Philippe Van der Linden startte aan Park Spoor Noord met BON, een bedrijfje dat gezonde en gevarieerde maaltijden aan huis levert. De man levert zelf aan huis, en koken doet hij gewoon in zijn eigen keuken. [naar artikel]
Foodmaker uit Oevel (Westerlo), met wereldsterren Tom Boonen, Kim Clijsters en Vincent Kompany als uithangbord, heeft de prestigieuze Mercuriusprijs gewonnen. “In twee weken tijd maakten we de switch van offlinebedrijf naar online. Na corona is minstens 60% van de mensen bewust bezig met gezonde voeding”, zegt CEO Lieven Vanlommel (42). “We verkopen volgend jaar in ons land meer maaltijden dan McDonald’s.” [naar artikel]
Camy Dohmen werd op 23 maart 100 jaar. Zij woont in woonzorgcentrum Pallieter in As. Omdat er door het coronavirus geen feestje met de familie kon plaatsvinden, hebben het personeel en de bewoners haar extra verwend. [naar artikel]
Chips heb je in allerlei soorten. Je kunt de vorm of de smaak zo gek niet bedenken of het zit ergens in een assortiment. Maar dé klassieker bij veel merken: zoute chips of ‘chips naturel’. Maar welke is de lekkerste? En kan een huismerk tippen aan een A-merk? Chipsliefhebber Dominique Persoone trekt voor HLN tien zakken open en geeft zijn ongezouten mening: “Met deze chips kan je me echt plezieren.” [naar artikel]
Supermarktketen Carrefour heeft 60 procent van Dejbox gekocht. Dat is een start-up die gespecialiseerd is in de levering van maaltijden op kantoor. Het bedrijfje is actief in verschillende grote Franse steden, zo schrijft Le Figaro. ‘Deze overname, die de wens van Carrefour weerspiegelt om de leider in e-commerce voor levensmiddelen te worden, is strategisch’, zegt […] The post Carrefour gaat maaltijden leveren appeared first on Business AM. [naar artikel]
Chips heb je in allerlei soorten. Je kunt de vorm of de smaak zo gek niet bedenken of het zit ergens in een assortiment. Maar dé klassieker bij veel merken: zoute chips of ‘chips naturel’. Maar welke is de lekkerste? En kan een huismerk tippen aan een A-merk? Chipsliefhebber Dominique Persoone trekt voor HLN tien zakken open en geeft zijn ongezouten mening: “Met deze chips kan je me echt plezieren.” [naar artikel]
Onderzoekers van Hogeschool Gent en de KU Leuven vragen de verschillende overheden om budget vrij te maken voor gezonde voeding op school voor elke leerling. Ze onderzochten acht kleuterscholen in Gent die op verschillende manier met gezonde voeding experimenteerden. De positieve effecten zijn het grootst wanneer alle kinderen dezelfde maaltijd krijgen en de leerkracht het eetmoment ook als een leermoment ziet. [naar artikel]
De stad Antwerpen trekt 40 miljoen euro uit voor gezonde maaltijden op school. Alle Antwerpse basisscholen, goed voor 65.000 leerlingen, kunnen een budget aanvragen om gezonde maaltijden aan te bieden. De scholen beslissen zelf hoe ze dat invullen; een gezonde lunch, een voedzaam ontbijt of een tussendoortje. Ze beslissen ook zelf of ze nog een bijdrage vragen aan de ouders. [naar artikel]
De stad Antwerpen start na de herfstvakantie met haar aangekondigde proefproject rond het aanbieden van voedzame maaltijden op school. In een eerste fase gaat het om negen basisscholen, verspreid over de stad en de onderwijsnetten. De scholen ontvangen een subsidie per kind en kunnen daarmee een pakket voedzame maaltijden samenstellen met een partner naar keuze. Het kan gaan om soep (‘s middags), ontbijt of tussendoortjes. [naar artikel]
Hebt u zich ook weleens afgevraagd waarom u geregeld een zak chips leegeet, terwijl u ze na een handvol al niet meer superlekker vindt smaken? Of waarom u ondanks uw voornemens om gezonde voeding in huis te halen uw kar toch vollaadt met junkfood? [naar artikel]
22:50 Amazon-prooi Whole Foods pionierde dertig jaar geleden met winkels voor gezonde voeding en bouwde een netwerk uit van vestigingen in welvarende buurten. Maar de keten zit al even in een impasse. [naar artikel]
Loes Neven is senior stafmedewerker gezonde voeding bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. [naar artikel]
Vijf Kempense en Antwerpse chefs koken de volgende dagen of weken in de keuken van Hendrickx Feesten in Tielen (Kasterlee) . Ze bereiden er gezonde maaltijden voor de zorgverstrekkers in de ziekenhuizen met giften van leveranciers. “We kunnen drie keer per week zo’n vijfhonderd maaltijden maken.” [naar artikel]
Voor elke 10 meter ongezonde voeding, is er in de gemiddelde Vlaamse supermarkt slechts 3,6 meter gezonde voeding. Dat blijkt uit een studie bij Sciensano. ‘De winstmarge op koekjes is nu eenmaal groter dan die op groenten en fruit.’ [naar artikel]
Groenten in de supermarkt zijn de afgelopen twee jaar een pak duurder geworden, zo blijkt uit de maandelijkse inflatiecijfers van Testaankoop. De consumentenorganisatie vindt het hoog tijd om van gezonde, duurzame voeding een logische en betaalbare keuze voor consumenten te maken. [naar artikel]
Bij de steeds uitbreidende fiscale voordelen die werkgevers aan hun werknemers aanbieden, komt mogelijk ook een aanbod aan gezonde voeding. Delhaize geeft 11.000 werknemers, van het eigen bedrijf maar ook van Telenet en BNP Paribas Fortis, de mogelijkheid om met 20% korting gezonde voeding te kopen. Zou je meedoen? Of wil je toch wel zélf beslissen waar je je loon uitgeeft? [naar artikel]
Hogeschool UCLL krijgt, samen met de Londense South Bank University en Hogeschool Zuyd (Nederland), 600.000 euro van de Europese Commissie om erkende asielzoekers een eigen zaak te leren opstarten of een job te vinden. Over twee jaar moeten ze liefst 120 mannen en vrouwen effectief aan een baan of bedrijfje geholpen hebben. “We focussen op kwetsbare mensen.” [naar artikel]
Negen leerlingen van het zevende jaar Winkelbeheer in Viio Tongeren openden hun pop-upwinkel Gustozo. Daar zullen ze tijdens de schooluren gezonde voeding en trendy producten verkopen. De leerlingen kiezen daarbij voor duurzaamheid en ecologie. Ze verkopen onder meer fruitsalade, worstenbroodjes, warme- en koude dranken en kiezen voor herbruikbaar bestek. [naar artikel]
18:20 Delhaize droomt ervan om zijn klanten via fiscale optimalisatie kortingen te geven op gezonde voeding. Al horen daar ook frieten en loempia's bij... [naar artikel]
De Australische Jessica Sepel (27) is een gevierd auteur van dieetboeken en voedingsspecialist, maar ze geeft toe dat er jarenlang een flinke schaduwzijde was aan haar succes. Zo kampte ze naar eigen zeggen met orthorexia, een obsessie voor gezonde voeding. Nu heeft ze opnieuw van eten leren genieten en wil ze anderen die met dezelfde problematiek geconfronteerd worden advies geven. [naar artikel]
Als het over gezonde voeding gaat, is veel niet helemaal zwart-wit uit te leggen. Al zijn er een aantal volkswijsheden die simpelweg onwaar zijn. [naar artikel]
Gezond eten aanmoedigen. Dat is wat supermarktketen Delhaize vanaf midden mei gaat doen met een nieuw project waarbij 11.000 personeelsleden van 11 bedrijven een deel van hun brutoloon kunnen omzetten in voeding. Wie meedoet met ‘Healthy Ucoins’ krijgt drie maanden lang 20 procent korting op gezonde voeding. [naar artikel]
Gezonde voeding is een veel ruimer begrip dan, bijvoorbeeld, biologisch geteelde voeding. Maar bio-voeding maakt uiteraard wel een belangrijk deel uit van gezonde voeding. Door de daling van het consumentenvertrouwen letten mensen op hun centen. Het is dan ook goed mogelijk dat de consument de komende maanden zal besparen op biovoeding en minder zal winkelen in, bijvoorbeeld, Bio-Planet van de Colruytgroep. De aandelen van Colruyt doen het trouwens ook niet goed op de beurs. Maar op lange termijn zal er juist wel meer vraag zijn naar biologisch geteelde groenten en fruit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.