Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 July 2020
03:12 uur

Gouverneur Mississippi ondertekent strengste abortuswet VS

Het Laatste Nieuws

19/03/2018 - 23:54

De gouverneur van Mississippi heeft vandaag zijn handtekening gezet onder de strengste abortuswet van de Verenigde Staten. In de staat is...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Strengste abortuswet van de VS ondertekend in Mississippi (20/03/2018 - VRT NWS)
  In de VS heeft de gouverneur van Mississippi, Phil Bryant zijn handtekening gezet onder de strengste abortuswet van de Verenigde Staten. De wet verbiedt een zwangerschapsonderbreking na vijftien weken, op enkele uitzonderingen na.
  [naar artikel]
 2. Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van de Verenigde Staten (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat eerder al de Senaat in de Amerikaanse staat Alabama de strengste abortuswet van het land goedkeurde, heeft nu ook de gouverneur van de...
  [naar artikel]
 3. Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van Verenigde Staten (16/05/2019 - Metro)
  Nadat eerder al de Senaat in de Amerikaanse staat Alabama de strengste abortuswet van het land goedkeurde, heeft nu ook de gouverneur van de zuidelijke deelstaat woensdag haar handtekening onder de tekst gezet. Dat kondigde de entourage van gouverneur Kay Ivey aan. Artsen die een abortus uitvoeren riskeren 10 tot 99 jaar cel, behalve wanneer het leven van de moeder in gevaar is of de foetus een dodelijke afwijking heeft. Vrouwen die een abortus krijgen, zijn niet strafrechtelijk aansprakelijk. Het voorstel om uitzonderingen toe te staan voor vrouwen en meisjes die zwanger werden door verkrachting en incest kwam van de Democraten, maar haalde het niet. Het wetsontwerp werd begin mei al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden van Alabama. Dinsdagavond werd het bijna volledige verbod op abortus ook makkelijk goedgekeurd in de Senaat van Alabama, met 25 stemmen voor en 6 tegen. De American Civil Liberties Union (ACLU) heeft aangekondigd naar de rechtbank te zullen stappen om de toepassing van de wet tegen te houden. Bron: Belga   Het bericht Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van Verenigde Staten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Strengste abortuswet van Verenigde Staten goedgekeurd in Alabama (15/05/2019 - Knack)
  In de Amerikaanse zuidelijke staat Alabama heeft de Senaat dinsdag de strengste abortuswet van de Verenigde Staten goedgekeurd. Die voorziet in zware gevangenisstraffen voor artsen die hem uitvoeren, en staat geen uitzondering toe voor vrouwen die zwanger werden na een verkrachting of incest.
  [naar artikel]
 5. Federale rechter blokkeert abortusverbod in Mississippi (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Mississippi heeft een federale rechter vandaag de strenge abortuswet geblokkeerd die er eerder dit jaar werd goedgekeurd....
  [naar artikel]
 6. Strengste abortuswet van Verenigde Staten goedgekeurd in Alabama (15/05/2019 - Metro)
  In de Amerikaanse zuidelijke staat Alabama heeft de Senaat dinsdag de strengste abortuswet van de Verenigde Staten goedgekeurd. Die voorziet in zware gevangenisstraffen voor artsen die hem uitvoeren, en staat geen uitzondering toe voor vrouwen die zwanger werden na een verkrachting of incest. De artsen die een abortus uitvoeren riskeren 10 tot 99 jaar cel, behalve wanneer het leven van de moeder in gevaar is of de foetus een dodelijke afwijking heeft. Vrouwen die een abortus krijgen, zijn niet strafrechtelijk aansprakelijk. Het voorstel om uitzonderingen toe te staan voor vrouwen en meisjes die zwanger werden door verkrachting en incest kwam van de Democraten, maar haalde het niet. Het wetsontwerp werd begin mei al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden van Alabama. Dinsdagavond werd het bijna volledige verbod op abortus ook makkelijk goedgekeurd in de Senaat, met 25 stemmen voor en 6 tegen. De wet gaat nu naar de Republikeinse gouverneur Kay Ivey, die nog niet zei of ze de wet zou ondertekenen maar wel bekend staat als een felle tegenstander van abortus. Zes maanden na haar ondertekening zou de wet van kracht gaan. De American Civil Liberties Union (ACLU) heeft aangekondigd naar de rechtbank te zullen stappen om de toepassing van de wet tegen te houden. Bron: Belga   Het bericht Strengste abortuswet van Verenigde Staten goedgekeurd in Alabama verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Amerikaanse staat Georgia neemt strenge abortuswet aan (30/03/2019 - Metro)
  De volksvertegenwoordigers in de Amerikaanse staat Georgia hebben ingestemd met een erg strikte abortuswet. Ondanks een actie van enkele Amerikaanse filmsterren, die ermee gedreigd hadden Georgia te boycotten, heeft de staat voortaan een van de strengste regelingen van het land voor de afbraak van de zwangerschap. Volgens de nieuwe wet mag er in Georgia geen abortus meer worden uitgevoerd van zodra er bij het embryo een hartslag wordt waargenomen, wat al mogelijk is vanaf de zesde week van de zwangerschap. De zogenaamde “Heartbeat Bill” voorziet uitzonderingen om medische redenen. Voor de slachtoffers van verkrachting of incest worden geen uitzonderingen toegestaan. De tekst moet nog worden goedgekeurd door Brian Kemp, de Republikeinse gouverneur van Georgia. Maar dat lijkt maar een formaliteit. De gouverneur heeft op twitter al duidelijk gemaakt dat hij de wet steunt. “Georgia hecht een grote waarde aan het leven. Wij verdedigen de onschuldigen en we spreken voor degenen die zelf niet kunnen spreken”, zo schrijft hij. Verschillende Amerikaanse filmsterren – Ben Stiller, Alec Baldwin, Sean Penn en Alyssa Milano – hadden Kemp nochtans gevraagd om de regeling tegen te houden. In een brief dreigen ze ermee om Georgia – een populaire filmlocatie – te boycotten wanneer de wet er toch komt. Ook heel wat mensenrechtenorganisaties hebben problemen met de striktere regels. “Als gouverneur Kemp deze wet afkondigt, dan kunnen we hem alleen maar zeggen dat we elkaar in de rechtbank zullen treffen”, zegt Andrea Young van de American Civil Liberties Union (ACLU). De Amerikaanse staten Kentucky en Iowa hadden eerder al een “Heartbeat Bill” gestemd. Maar daar werd de wet door rechters tegengehouden. Op 20 maart had het parlement van de staat Mississippi een gelijkaardige wet aangenomen. Bron: Belga   Het bericht Amerikaanse staat Georgia neemt strenge abortuswet aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Alabama keurt strengste Amerikaanse abortuswet in 50 jaar goed: bijna in alle gevallen verboden (15/05/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse staat Alabama heeft een wet gestemd die abortus in zo goed als alle gevallen verbiedt. De bedoeling is om de federale wet, die van abortus in heel de VS een grondrecht heeft gemaakt, onderuit te halen. De conservatieve gouverneur van Alabama moet de wet wel nog formeel goedkeuren.
  [naar artikel]
 9. Gouverneur Florida ondertekent wapenwet die toelaat schoolmedewerkers te bewapenen (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Florida Rick Scott heeft vrijdag een pakket wettelijke maatregelen ondertekend die scholen veiliger moeten maken en bloedbaden...
  [naar artikel]
 10. Manifestaties tegen strengere abortuswet in Polen (23/03/2018 - Metro)
  In heel Polen hebben vandaag duizenden mensen geprotesteerd tegen de nakende verstrenging van de al heel strikte abortuswet. De grootste protesten vonden plaats in Warschau. Volgens de stedelijke autoriteiten namen daar ongeveer 55.000 mensen deel. De Poolse abortuswet is al de strengste in Europa. Vrouwen kunnen zwangerschappen enkel afbreken bij verkrachting, als het leven van de moeder in gevaar is of als het kind een zware beperking heeft. Dat laatste punt willen abortustegenstanders nu verbieden en is voorzien in een wetsontwerp. De meeste Polen zijn volgens peilingen nochtans voor een versoepeling van de wetgeving. De manifestaties vonden ook plaats in steden zoals Krakau, Poznan, Wroclaw, Gdansk en Szczecin. Ook voorstanders van de strengere wet trokken de straat op. De partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) regeert met absolute meerderheid en staat dicht bij de katholieke kerk. De partij wil strengere abortuswetten. Bron: Belga   Het bericht Manifestaties tegen strengere abortuswet in Polen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Republikeinse herovert Senaatszetel bij herstemming in Mississippi (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Republikeinse Cindy Hyde-Smith heeft vandaag bij een herstemming in de Amerikaanse deelstaat Mississippi haar Senaatszetel heroverd. Mississippi...
  [naar artikel]
 12. Republikeinse herovert Senaatszetel bij herstemming in Mississippi (28/11/2018 - De Morgen)
  De Republikeinse Cindy Hyde-Smith heeft vandaag bij een herstemming in de Amerikaanse deelstaat Mississippi haar Senaatszetel heroverd. Mississippi was de laatste staat waarvan de uitslag van de tussentijdse verkiezingen (midterms) nog niet bekend was.
  [naar artikel]
 13. 16 doden bij crash militair toestel in Mississippi (11/07/2017 - De Redactie)
  In het westen van de Amerikaanse staat Mississippi zijn 16 mensen omgekomen bij een vliegtuigcrash. De oorzaak is nog onbekend.
  [naar artikel]
 14. Roger Lallemand, vader van abortuswet, is overleden (20/10/2016 - De Redactie)
  Hij stond samen met Lucienne Herman-Michielsens aan de basis van de abortuswet, die in 1990 is goedgekeurd.
  [naar artikel]
 15. Zes doden in Mississippi door tornado, huizen opgetild met bewoners nog binnen (13/04/2020 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten is een tornado door de zuidelijke staten Arkansas, Mississippi en Louisiana getrokken. Mississippi werd het zwaarst getroffen. Daar zijn zes mensen omgekomen toen de tornado hun woningen optilde terwijl de bewoners nog binnen waren.
  [naar artikel]
 16. Van Peel (N-VA): “Abortuswet moet op onderhandelingstafel komen”, advies loopt vertraging op (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als het van N-VA afhangt, wordt de mogelijke versoepeling van de abortuswet besproken tijdens de federale onderhandelingen. Dat zei Kamerlid...
  [naar artikel]
 17. Recht op abortus op de helling in VS: door Trump benoemde opperrechters kunnen klok halve eeuw terugdraaien (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Alabama heeft nu ook de gouverneur zijn fiat gegeven voor de allerstrengste abortuswet in de VS. Die verbiedt een zwangerschapsafbreking zelfs...
  [naar artikel]
 18. Ierland schrapt strenge abortuswet (26/05/2018 - De Tijd)
  16:12 Ondanks de tegenstand van de katholieke kerk, versoepelt Ierland als laatste Europese land zijn abortuswet.
  [naar artikel]
 19. Referendum in Ierland: komt er een einde aan de strenge abortuswet? (24/05/2018 - VRT NWS)
  Ierland heeft een van de strengste abortuswetten ter wereld -  abortus is er in alle omstandigheden verboden, behalve wanneer het leven van de moeder in acuut gevaar is. Maar dat zou binnenkort kunnen veranderen. Morgen stemmen de Ieren in een referendum over de legalisering van abortus. Op straat wordt hard campagne gevoerd om de laatste onbesliste kiezers te overtuigen. 
  [naar artikel]
 20. Amerikaans militair vliegtuig crasht in Mississippi: zestien doden (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Mississippi is maandagnamiddag (plaatselijke tijd) een militair transportvliegtuig neergestort. CNN meldt op basis van de
  [naar artikel]
 21. Man van God. En van de KKK (15/01/2018 - De Morgen)
  Edgar Ray Killen was in 1964 als lid van de Ku Klux Klan betrokken bij de moord op drie burgerrechtenactivisten. De zaak vormde de basis voor de film Mississippi Burning uit 1988. De dominee overleed op 92-jarige leeftijd in de staatsgevangenis van Mississippi.
  [naar artikel]
 22. Man van God. En van de KKK (14/04/2019 - De Morgen)
  Edgar Ray Killen was in 1964 als lid van de Ku Klux Klan betrokken bij de moord op drie burgerrechtenactivisten. De zaak vormde de basis voor de film Mississippi Burning uit 1988. De dominee overleed op 92-jarige leeftijd in de staatsgevangenis van Mississippi.
  [naar artikel]
 23. Waarom moet de abortuswet aangepast worden? (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als de abortuswet wordt hervormd, zal een foetus na 18 weken in plaats van 12 mogen afgedreven worden. Dat is belangrijk nieuws voor de 20.000...
  [naar artikel]
 24. Twee nonnen doodgestoken in Mississippi (27/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Twee zusters zijn donderdag dood aangetroffen in de Amerikaanse staat Mississippi. Margaret Held en Paula Merrill vertoonden allebei steekwonden.
  [naar artikel]
 25. Van Rihanna tot P!nk: sterren woedend over Amerikaanse abortuswet (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe, uiterst strenge abortuswet die in de Amerikaanse staat Alabama werd goedgekeurd wekt woede en weerzin op bij veel vrouwelijke...
  [naar artikel]
 26. Kamer stelt stemming over versoepeling abortuswet uit na nieuwe vraag aan Raad van State (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De plenaire Kamer stemt vandaag niet over het wetsvoorstel om de abortuswet te versoepelen. CD&V en cdH hebben amendementen ingediend en kregen de...
  [naar artikel]
 27. Dode bij schietpartij in kerk Mississippi (12/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een schietpartij in een kleine kerk in Ripley (Mississippi) is een 57-jarige man om het leven gekomen, zo melden de lokale autoriteiten.
  [naar artikel]
 28. Autoriteiten VS arresteren 680 illegale arbeiders in grootschalige actie in Mississippi (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse autoriteiten hebben woensdag bijna 700 arbeiders opgepakt op voedingsbedrijven in de staat Mississippi. Volgens de politieafdeling...
  [naar artikel]
 29. Man komt om het leven bij schietpartij in kerk Mississippi (12/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 57-jarige man is om het leven gekomen bij een schietpartij in een kerkje in het noordoosten van Mississippi. Dat melden verschillende...
  [naar artikel]
 30. Tourbus crasht in Mississippi: twee doden en tientallen gewonden (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een busongeluk in de Amerikaanse staat Mississippi zijn twee mensen om het leven gekomen. De bus was afkomstig uit de staat Alabama en slipte...
  [naar artikel]
 31. Kamercommissie keurt versoepeling abortuswet goed, CD&V vraagt tweede lezing (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Justitie heeft een versoepeling van de abortuswet goedgekeurd. CD&V, samen met N-VA en Vlaams Belang tegenstander van de...
  [naar artikel]
 32. Militair vliegtuig crasht in Mississippi: 16 doden (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse staat Mississippi is maandagnamiddag (plaatselijke tijd) een militair vliegtuig neergestort. Er waren zestien mensen aanwezig, geen van hen overleefde het ongeluk. Dat zegt de directeur van het crisiscentrum Fred Randle, meldt CNN.
  [naar artikel]
 33. Amerikaans militair vliegtuig crasht in Mississippi: vijf doden (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Mississippi is maandagnamiddag (plaatselijke tijd) een militair vliegtuig neergestort. Daarbij zouden al zeker vijf
  [naar artikel]
 34. Senator Mississippi onder vuur na racistische uitspraak (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Mississippi en op sociale media is ophef ontstaan na een racistische uitspraak van de Republikeinse senator Cindy...
  [naar artikel]
 35. Minstens elf doden door tornado's in Mississippi (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de doortocht van verschillende tornado’s zondag in de Amerikaanse staat Mississippi zijn minstens elf doden gevallen. Dat melden de...
  [naar artikel]
 36. Iers parlement keurt abortuswet goed, zwangerschap mag in eerste twaalf weken beëindigd (14/12/2018 - Knack)
  Het Ierse parlement heeft donderdagavond de abortuswet goedgekeurd, acht maanden na een historisch referendum waarbij een meerderheid van de bevolking zich uitsprak tegen het grondwettelijk verbod op zwangerschapsonderbreking.
  [naar artikel]
 37. Hertelling in Mississippi moet definitieve resultaat van Midterms vastleggen (27/11/2018 - Knack)
  Een herstemming dinsdag in de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi moet duidelijkheid brengen over een zetel in de Amerikaanse Senaat. Het is de enige race van de tussentijdse verkiezingen van 2018 waarvan de uitslag nog niet bekend is.
  [naar artikel]
 38. Biden op weg naar overwinning in Michigan, Mississippi en Missouri (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-vicepresident Joe Biden lijkt de winnaar te worden bij de voorverkiezingen in Michigan, Mississippi en Missouri. Dat blijkt uit prognoses van...
  [naar artikel]
 39. Biden op weg naar overwinning bij voorverkiezingen in Mississippi en Missouri (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-vicepresident Joe Biden lijkt de winnaar te worden bij de voorverkiezingen in Mississippi en Missouri. Dat blijkt uit prognoses van Amerikaanse...
  [naar artikel]
 40. Syrië kent strengste winter in jaren (26/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen de oorlog zorgt in Syrië voor ellende, ze beleven daar ook nog eens de strengste winter in jaren. En dat is het laatste wat de mensen
  [naar artikel]
 41. Vader van de abortuswet overleden (20/10/2016 - De Standaard)
  Minister van Staat Roger Lallemand (PS) is in de nacht van woensdag op donderdag op 84-jarige leeftijd overleden. Lallemand profileerde zich vooral op ethische thema's. Zo lag hij samen met Lucienne Herman-Michielsens lag hij aan de basis van de abortuswet en werkte hij mee aan de euthanasiewet.
  [naar artikel]
 42. Roger Lallemand, vader van de abortuswet, overleden (20/10/2016 - Knack)
  Minister van Staat Roger Lallemand (PS) is in de nacht van woensdag op donderdag op 84-jarige leeftijd overleden. Samen met Lucienne Herman-Michielsens lag hij aan de basis van de abortuswet.
  [naar artikel]
 43. Open Vld kan leven met uitstel abortuswet (04/03/2020 - De Morgen)
  Schuift het parlement de stemming over de soepelere abortuswet voor zich uit? De fractieleiders hakken vandaag de knoop door. Open Vld kan leven met uitstel. “We willen de formatie niet bemoeilijken.”
  [naar artikel]
 44. Autoriteiten VS arresteren 680 immigranten bij grootschalige actie in Mississippi (08/08/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse autoriteiten hebben woensdag bijna 700 werknemers opgepakt in voedselfabrieken in de staat Mississippi. Volgens de politieafdeling Immigration and Customs Enforcement (ICE) waren de mensen daar illegaal aan het werk. ICE legde ook beslag op bedrijfsdocumenten die nu deel zullen uitmaken van een gerechtelijk onderzoek.
  [naar artikel]
 45. Milla Jovovich onderging abortus: “Ik heb er nog steeds nachtmerries over” (17/05/2019 - Metro)
  De Amerikaanse actrice Milla Jovovich heeft in een openhartige post op Instagram verteld over haar abortus die ze twee jaar geleden onderging. Dat doet ze naar aanleiding van de strenge anti-abortuswet die er in de VS zit aan te komen. Na Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa, en North Dakota wil nu ook Alabama een strenge abortuswet invoeren die vrouwen verbiedt om de zwangerschap nog af te breken na zes weken. Dat geldt ook voor vrouwen die zwanger werden na verkrachting. Het wetsvoorstel krijgt heel wat tegenkanting, niet in het minst van ‘Hellboy’-actrice Milla Jovovich. Ook abortusverbod na verkrachting of bij incest De in Oekraïne geboren actrice onderging twee jaar geleden een abortus, iets waar ze zich nog steeds voor schaamt, maar waarover ze nu naar buiten komt omdat er zoveel op het spel staat. “Ik hou er niet van om me uit te laten over politiek. Ik doe dat alleen wanneer ik het echt nodig acht en dit is een van die keren. Het verhaal dat ik wil delen is dat de rechten van vrouwen om veilig abortus te plegen opnieuw in gevaar zijn. Afgelopen dinsdag heeft de gouverneur van Georgia een wet ondertekend waardoor vrouwen na zes weken zwangerschap geen abortus meer mogen aanvragen (vaak weten vrouwen dan nog niet eens dat ze zwanger zijn), zelfs niet als ze verkracht zijn of wanneer er sprake is van incest!”, schrijft ze. Alleen en hulpeloos De 43-jarige actrice vertelt over haar eigen zwangerschapsonderbreking van twee jaar geleden, een ingreep die ze zelf wilde, maar die een enorm zware impact op haar naliet. “Abortus is gigantisch zwaar voor vrouwen. Niet alleen op emotioneel gebied, maar het kan vaak ook onveilig en onhygiënisch zijn en gedaan worden. Ik heb dit zelf ook meegemaakt, twee jaar geleden. Ik was bijna vijf maanden zwanger en met een film bezig in Oost-Europa, toen ik veel te vroeg moest gaan bevallen van mijn baby. Een abortus was helaas dus nodig en ik moest daarbij de hele tijd wakker blijven. Het is een van de ergste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb er nog steeds nachtmerries over. Ik voelde me alleen en hulpeloos. Het heeft gigantisch lang geduurd voordat ik me eroverheen kon zetten. Maar als ik nu denk aan de vrouwen die in de toekomst een abortus moeten laten plegen in veel ergere omstandigheden vanwege nieuwe wetten, dan draait mijn maag om”, klinkt het. “Vechten voor onze rechten” De ‘Resident Evil’-actrice verzet zich dan ook stevig tegen de strenge anti-abortuswet. “Deze vreselijke ervaring zal mij altijd bijblijven tot mijn laatste dag. Een abortus laten plegen is op zijn ‘best’ een vreselijke nachtmerrie. Geen enkele vrouw wil dit meemaken. Maar we moeten vechten voor onze rechten en mocht een abortus ooit nodig zijn, moet deze veilig en goed gedaan kunnen worden. Ik wilde mijn verhaal niet delen. Maar nu er zo veel op de het spel staat, kan ik niet stil blijven”, aldus Jovovich. Lees ook : Strengste abortuswet van Verenigde Staten goedgekeurd in Alabama Het bericht Milla Jovovich onderging abortus: “Ik heb er nog steeds nachtmerries over” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Bemiddelingspoging gouverneur mislukt: Haaltert blijft onbestuurbaar (01/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De bemiddelingsopdracht van gouverneur Briers rond de onbestuurbaarheid van de gemeente Haaltert is nu ook officieel mislukt. De poging van de gouverneur was eind september al afgelopen. Nu heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans, op basis van het rapport van de gouverneur, een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Daarin staat dat de bemiddeling van de gouverneur niet tot een oplossing heeft geleid.
  [naar artikel]
 47. Vader van de abortuswet Roger Lallemand overleden (29/03/2019 - De Morgen)
  Minister van Staat Roger Lallemand (PS) is woensdagnacht op 84-jarige leeftijd overleden. Voor Lallemand is een plaats in de geschiedenisboeken weggelegd. Samen met Lucienne Herman-Michielsens lag hij aan de basis van de abortuswet.
  [naar artikel]
 48. Hertje brengt blitzbezoek aan school in Mississippi (01/12/2017 - VRT NWS)
  Op de Enterprise Middle School in de Amerikaanse staat Mississippi is iedereen welkom. De schoolpoort staat 's morgens open, en daardoor kregen de leerlingen onverwachts bezoek van een hertje. Het dier verdween even snel als het binnengekomen was, geheel in Bambi-stijl.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.