Geen verloederde barakken meer in Brussel, want daar werd gisteren het frietkot 2.0 onthuld: een kubus met spiegels, ontworpen door een Gents architectenbureau. De oude chalets in onze hoofdstad worden dus opgelapt en dat is maar goed ook, vindt frietoloog Paul Ilegems. “De barak is deel van onze cultuur, dus we moeten ze zo lang mogelijk bewaren.” [naar artikel]
Het is deze week de Week van de Friet. Volgens Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de ideale gelegenheid om onze frietkotcultuur extra in de kijker te zetten. Hij deelt dan ook in primeur mee om de Vlaamse frietkoten te beschermen als monument. [naar artikel]
Het Belgische architectenbureau Studio Moto en zijn spiegelende frietkoten zijn donderdag voorgesteld als winnaar van de ontwerpwedstrijd van de... [naar artikel]
Ze zien eruit als een moderne foorattractie, met een tegelwand in warme tinten en een uitnodigende neonreclame op het dak. Brussel krijgt tien van dergelijke frietkoten, naar een ontwerp van het jonge architectenbureau Moto. [naar artikel]
Architectenbureau Studio Moto heeft een ontwerpwedstrijd van stad Brussel en de frituristenvereniging Navefri gewonnen. Hun "spiegelfrietkot" zal op tien plekken in Brussel verrijzen. [naar artikel]
Opvallende look voor Christoff in de Cooke & Verhulst Show vanavond: strak in het pak en een zonnebril die niet van zijn neus week. Hij liet een week geleden zijn wenkbrauwen liften en daar hield hij nogal in het oog springende plakkers aan over. Toch steekt Christoff het niet onder stoelen of banken dat hij weleens een plastische ingreep ondergaat. “Er zullen altijd mensen zijn die commentaar hebben, maar ik doe dit voor mezelf. We leven in maatschappij waar alles kan tegenwoordig, dus waarom niet, denk ik dan?” [naar artikel]
Mayonaise, ketchup, andalouse... Iedereen heeft wel een favoriet sausje voor bij de frietjes. Gelukkig maar voor de frituristen, want het is op die sausjes dat ze heel wat winst maken. Tot bijna 400 procent winst, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige Sudpresse-kranten. [naar artikel]
Mayonaise, ketchup, andalouse... Iedereen heeft wel een favoriet sausje voor bij de frietjes. Gelukkig maar voor de frituristen, want het is op die sausjes dat ze heel wat winst maken. Tot bijna 400 procent winst, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige Sudpresse-kranten. [naar artikel]
Al bijna tien jaar bakt hij ze (goud)bruin, maar Luc Van Ranst van frituur 't Steen heeft van het stadsbestuur geen verlenging van zijn concessie [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.