Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

Veviba mengde ook biologisch vlees met niet-biologisch vlees

12/03/2018 - 17:41
"Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Veviba vermengde ook biologisch vlees met niet-biologisch vlees (12/03/2018 - De Standaard)

Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende. [naar artikel]


2. Eerlijk vlees tegen een lage prijs voor iedereen? (23/03/2018 - Apache)

België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]


3. Veviba verkocht gewoon vlees als bio (15/03/2018 - De Standaard)

Veviba fraudeerde met etiketten op zijn vlees, verwerkte bedorven vlees in zijn gehakt én verkocht ‘gewoon’ vlees als biovlees. Dat blijkt uit het verslag van het parket van Luxemburg aan minister van Justitie Geens (CD&V). [naar artikel]


4. Zaakvoerder Veviba reageert voor het eerst: "Wij zijn geen gangsters" (16/03/2018 - VRT NWS)

Controles van het Voedselagentschap en het gerecht brachten aan het licht dat Veviba ingevroren vlees had verkocht dat 12 jaar oud was. Naast fraude met de etiketten en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou het bedrijf ook ten onrechte vlees op de markt gebracht hebben als biovlees. [naar artikel]


5. Is het vlees van Veviba gevaarlijk voor de gezondheid? (09/03/2018 - VRT NWS)

Voedingsbedrijf Veviba heeft vlees aan supermarktketens Delhaize en Colruyt geleverd waarmee gefraudeerd is. Het vlees is intussen uit de rekken gehaald en volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vormt het ook niet meteen een risico voor de gezondheid. Voedselveiligheidsexperte Liesbeth Jacxens (UGent) is het daarmee eens.  [naar artikel]


6. Veviba gooit tonnen vlees weg (05/04/2018 - Het Nieuwsblad)

De vestiging van Veviba in Bastenaken heeft tonnen vlees weggegooid. Dat zegt een van de interim-managers aan de franstalige nieuwswebsite L’avenir. [naar artikel]


7. Veviba verkocht vlees van 12 jaar oud (13/03/2018 - Knack)

Veviba, het slachthuis uit Bastenaken dat in het middelpunt van het vleesschandaal staat, voerde in 2016 vlees uit naar Kosovo dat twaalf jaar oud was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. [naar artikel]


8. "Slachthuis Veviba verkocht gewoon vlees als biovlees" (15/03/2018 - VRT NWS)

Naast etikettenfraude en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou slachthuis Veviba ook gewoon vlees verkocht hebben als biovlees. Dat blijkt uit een nota van het parket van Luxemburg die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) voorlas in de Kamercommissie Justitie. [naar artikel]


9. Tonnen bedorven vlees weggegooid bij Veviba (05/04/2018 - VRT NWS)

Bij het vleesbedrijf Veviba in Bastenaken zijn de voorbije weken meerdere tonnen vlees weggesmeten, waarvan de uiterste gebruiksdatum was verstreken. Dat zegt Christian Kerkhofs, één van de interimmanagers in de Franstalige krant L'Avenir. [naar artikel]


10. Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]


11. Veviba verkocht vlees van twaalf jaar oud aan Kosovo (13/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Veviba, het slachthuis uit Bastenaken dat in het middelpunt van het vleesschandaal staat, voerde in 2016 vlees uit naar Kosovo dat twaalf jaar oud was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


12. Vlees eten is slecht voor het milieu (02/06/2018 - Metro)

Wil je bijdragen aan een beter milieu? Dan eet je best geen vlees en zuivel meer. Volgens een nieuw onderzoek is deze producten vermijden de beste manier om de negatieve impact op het milieu te verminderen. De studie, uitgevoerd door wetenschappers van de universiteiten van Oxford en Zürich, richt zich op de schade die landbouw […] Het bericht Vlees eten is slecht voor het milieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. Omstreden slachthuis verkocht vlees van twaalf jaar oud (13/03/2018 - Metro)

Veviba, het slachthuis uit Bastenaken dat in het middelpunt van het vleesschandaal staat, voerde in 2016 vlees uit naar Kosovo dat twaalf jaar oud was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. “Op 19 september 2016 kwam in Kosovo een vrachtwagen aan met vlees van Veviba uit Bastenaken. Het merendeel van de etiketten was kapotgescheurd. Op de […] Het bericht Omstreden slachthuis verkocht vlees van twaalf jaar oud verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


14. Tonnen vlees weggesmeten bij Veviba in Bastenaken (05/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bij het vleesbedrijf Veviba in Bastenaken zijn de voorbije weken meerdere tonnen vlees weggesmeten, waarvan de uiterste gebruiksdatum was... [naar artikel]


15. Veviba-werknemer getuigt: “Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien” (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


16. Ex-werknemer Veviba getuigt: “Als het vlees rot was, moesten we er extra kruiden op gooien” (09/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

De werknemers van het slachthuis Veviba moesten rot vlees omkeren, zodat het rode deel zichtbaar was. Als dat niet meer lukte, moesten ze er maar extra kruiden op gooien. Dat getuigen ze - anoniem - aan RTL Info. [naar artikel]


17. Bij huiszoeking Veviba bleek 70 procent van gecontroleerd vlees niet in orde: “Maffiapraktijken” (12/03/2018 - Het Nieuwsblad)

Toen speurders eind februari binnenvielen bij het in opspraak geraakte slachthuis Veviba, bleek dat ruim 70 procent van het gecontroleerde vlees niet in orde was. “Dit doet denken aan maffiapraktijken”, aldus Landbouwminister Denis Ducarme (MR). Hij laat het voedselagentschap FAVV doorlichten. [naar artikel]


18. Alweer vleesschandaal in slachthuis: “Op oudere pakketten vlees was moedwillig een nieuw etiket met een recentere datum gekleefd” (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)

bastenakenEr is opnieuw een voedselschandaal opgedoken in een Belgisch slachthuis. Colruyt en Delhaize halen vlees van slachterij Veviba uit de rekken nadat fraude met de datumetiketten aan het licht was gekomen. Veviba is in handen van de familie Verbist uit Izegem, die eerder al in ­opspraak kwam wegens dierenmishandeling. [naar artikel]


19. Veviba wil 41.000 kilo inbeslaggenomen vlees aan voedselbank geven, maar mag niet van Ducarme (13/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Liefst 41.000 kilo geblokkeerd vlees dat goedgekeurd is voor consumptie, zal worden vernietigd omdat het niet voor de vervaldag wordt vrijgegeven. Eigenaar Veviba wil alles aan de voedselbank schenken, maar minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) gaat niet akkoord, zo meldt Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


20. Ook Vlaams vleesbedrijf verkocht bedorven vlees (17/03/2018 - VRT NWS)

Het vleesschandaal over bedorven vlees zou zich niet beperken tot het Waalse bedrijf Veviba. Volgens de RTBF heeft ook een Vlaams vleesbedrijf bedorven vlees verkocht. Het slachthuis in Herentals benadrukt dat het niet om fraude gaat, maar om een "menselijke fout". [naar artikel]


21. 9x groenten en fruit die je niet per se biologisch hoeft te kopen (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Tegenwoordig doen we allemaal ons best om gezonder te eten, mét liefde voor het milieu. We leggen steeds minder vlees op ons bord en kiezen steeds... [naar artikel]


22. Beste rundvlees koop je bij de slager, biovlees niet per se gezonder (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Wil je de beste kwaliteit van rundvlees, dan ga je het best naar de zelfstandige slager. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop, na analyse van 39 stalen vlees afkomstig van zowel lokale slagers als supermarkten. De steak van bij de lokale beenhouwer scoort beter naar zowel smaak als kwaliteit toe. Opvallend: biologisch vlees is niet per se lekkerder en gezonder, maar kent dan weer andere voordelen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!