Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2020
03:53 uur

Adele in 2008: "Eigenlijk ken ik niets van muziek"

VRT NWS

03/03/2018 - 07:17

"Adele Adkins is een luidruchtige, grappige en uitzonderlijk getalenteerde 19-jarige, wiens grandioze stem haar de grootste vedette van 2008 zal maken. Ze is al erg volwassen voor haar leeftijd. Enthousiast, schuine moppen in de aanslag, ontwapenend eerlijk, eindeloos grappig en verknocht aan muziek." Zo omschreef nieuwswebsite The Guardian in januari 2008 het jonge aanstormende talent Adele. De reacties op haar debuutalbum "19" waren ronduit lovend en de single "Chasing pavements" werd haar eerste grote hit, ook buiten Groot-Brittannië. En Adele, die was toen al gewoon Adele.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Adele viert verjaardag als… Rose uit "Titanic" (07/05/2018 - VRT NWS)
  Het was feest bij Adele afgelopen weekend. Ze vierde immers haar 30e verjaardag en had daarvoor een opmerkelijk thema uitgekozen. Een thema dat door nieuwsmedia onmiddellijk omschreven werd als "grootser dan groots, zoals Adele zelf". De Britse zangeres ging dan ook "all the way" door haar feestje te bouwen rond de kaskraker "Titanic", waarbij Adele verrassend goed leek op Rose DeWitt Bukater, een rol van Kate Winslet.
  [naar artikel]
 2. "West Side Story" mét symfonisch orkest: "Het is eigenlijk een omgekeerde karaokeversie" (03/12/2018 - VRT NWS)
  "West Side Story" met de muziek van Leonard Bernstein is een echte filmklassieker. Maar de film zien met de muziek live gespeeld door een symfonisch orkest is toch een bijzondere ervaring. De Roma in Antwerpen was dit weekend het decor voor deze bijzondere vertoning. "Het is eigenlijk een omgekeerde karaokeversie", zegt Joost Maegerman van het Antwerp Symphony Orchestra, dat de muziek vertolkte. "De zang zit in de film en wordt live begeleid door het orkest. Dat is een huzarenstuk want we moeten synchroon met de zangers op het scherm zorgen dat alles samenloopt. "
  [naar artikel]
 3. "Adele wil komen, maar zal ze Montana vinden?" (29/08/2016 - De Redactie)
  Adele was weer helemaal Adele toen ze onlangs tijdens een optreden een uitnodiging voor een huwelijk aanvaardde. In september wordt ze bijgevolg in het voor haar onbekende Montana, VS, verwacht.
  [naar artikel]
 4. Zo reageert Adele op pestkoppen die haar vergeleken met Fiona uit ‘Shrek’ (04/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Adele heeft gereageerd op de negatieve internetcommentaren over haar jurkkeuze op de Grammy’s, de jaarlijkse Oscars van de muziek. Adele, die een lange groene jurk droeg, werd vergeleken met Prinses Fiona uit de populaire animatiefilm ‘Shrek’. “Maakt me niets uit. Ze mogen zeggen wat ze willen. Het was een Givenchy-jurk.”
  [naar artikel]
 5. ‘Adele bijna klaar om nieuwe muziek aan de wereld te laten horen’ (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat fans niet lang meer hoeven te wachten op nieuwe muziek van Adele. De 31-jarige zangeres volop bezig is aan een nieuw album en...
  [naar artikel]
 6. Amy Schumer: "Eens nuchter zag Adele het toch niet zitten ons te trouwen" (12/04/2018 - VRT NWS)
  Adele is een vrouw met vele talenten. Dat bleek onlangs nog toen de Britse presentator Alan Carr bekendmaakte dat de hitzangeres zijn huwelijk begin dit jaar eigenhandig in haar achtertuin in Los Angeles ingezegend had. "Ze liet zich wijden en ze heeft ons huwelijk ingezegend. Ze is de liefste mens ooit", aldus de gastheer van het praatprogramma "Chatty man". Maar bijna was hij voorafgegaan door comédienne en actrice Amy Schumer, die Adele ook wel wilde trouwen. Al kwam ze uiteindelijk op die beslissing, na een nachtje slapen, terug.
  [naar artikel]
 7. "Send my love (to your new lover)" van Adele: 5 keer anders (25/07/2016 - De Redactie)
  Als parodie de ultieme vorm van eerbetoon is, dan zit Adele gebeiteld met haar jongste hit "Send my love (to your new lover)". Verschillende creatieve geesten spelen de videoclip bij het nummer na, inclusief aangepaste lyrics.
  [naar artikel]
 8. Belg smult van Adele en Kevin De Bruyne op Youtube (07/12/2016 - De Redactie)
  YouTube heeft de top tien van best bekeken video's in België in 2016 bekendgemaakt. De "Carpool karaoke" van Adele staat op één, voor de golden buzzer uit "Britain's got talent" en een panna van Kevin De Bruyne.
  [naar artikel]
 9. Adele komt “sneller dan verwacht” met nieuwe muziek (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de fans van Adele. De 31-jarige zangeres komt dit jaar met nieuwe muziek, haar vierde studioalbum. En dat zou wel eens eerder...
  [naar artikel]
 10. "Veel zaken van vroeger komen terug, je mag eigenlijk geen kleren meer weggooien" (30/08/2018 - VRT NWS)
  Van bloemenprints tot het coureursbroekje: tegenwoordig zijn er 1.001 hypes. Dus gooi je liefst niet te veel oude spullen weg, vindt Tiany Kiriloff van het modeplatform Belmodo. "Eigenlijk mag je niets meer weggooien, je moet recycleren uit je kast", zegt ze in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 11. Adele maakt comeback (maar niet in de muziek) (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Over haar gewichtsverlies. Of over al dan niet smakeloze foto’s. Maar over de muziek van Adele (32) ging het de afgelopen maanden niet meer. En ook al maakt de zangeres eerstdaags een comeback in de media, nieuwe muziek lijkt nog niet voor meteen.
  [naar artikel]
 12. Adele: "Heb aanbod voor Super Bowl-optreden afgeslagen" (15/08/2016 - De Redactie)
  "Ze hebben me gevraagd maar ik heb neen gezegd", zei de Britse superster tijdens een optreden in Los Angeles. Bizar is wel dat de organisatie van de Super Bowl ontkent dat ze Adele een aanbod heeft gedaan.
  [naar artikel]
 13. Adele maakt einde aan speculatie: "Ik ben getrouwd" (05/03/2017 - De Redactie)
  De Britse zangeres Adele heeft tijdens haar concert in Brisbane in Australië publiekelijk bevestigd dat ze getrouwd is met Simon Konecki.
  [naar artikel]
 14. "Producers willen Adele als prostituee in Dickens-film" (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Adele overweegt te gaan acteren. Volgens de Britse krant The Sun is de zangeres in onderhandeling voor een rol in de remake van de film Oliver
  [naar artikel]
 15. Beyoncé en Adele grootste kanshebbers bij MTV Video Music Awards (26/07/2016 - De Redactie)
  Beide zangeressen hebben samen 19 nominaties. Adele heeft er 8 achter haar naam, waarvan maar liefst 7 voor de clip van monsterhit "Hello". Beyoncé vestigt met 11 nominaties voor haar visual album "Lemonade" een record.
  [naar artikel]
 16. "Adele tijdens de kerstdagen in het geniep getrouwd" (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat Adele in het diepste geheim is getrouwd met haar partner Simon Konecki. De 28-jarige zangeres werd in Los Angeles gespot met
  [naar artikel]
 17. Ryan Gosling verklaart zijn verbijsterde Oscargiechel (24/03/2017 - De Redactie)
  "Ik dacht dat er een medische noodsituatie was, dus toen ik hoorde dat "Moonlight" eigenlijk gewonnen had, was ik zo opgelucht dat het niets erger was."
  [naar artikel]
 18. Adele over haar postnatale depressie: "Ik wilde niet bij mijn kind zijn" (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Adele is altijd heerlijk eerlijk, zeker als het over haar ervaringen als moeder gaat. Nu heeft ze in een interview gezegd dat ze na de geboorte
  [naar artikel]
 19. Adele: "Ik weet niet of ik ooit nog op tournee ga" (29/06/2017 - De Redactie)
  In Londen geeft Adele dezer dagen de laatste optredens van haar tournee rond haar album "25". Mogelijk zijn dat haar laatste optredens in het kader van een tournee tout court want ze laat verstaan dat ze er mee ophoudt.
  [naar artikel]
 20. "Hello"-video verpulverde 5 jaar geleden YouTuberecords: "Adele? Welke Adele? Gewoon, Adele!" (17/10/2020 - VRT NWS)
  De fans hadden er 5 jaar geleden lang op moeten wachten – haar vorige hit, het James Bond-lied "Skyfall", dateerde al van 3 jaar eerder – maar de respons kon niet overweldigender zijn. Adeles "Hello" verpulverde in oktober 2015 dan ook het record van meest bekeken muziekvideo binnen 24 uur en zou daarna zelfs het snelst de kaap van 1 miljard views overschrijden. Later zou "Hello" ook nog tot beste lied van het jaar verkozen worden tijdens de Grammy-uitreiking. Maar al even belangrijk was de prijs voor beste video van het jaar tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards. In de bejubelde zwart-witvideo was een opmerkelijke rol weggelegd voor de toen 27-jarige Amerikaanse acteur en R&B-zanger Tristan/Mack Wilds.
  [naar artikel]
 21. Adele blikt terug op haar verjaardag: “30 was een behoorlijke beproeving” (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Adele was gisteren jarig en sloot daarmee een moeilijk jaar af. "Dit is 31. Goddank, want 30 was een behoorlijke beproeving", aldus de zangeres,...
  [naar artikel]
 22. Adele maakt einde aan de geruchten: "Ik ben getrouwd" (05/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de uitreiking van de Grammy's noemde Adele haar Simon al 'mijn man', maar tijdens haar concert dit weekend in het Australische Brisbane
  [naar artikel]
 23. "Okee, ik kom": Adele belooft naar huwelijk van fans te gaan (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Adele heeft de uitnodiging om op het huwelijk van twee fans te komen aangenomen. Tijdens een concert in Los Angeles nodigde de popdiva de
  [naar artikel]
 24. Adele: "Tijd nemen voor mezelf maakt van mij een betere moeder" (01/11/2016 - De Redactie)
  Na de geboorte van haar zoon had Adele last van een postnatale depressie en meende ze dat ze de grootste vergissing van haar leven had begaan. Dat vertelt de Britse zangeres in een gesprek met Vanity Fair.
  [naar artikel]
 25. "Okee, ik kom": Adele belooft naar huwelijk van fans te gaan (26/08/2016 - De Morgen)
  Adele heeft de uitnodiging om op het huwelijk van twee fans te komen aangenomen.
  [naar artikel]
 26. "Comfortzone", "me-time", "leuk" en "super" bij irritantste woorden van 2017 (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Comfortzone", "me-time", "leuk", "super", "dagdagelijks", "eigenlijk", "groentjes", "ik heb zoiets van", "absoluut" en "naar de toekomst toe"...
  [naar artikel]
 27. Muziek in de hoofdrol van "Game of Thrones" (22/05/2018 - VRT NWS)
  Componist Ramin Djawadi komt de muziek van de fantasyreeks "Game of Thrones" live dirigeren in het Antwerpse Sportpaleis. Wat maakt die muziek zo bijzonder? Dat ze net zo spannend en verhalend is als alle andere elementen van de succesreeks, en slim en complex in elkaar zit. 
  [naar artikel]
 28. Bart Peeters en Nora Gharib maken "Merci voor de muziek" voor Eén: "Blij met tv-programma waar muziek geen competitiefactor is" (22/05/2019 - VRT NWS)
  Nora Gharib en Bart Peeters werken samen aan "Merci voor de muziek", een  programma voor Eén. Muziek heeft een belangrijke plaats in het leven van Bart en Nora, en in dat van heel veel mensen. Op alle emotionele ogenblikken in ons leven is er muziek. Nora en Bart gebruiken muziek in hun programma om Vlamingen te bedanken, troosten, verrassen, helpen, gelukkig te maken. De ene keer brengen ze zelf de muziek, maar geregeld schakelen ze andere muzikanten in.
  [naar artikel]
 29. Ed Sheeran stoot Adele na vier jaar van de troon in de MNM 1000 (16/12/2017 - VRT NWS)
  Volgens de MNM-luisteraar is Ed Sheeran de populairste artiest van het jaar. Hij stoot met zijn hit "Shape of you" na vier jaar zangeres Adele van de troon in de MNM 1000. Coldplay vervolledigt de top 3. Stan Van Samang is met "Een ster" de hoogste genoteerde Belg in de lijst.
  [naar artikel]
 30. Rutten: "Kmo's kunnen belastingverlaging gebruiken en dat mag iets kosten" (04/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Wie eist dat het tot op de euro klopt, wilt eigenlijk dat er niets verandert". Dat stelde Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten zondag in De
  [naar artikel]
 31. Filosoof Tomas Serrien: "Muziek helpt om verwonderd te blijven" (25/05/2018 - De Morgen)
  Met Klank schreef filosoof Tomas Serrien een boek over muziek dat je even hard meesleept als je favoriete songs. Hij vermoeit de lezer niet met academische analyses of musicologische eigenaardigheden, maar concentreert zich op de essentie van muziek: de muzikale ervaring. "Je kunt de betekenis van muziek niet meten met een MRI-scan."
  [naar artikel]
 32. Adele rondt tweede keer kaap van 10 miljoen verkochte platen in VS (28/09/2016 - De Redactie)
  De Britse zangeres krijgt daarvoor een diamanten plaat, die ze ook al in de wacht sleepte voor haar vorige album "21". Adele kroont zich daarmee tot best verkochte zangeres van de 21e eeuw.
  [naar artikel]
 33. Adele verwerkt scheiding met nieuwe muziek (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdag liet Adele (30) de wereld weten dat zij en haar echtgenoot, Simon Konecki (44), na bijna acht jaar samen uit elkaar zouden gaan. De...
  [naar artikel]
 34. Adele: "Ik zweet me te pletter. Mijn dijen zijn kletsnat!" (12/03/2017 - De Redactie)
  Adele zweet blijkbaar wat af tijdens haar Australische tournee en dat heeft, naast de hoge temperaturen, veel te maken met haar met kristallen opgedirkte jurk, ontworpen door Zuhair Murad.
  [naar artikel]
 35. Adele: "Ik weet niet of ik ooit nog op tournee ga" (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Adele twijfelt of ze ooit nog op tournee gaat. In een handgeschreven brief bedankte de 29-jarige Britse zangeres haar fans, maar zei dat ze haar
  [naar artikel]
 36. Adele kan rekening H&M niet betalencel (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zangeres Adele moest afgelopen zondag twee keer slikken toen bleek dat ze de rekening in kledingwinkel H&M niet kon betalen. "Ik schaamde me dood", vertelde de zangeres achteraf.
  [naar artikel]
 37. "Hoe noem je een blondje dat op haar hoofd staat?": Adele tapt vuile moppen tijdens stroompanne (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een stroompanne tijdens een concert? Daar weet Adele wel raad mee. In plaats van haar optreden stil te leggen, bleef de Britse superster op het
  [naar artikel]
 38. Sherley is 'toiletmadam' op Pukkelpop: "Het is eigenlijk een schijtjob" (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is eigenlijk een schijtjob," grapt Shirley. "Maar dat moet ook gebeuren, he? Ik poets van 's morgens vroeg tot 's avonds laat met de glimlach....
  [naar artikel]
 39. Adele zegent huwelijk van Alan Carr ("Chatty man") in haar achtertuin in Los Angeles in (03/04/2018 - VRT NWS)
  Adele heeft het huwelijk van Alan Carr en zijn partner Paul Drayton in haar achtertuin in Los Angeles ingezegend. Dat heeft de Britse presentator op ITV verklapt. De Britse zangeres liet zich hiervoor speciaal "wijden".
  [naar artikel]
 40. Elton John schrijft muziek voor Broadway-versie "The devil wears Prada" (27/01/2017 - De Redactie)
  Elton componeerde eerder al de muziek voor de musicalversies van "The lion king" en "Billy Elliot". Hij is naar eigen zeggen een grote fan van het boek en de verfilming uit 2006 met Meryl Streep en Anne Hathaway in de hoofdrollen.
  [naar artikel]
 41. Vandenbempt: "Anderlecht heeft het nog altijd stevig in handen" (02/05/2017 - Sporza)
  Voetbalcommentator Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen op de titelstrijd. "Eigenlijk heeft Club Brugge niets spectaculairs gedaan", oordeelt hij.
  [naar artikel]
 42. Van Ranst: "Wie nu "griepje" heeft, heeft eigenlijk een verkoudheid" (28/09/2017 - VRT NWS)
  De griep is nog niet in het land, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). "Vaak spreken we over een "griepje", maar dat bestaat eigenlijk niet. Het zijn verkoudheden." Vooral risicopatiënten worden dan ook opgeroepen om zich te laten vaccineren. 
  [naar artikel]
 43. "Normaal vind ik klassieke muziek niet zo leuk, maar ik vond het toch wel tof" (05/04/2019 - VRT NWS)
  "Karrewiet" heeft een opmerkelijk experiment bezocht. Tijdens een klassiek concert hebben kinderen een speciale polsband gekregen die registreert hoe ze reageren op de muziek. "Normaal vind ik klassieke muziek niet zo leuk, maar ik vond het wel tof", reageert Lore Visee.
  [naar artikel]
 44. "Eigenlijk waren we nog kinderen. Drie kleine bange kinderen!" (30/06/2018 - VRT NWS)
  "The clean teen machine". Zo konden de Jonas Brothers 10 jaar geleden nog het best omschreven worden toen ze dankzij Disney uitgroeiden tot een heus popfenomeen, met een paar opvallende wereldhits. Ook Vlaanderen ging voor de bijl voor de 3 bijna perfect ogende broers, die hier eind juni 2008 met hun "S.O.S" de hitparade binnenstormden. Maar in 2013 kwam een eind aan het groepssprookje en gingen Nick, Joe en Kevin hun eigen weg.
  [naar artikel]
 45. Snipverkouden Adele: "Het lukt echt niet" (18/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  "Het spijt me heel, heel erg dat ik jullie in de steek laat, maar ik kan mijn show vanavond niet spelen." Een snipverkouden Adele verontschuldigde zich woensdag bij haar fans in een videoboodschap op haar Facebookpagina en op Instagram. Ze moest normaal een tweede show spelen in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, maar ze voelde zich te slecht om op te treden.
  [naar artikel]
 46. Snipverkouden Adele: "Het lukt echt niet" (18/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  "Het spijt me heel, heel erg dat ik jullie in de steek laat, maar ik kan mijn show vanavond niet spelen." Een snipverkouden Adele verontschuldigde zich woensdag bij haar fans in een videoboodschap op haar Facebookpagina en op Instagram. Ze moest normaal een tweede show spelen in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, maar ze voelde zich te slecht om op te treden.
  [naar artikel]
 47. "Het lied was ideaal om iedereen van de dansvloer weg te jagen" (16/04/2017 - De Redactie)
  40 jaar geleden zong Julie Covington "Don’t cry for me, Argentina" naar de eeuwigheid, in volle discoperiode. Dat het lied zo’n succes werd, vond Covington eigenlijk maar niets.
  [naar artikel]
 48. Twee jaar na Dieselgate: "Nog altijd gesjoemel", zegt Greenpeace, Febiac ontkent (09/01/2018 - VRT NWS)
  Twee jaar na het schandaal met sjoemelsoftware bij dieselwagens is er volgens de milieu-organisatie Greenpeace nog altijd "gesjoemel bij de vleet". Laat u niets wijsmaken over milieuvriendelijke auto's, luidt het in Humo deze week. "Dieselgate heeft eigenlijk niets veranderd", zegt woordvoerder Joeri Thijs. Febiac, de federatie van de automobielsector, ontkent.
  [naar artikel]
 49. Muse duikt opnieuw de studio in, "nieuwe muziek onderweg" (06/04/2017 - De Redactie)
  De Britse band laat met een filmpje op Facebook weten dat ze werken aan nieuwe muziek. Hun meest recente worp "Drones" dateert alweer van 2015.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.