Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Jeroen Meus gaat met nieuwe kookboek voor “gezond verstand”

16/09/2016 - 09:03
"Met Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand laat Jeroen Meus (38) een frisse wind door zijn kookboeken waaien. Hij blijft zweren bij degelijke Vlaamse kost, maar is niet blind voor de gezonde keuken. Meus legt in zijn boek ook een stukje van zijn privéleven bloot."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jeroen Meus lanceert nieuw kookboek, in primeur een eerste recept (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]


2. Jeroen Meus reageert op voedingsgekte: "Wat is er nu mis met een boterham?" (29/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Nu eens mogen we geen aardappelen meer, de volgende dag wordt de boterham verguisd. Maar wie zich van al die gezondheids-en dieethypes liever niets aantrekt, is bij Jeroen Meus aan het goede adres. De televisiekok pleit in zijn nieuwe kookboek voor meer gezond verstand. "Natuurlijk eten we wel eens frieten op vrijdag. Maar zaterdag niet, dat bedoel ik met gezond verstand", legt hij uit in het Radio 1-programma 'De Bende Van Annemie'. [naar artikel]


3. Televisiekok Jeroen Meus: 'Bij mij moet je niet meer afkomen met racistische praat' (10/12/2019 - Knack)

Jeroen Meus is al jaren de populairste televisiekok van Vlaanderen. Toch noemt hij zichzelf de beschermer van het gewone. In de keuken en in onze omgang met elkaar: Meus pleit voor gezond verstand, beleefdheid en empathie. [naar artikel]


4. Jeroen Meus: “Ik heb geen goeroe nodig om te weten dat groenten gezond zijn” (10/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

“Gebruik toch je gezond verstand.” Het is het motto van Jeroen Meus, die tussen aardappelstoemp en quinoarel vooral een pleidooi blijft houden voor lekker eten, met liefde klaargemaakt. In het Radio 1-programma programma ‘Touché’ sprak hij vol passie over zijn vak: “Ik merk dat het onder druk staat”. [naar artikel]


5. Zo kreeg Jeroen Meus 4.000 'carré confituurkes' verspreid over Vlaanderen (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Gisteren lanceerde Jeroen Meus na twee jaar eindelijk zijn langverwachte nieuwe Dagelijkse Kost kookboek, een feestelijke gebeurtenis waarvoor [naar artikel]


6. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


7. “Mijn keuze heeft ook de levens van mijn vrouw en zoon mee bepaald”: Jeroen Meus brengt 30ste kookboek uit (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


8. Ook Jeroen Meus schrapt vlees in zijn nieuwste kookboek: waarom zit vegetarisch koken (én eten) zo in de lift? (26/10/2022 - VRT NWS)

Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]


9. Hilarisch: Jeroen Meus gaat Donald Muylle achterna (18/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]


10. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


11. Deze frietjes zijn wél gezond (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Haar kleurrijke, gezonde recepten zijn een fenomeen op Instagram, waar Ellen Charlotte Marie met haar 136.000 volgers populairder is dan Jeroen Meus. Ze heeft met 'One Healthy Family' haar eerste kookboek uit en deelt deze week elke dag een lekker en gezond recept, goedgekeurd door haar eigen kinderen. Vandaag: frietjes die wél gezond zijn, met een lekkere wasabimayonaise. [naar artikel]


12. Dilbeekse fanfare straalt in nieuwe reclamespot Jeroen Meus (26/08/2020 - VRT NWS)

De Dilbeekse fanfare De Vrije Belgen is de ster van de nieuwe reclamespot van Dagelijkse Kost. Het kookprogramma van Jeroen Meus gaat maandag weer van start én bestaat tien jaar. In de clip is Meus éven lid van de fanfare uit Sint-Martens-Bodegem. [naar artikel]


13. Jeroen Meus: ‘Als bourgondiër vier ik het leven graag grondig’ (27/03/2021 - De Morgen)

Al tien jaar kookt Jeroen Meus (43) elke dag voor honderdduizenden kijkers. Mooie reden om een nieuw kookboek op de wereld los te laten. Maar de tijd dat de tv-kok Dagelijkse kost combineerde met tonnen ander werk, is voorbij.?Hij weet nu wat er écht telt. ‘Niks mis met ambitie, maar ik vergat te leven.’ [naar artikel]


14. ‘10 jaar Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus: het kookboek dat bij ons altijd binnen handbereik staat (17/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus moet behoorlijk last hebben gehad van een vervelende ‘tuut’ in zijn oren afgaande op de verwensingen die wij hem binnensmonds en luidop toewierpen. Tot het moment dat je beseft dat die eigen twist die je wilt geven, misschien wel eens een van de - zo niet dé - oorzaken zou kunnen zijn dat het niet loopt zoals het hoort. [naar artikel]


15. Jeroen Meus maakt tv-programma in het buitenland: “Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld” (23/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus (45) gaat zijn 'mosterd’ zoeken over de grens. In het nieuwe VRT-programma ‘De mosterd van Meus’ trekt de tv-kok naar het buitenland om op zoek te gaan naar lokale gerechten, nieuwe kooktechnieken én culinaire verhalen. [naar artikel]


16. ‘Groentekots’: Nederlandse webshop adverteert voor nieuw boek van Jeroen Meus (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De Nederlandse webshop BookSpot had goede bedoelingen toen het ter promotie van het nieuwe kookboek van Jeroen Meus een mail uitstuurde. Alleen verslikten hun klanten zich wellicht in hun middagmaal. In plaats van de correcte titel ‘Groentekost’ prijkte bovenaan de mail ‘Groentekots’. Toch iets minder smakelijk, als je het ons vraagt. [naar artikel]


17. "Gebruik je gezond verstand", maar is dat goed advies? "Je investeert beter in uitleg dan in oproep tot gezond verstand" (29/09/2020 - VRT NWS)

Als we ons gezond verstand gebruiken, komt alles goed. Dat horen we in deze coronatijden wel vaker. Maar is dat wel zo? Is ons "gezond verstand" wel zo "gezond" en kunnen we er in alle veiligheid op vertrouwen? "Louter met gezond verstand kom je er niet, je moet je verstand gebruiken", zegt filosoof Johan Braeckman. "Je moet geen beroep doen op een vermogen dat mensen lijken te hebben waarvan we niet goed weten wat het is." [naar artikel]


18. Jeroen Meus gaat nieuwe uitdaging aan: “Dit maakt mijn leven veel rijker” (12/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Fans van de tv-kok Jeroen Meus moeten deze zomer niet op hun honger blijven zitten. De man zal ook tijdens de zomermaanden te zien zijn met de variant ‘Dagelijkse Zomerkost’, dat telkens opgenomen wordt vanop een camping. [naar artikel]


19. Lezers reageren op kerstinterview Jeroen Meus: 'Mensen zoals Jeroen geven ons hoop' (15/12/2019 - Knack)

Het kerstinterview met Jeroen Meus maakte heel wat los bij onze lezers. Een selectie van de reacties die wij ontvingen. 'Meus in de Vlaamse canon!' [naar artikel]


20. Sergio brengt 'Simple Food' uit (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Sergio Herman gaat Jeroen Meus achterna en komt met zijn nieuwe kookboek 'Simple Food' op de markt. De naam zegt het al: eenvoudig eten dat [naar artikel]


21. Jeroen Meus toont zijn nieuwe ‘Dagelijkse kost’-keuken (12/08/2019 - Gazet van Antwerpen)

Na vier seizoenen koken, bakken, grillen, flamberen en kneden kreeg de ‘Dagelijkse kost’-keuken een nieuwe look. In het nieuwe seizoen gaat Jeroen Meus in een gloednieuwe keuken aan de slag. [naar artikel]


22. Jeroen Meus gaat in discussie met diepgelovige Hutterieten (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond gaat Jeroen Meus in Goed Volk langs bij de Hutterieten, een protestantse geloofgemeenschap. En dat hij daar verkondigt dat hij niet [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!