Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Kimchi, yakitori of bibimbap? Waarom Koreaans eten de wereld verovert

23/02/2018 - 14:33
"Sinds de Olympische Winterspelen (en Kim Jong-un) staat Korea weer stevig op de wereldkaart. Op trendy Instagrams en gezonde foodblogs zie je bovendien steeds meer Koreaans eten opduiken. "Een man kan leven zonder vrouw, maar niet zonder kimchi", zo luidt een bekend gezegde."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kimchi, yakitori of bibimbap? Waarom Koreaans eten de wereld verovert (23/02/2018 - De Morgen)

Sinds de Olympische Winterspelen (en Kim Jong-un) staat Korea weer stevig op de wereldkaart. Op trendy Instagrams en gezonde foodblogs zie je bovendien steeds meer Koreaans eten opduiken. "Een man kan leven zonder vrouw, maar niet zonder kimchi", zo luidt een bekend gezegde. [naar artikel]


2. Ae Jin Huys leert Vlaanderen Koreaans koken: «Zelfs Michelle Obama kookt met kimchi» (08/11/2019 - Metro)

Kimwat? Kimchi, een verzamelnaam voor gefermenteerd groenten uit Korea, dringt langzaam maar zeker de Belgische huiskamers binnen. Ae Jin Huys is geboren in Korea, maar werd op vijfjarige leeftijd geadopteerd door de Belgische muziekjournalist Jacky Huys. De band met haar roots was verloren, maar vandaag runt ze het succesvolle cateringbedrijf ‘Mokja!’, wat zoveel betekent als […] Het bericht Ae Jin Huys leert Vlaanderen Koreaans koken: «Zelfs Michelle Obama kookt met kimchi» verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Heerlijk fris: Loïc maakt yakitori met een avocado en mangosalade (05/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: yakitori met avocado en mangosalade. [naar artikel]


4. Van sticky fried chicken tot bibimbap: deze 3 gerechten zijn de ‘frietjes met stoofvlees' van de Koreaanse keuken (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de Belgische keuken gekend staat voor zijn frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of tomaat-garnaal, staat in de Koreaanse keuken standaard bibimbap, kimchi of gochujang op het menu. Denk bij dit type gerechten aan verrassende smaken die soms pikant, maar vooral altijd goed gekruid zijn. Zin in meer dan alleen maar het klassieke zout- en pepervaatje bovenhalen? Dan vind je hier de nodige inspiratie om Korea in je eigen keuken te ontdekken. [naar artikel]


5. Zuid-Koreaans leger biedt hulp aan Noord-Koreaans schip (29/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een Zuid-Koreaans patrouilleschip heeft zondag een Noord-Koreaans schip dat al dagenlang gestrand was, geholpen om humanitaire redenen. Dat meldt de Zuid-Koreaanse legerstaf. [naar artikel]


6. Waarom je wat vaker kimchi op het menu moet zetten (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Foodies kennen kimchi vast wel. De traditionele Koreaans gefermenteerde kool is al een tijdje aan populariteit aan het winnen in onze contreien, en... [naar artikel]


7. Drie redenen waarom kimchi de foodtrend van 2018 is (04/02/2018 - Metro)

Kool is cool, daar mogen we in 2018 zeker van zijn. Het Koreaanse gerecht kimchi maakt wereldwijd zijn opmars in restaurants. Vanwaar die populariteit? Supergezond Kimchi is een gefermenteerd product dat bestaat uit kool, ui, knoflook, gember en vissaus. Wat het nog beter voor ons lichaam maakt, zijn de vele melkzuurbacteriën en vitamines (A, B […] [naar artikel]


8. Tesla, LRM, kimchi en mailende katten (29/12/2018 - Het Belang van Limburg)

hasseltHet hele jaar lang hebben we u elke week een jong talent van eigen bodem voorgesteld in onze reeks ‘U hoort nog van hen’. Met het jaareinde in zicht nodigden we hen uit in de Hasseltse Corda Campus om samen een punt te zetten achter 2018 en vooruit te blikken naar 2019. Van voetbalster over mentalist tot modeontwerpster: dit is hoe de toppers van morgen de jaarwisseling beleven. [naar artikel]


9. Kimchi croques of spaghetti aglio e olio: snelle recepten uit ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’ (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het keukentalent van actrice Laurence Roothooft vond het creatieve brein van Martena Duss in ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’. Het hoofdingrediënt? Toffe recepten voor al wie moet koken in de hectiek van het dagelijkse leven. “Het is geen kookboek voor dummies”, zegt Martena. “De liefde voor eten zit er duidelijk in.” Laurence: “Iedereen die een beetje graag kookt, kan ermee weg.” Wij geven alvast een voorproefje. [naar artikel]


10. Gezond én lekker, maar wat is kimchi nu eigenlijk? (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Het zou gezond zijn, en gewoon ook lekker, maar wat is kimchi nu juist? En kloppen de gezondheidsclaims? Ae Jun Huys van Mokja in Gent en professor en bio-ingenieur Sarah Lebeer leggen uit. [naar artikel]


Newspaper Krantenkoppen Favicon
Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!