Eupen laat na voorsprong van 0-2 bij Essevee gouden kans liggen in degradatiestrijd

17/02/2018 - 22:04
"Eupen houdt drie kansen over om aan de hel van 1B te ontsnappen. Al lieten de Panda’s in Zulte Waregem een gouden mogelijkheid liggen door een..."

1. Essevee voelt hete adem van Eupen (27/12/2017 - De Morgen)

De degradatiestrijd is ongemeen spannend. Francky Dury zag zijn Zulte Waregem met 0-4 verliezen van Charleroi, terwijl rode lantaarn Eupen won. [naar artikel]

2. LIVE EUPEN-ZULTE WAREGEM. Essevee meteen op voorsprong aan de Kehrweg, verdediger Fila scoort (15/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zulte Waregem moet winnen op het veld van Eupen, want alleen dan kan Essevee de degradatie afwenden. Volg de wedstrijd op de voet via onderstaande liveblog. [naar artikel]

3. Charleroi maakt twee keer achterstand ongedaan in Eupen, maar laat derde plek liggen (10/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Eupen en Charleroi hebben de buit verdeeld aan de Kehrweg. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar liet de bezoekers telkens terugkomen. Charleroi laat door het gelijkspel de derde plaats in de stand liggen. [naar artikel]

4. Vormer en Gano bezorgen Essevee ultieme strohalm: Eupen geeft helemaal niet thuis en gaat met 1-5 onderuit (15/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Zulte Waregem leeft nog dankzij een uitstekende collectieve prestatie op bezoek bij rechstreekse concurrent Eupen. Al bij rust leek Essevee al de schaapjes op het droge te hebben maar een snelle goal van Prevljak zorgde toch nog voor enig animo na de pauze maar Vormer besliste uiteindelijk de partij. Zulte Waregem hield al bij al vlot stand en zo valt de beslissing in de degradatiestrijd op de slotspeeldag van de reguliere competitie. [naar artikel]

5. Gouden Schoen Lior Refaelov leidt Antwerp naar 0-2-zege tegen Eupen (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft zich na de nederlaag van afgelopen weekend tegen KV Oostende herpakt op het veld van Eupen. The Great Old klaarde de klus aan de Kehrweg voor rust, met dank aan een goal en een assist van Lior Refaelov. In de tweede helft liet de Gouden Schoen nog een gouden kans liggen om een tweede keer te scoren. De Israëliër miste een strafschop. [naar artikel]

6. KV Oostende maakt een einde aan indrukwekkende zegereeks van Cercle Brugge en doet gouden zaak in degradatiestrijd (29/01/2022 - Het Belang van Limburg)

KV Oostende heeft in Brugge een gouden zaak gedaan in de degradatiestrijd. Tegen ploeg in vorm Cercle Brugge wonnen de Kustboys met 0-1, nadat D’Arpino een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de partij liet optekenen met een heerlijke vrije trap. Oostende profiteert onderin zo optimaal van het puntenverlies van Seraing, Zulte Waregem, Eupen en Beerschot. [naar artikel]

7. VIDEO. Jarige Eupen-speler Isaac Nuhu trapt vanop kleine rechthoek onbegrijpelijk over en laat zo gelijkmaker liggen tegen Anderlecht (30/09/2023 - Het Belang van Limburg)

RSC Anderlecht heeft op het veld van KAS Eupen weer aangeknoopt met de overwinning, al had dat evengoed anders kunnen lopen. Bij een 1-2 voorsprong had Eupen-speler Isaac Nuhu dé kans op de gelijkmaker, maar de Ghanese middenvelder, die zijn verjaardag vierde, trapte vanop de kleine rechthoek onbegrijpelijk over. De misser zou Eupen zuur opbreken, want ze verloren uiteindelijk de wedstrijd met 1-3. Anderlecht komt zo (even) naast Gent aan de leiding. [naar artikel]

8. Grootse Vormer scoort en laat Gano scoren: Essevee behoudt zijn overlevingskansen na klinkende zege in Eupen (15/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zulte Waregem leeft nog. Essevee moest winnen in Eupen, en het won in Eupen. En hoe. Aan de rust flikkerde een 0-4 voorsprong op de bordjes, na onder andere een hattrick van Zinho Gano, en had Louis Bostyn nog niet één keer moeten ingrijpen. Zulte Waregem kwam na een snelle tegengoal na de pauze nooit meer echt in de problemen, maar is ondanks de overwinning ook nog lang niet uit de problemen. Mirakel één heeft zich aan de Kehrweg voltrokken, mirakel twee moet volgende week tegen Cercle Brugge worden waargemaakt. Maar: het kan weer. [naar artikel]

9. Tien Eupen-spelers geven rode lantaarn weer door aan KV Mechelen (24/02/2018 - Sporza)

Eupen heeft een gouden zaak gedaan in de degradatiestrijd. Het klopte in eigen huis Lokeren. Garcia mikte tien minuten voor tijd de winnende vrijschop in doel: 3-2. [naar artikel]

10. Leye is van goudwaarde voor Essevee dat Eupen opzij zet met 1-3 (12/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Eupen en Zulte Waregem maakten er een zomerse oefenwedstrijd van aan de Kehrweg. Beide ploegen konden pas na de rust scoren. Essevee nam de drie [naar artikel]

11. Charleroi laat zich verrassen door Eupen en laat na om Club bij te benen aan kop (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Charleroi liet de kans liggen om zich naast Club Brugge op kop van het klassement te hijsen. De Carolo’s gingen verrassend onderuit tegen Eupen: 3-1. [naar artikel]

12. KRC Genk laat (opnieuw) gouden kans liggen: “Maar we hebben ons lot nog steeds in eigen handen” (03/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Haalt KRC Genk de Champions’ Play-offs of niet? Het antwoord op die vraag zullen we pas op de allerlaatste speeldag kennen. Blauw-wit verloor zondag immers in eigen huis met 0-3 van Club Brugge en liet zo (opnieuw) een gouden kans liggen om te profiteren van puntenverlies van de concurrentie. [naar artikel]

13. Leye en Bossut zijn van goudwaarden voor Essevee dat Eupen opzij zet met 1-3 (12/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

14. LIVE. Essevee klimt op voorsprong: De Pauw legt breed, Sylla werkt simpel af (23/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

• 27ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u • Kehrweg • Eupen staat elfde, Essevee een plek lager [naar artikel]

15. VIDEO: Rits laat drie punten liggen vanop de stip voor Mechelen tegen Charleroi (24/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

KV Mechelen moest vanavond vol aan de bak met het oog op de degradatiestrijd met rode lantaarn Eupen. Voor de aftrap was het verschil slechts twee... [naar artikel]

16. Essevee leeft nog na klinkende zege in Eupen, Vormer scoort en laat (drie keer!) scoren: “Zou grote domper zijn, mocht Club niet winnen van Eupen” (15/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zulte Waregem leeft nog. Essevee moest winnen in Eupen, en het won in Eupen. En hoe. Aan de rust flikkerde een 0-4 voorsprong op de bordjes, na onder andere een hattrick van Zinho Gano, en had Louis Bostyn nog niet één keer moeten ingrijpen. Zulte Waregem kwam na een snelle tegengoal na de pauze nooit meer echt in de problemen, maar is ondanks de overwinning ook nog lang niet uit de problemen. Mirakel één heeft zich aan de Kehrweg voltrokken, mirakel twee moet volgende week tegen Cercle Brugge worden waargemaakt. Maar: het kan weer. Met dank vooral aan een grootse Ruud Vormer, goed voor drie assists en een doelpunt. [naar artikel]

17. OHL geeft tot drie keer toe voorsprong weg in Eupen en moet vrede nemen met een puntje (06/03/2021 - Het Belang van Limburg)

OHL en Eupen hebben na een waar spektakelstuk 3-3 gelijkgespeeld. Als alle reuzekansen waren afgewerkt, had het net zo goed 6-6 kunnen zijn. De Leuvenaars gaven tot drie keer toe een voorsprong weg en lieten een kans liggen om een zaakje te doen richting Play-off 1. De mannen van Marc Brys zijn voorlopig zesde op twee punten van de top vier, maar die kloof kan aan het einde van het weekend vijf punten bedragen. [naar artikel]

18. LIVE. Eupen laat dubbele voorsprong liggen, Silvestre zet bezoekers op gelijke hoogte (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 25ste speeldag Jupiler Pro League [naar artikel]

19. LIVE. Ambrose knalt KV Oostende op belangrijke voorsprong met strafschop (11/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

KV Oostende is eraan begonnen op Eupen. Voor beide ploegen een levensbelangrijk duel in de degradatiestrijd. Ambrose bracht de bezoekers op voorsprong van de stip. Volg het hier LIVE! [naar artikel]

20. LIVE. Grote kans voor Essevee, Bruno laat 0-1 liggen! (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap: 18u30 • Stayen • Scheidsrechter: Christof Dierick • STVV won de laatste confrontatie in december [naar artikel]

21. KV Mechelen geeft 0-2-voorsprong uit handen, maar pakt belangrijk punt in Gent (18/02/2018 - Het Belang van Limburg)

KV Mechelen heeft een belangrijk punt geraapt op het veld van AA Gent. Na een wedstrijd met twee gezichten werd het 2-2 in de Ghelamco Arena. Een enthousiast Malinwa overvleugelde de Buffalo’s voor de pauze en kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Gent rechtte de rug na de rust en sleepte een 2-2 gelijkspel uit de brand. Door de puntendeling loopt Mechelen een puntje uit op Eupen in de stand. Gent laat de kans liggen om naast Anderlecht te komen. [naar artikel]

22. Anderlecht blijft in crisis: paars-wit gaat nu ook onderuit tegen rode lantaarn Zulte Waregem (20/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Een dolle avond voetbal aan de Gaverbeek, met Zulte Waregem in extremis als winnaar. Anderlecht gaf in het slot van een partij - die gedomineerd werd door de VAR - een 1-2 voorsprong uit handen om met 3-2 te verliezen. Jelle Vossen (5’) opende al vroeg de score, waarna paars-wit op weg leek naar winst na goals van Fabio Silva (41’) en Amadou Diawara (58’). Maar na een rode kaart voor Kristian Arnstad maakte Essevee gelijk via Abdoulaye Sissako (80’) en in minuut 95 knalde Zinho Gano de thuisploeg naar de zege. Anderlecht blijft zo troosteloos 9de, op 19 punten van leider Genk, terwijl Essevee met een zes op zes een gouden zaak doet in de degradatiestrijd. [naar artikel]

23. LIVE EUPEN-ZULTE WAREGEM. Als Essevee niet wint, speelt het volgend seizoen een reeks lager (15/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

24. LIVE. Gent neemt kwartfinale in Eupen in handen, Yaremchuk laat grootste kans liggen (03/03/2021 - Het Laatste Nieuws)