardoor wordt de smaak van het gist […] Het bericht Bier zonder hop moet het milieu een duwtje in de rug geven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Franse wetenschappers hebben drie vleermuisvirussen gevonden die sterk lijken op het pandemische coronavirus SARS-CoV-2. Niet in China, maar bijna 2.000 kilometer ten zuiden van Wuhan, in het noorden van Laos. [naar artikel]
De stiptheid op het spoor lag in februari wel hoger dan een jaar eerder, maar voor de zesde maand op rij reed meer dan 15 procent van de treinen met minstens 6 minuten vertraging of helemaal niet. Dat blijkt vrijdag uit cijfers op de opendatawebsite van spoornetbeheerder Infrabel. [naar artikel]
Een kaasmaker uit Zwitserland onderzoekt samen met de Universiteit van Bern of muziek een invloed heeft op de smaak van kaas. De kaasmaker is er rotsvast van overtuigd dat de ultrasone geluidsgolven van muziek, ervoor zorgen dat zijn kaas een andere smaak kan krijgen. [naar artikel]
Coca Cola Zero Sugar komt met een nieuwe, tijdelijke smaak: kaneel. “70 procent van de Belgen geeft aan fan te zijn van kaneel in gerechten en dranken maar slecht twee procent associeert de smaak met frisdrank”, zegt het bedrijf in een persbericht. “De nieuwe smaak, de eerste winterse limited edition van Coca-Cola Zero Sugar ooit in België en Luxemburg, zal sowieso verrassen.” [naar artikel]
Een solide, wittige substantie in een gebroken kruik, aangetroffen in een Egyptische graftombe. Wetenschappers hadden er enkele jaren het raden naar wat die substantie precies was, maar nu is er eindelijk duidelijkheid: kaas. 3.200 jaar oud, allicht de oudste archeologische vondst van kaas tot nu. Een mengeling van schapen- en geitenmelk met koemelk, met vermoedelijk "een heel, heel zurige smaak." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.