Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Net restaurant geopend in Antwerpen en nu... allergisch voor voedsel

21/02/2018 - 09:14
"Ga er maar aan staan: kok zijn en allergisch worden voor contact met tomaat, ui, prei, look en nog een hoop fruit. Het overkwam chef Martijn Luinstra, die pas een nieuw pastarestaurant opende op het Antwerpse Zuid."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Restaurant opent in Handelsbeurs: dineren op een van de mooiste plekken in Antwerpen (13/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

In de voormalige Schippersbeurs in Antwerpen, een zijbeuk van de imposante Handelsbeurs, is een gloednieuw restaurant geopend. Fiera heet de nieuwe zaak. Het prachtig gerenoveerde zestiende-eeuwse gebouw is een uitzonderlijke setting voor het restaurant. Bezoekers kunnen nu dineren op een van de mooiste plekken in de stad. [naar artikel]


2. Nudisten kunnen voortaan in het centrum van Parijs naakt op restaurant (21/11/2017 - VRT NWS)

In Parijs is vandaag een restaurant geopend voor liefhebbers van naaktrecreatie. Wie het restaurant bezoekt, moet zijn kleren in de garderobe achterlaten.  [naar artikel]


3. Meer dan honderd mensen op de bon in illegaal geopend restaurant in Parijs (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

In Parijs zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meer dan 110 mensen beboet die aanwezig waren in een clandestien geopend restaurant. De organisator en de uitbater werden opgepakt, meldt de Parijse politie zaterdag via Twitter. [naar artikel]


4. Bekende feestzaal en restaurant in Lier failliet na verzegeling in oktober: “Het KALI-team wil ons hier weg” (24/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen afdeling Mechelen heeft het faillissement geopend van de bvba Hof van Nazareth, dat een restaurant en feestzaal uitbaat in de Nazarethdreef 101 in Lier. Volgens de eigenaar van het domein werd het faillissement door de Antwerpse speurders gecreëerd. [naar artikel]


5. Eerste gedeelte Tinelpark geopend, restaurant topchef volgt begin 2019 (30/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

De eerste fase van het Tinelpark in de Mechelse binnenstad is zaterdag feestelijk geopend. De buurt is tevreden. Tijdens de openingsreceptie zorgde topchef Ken Verschueren voor proevertjes. Hij opent begin 2019 zijn restaurant in het aanpalende klooster. [naar artikel]


6. KFC opent binnenkort restaurant in hartje Antwerpen (19/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken opent over enkele weken een restaurant in hartje Antwerpen. Dat maakt KFC bekend via een persbericht. Het zal het derde restaurant van de keten zijn in de provincie, na het Wijnegem Shopping Center en Turnhout. [naar artikel]


7. Vrouw sterft nadat ze  sardines eet op Frans restaurant: waar moet je op letten bij het inmaken van voedsel? (15/09/2023 - VRT NWS)

In de Franse stad Bordeaux zijn verschillende restaurantklanten opgenomen in het ziekenhuis na een "botulisme-voedselvergiftiging". Eén ding hadden ze gemeen: ze bezochten de afgelopen dagen allemaal hetzelfde restaurant waar ze huisbereide geconserveerde sardines aten. Eén gast overleed zelfs aan de gevolgen van de vergiftiging. Wat is botulisme precies en hoe gevaarlijk is het inmaken van voedsel? [naar artikel]


8. Sergio Herman opent nieuw restaurant in Antwerpen (05/12/2019 - Gazet van Antwerpen)

Sergio Herman opent in april 2020 een nieuw restaurant in Antwerpen. Naast restaurant The Jane en verschillende Frites Ateliers kiest de Nederlandse ondernemer opnieuw voor België. [naar artikel]


9. In ‘de stad van hesp en kaas’ wagen Sara en Bart zich toch aan een vegan restaurant (27/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Sara Cool en Bart Peuteman hebben het veganistische restaurant Babsies geopend. “Niet enkel het eerste vegan restaurant in Diksmuide, maar ook in de Westhoek.” [naar artikel]


10. Uitwerpselen van ongedierte, vervallen voedsel, dode insecten én een gevecht met de controleurs: restaurant moet meteen sluiten (10/09/2018 - Het Nieuwsblad)

Restaurant De Viool in Zellik is met onmiddellijke ingang gesloten na een vernietigende inspectie van het FAVV. De hygiëne in de keuken liet te wensen over en bovendien viel de restauranthouder de inspecteurs aan. [naar artikel]


11. Steeds meer mensen allergisch aan pollen: “De helft ontwikkelt vroeg of laat ook een allergie voor voedsel” (25/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

De eerste stuifmeelkorrels van de els en hazelaar zijn midden januari al gemeten, twee weken vroeger dan normaal. Dat veroorzaakt ‘lentekriebels’... [naar artikel]


12. In Parijs kan je poedelnaakt op restaurant (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

In Parijs is een naaktrestaurant geopend, waar je kan tafelen in je verjaardagskostuum. O'Natural heet het restaurant dat mikt op de gemeenschap... [naar artikel]


13. UZA lanceert ultrasnel tegengif voor wie allergisch is aan wespengif (01/08/2018 - De Standaard)

Het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen heeft een ultrasnelle behandeling klaar die de allergische reacties op wespensteken tegenhoudt. Totnogtoe moesten allergische patiënten vaak weken en maanden behandeld worden. Met de nieuwe behandeling kan dit in minder dan drie uur én met lager prijskaartje. ‘Immunotherapie is heel effectief en kan het leven van een persoon die allergisch is voor wespengif redden’, verzekert professor Vito Sabato. [naar artikel]


14. Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen (05/12/2019 - Gazet van Antwerpen)

Topkok Sergio Herman (49) opent in april 2020 ‘Le Pristine’, zijn derde restaurant in Antwerpen. Hij doet dat samen met Fashion Club 70, het bedrijf van Miguel Dheedene, de ex-man van Tanja Dexters. Opmerkelijk voor een Sergio-restaurant: vooraf reserveren is niet verplicht. [naar artikel]


15. Belgische sterrenchefs koken deze zomer in drijvend restaurant in Dilsen-Stokkem (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)

In mei opent het Gentse bedrijf Frieds & Fools Dinner On The Lake op Terhills. Het drijvende restaurant zal te vinden zijn op de voormalige Vulexplas langs de Hoeveweg in Lanklaar, waar ook het Cable Parc van Terhills actief is. Het gaat om een tijdelijk restaurant dat geopend blijft tot 30 september. De opbouw start in april. [naar artikel]


16. Blueness Antwerp geopend, alweer samenwerking tussen Sergio en familie Dheedene (31/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Blueness Antwerp, het tweede restaurant van sterrenchef Sergio Herman en de Antwerpse modefamilie Luc, Miguel en Gregory Dheedene, is dinsdag geopend aan de Lange Gasthuisstraat. Het nieuwe restaurant ligt naast Le Pristine, van dezelfde eigenaars, dat nog maar een jaar open is. Bij die opening dacht Luc Dheedene er al aan om de ruimte, toen nog Verso Café, een nieuwe start te geven. [naar artikel]


17. In dit restaurant in Antwerpen eet je gratis, als je het gerecht op je lichaam laat tatoeëren (23/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie in Dim Dining, een restaurant in Antwerpen waar chef Dimitri Proost Japanse gerechten serveert met een Westerse twist, de naam van één van de... [naar artikel]


18. De lekkerste stoofvlees-friet van Antwerpen vind je bij Ciro’s en dit is waarom (21/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Ciro’s serveert de lekkerste stoofvlees-friet uit het Antwerpse! Voor de wedstrijd ‘De Lekkerste’ van Gazet van Antwerpen stemden 6.500 lezers op het restaurant waar zij de stoofvleesbereiding het best konden smaken. Nadien volgde een kwaliteitsbeoordeling door de jury in de vijf restaurants die de meeste stemmen haalden. Ciro’s kwam hier als beste uit, ook al stemden de lezers van Gazet van Antwerpen restaurant de Bomma naar de top van de lijst. [naar artikel]


19. Toekomst van de stad: 9 Alternatieven voor de supermarkt (14/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Door je eten lokaal te kopen, zet je een stap naar een milieubewuste toekomst. Het verkleint je ecologische voetafdruk en je steunt tegelijkertijd onze boeren. Ook chefkok Seppe Nobels is fan: zijn restaurant Graanmarkt 13 werkt met groenten uit eigen tuin en honing uit eigen bijenkasten. Woensdag 16 november vertelt hij tijdens zijn TEDxTalk in het Kaffee van Antwerpen over urban farming. Waar in Antwerpen kan je lokaal voedsel kopen? [naar artikel]


20. Elektrofestival serveert duurzaam voedsel in herbruikbaar restaurant: “Bezoekers moeten ook nadenken over voedselvraagstuk” (29/06/2019 - Het Nieuwsblad)

Het eerste weekend van juli vindt in Perk de vijfde editie van Paradise City plaats. Het festival maakte de voorbije jaren naam met zwoele elektrobeats, lekker eten en groene initiatieven. Dit jaar wordt Brasserie 2050 de blikvanger, met duurzaam voedsel. [naar artikel]


21. Teruggegooide vis krijgt minder voedsel binnen (18/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Een gaatje in de kaak van de hengelhaak? Dat verlaagt de zuigkracht van teruggegooide vis, waardoor die moeilijker voedsel binnenkrijgt, zo blijkt een onderzoek aan de Universiteit Antwerpen. [naar artikel]


22. Baas van restaurant ’t Fonteintje opgepakt voor wietplantage (18/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

Na de felle brand in het dakappartement boven restaurant ’t Fonteintje in de Kerkstraat in Antwerpen-Noord is een cannabisplantage aangetroffen. De zaakvoerder van het restaurant is opgepakt als verdachte, het volledige gebouw is onbewoonbaar verklaard. [naar artikel]


23. Yanaika opent zero waste restaurant The Black Knife in Wellen: “Er wordt te veel voedsel verspild in de horeca” (03/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Een jaartje geleden poseerden Yanaika Skrzyszkowiak en haar schoonbroer en zakenpartner Niels Vranken nog met een klophamer en een drilboor in hun hoeve in Wellen. Intussen is hun nieuwe restaurant ‘The Black Knife’ klaar. De voormalige deelneemster van ‘Mijn Restaurant’ loopt over van ambitie. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!