De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Erdogan wil komen onderzoeken of ons land islamofoob is

Het Nieuwsblad

08/01/2018 - 06:22

Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar islamofobie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Erdogan: "Europa toont zijn fascistisch en islamofoob gezicht" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie dagen voor het referendum in Turkije heeft president Recep Tayyip Erdogan Europa opnieuw beschuldigd van een fascistische en islamofobe
  [naar artikel]
 2. “Natie heeft ons de verantwoordelijkheid toevertrouwd om land vijf volgende jaren te besturen”: president Erdogan uitgeroepen tot overwinnaar in Turkse presidentsverkiezingen (28/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Kiesraad in Turkije heeft Recep Tayyip Erdogan (69) officieel uitgeroepen tot winnaar van de Turkse presidentsverkiezingen. Eerder claimde Erdogan al de overwinning. Volgens de jongste resultaten, gedeeld door het staatspersagentschap Anadolu, zou hij 52,1 procent van de stemmen hebben gehaald. Intussen komen overal in Turkije mensen op straat om de overwinning van Erdogan te vieren, voornamelijk in het centrum van het land.
  [naar artikel]
 3. Erdogan is populairder bij ons dan in eigen land (26/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In geen enkel Europees land heeft ­Erdogan zo veel stemmen gekregen als in België. Driekwart van de Belgische Turken koos in de presidentsverkiezingen voor hem, een pak meer dan de 52,4% die Erdogan in eigen land kreeg. In Limburg en Brussel zijn ­zondagavond spontaan straatfeesten ontstaan.
  [naar artikel]
 4. Erdogan roept Turken om te betogen tegen de coup (15/07/2016 - De Redactie)
  Omstreeks half twaalf vanavond heeft de Turkse president Tayyip Erdogan gereageerd op de staatsgreep in zijn land. Aan CNN Türk zei Erdogan dat het gaat om een opstand van "een minderheid binnen het leger" en hij riep de Turken op om op straat te komen tegen de coup.
  [naar artikel]
 5. Sterke man Erdogan kent straks zijn ware kracht (05/04/2019 - De Morgen)
  De islamistische AKP van premier Recep Tayyip Erdogan zal na de lokale verkiezingen van morgen de grootste partij van het land blijven. De stembusgang is wel een belangrijke test voor de toekomst van Erdogan en van Turkije. Zet het land koers richting meer democratie, of wordt het een autoritair regime?
  [naar artikel]
 6. Nergens in Europa zo veel stemmen voor Erdogan als in België (25/06/2018 - De Morgen)
  De verkiezingsoverwinning van de Turkse president Erdogan werd ook in ons land gevierd, met onder andere chaos en opstootjes in Heusden-Zolder. De Belgische Erdogan-aanhangers hadden ook reden om te feesten, zo blijkt uit de volledige resultaten van de buitenlandse stemmen. Nergens in Europa haalde Erdogan procentueel zo veel stemmen als in ons land.
  [naar artikel]
 7. Waarom Erdogan nergens zo populair is als in België (26/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In geen enkel Europees land heeft ­Erdogan zo goed gescoord als in ­België. Driekwart van de Belgische Turken stemde in de presidentsverkiezingen voor hem, een pak meer dan de 52,4 procent die Erdogan in eigen land haalde. In Limburg en Brussel zijn ­zondagavond spontaan straatfeesten ontstaan.
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Erdogan roept Turken op om op straat te komen (15/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in een eerste reactie na de couppoging in Turkije de bevolking via de app FaceTime - live uitgezonden door CNN Türk - opgeroepen de straat op te komen om zich tegen de staatsgreep te verzetten. NBC News vernam uit militaire bronnen binnen de Verenigde Staten dat Erdogan asiel zou zoeken in Duitsland.
  [naar artikel]
 9. Erdogan dreigt met arbitrage tegen VS als er economische sancties komen (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Verenigde Staten gedreigd met internationale arbitrage als dat land sancties tegen Turkije...
  [naar artikel]
 10. Erdogan wil 10 westerse ambassadeurs het land uit (24/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Erdogan wil 10 westerse ambassadeurs het land uit De Turkse president Tayyip Erdogan heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken opdracht gegeven 10 ambassadeurs van westerse landen tot “persona non grata” te verklaren. De tien hadden opgeroepen tot de vrijlating van de Turkse filantroop Osman Kavala. Indien de Turkse president zijn dreiging doorzet betekent is de grootste diplomatieke breuk met het Westen in de […] Lees dit artikel: Erdogan wil 10 westerse ambassadeurs het land uit
  [naar artikel]
 11. Drie kwart van de Turken in België stemde voor Erdogan (25/06/2018 - Knack)
  In de strijd om het presidentschap haalde Erdogan in België exact 74,85 procent van de stemmen. In eigen land kreeg Erdogan de steun van 52,4 procent van de bevolking.
  [naar artikel]
 12. Erdogan: "Nederland is nazistisch en fascistisch" (11/03/2017 - De Redactie)
  De Turkse president Erdogan heeft striemende kritiek aan het adres van Nederland, nadat de Nederlandse regering de Turkse minister van Buitenlandse Zaken geweigerd heeft het land binnen te komen.
  [naar artikel]
 13. CIA-chef woont speech van Erdogan bij om de rol van Trumps bondgenoot bij de dood van Khashoggi te onderzoeken (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse CIA-chef Gina Haspel zou vandaag de verklaring van Turks president Erdogan over de dood van Jamal Khashoggi bijwonen. Vermoedelijk zal...
  [naar artikel]
 14. Turkse president Erdogan wil opnieuw in buitenland campagne voeren (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de campagne voor de vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen in zijn land opnieuw naar het buitenland uitbreiden. “Ik zal naar een sporthal komen met een capaciteit van 10.000 tot 11.000 mensen - het land zal ik nu niet noemen - en op een bijeenkomst van een internationale organisatie voor mijn Turkse onderdanen spreken”, kondigt hij aan in een interview met tv-zender NTV.
  [naar artikel]
 15. Erdogan wint referendum maar blijft achter met zwaar verdeeld land (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft voldoende Turken achter zich gekregen om zijn macht uit te breiden en het land om te vormen van
  [naar artikel]
 16. Een snelle coup om de langzame staatsgreep van Erdogan de pas af te snijden? (18/07/2016 - Knack)
  De mislukte staatsgreep in Turkije kan niet gezien worden los van het autoritaire verleden van het land. Een diepgaande analyse, van Atatürk tot de staatsgreep 'in slow motion' van Erdogan. 'Als je nóg sneller wilt gaan, zal de auto verongelukken. Ik hoop dat Erdogan dat ook weet. Hij zou dat moeten weten.'
  [naar artikel]
 17. Erdogan: "VS-bewapening Syrische Koerden is onaanvaardbaar" (10/05/2017 - De Redactie)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan reageert zoals verwacht bijzonder boos op de beslissing van het Amerikaanse Congres om wapens te leveren aan de Syrisch-Koerdische militie YPG. Erdogan roept de VS op om op die beslissing terug te komen, maar het is weinig waarschijnlijk dat dat gebeurt.
  [naar artikel]
 18. Poetin nodigt Erdogan uit voor werkbezoek (16/10/2019 - Knack)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan uitgenodigd om 'de komende dagen' naar Rusland te komen. Poetin en Erdogan hebben met elkaar telefonisch gesproken over het conflict in Syrië. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 19. Turkse oppositie gelooft in het einde van Erdogan (18/06/2018 - VRT NWS)
   Volgend weekend zijn er verkiezingen in Turkije en ook de Turken in ons land kunnen hun stem uitbrengen voor parlement en president. Een nieuwe ambtstermijn voor Erdogan lijkt na 16 jaar aan de macht vanzelfsprekend. Maar deze keer is het anders: hij krijgt opvallend veel weerwerk. "Terzake" belicht vandaag de oppositie, die enthousiast campagne voert, ook in ons land. Morgen komt het AKP van Erdogan aan de beurt. 
  [naar artikel]
 20. Erdogan dreigt met arbitrage tegen VS als er economische sancties komen (29/07/2018 - De Morgen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Verenigde Staten gedreigd met internationale arbitrage als dat land sancties tegen Turkije uitvaardigt. De VS hebben gezegd die uit te vaardigen als Turkije de gevangen genomen Amerikaanse predikant Andrew Brunson niet vrijlaat.
  [naar artikel]
 21. Erdogan houdt “grote kuis” na mislukte staatsgreep (17/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president reageert met de ijzeren vuist na de mislukte staatsgreep in zijn land. Uit verschillende hoeken komen ongeruste reacties op de “grote kuis”. De mislukte staatsgreep in Turkije is geen “blanco cheque” voor Erdogan, klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 22. Erdogan houdt “grote kuis” na mislukte staatsgreep (17/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Turkse president reageert met de ijzeren vuist na de mislukte staatsgreep in zijn land. Uit verschillende hoeken komen ongeruste reacties op de “grote kuis”. De mislukte staatsgreep in Turkije is geen “blanco cheque” voor Erdogan, klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 23. Erdogan roept Turken op om op straat te komen (16/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in een eerste reactie na de couppoging in Turkije de bevolking via de app FaceTime - live
  [naar artikel]
 24. Erdogan hoopt met Poetin tot staakt-het-vuren te komen (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan hoopt dat hij met de Russische president Vladimir Poetin tot een staakt-het-vuren kan komen, tijdens zijn ontmoeting met Poetin in Rusland op donderdag. Zo moet een einde komen aan het geweld in de Syrische regio Idlib.
  [naar artikel]
 25. Erdogan hoopt met Poetin tot staakt-het-vuren te komen (02/03/2020 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan hoopt dat hij met de Russische president Vladimir Poetin tot een staakt-het-vuren kan komen, tijdens zijn ontmoeting met Poetin in Rusland op donderdag. Zo moet een einde komen aan het geweld in de Syrische regio Idlib.
  [naar artikel]
 26. Premier Michel: "Uitspraken van Erdogan zijn absurd" (16/11/2016 - De Redactie)
  De Belgische premier Charles Michel heeft uitgehaald naar de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Erdogan zei dat ons land een belangrijk centrum is voor aanhangers van de verboden Koerdische beweging PKK.
  [naar artikel]
 27. Erdogan belooft vreedzame machtsoverdracht als hij verliest: "Ik zal doen wat de democratie vereist" (13/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Als de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zondag de presidentsverkiezingen in zijn land verliest, zal hij zonder problemen de macht overdragen aan zijn opvolger. Erdogan voelde zich beledigd dat een journalist hem dat überhaupt durfde te vragen.
  [naar artikel]
 28. Erdogan belt Poetin over oorlog en dringt aan op diplomatieke inspanningen (18/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Poetin en zijn Turkse ambtgenoot Erdogan hebben telefonisch overleg gehad over de oorlog in Oekraïne. Erdogan heeft erop aangedrongen dat er weer diplomatieke inspanningen komen om de strijd te stoppen.
  [naar artikel]
 29. Vermiste Saoedische journalist – Erdogan en Saoedische koning Salman bespreken zaak (15/10/2018 - Metro)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag voor de eerste keer over de zaak van de vermiste journalist Jamal Khashoggi gesproken met de Saoedische koning Salman. Dat gebeurde aan de telefoon. In het gesprek zou Erdogan het belang hebben benadrukt van een gezamenlijke werkgroep die de zaak moet onderzoeken, zo melden anonieme bronnen aan het persagentschap Anadolu. Dat voorstel zou door de Saoedische koning positief zijn onthaald. Khashoggi raakte begin deze maand vermist na een bezoek aan het Saoedische consulaat in Istanbul. Sindsdien duiken er berichten op dat hij daar werd vermoord. De zaak brengt Saoedi-Arabië steeds meer in het isolement, met mogelijk zelfs economische gevolgen voor het land. bron: Belga Het bericht Vermiste Saoedische journalist – Erdogan en Saoedische koning Salman bespreken zaak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Turkije komt islamofobie in ons land onderzoeken (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar...
  [naar artikel]
 31. Congres AKP: Erdogan wordt opnieuw partijvoorzitter (21/05/2017 - De Redactie)
  De 1.470 gedelegeerden komen samen om president Recep Tayyip Erdogan weer tot voorzitter van de islamitisch-conservatieve partij te kiezen. Hij is ook de enige kandidaat.
  [naar artikel]
 32. VIDEO. Zo vieren Limburgse Turken overwinning Erdogan (17/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Erdogan is er via een referendum in geslaagd om het land om te vormen van een parlementair naar een presidentieel systeem.
  [naar artikel]
 33. Erdogan zet chef statistiek aan de deur tijdens inflatieopstoot (30/01/2022 - De Tijd)
  09:37 Wat doe je als de inflatie in je land de pan uit swingt? Op de boodschapper schieten, zegt Turks president Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 34. Nergens zo veel stemmen voor Erdogan als in België (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De verkiezingsoverwinning van de Turkse president Erdogan werd ook in ons land gevierd, met onder andere chaos en opstootjes in Heusden-Zolder. De...
  [naar artikel]
 35. Frankrijk verbiedt apps als Waze om alcohol- en drugscontroles aan te geven, ons land gaat het onderzoeken (17/09/2021 - VRT NWS)
  De Franse overheid kan navigatie-apps zoals Waze en Coyote vanaf 1 november verbieden aan te geven waar er alchol- en drugscontroles zijn. Dat schrijft Knack. Door die apps konden chauffeurs tot nu controles ontwijken en dat wil de Franse overheid tegengaan. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) laat onderzoeken of zo'n verbod er in ons land ook kan komen.
  [naar artikel]
 36. Waarom Turkije de islamofobie in Europa wil onderzoeken (16/01/2018 - Knack)
  Is Europa echt een oord voor islamofoben? Dat wil het Turkse parlement binnenkort ter plaatse komen nagaan. Voor de Turkse president Tayyip Recep Erdogan zijn anti-islamitische incidenten een dankbaar politiek wapen.
  [naar artikel]
 37. Erdogan: "VS is een ongeciviliseerd land" (22/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn de Verenigde Staten "een ongeciviliseerd land". Dat zei hij gisteren in een toespraak in...
  [naar artikel]
 38. 'De autoritaire Erdogan kan zich nu beroepen op de democratie' (16/07/2016 - Knack)
  Turkijekenner Dirk Rochtus zegt verrast te zijn dat een 'staatsgreep in Turkije technisch nog kon'. Hij meent dat Recep Tayyip Erdogan sterker uit deze mislukte coup kan komen.
  [naar artikel]
 39. Ontmoeting Michel-Erdogan levert geen doorbraak op (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De EU en Turkije zullen bekijken hoe ze de migratiedeal uit 2016 kunnen reanimeren. Als Erdogan de druk op de Griekse grens verlicht, kan de EU sneller met het beloofde geld over de brug komen.
  [naar artikel]
 40. Erdogan gokt en zou wel eens kunnen verliezen (24/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De belangrijkste verkiezingen uit de moderne geschiedenis van Turkije. Zo worden die van zondag genoemd. De Turken kiezen zowel een nieuwe president als een nieuw parlement. Voor president Erdogan en zijn AKP zijn ze superbelangrijk, voor het land ook. Ofwel krijgen Erdogan en zijn coalitie van AKP en de nationalisten van MHP alle macht. Ofwel komt het tot een botsing tussen president en parlement. En het zijn de Koerden die Erdogan een hak kunnen zetten.
  [naar artikel]
 41. Zijn land kraakt onder aardbeving, maar Erdogan is het noorden kwijt (09/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl zijn land in hoge nood verkeert, is president Erdogan vooral bezig met zijn imago. Hij censureert Twitter en opent een kliklijn. “De hoogste ambtenaar voor rampenbeleid is een theoloog. Hij kent niets van aardbevingen.”
  [naar artikel]
 42. Zijn land kraakt onder aardbeving, maar Erdogan is het noorden kwijt (09/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl zijn land in hoge nood verkeert, is president Erdogan vooral bezig met zijn imago. Hij censureert Twitter en opent een kliklijn. “De hoogste ambtenaar voor rampenbeleid is een theoloog. Hij kent niets van aardbevingen.”
  [naar artikel]
 43. Erdogan sluit meer dan 2.000 scholen, ngo's en goede doelen (23/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Recep Tayyip Erdogan heeft een eerste decreet uitgevaardigd sinds de noodtoestand na de mislukte staatsgreep in zijn land. De Turkse president
  [naar artikel]
 44. Erdogan vecht resultaat in Istanboel aan (02/04/2019 - De Tijd)
  17:48 De AKP van de Turkse president Erdogan probeert de uiterst nipte nederlaag in de grootste stad van het land alsnog te keren. Het verlies van de burgemeesterspost is een bittere pil voor de autocraat.
  [naar artikel]
 45. Blijft Turkije na de herverkiezing van Erdogan nog hetzelfde land? (26/06/2018 - Knack)
  Recep Tayyip Erdogan kreeg van het Turkse volk de macht waar hij om vroeg. Dat is niet voor alle Turken goed nieuws.
  [naar artikel]
 46. Erdogan: ‘België is centrum voor PKK- en Gülen-aanhangers’ (16/11/2016 - De Standaard)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan haalt hard uit naar ons land. Hij noemt België een ‘belangrijk centrum’ voor aanhangers van de Koerdische PKK en de Gülen-beweging. Dat verklaarde Erdogan aan persagentschap Reuters.
  [naar artikel]
 47. 'Erdogan weet dat hij van de praatjes van de Europese democraten weinig te vrezen heeft' (03/12/2016 - Knack)
  Edi Clijsters van Vlinks begrijpt niet dat er vanuit Europa nauwelijks protest lijkt te komen tegen het beleid van de Turkse president Erdogan van de laatste maanden.
  [naar artikel]
 48. Erdogan roept vervroegde verkiezingen uit (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen uitgeroepen in zijn land. Het is de bedoeling dat...
  [naar artikel]
 49. Kan Erdogan sterker uit de Turkse crisis komen? (17/08/2018 - De Morgen)
  De Turkse lira crasht en de ruzie met Amerika escaleert. De macht van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan lijkt door deze recente ontwikkelingen in gevaar, maar als hij afrekent met de regel dat economische problemen tot een machtswissel in Ankara leiden, kan hij nog gesterkt uit de crisis komen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy