Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
11:12 uur

VS vragen spoedoverleg Veiligheidsraad over Iran

Het Laatste Nieuws

02/01/2018 - 21:49

De Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties Nikki Haley heeft vandaag verzocht om een spoedvergadering van de Veiligheidsraad in New York...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VS vragen om spoedoverleg binnen VN-Veiligheidsraad over onrust Iran (02/01/2018 - Knack)
  De Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties Nikki Haley heeft dinsdag verzocht om een spoedvergadering van de Veiligheidsraad in New York en de VN-Mensenrechtenraad in Genève. Die moeten zich beraden over de onrust in Iran.
  [naar artikel]
 2. Amerikaanse VN-ambassadrice vraagt spoedoverleg binnen Veiligheidsraad over Iran (02/01/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties Nikki Haley heeft verzocht om een spoedvergadering van de Veiligheidsraad in New York en de VN-Mensenrechtenraad in Genève. Die moeten zich beraden over de onrust in Iran. "We moeten niet zwijgen. De bevolking van Iran eist haar vrijheid", zei de Amerikaanse diplomaat, zonder te zeggen wanneer deze twee vergaderingen zouden kunnen plaatsvinden.
  [naar artikel]
 3. Rusland loopt weg uit spoedzitting Veiligheidsraad (18/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties Vitaly Churkin is weggelopen uit het spoedoverleg van de Veiligheidsraad. De Amerikaanse
  [naar artikel]
 4. VN-Veiligheidsraad lust Amerikaanse houding over Iran niet (06/01/2018 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten krijgen uit verschillende hoeken kritiek omdat ze een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad hebben bijeengeroepen over het protest in Iran. Machtsmisbruik, vindt Iran. Bemoeienis, klinkt het in Rusland. Onnodig, meent Frankrijk.
  [naar artikel]
 5. VS vragen maandag vergadering VN-Veiligheidsraad over Iran (21/06/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten vragen om maandag een bijeenkomst van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te organiseren om de laatste ontwikkelingen rond Iran te bespreken. Dat is vandaag vernomen van diplomatieke bronnen. De VS vragen gesprekken van de 15 leden van de Veiligheidsraad “over de laatste ontwikkelingen in verband met Iran en de recente incidenten met olietankers”, aldus twee VN-diplomaten aan de media. De vergadering zou maandagnamiddag plaatsvinden, zo blijkt nog. Het Witte Huis meldt vandaag nog dat Trump de “Iraanse dreiging” besproken heeft met de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman. “De twee leiders hebben de cruciale rol besproken van Saoedi-Arabië in het verzekeren van de stabiliteit in het Midden-Oosten en op de globale oliemarkt”, klinkt het in een mededeling. “Ze hebben ook gesproken over de bedreiging door het gedrag van het Iraanse regime, dat op zoek is naar een escalatie.” De spanningen tussen de VS en Iran lopen hoog op sinds de VS Iran beschuldigd hebben van aanvallen op twee tankschepen in de Golf van Oman vorige week. Gisteren schoot Iran een Amerikaanse drone neer, nadat Teheran Washington beschuldigde van het schenden van het Iraanse luchtruim. De VS houden dan weer vol dat hun drone in internationaal luchtruim vloog en niet in dat van Iran. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde vandaag dan weer dat hij gisterenavond raketaanvallen tegen Iran had bevolen, maar die op het laatste nippertje had geannuleerd. Bron: Belga   Het bericht VS vragen maandag vergadering VN-Veiligheidsraad over Iran verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Onenigheid op VN-Veiligheidsraad over aanpak Iran (05/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een spoedzitting van de Veiligheidsraad over de protesten tegen de regering in Iran heeft de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley het...
  [naar artikel]
 7. VN-veiligheidsraad houdt spoedoverleg over Aleppo (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De VN-Veiligheidsraad houdt zondag een spoedbijeenkomst over de gevechten in Aleppo, die sinds het beëindigen van het bestand tussen rebellen en
  [naar artikel]
 8. Veiligheidsraad komt vrijdag bijeen over Iran (05/01/2018 - VRT NWS)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vanavond om 21 uur een spoedzitting over de protesten in Iran. Dat heeft de woordvoerder van de Kazachse ambassadeur bij de VN en huidig voorzitter van de raad Kairat Umarov gezegd.
  [naar artikel]
 9. Britten melden ‘illegale interventie’ Iran bij VN-Veiligheidsraad (21/07/2019 - De Morgen)
  Groot-Brittannië heeft aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gemeld dat de Britse tanker Stena Impero in Omaanse wateren voer toen het door Iran werd tegengehouden en in beslag genomen. Daarom gaat het volgens de Britten om een “illegale interventie” door Iran.
  [naar artikel]
 10. VN-Veiligheidsraad komt vandaag bijeen over Iran (05/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vandaag om 15 uur lokale tijd (21 uur Belgische tijd) een spoedzitting over de protesten in Iran....
  [naar artikel]
 11. Rusland blokkeert kritische Iran-resolutie in Veiligheidsraad (27/02/2018 - Knack)
  Rusland heeft maandag zijn veto gesteld tegen een resolutie van de VN-Veiligheidsraad over Jemen. De resolutie zou Iran bekritiseren omdat het de levering van Iraanse raketten voor Houthi-rebellen geen halt zou toeroepen.
  [naar artikel]
 12. Amerikaanse 'vergissing' maakt Rusland kwaad (18/09/2016 - De Tijd)
  10:11 De Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties is weggelopen uit het spoedoverleg van de Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 13. Crisis VS-Iran – VN-veiligheidsraad roept op tot dialoog (25/06/2019 - Metro)
  De VN-Veiligheidsraad roept op tot “dialoog” en maatregelen om een einde te maken aan de spanningen in de Golfregio. Dat staat in verklaring die de vijftien leden van de Veiligheidsraad, waaronder momenteel ook België, hebben goedgekeurd. Een poging van de Verenigde Staten om in de tekst een vermelding te laten zetten over de verantwoordelijkheid van een staat in de recente aanvallen tegen olieschepen werd volgens een diplomatieke bron door Rusland geweigerd. De aanvallen worden wel veroordeeld in de tekst. Bron: Belga   Het bericht Crisis VS-Iran – VN-veiligheidsraad roept op tot dialoog verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Veiligheidsraad in spoedzitting over protesten in Iran (05/01/2018 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vrijdag om 15 uur lokale tijd (21 uur Belgische tijd) een spoedzitting over de protesten in Iran.
  [naar artikel]
 15. Trump haalt op de VN-Veiligheidsraad opnieuw fors uit naar Iran (26/09/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag voor de VN-Veiligheidsraad opnieuw gefulmineerd tegen Iran. Het Iraanse bestuur is 'de hoofdsponsor van het wereldwijde terrorisme' en exporteert 'geweld, terreur en conflicten', zei Trump woensdag in New York.
  [naar artikel]
 16. Trump haalt op VN-Veiligheidsraad opnieuw fors uit tegen Iran: "Hoofdsponsor van terrorisme" (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag voor de VN-Veiligheidsraad opnieuw gefulmineerd tegen Iran.
  [naar artikel]
 17. Veiligheidsraad in spoed bijeen over Iraanse rakettest (31/01/2017 - Knack)
  De VN-Veiligheidsraad komt vandaag dinsdag in spoedzitting bijeen over een raketlancering in Iran.
  [naar artikel]
 18. VN-Veiligheidsraad houdt spoedberaad over Iraanse raketlancering (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De VN-Veiligheidsraad komt dinsdag in spoedzitting bijeen over de raketlancering van Iran zondag. Dat hebben diplomaten gezegd.
  [naar artikel]
 19. Iran dreigt zich terug te trekken uit non-proliferatieverdrag (20/01/2020 - Metro)
  Iran dreigt zich terug te trekken uit het non-proliferatieverdrag (NPV) dat het bezit van kernwapens aan banden moet leggen. “Als de Europeanen hun ongepaste gedrag voortzetten of het Iran-dossier doorsturen naar de VN-Veiligheidsraad, dan trekt Iran zich terug uit het NPV”, zei de minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif volgens Iraanse media. Europese landen hebben Iran verweten zich niet te houden aan de afspraken uit de nucleaire deal uit 2015. Daarin is afgesproken dat Iran de nucleaire activiteiten beperkt in ruil voor verlichting van economische sancties. Het geschil wordt eerst behandeld door een gezamenlijke commissie, maar kan later ook bij de VN-Veiligheidsraad worden neergelegd. Het kan ertoe leiden dat weer sancties worden opgelegd die eerder waren ingetrokken. bron: Belga Het bericht Iran dreigt zich terug te trekken uit non-proliferatieverdrag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Spanning tussen de VS en Iran neemt toe (02/02/2017 - De Redactie)
  De VS slaan een hardere toon aan tegen Iran in een dispuut over een test met een ballistische raket. Die zou een schending van een resolutie van de VN-Veiligheidsraad inhouden.
  [naar artikel]
 21. VS-minister Mike Pompeo komt voor spoedoverleg over Iran naar Europa, EU blijft nucleair akkoord verdedigen (13/05/2019 - VRT NWS)
  In afwachting van de komst van Pompeo hebben de belangrijkste ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie de koppen bijeengestoken in verband met Iran. Die kwestie wordt dringend, zeker nu gisteren vier schepen zijn aangevallen in de buurt van de Perzische Golf.
  [naar artikel]
 22. VN-Veiligheidsraad houdt spoedzitting over Iraanse raketlancering (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De VN-Veiligheidsraad komt vandaag in spoedzitting bijeen over de raketlancering van Iran zondag. Dat hebben diplomaten gezegd. De Verenigde
  [naar artikel]
 23. Separatisten Jemen bereid tot spoedoverleg (11/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De separatisten in de Jemenitische havenstad Aden willen het spoedoverleg waar Saudi-Arabië toe heeft opgeroepen bijwonen. Dat meldt de leider van...
  [naar artikel]
 24. Rusland stelt veto tegen VN-kritiek op Iran, en brengt volgens VS “hele regio in gevaar” (27/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft maandag zijn veto gesteld tegen een resolutie van de VN-Veiligheidsraad over Jemen. De resolutie zou Iran bekritiseren omdat het de levering van Iraanse raketten voor Houthirebellen geen halt zou toeroepen. Enkele dagen geleden nog werd Rusland ervan beschuldigd dat het de oproep tegenhield van de Veiligheidsraad tot een wapenstilstand van dertig dagen in Syrië.
  [naar artikel]
 25. Iran dreigt zich terug te trekken uit non-proliferatieverdrag (20/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Iran dreigt zich terug te trekken uit het non-proliferatieverdrag dat het bezit van kernwapens aan banden moet leggen. “Als de Europeanen hun ongepaste gedrag voortzetten of het Iran-dossier doorsturen naar de VN-Veiligheidsraad, dan trekt Iran zich terug uit het NPV”, zei de minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif volgens Iraanse media.
  [naar artikel]
 26. Atoomakkoord over en uit: Iran gaat meer verrijkt uranium produceren (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iran is gestopt met meerdere verplichtingen die zijn opgenomen in het atoomakkoord. De Nationale Veiligheidsraad heeft daartoe opgeroepen, meldt...
  [naar artikel]
 27. België, Duitsland en Koeweit vragen spoedzitting Veiligheidsraad over Syrië (08/05/2019 - Metro)
  België, Duitsland en Koeweit hebben een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gevraagd over de situatie in de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië. Dat is vandaag vernomen van diplomaten. De provincie is het laatste grote bolwerk van de Syrische rebellen en wordt bestookt door het Syrische leger, met de hulp van Iran en Rusland. De vergadering zou vrijdagnamiddag om 16 uur Belgische tijd achter gesloten deuren plaatsvinden, met een uiteenzetting over de humanitaire situatie in de provincie. Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad heeft zijn luchtaanvallen op de regio opgedreven. Ziekenhuizen en medische centra werden gebombardeerd, wat de reeds precaire humanitaire situatie nog schrijnender heeft gemaakt. Meer dan 150.000 mensen hebben op één week tijd de sectoren ontvlucht die nog in handen zijn van jihadisten, aldus cijfers van de VN. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gaat het om de zwaarste bombardementen in maanden. België heeft in 2019 en 2020 een zitje in de Veiligheidsraad. Bron: Belga   Het bericht België, Duitsland en Koeweit vragen spoedzitting Veiligheidsraad over Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Dacht Iran dat de Amerikaanse aanval was begonnen? 5 vragen over de neergehaalde Boeing (11/01/2020 - De Morgen)
  De ramp met de Oekraïense Boeing 737 bij Teheran roept alleen maar vragen op. Waarom sloot Iran bijvoorbeeld het luchtruim niet nadat het Amerikaanse bases in Irak met raketten had bestookt? Vijf vragen over een vliegramp die wellicht had kunnen worden voorkomen.
  [naar artikel]
 29. Spoedoverleg over coronavirus (22/01/2020 - De Tijd)
  06:57 De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt woensdag spoedoverleg over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Experts moeten besluiten of de uitbraak de internationale volksgezondheid bedreigt.
  [naar artikel]
 30. Iran klaagt bij bij VN over bemoeienis VS: "Amerikaanse regering overschrijdt alle grenzen" (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Iran heeft zich bij de Veiligheidsraad en bij de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, beklaagd over inmenging van de...
  [naar artikel]
 31. Atoomakkoord helemaal voorbij: Iran gaat meer verrijkt uranium produceren (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iran is gestopt met meerdere verplichtingen die zijn opgenomen in het atoomakkoord. De Nationale Veiligheidsraad heeft daartoe opgeroepen, meldt...
  [naar artikel]
 32. Spoedoverleg van de Pro League in extremis geannuleerd (13/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Raad van Bestuur van de Pro League zou woensdag spoedoverleg plegen, maar dat werd dinsdagavond in extremis nog afgelast. Dat verneemt Belga uit goede bron.
  [naar artikel]
 33. Spoedoverleg van de Pro League in extremis geannuleerd (13/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Raad van Bestuur van de Pro League zou woensdag spoedoverleg plegen, maar dat werd dinsdagavond in extremis nog afgelast. Dat verneemt Belga uit goede bron.
  [naar artikel]
 34. Groen pleegt spoedoverleg op geheime locatie in Antwerpen (17/01/2018 - Knack)
  Naar aanleiding van het geweigerde ontslag van Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws, houdt de partij Groen woensdag spoedoverleg in Antwerpen.
  [naar artikel]
 35. Marc Coucke geveld door griep: spoedoverleg van Pro League in extremis geannuleerd (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van Bestuur van de Pro League zou woensdag spoedoverleg plegen, maar dat werd vanavond in extremis nog afgelast. Dat verneemt Belga uit...
  [naar artikel]
 36. Er komt geen oorlog met VS, zegt Iran (19/06/2019 - Metro)
  Een oorlog tussen Iran en de Verenigde Staten zal er volgens de inschattingen van de Iraanse veiligheidsraad niet komen. “Er is helemaal geen grond voor een oorlog, de Amerikaanse insinuaties tegen andere landen zijn wereldwijd een bekende tactiek van de VS om politieke druk uit te oefenen”, zei secretaris Ali Shamkhani van de Hoge Nationale Veiligheidsraad vandaag aan het staatspersbureau Irna. Waar de Amerikanen nu mee bezig zijn, is een “economische oorlog” tegen het Iraanse volk, zei Shamkhani nog. De VS hopen Iran daarmee op de knieën te krijgen, maar dat zal niet gebeuren, voegde de secretaris eraan toe. De VS stellen Iran verantwoordelijk voor de nog onopgehelderde aanvallen van vorige donderdag op twee olietankers in de Golf van Oman. Teheran wijst de beschuldiging van de hand. Bron: Belga   Het bericht Er komt geen oorlog met VS, zegt Iran verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Er komt geen oorlog met VS, zegt Iran (19/06/2019 - Metro)
  Een oorlog tussen Iran en de Verenigde Staten zal er volgens de inschattingen van de Iraanse veiligheidsraad niet komen. “Er is helemaal geen grond voor een oorlog, de Amerikaanse insinuaties tegen andere landen zijn wereldwijd een bekende tactiek van de VS om politieke druk uit te oefenen”, zei secretaris Ali Shamkhani van de Hoge Nationale Veiligheidsraad vandaag aan het staatspersbureau Irna. Waar de Amerikanen nu mee bezig zijn, is een “economische oorlog” tegen het Iraanse volk, zei Shamkhani nog. De VS hopen Iran daarmee op de knieën te krijgen, maar dat zal niet gebeuren, voegde de secretaris eraan toe. De VS stellen Iran verantwoordelijk voor de nog onopgehelderde aanvallen van vorige donderdag op twee olietankers in de Golf van Oman. Teheran wijst de beschuldiging van de hand. Bron: Belga   Het bericht Er komt geen oorlog met VS, zegt Iran verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Iran: “Er komt geen oorlog met VS” (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een oorlog tussen Iran en de Verenigde Staten zal er volgens de inschattingen van de Iraanse veiligheidsraad niet komen. "Er is helemaal geen grond...
  [naar artikel]
 39. Meer vragen dan antwoorden rond neergestort passagiersvliegtuig in Iran (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  176 mensen lieten het leven bij de crash van het Oekraïense passagiersvliegtuig in Iran, nauwelijks een paar uur nadat Iran een dertigtal raketten...
  [naar artikel]
 40. “Iran ontwikkelt nog altijd atoomraketten” (05/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Iran ontwikkelt nog altijd atoomraketten, en schendt zo een resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Dat zeggen althans Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië in een gezamenlijke brief aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres.
  [naar artikel]
 41. Spoedoverleg op topniveau over Bende van Nijvel (22/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na de onthullingen over een prominent lid van de Bende van Nijvel, ‘de Reus’, dit weekend, vindt er momenteel spoedoverleg plaats op topniveau over het dossier: de procureur-generaal van Luik, Christian De Valkeneer, spreekt met minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Dat meldt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 42. Spoedoverleg op topniveau over Bende van Nijvel (22/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na de onthullingen over een prominent lid van de Bende van Nijvel, ‘de Reus’, dit weekend, vindt er momenteel spoedoverleg plaats op topniveau over het dossier: de procureur-generaal van Luik, Christian De Valkeneer, spreekt met minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Dat meldt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 43. Spoedoverleg op topniveau over Bende van Nijvel (22/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na de onthullingen over een prominent lid van de Bende van Nijvel, ‘de Reus’, dit weekend, vindt er momenteel spoedoverleg plaats op topniveau over het dossier: de procureur-generaal van Luik, Christian De Valkeneer, spreekt met minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Dat meldt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 44. ‘Megxit’-spoedoverleg bij Britse royals: ‘Afvallige’ Harry is kop van jut (13/01/2020 - De Morgen)
  De Britse koningin Elizabeth zit vandaag een ‘Megxit’-spoedoverleg voor. Dat volgt op het besluit van Harry en Meghan om hun koninklijke taken naast zich neer te leggen zodat ze in Canada hun eigen leven kunnen leiden.
  [naar artikel]
 45. 'Iran vormt geen enkele bedreiging voor de wereld' (10/04/2019 - De Morgen)
  De Iraanse president, Hassan Rouhani, heeft gezegd dat vrede binnen handbereik is en dat hij via diplomatie een uitweg wil vinden uit het gevoelige nucleaire dossier. Of het hem menens is, zal vandaag blijken, tijdens onderhandelingen tussen Iran, de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad en Duitsland.
  [naar artikel]
 46. ‘Afvallige’ prins Harry vandaag oog in oog met familie voor spoedoverleg (13/01/2020 - De Morgen)
  De Britse koningin Elizabeth zit vandaag een ‘Megxit’-spoedoverleg voor. Dat volgt op het besluit van Harry en Meghan om hun koninklijke taken naast zich neer te leggen zodat ze in Canada hun eigen leven kunnen leiden.
  [naar artikel]
 47. Live - Iran voorspelt ‘verwoestende oorlog’ in Irak, VS vragen burgers land te verlaten (03/01/2020 - De Morgen)
  De VS hebben Iran getroffen in het hart. Bij een raketaanval is de machtige Iraanse generaal Qassim Soleimani om het leven gekomen. De ayatollah van Iran Khamenei zweert ‘wraak’ te nemen. Volg alle ontwikkelingen hier op de voet.
  [naar artikel]
 48. Live - Iran voorspelt ‘verwoestende oorlog’ in Irak, VS vragen burgers land te verlaten (03/01/2020 - De Morgen)
  De VS hebben Iran getroffen in het hart. Bij een raketaanval is de machtige Iraanse generaal Qassem Soleimani om het leven gekomen. De ayatollah van Iran Khamenei zweert ‘wraak’ te nemen. Volg alle ontwikkelingen hier op de voet.
  [naar artikel]
 49. Iran beklaagt zich bij VN over inmenging VS (04/01/2018 - Knack)
  Iran heeft zich bij de Veiligheidsraad en bij de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, beklaagd over inmenging van de Verenigde Staten in zijn interne zaken. Dat blijkt uit een brief die Iraanse diplomatieke missie bij de VN woensdag publiek maakte.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.