Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 January 2021
04:43 uur

Koning Filip onderstreept belang van samenwerking met Canada tijdens staatsbanket

Het Laatste Nieuws

13/03/2018 - 03:26

Koning Filip en koningin Mathilde hebben de tweede dag van het staatsbezoek aan Canada afgesloten met een staatsbanket. De koning onderstreepte in...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Staatsbezoek Canada – Koning Filip onderstreept samenwerking met Canada tijdens staatsbanket (13/03/2018 - Metro)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben maandag de tweede dag van het staatsbezoek aan Canada afgesloten met een staatsbanket. De koning onderstreepte in zijn toespraak dat beide landen de krachten moeten bundelen en samenwerken. Maandag, daags na de aankomst in Ottawa, ging het officiële programma van start met de ontvangst door De Canadese gouverneur-generaal Julie Payette. Zij is de vertegenwoordiger van de Britse queen, die ook het staatshoofd van Canada is. Enkele activiteiten later sloot het staatsbanket dat Payette gaf ter ere van de koning de dag af. In een snel veranderende wereld moeten België en Canada, “die dezelfde wortels en waarden delen”, elkaar versterken, zei de koning in zijn toespraak. “We moeten het hoofd bieden aan economische, sociale en milieu-uitdagingen, aan ontwrichtende fenomenen zoals oorlog, terrorisme en illegale migratie.” “Europa en Canada dienen meer dan ooit hun krachten te bundelen om onze medeburgers in deze context de nodige bescherming te bieden en tegelijkertijd werk te maken van noodzakelijke samenwerking en innovatie”, klonk het nog. De koning wees tot slot nogmaals op het gemeenschappelijke oorlogsverleden. “In het verleden hebben we samen trouwens al andere moeilijkheden doorstaan. Honderd jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. België zal nooit vergeten hoe een kwart van de meer dan 60.000 Canadese soldaten die gedurende dit wereldconflict sneuvelden, op Belgische grond het leven lieten.” Bron: Belga   Het bericht Staatsbezoek Canada – Koning Filip onderstreept samenwerking met Canada tijdens staatsbanket verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Koning Filip hamert op belang meertaligheid: "Door een taal te leren, bouwen we aan onszelf" (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft tijdens zijn staatsbezoek aan Canada aangegeven dat het leren van meerdere talen belangrijk is. Dat deed de koning tijdens een...
  [naar artikel]
 3. "Koning Filip volgt glutenvrij dieet" (14/12/2016 - De Redactie)
  Tijdens het staatsbanket tijdens het officieel bezoek van ons vorstenpaar aan Nederland kreeg Koning Filip andere maaltijden voorgeschoteld dan de rest van de aanwezigen. Onze koning is overgeschakeld op een glutenvrij dieet, zo blijkt.
  [naar artikel]
 4. Koning Filip op staatsbanket: "Multilateralisme in Europa voelt natuurlijk aan" (19/11/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft de Franse president Macron ontvangen op een staatsbanket in Laken. Beide staatshoofden benadrukten dat België en Frankrijk dezelfde Europese waarden delen. "Onze geschiedenis en de talrijke conflicten die op ons grondgebied zijn uitgevochten, hebben ons laten inzien dat het evenwicht en de harmonie tussen Europese landen dagelijks en onafgebroken onderhouden en gevoed moeten worden. Daarom ook voelt het multilateralisme onder ons, zo natuurlijk aan", zei koning Filip.
  [naar artikel]
 5. Filip voert charmeoffensief in India (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft in zijn speech tijdens het staatsbanket de goede banden tussen België en India in de verf gezet. Beide landen hebben volgens de...
  [naar artikel]
 6. Staatsbezoek aan Portugal – Koning Filip eert “veroverend volk” tijdens staatsdiner in Lissabon (22/10/2018 - Metro)
  Koning Filip heeft de Portugezen maandagavond geroemd als een “veroverend volk” in een toespraak tijdens een staatsbanket in Lissabon. Daarmee werd de eerste dag van het driedaagse staatsbezoek van het koningspaar aan Portugal afgesloten. “Van het Hiëronymietenklooster vanochtend tot het paleis van Ajuda vanavond (…), vandaag hebben we acht eeuwen van geschiedenis in Portugal doorlopen. Het is de geschiedenis van een groot volk, met een ondernemend en veroverend karakter”, zei koning Filip. Het Belgische staatshoofd benadrukte de unieke banden tussen België en Portugal. “Sinds lang verbindt de maritieme handel onze grote havensteden en heeft hij hun een gelijkaardige bloei doen kennen”, luidde het. “Onze soldaten hebben zij aan zij gestreden op cruciale momenten en doen dat vandaag nog steeds op verscheidene slagvelden.” Voor het staatsbanket had koning Filip, samen met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de vijf minister-presidenten, al hulde gebracht aan de Portugese soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België zijn gesneuveld, met name tijdens de Vierde Slag om Ieper. In zijn toespraak wees de koning tot slot ook op “de moed en de zachtaardigheid” van de Portugezen. Bron: Belga   Het bericht Staatsbezoek aan Portugal – Koning Filip eert “veroverend volk” tijdens staatsdiner in Lissabon verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Staatsbezoek Canada: Filip en Mathilde steunen ijshockeyproject (17/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben zich op de laatste dag van hun staatsbezoek aan Canada op een ijshockeypiste gewaagd. IJshockey is de nationale sport van Canada. Ons koningspaar stapte het ijs op, voor een project van de “Canadiens”, de ijshockeyploeg van Montreal. Die wil bij kansarme jongeren een gezonde levensstijl promoten. 93 procent van de kinderen daar is niet actief genoeg, en daarvoor wou onze koning wel een balletje slaan.
  [naar artikel]
 8. Nederlands staatsbanket sluit eerste dag van Belgisch bezoek af (28/11/2016 - De Standaard)
  De eerste dag van het Belgische staatsbezoek aan Nederland is maandag plechtig afgesloten met een staatsbanket in het koninklijk paleis in Amsterdam. Koning Filip hield bij die gelegenheid een toespraak waarin hij de goede betrekkingen tussen België en Nederland benadrukte, maar hij wees ook op de mogelijke gevolgen van de globalisering.
  [naar artikel]
 9. Koning Filip: “Buitenlandse conflicten voelbaar in onze scholen en sportclubs” (28/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De eerste dag van het Belgische staatsbezoek aan Nederland is maandag plechtig afgesloten met een staatsbanket in het koninklijk paleis in Amsterdam. Koning Filip hield bij die gelegenheid een toespraak waarin hij de goede betrekkingen tussen België en Nederland benadrukte, maar hij wees ook op de mogelijke gevolgen van de globalisering.
  [naar artikel]
 10. [VIDEO] - Eerste dag staatsbezoek aan Nederland afgesloten met staatsbanket (28/11/2016 - De Redactie)
  In Amsterdam hebben koning Filip en koningin Mathilde hun eerste dag staatsbezoek aan Nederland afgesloten met een staatsbanket.
  [naar artikel]
 11. Waarom koning Filip niet anders kon dan Vlaams Belang uit te nodigen (29/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft het Vlaams Belang – in de persoon van voorzitter Tom Van Grieken – op audiëntie ontvangen op het koninklijk paleis. Het is voor het eerst in het 41 jarig bestaan van de partij dat het op de koffie mag bij de koning. “Een belangrijke evolutie bij het Paleis, maar een nog grotere evolutie bij Vlaams Belang dat de uitnodiging aanvaardt.”
  [naar artikel]
 12. Koekje, meneer de koning? 29-jarige superfan slaagt erin Filip en Mathilde te ontmoeten (15/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De vierde dag van het staatsbezoek aan Canada heeft de koning en koning naar Toronto gebracht, de economische hoofdstad van het land. Tijdens het bezoek aan het overheidsgebouw ontmoetten koning Filip en koningin Mathilde Dylan Atack, een 29-jarige jongeman met autisme. Hij heeft van handtekeningen van en ontmoetingen en foto’s met royals, staatshoofden en andere beroemdheden zijn hobby gemaakt.
  [naar artikel]
 13. VIDEO: Een ijshockeygoal scoren vanop de rode loper? Koning Filip laat zien hoe het moet (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ons koningspaar ging tijdens het staatsbezoek aan Canada langs bij een school die is uitgerust met een openluchtijspiste. De koning scoorde tijdens...
  [naar artikel]
 14. Koning schenkt Canadezen avond Jacques Brel tijdens staatsbezoek (14/03/2018 - VRT NWS)
  De Belgische chansonnier Filip Jordens heeft samen met de Canadese contra-alt Marie-Nicole Lemieux enkele nummers gezongen in Canada. Het concert was een cadeau van koning Filip en koningin Mathilde aan het gastland van hun staatsbezoek.
  [naar artikel]
 15. Vlaams Belang: “Koning Filip gaat zijn boekje te buiten” (20/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De partij Vlaams Belang vindt dat koning Filip in zijn 21 juli-toespraak buiten zijn grondwettelijke rol is getreden. De koning waarschuwde voor “valse profeten” die inspelen op emoties en munt slaan uit de breuklijnen in onze samenleving. “Een politieke uithaal”, volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
  [naar artikel]
 16. Vlaams Belang: “Koning Filip gaat zijn boekje te buiten” (20/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De partij Vlaams Belang vindt dat koning Filip in zijn 21 juli-toespraak buiten zijn grondwettelijke rol is getreden. De koning waarschuwde voor “valse profeten” die inspelen op emoties en munt slaan uit de breuklijnen in onze samenleving. “Een politieke uithaal”, volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
  [naar artikel]
 17. 28-jarige Canadees slaagt erin Filip en Mathilde te ontmoeten (14/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De vierde dag van het staatsbezoek aan Canada heeft de koning en koning naar Toronto gebracht, de economische hoofdstad van het land. Tijdens het bezoek aan het overheidsgebouw ontmoetten koning Filip en koningin Mathilde de 28-jarige Dylan Atack. Hij heeft van handtekeningen van en ontmoetingen en foto’s met royals, staatshoofden en andere beroemdheden zijn hobby gemaakt.
  [naar artikel]
 18. Koning Filip en Mathilde vertrekken vandaag naar Canada: bezoek in teken van WO I (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken vandaag, zaterdag, naar Canada voor een staatsbezoek. In hun kielzog reizen onder meer minister van...
  [naar artikel]
 19. Politici reageren op spijtbetuiging van koning Filip: “Hij schrijft geschiedenis” (30/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De brief van koning Filip met spijtbetuigingen voor de Belgische wandaden in Congo lokt positieve reacties uit politieke hoek uit op sociale media. “Goed gedaan en een sterke boodschap van koning Filip”, vindt CD&V-voorzitter Joachim Coens. “Op naar meer respect en een sterke samenwerking”, vervolgt hij op Twitter.
  [naar artikel]
 20. Koning Filip leert 'Portugees voor Dummies' (19/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische koning Filip heeft maandagochtend premier Charles Michel kunnen bijpraten over zijn staatsbezoek van vorige week aan Canada. Het...
  [naar artikel]
 21. Koning Filip scoort doelpunt op het ijs (16/03/2018 - De Standaard)
  Het koningspaar heeft vrijdag de laatste werkdag van het staatsbezoek aan Canada aangevat. Bij een bezoek aan een waagde koning Filip zich op ijspiste. Hij legde de puck tweemaal in het mandje.
  [naar artikel]
 22. Koning Filip scoort doelpunt op het ijs (16/03/2018 - De Standaard)
  Het koningspaar heeft vrijdag de laatste werkdag van het staatsbezoek aan Canada aangevat. Bij een bezoek aan een school waagde koning Filip zich op de ijspiste. Hij legde de puck tweemaal in het mandje.
  [naar artikel]
 23. Vlaams Belang: "Koning Filip ging grondwettelijk boekje te buiten" (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De partij Vlaams Belang vindt dat koning Filip in zijn 21 juli-toespraak buiten zijn grondwettelijke rol is getreden. De koning waarschuwde voor
  [naar artikel]
 24. Vlaams Belang: "Koning Filip ging grondwettelijk boekje te buiten" (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De partij Vlaams Belang vindt dat koning Filip in zijn 21 juli-toespraak buiten zijn grondwettelijke rol is getreden. De koning waarschuwde voor
  [naar artikel]
 25. Filip en Mathilde hebben aandacht voor diamantsector in Canada (14/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben aandacht voor de diamantsector tijdens het staatsbezoek aan Canada. Ons land is de belangrijkste invoerder van Canadese ruwe diamant. 
  [naar artikel]
 26. Koning Filip en koningin Mathilde starten staatsbezoek Canada met aloude traditie (13/03/2018 - VRT NWS)
  Samen met een grote delegatie, onder wie zes ministers en één staatssecretaris, en meer dan honderd mensen uit de zaken- en de academische wereld, zijn koning Filip en koningin Mathilde op staatsbezoek in Canada. Naast een reeks formele ontmoetingen was er ook plaats voor een Canadese traditie: het maken van esdoorn-siroop.
  [naar artikel]
 27. Vlaams Belang krijgt (nog) geen uitnodiging van koning Filip (27/05/2019 - De Morgen)
  Vlaams Belang heeft nog geen uitnodiging gekregen van koning Filip om te praten over de federale regeringsvorming. ‘We willen wel, maar hij blijkbaar niet’, klinkt het op het partijhoofdkwartier.
  [naar artikel]
 28. Koning Filip tekent Gulden boek van Kopenhagen tijdens staatsbezoek Denemarken (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag aan de tweede en laatste dag van hun staatsbezoek aan Denemarken bezig. Terwijl koning Filip de
  [naar artikel]
 29. Deense koningin en koning Filip toasten op verbondenheid, bedrijfsleven sluit akkoorden af (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond is de eerste dag van het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Denemarken afgerond met een staatsbanket in het
  [naar artikel]
 30. Vlaams Belang krijgt (nog) geen uitnodiging van koning Filip (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang heeft nog geen uitnodiging gekregen van koning Filip om te praten over de federale regeringsvorming. “We willen wel, maar hij...
  [naar artikel]
 31. Zoek de fout: Canadezen blunderen bij bezoek koning Filip en koningin Mathilde (12/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Canada is met een valse noot van start gegaan. Toen het vorstenpaar in Ottawa ontvangen...
  [naar artikel]
 32. Filip en Mathilde krijgen een bijzonder cadeautje in Canada (15/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben op hun staatsbezoek in Canada tijd gemaakt voor Dylan Atack. Dylan is 28 en heeft autisme. Hij is enorm gefascineerd door staatshoofden en beroemdheden, en slaagt erin met hen op de foto te mogen.
  [naar artikel]
 33. Koning Filip viert verjaardag met schilderij (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip wordt vandaag 58, en dat viert hij door een portret van koning Boudewijn te schilderen. Het is deze zomer 25 jaar geleden dat de voorganger van koning Filip overleed. Die schildert graag, en wil zo hulde brengen aan zijn oom. Het grote publiek zal het schilderij ook kunnen zien: het wordt geëxposeerd tijdens de traditionele zomeropening van het Paleis.
  [naar artikel]
 34. Koning Filip viert verjaardag met schilderij (15/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip wordt vandaag 58, en dat viert hij door een portret van koning Boudewijn te schilderen. Het is deze zomer 25 jaar geleden dat de voorganger van koning Filip overleed. Die schildert graag, en wil zo hulde brengen aan zijn oom. Het grote publiek zal het schilderij ook kunnen zien: het wordt geëxposeerd tijdens de traditionele zomeropening van het Paleis.
  [naar artikel]
 35. Koning herdenkt honderd jaar Grote Oorlog in Canadees Oorlogsmuseum (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het staatsbezoek aan Canada heeft koning Filip ook naar het Canadian War Museum gebracht. De koning stond er stil bij de honderdste verjaardag van...
  [naar artikel]
 36. Koning Filip viert verjaardag met schilderij (dat tentoongesteld zal worden) (15/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip wordt vandaag 58, en dat viert hij door een portret van koning Boudewijn te schilderen. Het is deze zomer 25 jaar geleden dat de voorganger van koning Filip overleed. Die schildert graag, en wil zo hulde brengen aan zijn oom. Het grote publiek zal het schilderij ook kunnen zien: het wordt geëxposeerd tijdens de traditionele zomeropening van het Paleis.
  [naar artikel]
 37. Wie de spijt van koning Filip te min vindt, moet beseffen dat je ook met excuses en zelfs met geld nooit je schuld uit het verleden vereffent (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De inkt van de brief is amper droog, maar nu al is de spijtbetuiging van koning Filip aan het Congolese volk een document van groot belang. Van...
  [naar artikel]
 38. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gaat voor het eerst op gesprek met koning Filip  (29/05/2019 - VRT NWS)
  Voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken is uitgenodigd om op audiëntie te komen bij koning Filip, om 10u45 deze voormiddag. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. Van Grieken laat alvast weten dat hij ingaat op de uitnodiging, wat betekent dat het Vlaams Belang voor het eerst geconsulteerd wordt bij een regeringsvorming. 
  [naar artikel]
 39. Koning Filip en koningin Mathilde charmeren tijdens coronacrisis, maar waar zijn prins Laurent en koning Albert? (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Van zelfgebakken wafels voor bewoners van een woonzorgcentrum tot een Skype-sessie met medewerkers van een ziekenhuis in Woluwe: koning Filip (59),...
  [naar artikel]
 40. Koning Filip: "Jongeren hebben een scherp besef van de noden van onze planeet” (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip vindt het bemoedigend dat burgers van zich laten horen rond klimaat of socio-economische thema's. Dat zei de koning vandaag tijdens...
  [naar artikel]
 41. Vlaams Belang: 'Koning gaat boekje te buiten' (20/07/2016 - Knack)
  De partij Vlaams Belang vindt dat koning Filip in zijn 21 juli-toespraak buiten zijn grondwettelijke rol is getreden. De koning waarschuwde voor 'valse profeten' die inspelen op emoties en munt slaan uit de breuklijnen in onze samenleving. 'Een politieke uithaal', volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
  [naar artikel]
 42. Koning Filip spaart N-VA in ’s lands belang (25/12/2019 - De Standaard)
  Zijn wil om België te redden dwong koning Filip om in zijn kersttoespraak een partij te vriend te houden die zijn land finaal weg wil.
  [naar artikel]
 43. Haardvuur tijdens kerstboodschap levert koning Filip kritiek op: “Wat een hypocriet gedoe” (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip (58) heeft zich de woede van heel wat Belgen op de hals gehaald. De koning krijgt dan ook kritiek omdat hij in zijn toespraak oproept...
  [naar artikel]
 44. Met Filip en Mathilde op staatsbezoek naar Canada, in 4 vragen (11/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde gaan op staatsbezoek naar Canada. Om half één vanmiddag vertrekt het regeringsvliegtuig (een Airbus A330) van op Melsbroek naar Ottawa, met aan boord behalve ons koningspaar een delegatie van 203 deelnemers, onder wie onze ploeg. Volgende zaterdag vliegen ze terug vanuit Montréal. Wat gaan ze er doen? Wie mag er mee? Welke band hebben wij, en zij, met Canada? En waarom krijgen we geen handshake met premier Trudeau?
  [naar artikel]
 45. Koning Filip en Chinese president bellen over bevoorrading medisch materiaal (02/04/2020 - VRT NWS)
  In de strijd tegen het coronavirus gaan de bevoegde instanties van België en China de banden aanhalen, vooral wat betreft de bevoorrading van medisch materiaal. Dat hebben koning Filip en de Chinese president Xi Jinping afgesproken tijdens een telefonisch onderhoud. De twee staatsleiders bespraken ook de samenwerking op het vlak van onderzoek naar vaccins en behandelingen.
  [naar artikel]
 46. Koning Filip scoort doelpunt op het ijs (16/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het koningspaar heeft vrijdag de laatste werkdag van het staatsbezoek aan Canada aangevat. Bij een bezoek aan een school begaven de koning en koningin zich nadien op de outdoor ijspiste. De koning legde bij een korte ijshockeydemonstratie de puck tweemaal in het mandje.
  [naar artikel]
 47. Koning Filip en Mathilde zijn nog op skiverlof, maar hun volgende uitje staat al gepland (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en zijn vrouw, koningin Mathilde, gaan volgende maand in maart op bezoek in Canada. Zij zijn uitgenodigd door gouverneur generaal...
  [naar artikel]
 48. Koning Filip en koningin Mathilde geland in Canada voor staatsbezoek (11/03/2018 - De Standaard)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn zondag na een vlucht van bijna acht uur geland op Canadese bodem. De eerste halte van hun staatsbezoek is de hoofdstad Ottawa.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.