Toegegeven, er zijn vervelender dingen dan bananen pellen, maar achteraf zit je toch altijd maar mooi met die schil opgescheept, een schil die dan wel vol voedingsstoffen zit, maar die je toch nooit opeet. Telers in Okayama, Japan, zijn er nu in geslaagd bananen te kweken met een schil die zo dun is, dat je ze zonder probleem mee kan opeten. [naar artikel]
Ja, we weten dat het wansmakelijk klinkt, wij krijgen zelfs spontaan kokhalsneigingen als we denken aan een kiwi met harige schil opeten. En toch [naar artikel]
Op sociale media gaat een foto viraal van een berg bananen die allemaal apart verpakt zijn in plastic. De meningen over het wel of niet inwikkelen zijn verdeeld. Toen een klant inkopen deed in de Australische supermarkt Woolsworth, kon hij zijn ogen niet geloven toen hij de fruitafdeling passeerde. Elke tros bananen was in plastic […] [naar artikel]
Britten gooien dagelijks 1,4 miljoen perfect eetbare bananen weg, een verspilling die op jaarbasis 80 miljoen pond (94 miljoen euro) kost. Dat blijkt uit cijfers van de Britse afvaldienst Wrap, die worden gepubliceerd door de supermarktketen Sainsbury’s. Een derde van de consumenten geeft toe een banaan niet te zullen opeten als er zich ook maar een […] The post Britten gooien dagelijks 1,4 miljoen perfect eetbare bananen weg appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis: zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of wil opeten als krachtvoer voor je work-out. Kan je het fruit sneller rijp krijgen? En hoeveel tijd moet je rekenen om die groene bananen zo snel mogelijk geel te krijgen? [naar artikel]
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis te vinden: zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of een wil opeten voor je work-out als krachtvoer. Kan je het fruit sneller rijp krijgen? En hoeveel tijd moet je rekenen om die groene bananen zo snel mogelijk geel te krijgen? [naar artikel]
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis: zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of wil opeten als krachtvoer voor je work-out. Kan je het fruit sneller rijp krijgen? En hoeveel tijd moet je rekenen om die groene bananen zo snel mogelijk geel te krijgen? [naar artikel]
Voortaan hoef je geen pizza meer te bestellen aan het zwembad, je kan gewoon je bikini opeten. De pizzabikini is een stunt van een Amerikaanse pizzaketen op nationale bikinidag. De 'Pizza-Kini' wordt op maat gemaakt, kan je helemaal opeten en wordt verkocht voor zo'n 8000 euro. [naar artikel]
Het is de natte droom van veel foodies: niet alleen het vruchtvlees, maar ook de pit van de avocado opeten. Wetenschappers zijn het echter niet eens of dat dat wel gezond is. Net als je denkt dat de avocado-hype gedaan is, komt er een nieuwe boven. Sommige mensen willen de pit opeten omdat het goed […] Het bericht Mag je de pit van een avocado opeten? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een stuk fruit waarvan je de schil niet opeet, zoals een avocado of banaan, was je meestal niet voor je erin gaat snijden. Toch is het volgens microbiologen een goed idee om daar snel tijd voor te maken. Ook het stuk goed wassen én drogen is een aanrader. Microbioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit waarom. [naar artikel]
Grote verbazing bij Rik Cuypers die in zijn tuin aan de Vijverstraat in Kiewit in de afgelopen weken eerst bloemen zag verschijnen in zijn bananenboom en daarna zelfs een viertal trosjes bananen. Intussen zijn er meer dan dertig bananen van vijf tot zes centimeter lengte te ontdekken. “Ik vind dit heel speciaal”, glundert Rik, maar Marc Reynders, Wetenschappelijk Beheerder van de Plantentuin in Meise countert dat snel. “Dit zijn Japanse vezelbananen en het is normaal dat die bananen gaan dragen. Maar eetbaar zijn ze helaas niet”, aldus Reynders. [naar artikel]
Een herfst of Halloween zonder pompoen is voor veel mensen ondenkbaar. De groente is zonder twijfel dé favoriete herfstgroente bij uitstek. Maar weet jij welke soorten er allemaal zijn en van welke je de schil mag opeten? Voedingsdeskundige Iris Daems geeft een overzicht van de meest bekende soorten en hun voedingswaarden. “Niet elke schil is eetbaar.” [naar artikel]
Je hebt mensen die een banaan perfect kunnen pellen, anderen liggen telkens weer in de knoei met het karwei. Voor die laatste groep is er een handige oplossing. Enkele slimme Japanners uit Okayama hebben een banaan ontwikkeld met een extreem dunne schil, die je kan opsmullen. Het bedrijf D&T Farm kwam met de Mongee banaan, […] [naar artikel]
In 2022 at een gemiddelde Belg zo'n 7,7 kilogram bananen. Dat blijkt uit recente cijfers van het VLAM, het Vlaams Instituut voor agro- en visserijmarketing. Ook supermarkten zien de verkoop van bananen stijgen. Waarom zijn bananen zo populair? En zijn ze ook gezond? De Inspecteur zoekt het uit. [naar artikel]
Delhaize start met de verkoop van bananen zonder CO2-voetafdruk. De supermarktketen is naar eigen zeggen de eerste Europese distributeur die koolstofneutrale voedingsmiddelen aanbiedt. Met meer dan 4 miljoen bananen die jaarlijks over de toonbank gaan bij Delhaize, geldt de Belg als een grote consument van bananen. Helaas is het in ons land nogal moeilijk om […] The post Delhaize verkoopt CO2-neutrale bananen: hoe werkt dat? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Blauwe plekken zijn niet echt flatterend. Een bananenschil zou daarvoor een geneeskrachtige werking hebben, die in een mum van tijd je huid herstelt. Daarnaast zijn bananen ook heel gezond voor je darmwerking. Bananenschillen bevatten flinke hoeveelheden kalium en mineralen die ervoor zorgen dat je huid zich herstelt. Ze worden ook ingezet als middel tegen allergieën, insectenbeten […] Het bericht LIFEHACK. Werk je blauwe plek weg met een bananenschil verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]
In Antwerpen is woensdag aan de Belgian New Fruit Wharf (BNFW) een schip aangekomen met gekoelde bananen uit Suriname. De Scheldestad zal voor die verbinding naar verwachting jaarlijks zo’n 57.000 ton bananen per diepzeeschip rechtstreeks aangevoerd krijgen. [naar artikel]
Lidl is van plan om vanaf midden dit jaar in België uitsluitend nog Fairtrade-bananen in zijn rekken te leggen. Dat meldt de supermarktketen vrijdag. Het is een opvallende zet, want tot nu toe was de verkoop van de eerlijke bananen maar goed voor grofweg 10 procent van de bananenverkoop bij Lidl. Bovendien zijn Fairtrade-bananen iets duurder. [naar artikel]
Bananen en IJsland, een combinatie die niet meteen vanzelfsprekend is. En toch wil een IJslandse ondernemer er op grote schaal bananen kweken. Met... [naar artikel]
Mag je een appel uit de supermarkt mét schil opeten, of loop je dan het coronavirus op? En wat als je achter een hijgende jogger loopt? Moet je alle kleren nu op 90 graden wassen? Viroloog Marc Van Ranst to the rescue voor al je huis-, tuin- en keukenvragen. Hoe krijg je dat virus kapot? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.