Voedingsgigant Nestlé lanceert vrijdag in Japan en Zuid-Korea de eerste roze KitKat-reep. Dat meldt de Franse krant Les Echos. De roze chocolade werd door Barry Callebaut ontwikkeld in Wieze, in Oost-Vlaanderen, en Frankrijk. [naar artikel]
Tienermeisjes hebben er misschien over gedroomd en nu bestaat het ook echt: roze of ruby chocolade. Het is een innovatie van chocoladeproducent Callebaut uit het Oost-Vlaamse Wieze die ze gisteren wereldwijd bekendmaakten in China. [naar artikel]
Vol ongeloof en stomverbaasd. Zo reageert het personeel bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze op de aankondiging dat er in de Lebbeekse vestiging 300 ontslagen zullen volgen. Ooit werd hier de grondslag gelegd van het bedrijf en nu nog wordt Wieze ‘het hart van de chocolade’ genoemd. Hoe is het zo ver kunnen komen? En had dit vermeden kunnen worden? [naar artikel]
De met salmonella besmette chocolade die uit de fabriek van Barry Callebaut in Wieze komt, wordt verdeeld over biogasinstallaties. De vetrijke chocolade wordt er verwerkt tot groene energie. Elke 3 ton verwerkte chocolade kan een gezin een heel jaar van gas en elektriciteit voorzien. Bij Barry Callebaut is minstens 1.000 ton chocolade afgevoerd. [naar artikel]
De grootste voedselproducent van de wereld gaat meer doen met roze chocolade. De nieuwe soort genaamd ‘Ruby’, gevonden door de Belgische producent... [naar artikel]
Tachtig jaar na de vondst van de witte chocolade is de wereld een vierde chocoladesoort rijker. Chocolademaker Barry Callebaut ontwikkelde in België, in Wieze, en Frankrijk de roze chocolade. Dat meldt het bedrijf dinsdag. [naar artikel]
Vanaf vrijdag is er een nieuwe soort zuivere chocolade verkrijgbaar, met een opvallende roze kleur en een andere smaak. Ruby, genoemd naar de kleur van een robijn, is na fondant, melk en witte chocolade de vierde soort chocolade die rechtstreeks uit de cacaoboon voortkomt. Producent Callebaut selecteerde twaalf Ruby- ambassadeurs; in onze provincie krijgt het Hasseltse chocoladehuis Boon het alleenrecht op de verkoop van de roze chocolade. Die laatste werd donderdagavond op het ‘Salon du Chocolat’ in Brussel gelanceerd. [naar artikel]
Voedingsgigant Nestlé lanceert morgen in Japan en Zuid-Korea de eerste roze KitKat-reep. Dat meldt de Franse krant Les Echos. De roze chocolade... [naar artikel]
Na witte, bruine en zwarte chocolade, voegt het bedrijf Barry Callebaut een nieuw kleurtje aan het palet toe: de roze variant. Om de roze [naar artikel]
Na witte, bruine en zwarte chocolade, voegt het bedrijf Barry Callebaut een nieuw kleurtje aan het palet toe: de roze variant. Om de roze [naar artikel]
Een Kinrooise chocolatier experimenteert met roze chocolade. Het is eens iets anders dat witte of zwarte chocolade. De Kinrooise Chocolatier Bart Van Audenhove omschrijft de smaak als zoet, maar ook een beetje zuur. [naar artikel]
Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […] [naar artikel]
De grootste voedselproducent van de wereld gaat meer doen met roze chocolade. De nieuwe soort genaamd ‘Ruby’ is van nature uit rooskleurig en heeft... [naar artikel]
Liefhebbers lezen het goed: er bestaat sinds kort een vierde type chocolade met een roze kleur. Ze werd bedacht door ‘s werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut, het overkoepelende bedrijf van uit het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry met hoofdzetel in het Zwitserse Zürich. [naar artikel]
Nestlé, het moederbedrijf achter KitKat, brengt de roze variant van de lekkernij nu ook in Europa op de markt. Het recept voor de chocoladesnack werd door Barry Callebaut ontwikkeld in Wieze, in Oost-Vlaanderen, en in Frankrijk. Belgische fans van KitKat worden binnenkort getrakteerd op een nieuwe variant van hun lievelingssnack. Nestlé, het bedrijf achter de […] Het bericht KitKat brengt roze, Belgische chocolade op de markt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
16:25 Voor het eerst sinds de aankondiging in september is de roze chocolade van Barry Callebaut te koop. [naar artikel]
Er is geen chocolade van Barry Callebaut met salmonella tot bij consumenten geraakt. Dat zegt de chocoladeproducent op basis van een intern onderzoek. Een fabriek in Wieze in Oost-Vlaanderen ligt stil omdat de bacterie er werd aangetroffen. [naar artikel]
Starbucks heeft een ijskoud drankje op basis van roze chocolade en frambozen gelanceerd onder de naam Ruby Flamingo Frappuccino. Je kunt het nu ook in ons land proeven in het filiaal in Wetteren. [naar artikel]
Zelfs bij Barry-Callebaut blijkt men niet vrij van salmonellabesmetting. Maar dat de grootste chocoladefabriek ter wereld zowaar nog in het nietige Oost-Vlaamse Wieze prijkt, is te danken aan Octaaf Callebaut. Als ‘overbodige' zoon van een bierbrouwersfamilie die liever met cacaobonen experimenteerde, leerde hij vanaf 1911 Vlaanderen én ver daarbuiten chocolade eten. Maak kennis met de Willy Wonka van Wieze. [naar artikel]
Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: "Ruby". De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen. [naar artikel]
De Zwitserse chocolademaker Nestlé lanceert binnenkort roze KitKat-repen. Die zijn vanaf eind april te koop bij Albert Heijn, ook in de Belgische winkels. [naar artikel]
De een zijn dood, de ander zijn brood. En zo gaat het ook met chocolade zo blijkt. Door een salmonellabesmetting in de fabriek van Barry Callebaut in Wieze dreigde zo’n 1.000 ton chocolade verloren te gaan. Maar in plaats van de verbrandingsoven gaat de besmette lading nu naar de biogascentrales. “Zo kunnen 300 tot 500 gezinnen een jaar lang energie krijgen.” [naar artikel]
14:02 De Zwitserse chocoladereus maakt zich sterk dat in geen enkel land met salmonella besmette chocolade in de winkelrekken geraakt is. Sinds woensdag ligt de chocoladefabriek van het bedrijf in Wieze sti... [naar artikel]
Belgische brouwers inspireren wetenschappers om chocolade nog onweerstaanbaarder te maken. Het lijkt wel de dronken fantasie van een belgofiele gourmand. Maar het is een reële doorbraak. 'Belgische chocolade nu nog spectaculairder dankzij een speciaal rottingsproces.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.