De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Budget in ruil voor bedrijfswagen

Het Belang van Limburg

17/03/2018 - 03:33

BrusselDe regering heeft vrijdag een akkoord bereikt over de invoering van het mobiliteitsbudget. In plaats van een bedrijfswagen kunnen werknemers zelf dat fiscaal gunstige bedrag invullen, bijvoorbeeld met een kleinere milieuvriendelijke wagen, een bedrijfsfiets of tickets voor het openbaar vervoer.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Er is leven na je bedrijfswagen: dit moet je weten over het nieuwe mobiliteitsbudget (03/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
    Ben jij bereid je bedrijfswagen in te leveren in ruil voor het nieuwe mobiliteitsbudget, dat de komende maanden in werking treedt? je krijgt dan van de werkgever een jaarlijks budget om zelf het woon-werkverkeer milieuvriendelijker te regelen. Goed voor het klimaat, maar wat kan je er allemaal mee aanvangen? Wat levert het op, en wie komt ervoor in aanmerking? We zetten alle antwoorden op een rij.
    [naar artikel]
  2. Mobiliteitsbudget doet 90 procent van werknemers niet afzien van bedrijfswagen (12/01/2018 - Metro)
    Mocht er een mobiliteitsbudget komen, dan zouden negen op de tien werknemers de bedrijfswagen gewoon behouden. Dat blijkt uit onderzoek dat HR-dienstverlener SD Worx en vacature.com lieten uitvoeren bij 2.000 werknemers en 500 werkgevers in België. Slechts 5 procent is bereid de bedrijfswagen volledig op te geven in ruil voor andere mobiliteitsoplossingen. Nog eens 5 procent heeft geen idee. Eerder deze week werd in de Kamer het wetsontwerp rond de mobiliteitsvergoeding ingediend. Die is beter gekend als de ‘cash for car’-regeling, waarbij werknemers hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een extra bedrag in cash. Het mobiliteitsbudget gaat nog een stuk verder en biedt meer flexibiliteit. Daarbij stelt de werkgever medewerkers een budget ter beschikking om hun verplaatsing naar het werk te bekostigen. Werknemers krijgen zelf de keuzevrijheid en de financiële middelen om te beslissen met welk(e) vervoersmiddel(en) ze naar het werk pendelen. Rond het mobiliteitsbudget bestaat nog geen concrete wetgeving. Het goede nieuws is dat iets meer dan de helft van de pendelaars (51,8 procent) geïnteresseerd is in een mobiliteitsbudget. Bij de werknemers zonder bedrijfswagen is de animo weliswaar groter: 56,9 procent tegenover 26,7 procent bij wie vandaag al een bedrijfswagen heeft. Bovendien is maar 5 procent bereid zijn of haar bedrijfswagen volledig op te geven in ruil voor een of meerdere andere vervoersmiddelen. Eenenzestig procent zou kiezen voor dezelfde bedrijfswagen, 20 procent zou een kleiner model nemen zodat er nog budget overblijft voor andere vervoersmiddelen. Negen procent zou zelfs overwegen om een bedrijfswagen van een hogere categorie te kiezen en daarvoor bereid zijn om andere voordelen op te geven. Voor het ‘cash for car’-principe is er bij de werknemers met een bedrijfswagen zo mogelijk nog minder enthousiasme. Slechts 16 procent heeft interesse. Van diegenen die hun bedrijfswagen wel willen inruilen, zou 46 procent het woon-werktraject met de eigen auto afleggen. Tweeënveertig procent zou de fiets nemen, en 29 procent het openbaar vervoer. Twintig procent zou opteren voor een combinatie van vervoersmiddelen. bron: Belga
    [naar artikel]
  3. Hoeveel is jouw bedrijfswagen waard? En voor wat kan je hem allemaal inruilen? Met deze tool kan je het berekenen (06/02/2019 - Het Nieuwsblad)
    Een paar weken nadat de Commissie Financiën het al goedkeurde, buigt de Kamercommissie Sociale Zaken zich woensdagnamiddag over het mobiliteitsbudget. Daarbij kunnen werknemers hun bedrijfswagen inruilen voor een bepaald budget dat ze kunnen spenderen aan andere (meer duurzame) vervoersmiddelen en/of extra loon. Zonder dat de loonkosten voor de werkgever verhogen. Maar hoe werkt dat nu concreet? Dienstverlener SD Worx heeft een tool gemaakt waarmee je kan berekenen welk budget precies overeenstemt met jouw bedrijfswagen.
    [naar artikel]
  4. Straks kan u bedrijfswagen inruilen op twee manieren: zo werkt het (16/03/2018 - Het Nieuwsblad)
    Binnenkort krijgen de gebruikers van een bedrijfswagen niet één maar twee alternatieven voorgeschoteld die hen moeten verleiden om minder de auto te gebruiken. De cash-for-car-regeling is gisteren al goedgekeurd in de kamer, vandaag is het de beurt aan het mobiliteitsbudget. Maar hoe werken deze regelingen? En wat krijgt u straks in ruil voor uw bedrijfswagen?
    [naar artikel]
  5. Extra loon in ruil voor bedrijfswagen (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Extra nettoloon voor wie zijn bedrijfswagen inlevert. Dat is de maatregel die de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën onderzoekt. De regering
    [naar artikel]
  6. Mobiliteitsbudget doet 90 procent van werknemers niet afzien van bedrijfswagen (12/01/2018 - Het Nieuwsblad)
    Mocht er een mobiliteitsbudget komen, dan zouden negen op de tien werknemers de bedrijfswagen gewoon behouden. Dat blijkt uit onderzoek dat HR-dienstverlener SD Worx en Vacature.com lieten uitvoeren bij 2.000 werknemers en 500 werkgevers in België. Slechts 5 procent is bereid de bedrijfswagen volledig op te geven in ruil voor andere mobiliteitsoplossingen. Nog eens 5 procent heeft geen idee.
    [naar artikel]
  7. Tesla wil uw volgende bedrijfswagen bouwen (10/04/2019 - De Morgen)
    Droomde u altijd al van een Tesla als bedrijfswagen, maar bleek dat net ietsje boven uw budget? Even geduld, er is hoop in de vorm van de Tesla Model 3.
    [naar artikel]
  8. ‘Cash for car’: aan welke optie hou je het meeste geld over? (21/01/2019 - De Morgen)
    Het Autosalon in Brussel (19-27 januari) is misschien een uitgelezen kans om inspiratie op te doen voor een nieuwe bedrijfswagen? Of kies je voor cash in ruil voor die bedrijfswagen? Ontdek hier alle voor- en nadelen van de mobiliteitsmaatregelen.
    [naar artikel]
  9. Egbert Lachaert (Open VLD): 'Tot 7000 euro per jaar in ruil voor uw bedrijfswagen' (27/02/2019 - Knack)
    'Eindelijk is er een financieel interessant alternatief voor de bedrijfswagen', zegt federaal parlementslid Egbert Lachaert (Open VLD).
    [naar artikel]
  10. "Cash in ruil voor bedrijfswagen maakt mensen verantwoordelijker" (24/10/2016 - De Redactie)
    Met een eigen mobiliteitsbudget zouden werknemers vanaf volgend jaar zelf kunnen kiezen welk transportmiddel ze verkiezen voor woon-werkverkeer, bijvoorbeeld een bedrijfswagen of openbaar vervoer. Open VLD wil daarbij een extra optie: meer nettoloon.
    [naar artikel]
  11. 'Mobiliteits-budget kan bedrijfswagen vervangen' (13/04/2019 - De Morgen)

    [naar artikel]
  12. Is het interessant om uw bedrijfswagen weg te doen? Dit zijn de opties (18/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Na vier jaar discussiëren heeft de regering een akkoord bereikt over het mobiliteitsbudget: in plaats van een bedrijfswagen krijgen werknemers een budget dat ze vrij kunnen besteden aan mobiliteit. In de hoop de files te verminderen en de luchtvervuiling tegen te gaan. Maar of dat nu zo interessant is en welke je dan het best kiest, zijn complexe vragen.
    [naar artikel]
  13. Slechts een op de tachtig werknemers met bedrijfswagen ruilt die in voor mobiliteitsbudget (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Slechts een op de tachtig bedienden met een bedrijfswagen heeft die wagen ingeruild voor een mobiliteitsbudget. Dat blijkt maandag uit een analyse van SD Worx bij meer dan 36.000 werkgevers en meer dan 1,1 miljoen werknemers. Het aandeel werknemers met een mobiliteitsbudget is in 2022 wel bijna verdubbeld, van 0,10 procent in 2021 naar 0,18 procent, maar blijft dus beperkt. Met het federale mobiliteitsbudget ruilen medewerkers hun wagen in voor een budget, waarmee ze zelf hun mobiliteit duurzaam invullen. Voorlopig komen enkel bedienden met een bedrijfswagen in aanmerking.
    [naar artikel]
  14. Welke bedrijfswagen krijgt een F1-piloot? (07/05/2019 - Het Belang van Limburg)
    Ook F1-piloten krijgen een zogenaamde 'bedrijfswagen'. Bij het McLaren F1-team namen Lando Norris en Carlos Sainz onlangs hun 'bedrijfswagen' in ontvangst.
    [naar artikel]
  15. ‘Cash-for-car’ blijkt gigantische flop: amper 65 op 100.000 bedrijfswagen ingeruild voor mobiliteitsvergoeding (21/02/2019 - Het Nieuwsblad)
    De “cash for car”-regeling, waarbij werknemers hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een licht belaste vergoeding, kan maar weinig mensen overtuigen. Sinds het ingaan van de regeling dertien maanden geleden is slechts 0,065 procent van de bedrijfswagens ingeleverd in ruil voor de vergoeding, zo blijkt donderdag uit cijfers van hr-diensterverlener Acerta.
    [naar artikel]
  16. ‘Cash for car’ krijgt groen licht (27/02/2018 - Metro)
    De Kamercommissie Financiën heeft het wetsontwerp rond de mobiliteitsvergoeding, beter bekend als ‘cash for car’, goedgekeurd. Volgens een voorzichtige schatting van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zou de maatregel het Belgische wagenpark met 15.000 wagens kunnen verminderen. De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen. Het bedrag zal berekend worden in functie van de catalogusprijs van de wagen en per jaar geïndexeerd worden. De maatregel, die afgesproken was in het Zomerakkoord, moet de fileproblematiek helpen oplossen. Beperkt budget Verschillende studies voorspellen een beperkt succes van de maatregel. Een recent rapport van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit schat dat slechts 3 tot 9% van de gezinnen voor dit systeem zullen kiezen, dus ergens tussen de 15.000 en de 50.000 gezinnen. Mobiliteitsbudget De sociale partners adviseerden om een mobiliteitsbudget in te voeren, een jaarlijks budget dat de werkgever aan een werknemer kan geven in plaats van een bedrijfswagen en waarmee die werknemer dan andere mobiliteitsoplossingen kan zoeken. Zo’n budget kan er nog komen, klinkt het bij de meerderheid. Technische werkgroepen nemen nu het voorstel van de sociale partners onder de loep en de regering zal de conclusies van die werkgroepen bespreken.
    [naar artikel]
  17. Akkoord binnen de regering over mobiliteitsbudget (16/03/2018 - Metro)
    Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget. De door de Kamer goedgekeurde vergoeding staat beter bekend als “cash for cars”. De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen. Het mobiliteitsbudget, dat daaraan complementair moet zijn, maakt het mogelijk dat een werknemer zijn bedrijfswagen inruilt voor een kleinere wagen. De rest van het budget kan bijvoorbeeld gaan naar een abonnement op het openbaar vervoer of een elektrische fiets. Het deel van het budget dat overblijft, kan gewoon worden uitbetaald. Dat deel zal niet worden belast, maar er moeten wel sociale bijdragen op worden betaald. De maatregel moet zorgen voor een vergroening van de mobiliteit, zonder verlies van koopkracht, zei minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). bron: Belga Het bericht Akkoord binnen de regering over mobiliteitsbudget verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  18. Akkoord binnen de regering over mobiliteitsbudget (16/03/2018 - Metro)
    Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget. De door de Kamer goedgekeurde vergoeding staat beter bekend als “cash for cars”. De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen. Het mobiliteitsbudget, dat daaraan complementair moet zijn, maakt het mogelijk dat een werknemer zijn bedrijfswagen inruilt voor een kleinere wagen. De rest van het budget kan bijvoorbeeld gaan naar een abonnement op het openbaar vervoer of een elektrische fiets. Het deel van het budget dat overblijft, kan gewoon worden uitbetaald. Dat deel zal niet worden belast, maar er moeten wel sociale bijdragen op worden betaald. De maatregel moet zorgen voor een vergroening van de mobiliteit, zonder verlies van koopkracht, zei minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). bron: Belga Het bericht Akkoord binnen de regering over mobiliteitsbudget verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  19. Mobiliteitsbudget: “Bedrijven willen zich een groen imago aanmeten” (25/02/2019 - Het Belang van Limburg)
    Het mobiliteitsbudget, waarvan al jaren sprake, zit in de laatste rechte lijn. Na publicatie in het Staatsblad kunnen werkgevers hun werknemers met een bedrijfswagen een budget toekennen waarmee ze zelf hun mobiliteit plannen. Verwacht wordt dat het mobiliteitsbudget zal aanslaan, omdat bedrijven graag een groen imago hebben. Bye bye bedrijfswagen? Zeker niet.
    [naar artikel]
  20. Nieuw op 1 maart – Mobiliteitsbudget kan van start gaan (27/02/2019 - Metro)
    Het mobiliteitsbudget kan, in theorie, op 1 maart in werking treden. De voltallige Kamer moet de wet die dat budget regelt donderdag nog stemmen, maar daar worden weinig problemen verwacht. In de praktijk zal het waarschijnlijk 1 april zijn vooraleer werknemers van het systeem gebruik kunnen maken. Met het mobiliteitsbudget krijgen werknemers met een bedrijfswagen, of wie daarvoor in aanmerking komt, jaarlijks een budget ter beschikking. Dat budget stemt overeen met de totale kost van de bedrijfswagen. CD&V-parlementslid Jef Van den Bergh, die mee aan de kar trok, wijst erop dat het koninklijk besluit dat de praktische uitvoering regelt nog advies moet krijgen van de Raad van State, vooraleer ook dat goedgekeurd kan worden. Daarnaast moet er nog een website gebouwd worden waarop geïnteresseerden info, modaliteiten en antwoorden op praktische vragen vinden. “We beschikken dan eindelijk over een wettelijk en fiscaal kader voor een echt alternatief voor de bedrijfswagen”, zegt Van den Bergh. “We moeten multimodaliteit in mobiliteit gaan stimuleren”, klinkt het bij Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert, die ook voortrekker was in dit dossier. “Met het mobiliteitsbudget kunnen werknemers er bijvoorbeeld voor kiezen om hun wagen om te ruilen voor een kleiner en milieuvriendelijker model. De rest van het budget kunnen ze dan besteden aan een elektrische fiets, een abonnement op het openbaar vervoer enzovoort. Ze kunnen ook de wagen links laten liggen, wat op termijn positief is voor een een beter leefmilieu.” “Ik vermoed dat de eerste bedrijven er wellicht vanaf het tweede kwartaal, dus vanaf 1 april, mee aan de slag zullen gaan”, zegt Van den Bergh. Intussen bestaat al een goed jaar de “cash for car”-regeling of mobiliteitsvergoeding, waarbij werknemers hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een licht belaste vergoeding. Maar dat systeem kan maar weinig mensen overtuigen. HR-dienstverlener Acerta berekende vorige week dat slechts 0,065 procent van de bedrijfswagens werd ingeleverd in ruil voor de vergoeding. Acerta wees erop dat het mobiliteitsbudget een geavanceerdere maatregel is. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 maart – Mobiliteitsbudget kan van start gaan verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  21. Enkel cash in ruil voor bedrijfswagen (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    De federale regering heeft haar plannen op scherp gesteld voor het mobiliteitsbudget, dat de overdaad aan bedrijfswagens (en files) moet
    [naar artikel]
  22. Enkel cash in ruil voor bedrijfswagen (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    De federale regering heeft haar plannen op scherp gesteld voor het mobiliteitsbudget, dat de overdaad aan bedrijfswagens (en files) moet
    [naar artikel]
  23. Zoveel cash krijg je voor je bedrijfswagen (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Vanaf april kunnen werknemers hu bedrijfswagen inruilen voor cash. De regering Michel wil zo de werknemers uit hun bedrijfswagen krijgen. Dat kan
    [naar artikel]
  24. Zoveel cash krijg je voor je bedrijfswagen (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Vanaf april kunnen werknemers hu bedrijfswagen inruilen voor cash. De regering Michel wil zo de werknemers uit hun bedrijfswagen krijgen. Dat kan
    [naar artikel]
  25. Ontslagen directeur SoGent sluit deal met stad Gent in ruil voor stopzetten juridische strijd (12/09/2019 - De Morgen)
    Een ontslagen directeur van het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf, SoGent, heeft een deal gesloten met de stad. Hij zal geen juridische stappen meer ondernemen tegen SoGent en (ex-)vertegenwoordigers in ruil voor een deel van zijn loon en het behoud van zijn bedrijfswagen. Dat blijkt uit documenten die Het Laatste Nieuws kon inkijken.
    [naar artikel]
  26. Mobiliteitsbudget in ruil voor uw bedrijfswagen (23/12/2016 - Knack)
    Bezwaren zijn er genoeg tegen te veel bedrijfswagens, van vervuiling tot mobiliteit, maar jarenlang was het taboe om eraan te raken. Daar lijkt stilaan verandering in te komen.
    [naar artikel]
  27. Op dit wijndomein kan je een weekje meewerken in ruil voor kost en inwoon (16/06/2021 - Het Belang van Limburg)
    Nog geen vakantieplannen voor de zomer? Wie liever in de buurt blijft, een beperkt budget heeft én het niet erg vindt om zijn handen vuil te maken, kan terecht op het wijndomein Marsnil in Heers. In ruil voor hulp op de wijngaard krijg je er kost en inwoon, inclusief een vleugje Toscaans vakantiegevoel.
    [naar artikel]
  28. Kamer keurt mobiliteitsbudget goed (28/02/2019 - Metro)
    De Kamer heeft donderdag het mobiliteitsbudget goedgekeurd. Het principe moet alternatieve, meer duurzame vervoersmiddelen aantrekkelijker maken en zal bestaan naast de ‘cash for car’-regeling waarmee werknemers hun bedrijfswagen kunnen omruilen voor een licht belaste vergoeding. Werknemers die gebruikmaken van een mobiliteitsbudget, zullen een budget ter beschikking krijgen waarmee ze hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een bedrijfswagen die minstens even milieuvriendelijk is. Ze kunnen ook alternatieve en duurzame vervoersmiddelen kopen, zoals een abonnement op het openbaar vervoer, fiets, deelauto, werkbus of taxi. Ook huisvestingskosten komen in aanmerking als de werknemer dichter bij het werk gaat wonen. Blijft er dan nog geld over, dan wordt dat uitbetaald. Op die som moet de werknemer wel 38,07 procent sociale bijdragen betalen. Aan het mobiliteitsbudget zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moeten werkgevers die het willen aanbieden al minstens 36 maanden een bedrijfswagenbeleid hebben. Hierop bestaat wel een uitzondering voor startende ondernemingen. Werknemers die een keuze willen maken uit (een combinatie) van de drie mogelijkheden van het mobiliteitsbudget moeten minstens twaalf maanden over een bedrijfswagen beschikt hebben of daarvoor in aanmerking komen. Het mobiliteitsbudget zal naast de ‘cash for car’-regeling bestaan, die – anders dan het budget – de bedrijfswagen van de werknemer die ervan gebruikmaakt helemaal uit het verkeer haalt door hem een licht belaste cashvergoeding aan te bieden. Die kan 400 tot 700 euro netto per maand opleveren. bron: Belga Het bericht Kamer keurt mobiliteitsbudget goed verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  29. Bedrijfswagen is geen heilige graal meer voor jobhoppers (18/07/2017 - Knack)
    Een bedrijfswagen is geen reden meer voor een Belgische werknemer om bij een bedrijf te blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Maar hoewel de interesse voor de bedrijfswagen afneemt, steeg het aantal de afgelopen tien jaar met maar liefst 56 procent.
    [naar artikel]
  30. Regering op zucht van akkoord over mobiliteitsbudget (15/03/2018 - Metro)
    De regering staat “erg dicht” bij een akkoord over het mobiliteitsbudget. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) vanavond in de Kamer verklaard. Uitgerekend de dag waarop de Kamer het wetsontwerp over de mobiliteitsvergoeding goedkeurt, staat de regering-Michel op een zucht van een akkoord over het mobiliteitsbudget. De vergoeding staat beter bekend als “cash for cars”. De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen. Het mobiliteitsbudget daarentegen maakt het mogelijk dat een werknemer zijn bedrijfswagen inruilt voor een kleinere wagen. De rest van het budget kan bijvoorbeeld gaan naar een abonnement op het openbaar vervoer. Het deel van het budget dat overblijft, kan gewoon worden uitbetaald. De discussie binnen de regering-Michel sloeg op de vraag of dat resterend bedrag moest worden belast en onder welke vorm. De standpunten gingen van helemaal niet belasten tot belasten zoals het loon. Volgens meerderheidsbronnen werd er nu voor gekozen er enkel sociale bijdragen op te laten betalen, maar geen bedrijfsvoorheffing. Het punt moet morgen nog definitief worden afgeklopt op de regeringstafel. bron: Belga Het bericht Regering op zucht van akkoord over mobiliteitsbudget verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  31. Amper 23 werknemers gaan in op voorstel om bedrijfswagen in te ruilen voor cash (20/07/2018 - Het Belang van Limburg)
    Hr-dienstenbedrijf SD Worx telt tot dusver amper 23 werknemers, uit 22 bedrijven, die hun bedrijfswagen ingeruild hebben voor een cashvergoeding. Dat schrijft De Tijd vrijdag. SD Worx begeleidt bijna 24.000 bedrijven met meer dan 500.000 werknemers met een bedrijfswagen.
    [naar artikel]
  32. Amper 23 werknemers gaan in op voorstel om bedrijfswagen in te ruilen voor cash (20/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Hr-dienstenbedrijf SD Worx telt tot dusver amper 23 werknemers, uit 22 bedrijven, die hun bedrijfswagen ingeruild hebben voor een cashvergoeding. Dat schrijft De Tijd vrijdag. SD Worx begeleidt bijna 24.000 bedrijven met meer dan 500.000 werknemers met een bedrijfswagen.
    [naar artikel]
  33. Poll: Bedrijfswagen of nettoloon? (25/10/2016 - De Tijd)
    01:00 Bent u alvast fan van het mobiliteitsbudget, of houdt u straks gewoonweg uw bedrijfswagen?
    [naar artikel]
  34. Bedrijfswagen inruilen? Zoveel loon krijgt u! (30/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
    De regering-Michel heeft een akkoord bereikt over het mobiliteitsprobleem. Er komt een simpele keuze voor mensen met een bedrijfswagen: hem
    [naar artikel]
  35. ABVV waarschuwt voor stunt met bedrijfswagen (03/11/2017 - Het Nieuwsblad)
    Volgens de socialistische vakbond moet een huishoudhulp bij Het Poetsbureau per maand 255 euro loon inleveren om een bedrijfswagen te ‘krijgen’.
    [naar artikel]
  36. Nieuw systeem kan werknemers met bedrijfswagen tot 600 euro opleveren (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Vanaf april kun je als werknemer je bedrijfswagen inruilen voor een mobiliteitsbudget dat ook gunstig belast wordt. Dit is een fiscale
    [naar artikel]
  37. Peperdure benzine en diesel: kan je werkgever het gebruik van je bedrijfswagen aan banden leggen? (04/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De prijzen aan de pomp zijn de voorbije weken de lucht ingeschoten. Voor de honderdduizenden werknemers in ons land die met een bedrijfswagen rondtoeren is dat niet meteen een zorg. Of wel? Kan je werkgever het gebruik van je bedrijfswagen en tankkaart beperken? Wat zijn de voorwaarden? Jobat.be tankt inzichten bij mobiliteitsexpert Veerle Michiels van het juridisch kenniscentrum SD Worx.
    [naar artikel]
  38. Kamer keurt mobiliteitsbudget goed (28/02/2019 - De Tijd)
    21:26 Het mobiliteitsbudget heeft donderdagavond groen licht gekregen in de Kamer. Het budget geeft werknemers met een bedrijfswagen de mogelijkheid voor meer duurzame vervoersmiddelen te kiezen.
    [naar artikel]
  39. Bij dit bedrijf krijg je al een bedrijfswagen voor je bent afgestudeerd (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Dat een bedrijfswagen een manier is om mogelijke werknemers te overtuigen, wisten we al. Maar bij Jobfixers trekken ze die lijn wel heel fel door....
    [naar artikel]
  40. Droom je van een bedrijfswagen? Hier is de kans het grootst dat je er één krijgt (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Voor heel wat Belgen vormt een bedrijfswagen de kroon op hun salarispakket. Behoor jij tot de gelukkigen die een wagen van de firma ter beschikking...
    [naar artikel]
  41. Regering duwt door met omruilen bedrijfswagen voor cash (05/05/2017 - Knack)
    Het plan van de federale meerderheidspartijen voor de invoering van een mobiliteitsbudget ter vervanging van de bedrijfswagen zit in een stroomversnelling.
    [naar artikel]
  42. Ruil bedrijfswagen voor firmahuis (14/04/2019 - De Morgen)
    'Laat werknemers de keuze: een firmawagen, ofwel een tegemoetkoming van de baas in de huur of hypotheek - op voorwaarde dat je dichter bij het werk komt wonen.' De Brusselse ondernemerskamer Beci lanceert een origineel voorstel om de files te verkleinen. De reacties zijn gematigd enthousiast.
    [naar artikel]
  43. En toen kreeg ook de poetsvrouw haar bedrijfswagen (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
    2.500 huishoudhulpen van Het Poetsbureau krijgen een bedrijfswagen, nog eens 5.000 anderen een elektrische fiets. Een noodzaak, vindt CEO Jo...
    [naar artikel]
  44. Inruilen bedrijfswagen levert 200 à 700 euro op (30/06/2017 - De Tijd)
    21:31 Wie van zijn werkgever een bedrijfswagen ter beschikking krijgt, kan die vanaf volgend jaar omzetten in een geldbedrag. Wat brengt het u op?
    [naar artikel]
  45. Wat u nog niet weet over de concurrent van de bedrijfswagen (14/10/2023 - De Tijd)
    03:00 Almaar meer werknemers ruilen hun (recht op een) bedrijfswagen in voor een mobiliteitsbudget dat ze aan groene alternatieven kunnen spenderen. Sinds de invoering is het systeem gefinetuned. Het is n...
    [naar artikel]
  46. Met een elektrische bedrijfswagen bespaar je per jaar meer dan 200 euro aan belastingen (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Moet iedereen met een bedrijfswagen straks elektrisch rijden? En kan je werkgever je daartoe verplichten? Of blijft het toch nog mogelijk om voor...
    [naar artikel]
  47. Cash in plaats van bedrijfswagen? (24/10/2016 - De Tijd)
    07:22 Werknemers kunnen vanaf april volgend jaar hun bedrijfswagen inruilen voor cash.
    [naar artikel]
  48. Meer en meer bedrijfswagens bij jonge werknemers: + 48 procent in 3 jaar tijd (12/09/2018 - De Morgen)
    Het aantal werknemers met een bedrijfswagen blijft toenemen, met de grootste stijging bij de jongeren. Dat meldt HR-bedrijf Attentia. "Vandaag heeft bijna één op vijf werknemers een bedrijfswagen." 'Cash for car' slaat nog niet aan, zo bleek eerder al. Het principe waarbij de bedrijfswagen omgeruild kan worden voor cash, is inmiddels wel versoepeld.
    [naar artikel]
  49. Ruil je auto om voor een app: ontwikkelaars strijden om plaatsje op uw smartphone voor het mobiliteitsbudget (05/11/2018 - De Morgen)
    Wie zijn bedrijfswagen omruilt voor een kleiner exemplaar, krijgt binnenkort een hele reeks alternatieven in de plaats. Met het uitgespaarde bedrag boek je straks een treinticket, een deelauto of zelfs een Uber-ritje. En dat met één klik op je smartphone.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy