Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]
Nu eens mogen we geen aardappelen meer, de volgende dag wordt de boterham verguisd. Maar wie zich van al die gezondheids-en dieethypes liever niets aantrekt, is bij Jeroen Meus aan het goede adres. De televisiekok pleit in zijn nieuwe kookboek voor meer gezond verstand. "Natuurlijk eten we wel eens frieten op vrijdag. Maar zaterdag niet, dat bedoel ik met gezond verstand", legt hij uit in het Radio 1-programma 'De Bende Van Annemie'. [naar artikel]
Jeroen Meus is al jaren de populairste televisiekok van Vlaanderen. Toch noemt hij zichzelf de beschermer van het gewone. In de keuken en in onze omgang met elkaar: Meus pleit voor gezond verstand, beleefdheid en empathie. [naar artikel]
“Gebruik toch je gezond verstand.” Het is het motto van Jeroen Meus, die tussen aardappelstoemp en quinoarel vooral een pleidooi blijft houden voor lekker eten, met liefde klaargemaakt. In het Radio 1-programma programma ‘Touché’ sprak hij vol passie over zijn vak: “Ik merk dat het onder druk staat”. [naar artikel]
Gisteren lanceerde Jeroen Meus na twee jaar eindelijk zijn langverwachte nieuwe Dagelijkse Kost kookboek, een feestelijke gebeurtenis waarvoor [naar artikel]
De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]
Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]
Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]
Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]
Haar kleurrijke, gezonde recepten zijn een fenomeen op Instagram, waar Ellen Charlotte Marie met haar 136.000 volgers populairder is dan Jeroen Meus. Ze heeft met 'One Healthy Family' haar eerste kookboek uit en deelt deze week elke dag een lekker en gezond recept, goedgekeurd door haar eigen kinderen. Vandaag: frietjes die wél gezond zijn, met een lekkere wasabimayonaise. [naar artikel]
De Dilbeekse fanfare De Vrije Belgen is de ster van de nieuwe reclamespot van Dagelijkse Kost. Het kookprogramma van Jeroen Meus gaat maandag weer van start én bestaat tien jaar. In de clip is Meus éven lid van de fanfare uit Sint-Martens-Bodegem. [naar artikel]
Al tien jaar kookt Jeroen Meus (43) elke dag voor honderdduizenden kijkers. Mooie reden om een nieuw kookboek op de wereld los te laten. Maar de tijd dat de tv-kok Dagelijkse kost combineerde met tonnen ander werk, is voorbij.?Hij weet nu wat er écht telt. ‘Niks mis met ambitie, maar ik vergat te leven.’ [naar artikel]
Jeroen Meus moet behoorlijk last hebben gehad van een vervelende ‘tuut’ in zijn oren afgaande op de verwensingen die wij hem binnensmonds en luidop toewierpen. Tot het moment dat je beseft dat die eigen twist die je wilt geven, misschien wel eens een van de - zo niet dé - oorzaken zou kunnen zijn dat het niet loopt zoals het hoort. [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat zijn 'mosterd’ zoeken over de grens. In het nieuwe VRT-programma ‘De mosterd van Meus’ trekt de tv-kok naar het buitenland om op zoek te gaan naar lokale gerechten, nieuwe kooktechnieken én culinaire verhalen. [naar artikel]
De Nederlandse webshop BookSpot had goede bedoelingen toen het ter promotie van het nieuwe kookboek van Jeroen Meus een mail uitstuurde. Alleen verslikten hun klanten zich wellicht in hun middagmaal. In plaats van de correcte titel ‘Groentekost’ prijkte bovenaan de mail ‘Groentekots’. Toch iets minder smakelijk, als je het ons vraagt. [naar artikel]
Als we ons gezond verstand gebruiken, komt alles goed. Dat horen we in deze coronatijden wel vaker. Maar is dat wel zo? Is ons "gezond verstand" wel zo "gezond" en kunnen we er in alle veiligheid op vertrouwen? "Louter met gezond verstand kom je er niet, je moet je verstand gebruiken", zegt filosoof Johan Braeckman. "Je moet geen beroep doen op een vermogen dat mensen lijken te hebben waarvan we niet goed weten wat het is." [naar artikel]
Fans van de tv-kok Jeroen Meus moeten deze zomer niet op hun honger blijven zitten. De man zal ook tijdens de zomermaanden te zien zijn met de variant ‘Dagelijkse Zomerkost’, dat telkens opgenomen wordt vanop een camping. [naar artikel]
Het kerstinterview met Jeroen Meus maakte heel wat los bij onze lezers. Een selectie van de reacties die wij ontvingen. 'Meus in de Vlaamse canon!' [naar artikel]
Sergio Herman gaat Jeroen Meus achterna en komt met zijn nieuwe kookboek 'Simple Food' op de markt. De naam zegt het al: eenvoudig eten dat [naar artikel]
Na vier seizoenen koken, bakken, grillen, flamberen en kneden kreeg de ‘Dagelijkse kost’-keuken een nieuwe look. In het nieuwe seizoen gaat Jeroen Meus in een gloednieuwe keuken aan de slag. [naar artikel]
Vanavond gaat Jeroen Meus in Goed Volk langs bij de Hutterieten, een protestantse geloofgemeenschap. En dat hij daar verkondigt dat hij niet [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.