Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
12:57 uur

"Raketman" Mad Mike schiet zichzelf dan toch de lucht in met zelfgebouwde raket

VRT NWS

26/03/2018 - 09:12

Na maanden van uitstel en mislukte pogingen heeft hij het dan toch gedaan. Afgelopen zaterdag schoot de zelfverklaarde rocket scientist Mike Hughes zichzelf de lucht in met een raket die hij zelf gebouwd had. Het is een onderdeel van zijn levensmissie: proberen aan te tonen dat de aarde een platte schijf is.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'Mad' Mike Hughes neemt - met enige moeite - eerste horde en schiet zichzelf de lucht in om te bewijzen dat de aarde plat is (25/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Enige toewijding moeten ook wij hem nageven, al zouden sommigen het toch vooral omschrijven als "zot zijn doet geen zeer". Maar 'Mad' Mike Hughes...
  [naar artikel]
 2. Mad Mike wilde zien of de aarde echt rond was, en verongelukte in zijn zelfgebouwde raket (24/02/2020 - De Morgen)
  De aarde rond? Mike Hughes had zo zijn twijfels. Die twijfels werden de Amerikaanse stuntman en complotdenker dit weekend fataal, toen hij verongelukte met een zelfgebouwde raket.
  [naar artikel]
 3. Amerikaan die wil bewijzen dat aarde plat is, crasht met zelfgebouwde raket en sterft (23/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Mad” Mike Hughes (64) is niet meer. De Amerikaanse stuntman die met zelfgebouwde raketten wou bewijzen dat de aarde plat is, crashte tijdens een van zijn “experimenten”, dat meldt BBC.
  [naar artikel]
 4. “De aarde is niet rond maar plat. En vanuit mijn zelfgebouwde raket zal ik dat bewijzen” (28/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De aarde is plat en Mike Hughes zal dat bewijzen. Enfin, dat is het plan, maar zijn missie moest afgeblazen worden omdat zijn stoomraket de lucht niet in geraakte. Ze hebben het dan ook niet gemakkelijk, die flat earthers. Mike is vastbesloten om de wetenschap een neus te zetten.
  [naar artikel]
 5. “Mad” Mike Hughes lanceert zichzelf met zelfgemaakte raket om te bewijzen dat de aarde plat is, maar komt om bij crash (23/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse stuntman Michael Hughes (64) – ook bekend als “Mad” Mike Hughes en “Rocketman” – is zaterdag omgekomen toen hij zichzelf de lucht in...
  [naar artikel]
 6. Na "kleine raketman" noemt Trump Kim Jong-un nu "zeer eerbaar" (25/04/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump slaat een opvallend andere toon aan over de Noord-Koreaanse leider. Op een persconferentie noemde hij Kim Jong-un "zeer open" en "zeer eerbaar", en dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Tot voor kort omschreef hij hem immers als "Kleine Raketman". 
  [naar artikel]
 7. Deskundigen: "Buk-raket MH17 onzichtbaar voor Russische radar " (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens twee onafhankelijke radardeskundigen kan de Buk-raket die vlucht MH17 uit de lucht schoot, heel goed onzichtbaar zijn geweest voor de...
  [naar artikel]
 8. “Mad” Mike Hughes lanceert zichzelf met zelfgemaakte raket om te bewijzen dat de aarde plat is, maar komt om bij zware crash (23/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse stuntman Michael Hughes (64) – ook wel bekend als “Mad” Mike Hughes en “Rocketman” – is zaterdag omgekomen toen hij zichzelf de...
  [naar artikel]
 9. 4 lessen over de harde oorlogstaal van Kim Jong-un en Donald Trump (23/09/2017 - VRT NWS)
  Wat  kunnen we leren van het escalerende conflict tussen een "raketman" en een "seniele president"? 
  [naar artikel]
 10. VIDEO. Man bouwt raket om het bestaan van de ruimte te ontkennen (27/03/2018 - Metro)
  ‘Mad’ Mike Hughes is een Amerikaan die niet gelooft dat de Aarde rond is en er zoiets bestaat als de ruimte. Om zijn gelijk te bewijzen wil hij ver gaan, heel ver. Hij heeft een raket gebouwd die zijn stelling verdedigt.  De 61-jarige limousine chauffeur heeft recent zijn zelfgebouwde raket laten afvuren met daarop het opschrift ‘de aarde is plat theorie’. Pijnlijke landing  Hughes steeg tot 570 meter hoog aan een topsnelheid van 583 kilometer per uur. Nadien landde hij weer op aarde met behulp van twee parachutes. Helemaal vlekkeloos verliep zijn stunt niet, want hij werd toch even afgevoerd naar het ziekenhuis. Raket 2.0  Door het succes van deze lancering, wil hij met zijn volgende raket echt bewijzen dat de ruimtetheorie helemaal verzonnen is. Daarnaast wil hij ook gouverneur van Californië worden. #madmikehughes A post shared by Amboy California Route 66 (@carlosgarciaaceves) on Mar 24, 2018 at 7:08pm PDT Lees ook : Vals raketalarm in Hawaï leidt tot onverwacht en pikant gevolg Het bericht VIDEO. Man bouwt raket om het bestaan van de ruimte te ontkennen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. "Draaien naar rechts? Of was het toch naar links?" (22/06/2018 - VRT NWS)
  Het was een zonnige dag en het werd dan ook een feestelijke bedoening, de viering van "The Order of the Garter" op Windsor Castle begin deze week. "De Orde van de Kousenband" is dan ook de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk. Maar hoezeer deze wachters, nochtans tot in de puntjes uitgedost, ook vooraf geoefend hadden, toch liep het voor een talrijk opgekomen publiek even volledig mis. "Dit is toch ongelooflijk", reageerde Mike Goodwin die de beelden maakte.
  [naar artikel]
 12. VIDEO: Rusland test nieuwe raket om "veiligheid te garanderen" (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische Ministerie van Defensie heeft beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een Russische antiballistische raket wordt getest. De raket...
  [naar artikel]
 13. Like Mike na overlijden Avicii: "Ik zal je missen, ik hou van je" (20/04/2018 - VRT NWS)
  "Een van de meest fascinerende en getalenteerde mensen die ik ken." Zo omschrijft de bekende dj Like Mike Avicii, die op 28-jarige leeftijd overleed. "Ik zal je missen, je zal altijd in ons hart zijn."
  [naar artikel]
 14. De aarde rond? Zijn twijfels werden stuntman en complotdenker Mad Mike dit weekend fataal (24/02/2020 - De Morgen)
  De aarde rond? Mike Hughes had zo zijn twijfels. Die twijfels werden de Amerikaanse stuntman en complotdenker dit weekend fataal, toen hij verongelukte met een zelfgebouwde raket.
  [naar artikel]
 15. Iran test "met succes" nieuwe ballistische raket (23/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Iran heeft naar eigen zeggen "met succes'' een nieuwe ballistische raket getest. Dat meldt het Iraanse staatspersbureau vandaag. De raket met de
  [naar artikel]
 16. Like Mike over zijn val in het Sportpaleis: "Complete paniek" (19/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Het was echt griezelig", zegt dj Like Mike na zijn val in het Sportpaleis vrijdag. "Plots hing ik met mijn hoofd naar beneden boven de
  [naar artikel]
 17. Amerikaan wil tonen dat aarde plat is, maar sterft in zelfgebouwde raket (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 18. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af - Tillerson wil "nieuwe maatregelen" tegen Pyongyang (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft opnieuw een "ongeïdentificeerde" raket richting Japan afgevuurd, bericht het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap vandaag. De
  [naar artikel]
 19. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af: "Deze raket had Alaska kunnen treffen" (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft aangekondigd dat het met succes een intercontinentale raket of langeafstandsraket heeft getest. De bekendmaking gebeurde op de
  [naar artikel]
 20. Bij Noord-Amerikaanse raket is het "game on" (15/08/2017 - Knack)
  Als Noord-Korea een raket zou afvuren richting Amerikaans grondgebied dan is het "game on". Dat zei de Amerikaanse minister van Defensie James Mattis maandag.
  [naar artikel]
 21. [VIDEO] - Rode oortjes bij publiek van "Ellen" tijdens show "Magic Mike Live" (08/09/2016 - De Redactie)
  Binnenkort gaat in Las Vegas de show van Magic Mike van start, een dansoptreden onder leiding van Hollywoodster Channing Tatum. Hij gaf het publiek van "Ellen" alvast een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 22. "Magische gloed" vergezelt SpaceX-raket naar de ruimte (23/12/2017 - VRT NWS)
  De lancering van een herbruikbare SpaceX-raket heeft een lichtspektakel gecreëerd in het luchtruim boven Zuid-Californië. Op sociale media werden de beelden duchtig gedeeld. Aan de basis van het spektakel ligt de lancering van de raket die 10 satellieten met zich meedroeg, in combinatie met de ondergaande zon. 
  [naar artikel]
 23. Mathias Coppens op spoed na val met zelfgebouwde helikopter (15/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De broers Coppens zijn niet om een stunt verlegen en deze week gaan ze van grond met een zelfgebouwde helikopter. Althans, dat proberen ze toch.
  [naar artikel]
 24. Mathias Coppens op spoed na val met zelfgebouwde helikopter (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De broers Coppens zijn niet om een stunt verlegen en deze week gaan ze van grond met een zelfgebouwde helikopter. Althans, dat proberen ze toch.
  [naar artikel]
 25. Noord-Korea schiet raket over Japan, wat is het volgende? Guam, de VS? (30/08/2017 - VRT NWS)
  Noord-Korea heeft gisteren dus een raket over het noorden van Japan naar de Stille Oceaan geschoten. Het alarm ging af, ook diplomatiek, maar was is nu de precieze betekenis van die toch wel provocerende rakettest?
  [naar artikel]
 26. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af over Japan (15/09/2017 - VRT NWS)
  Noord-Korea heeft opnieuw een "ongeïdentificeerde" raket afgevuurd. Dat bevestigt het Zuid-Koreaanse leger. De Japanse regering heeft laten weten dat er vermoedelijk een raket over haar grondgebied is gevlogen.
  [naar artikel]
 27. Sven Nys: "Van Aert zit niet goed in zijn vel" (28/09/2017 - Sporza)
  Sven Nys was de afgelopen weken in de VS en zag daar "een fenomeen" en een wereldkampioen op zoek naar zichzelf. "Het is een gevecht met zichzelf."
  [naar artikel]
 28. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af. Trump reageert meteen: "Heeft die gast niets beters te doen?" (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft deze morgen (Belgische tijd) opnieuw een raket gelanceerd. Pyongyang vuurde de raket af vanuit een gebied vlakbij de grens met
  [naar artikel]
 29. Elon Musk: "Waarom we een auto in onze raket staken? Beton als ballast is zo saai" (07/02/2018 - VRT NWS)
  Elon Musk is zielsgelukkig met de grotendeels geslaagde testvlucht van de Falcon Heavy. Voor de lancering van de krachtige raket zat de Amerikaanse ceo van ruimtevaartbedrijf SpaceX met zweethandjes, geeft hij achteraf toe. "Ik had al beelden in mijn hoofd van een grote ontploffing op het lanceerplatform, maar gelukkig is dat niet gebeurd."
  [naar artikel]
 30. Trump over Kim: van "raketman" tot "sterke kerel" (13/06/2018 - VRT NWS)
  De ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump en het Noord-Koreaanse staatshoofd Kim Jong-un heeft duidelijk effect op de retoriek. Waar we tot voor kort vooral oorlogszuchtige taal en beledigingen hoorden, klinkt na Singapore een heel andere taal.
  [naar artikel]
 31. Nieuwe Russische raket "kan niet gestopt worden" (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland bouwt een nieuwe raket die naar verluidt niet gestopt kan worden. De raket is immers lichter en sneller dan de exemplaren die tot nog toe
  [naar artikel]
 32. CEO luchthaven Deurne: "Ook in de lucht enkel essentiële verplaatsingen" (13/04/2020 - VRT NWS)
  Mensen die in de buurt van de luchthaven van Antwerpen wonen, zien toch nog altijd vliegtuigen overvliegen. "Dat klopt", bevestigt de CEO van de luchthaven aan de redactie van Radio 2 Antwerpen, "de vluchten die essentieel zijn, worden toegelaten."
  [naar artikel]
 33. Noord-Korea lanceert "wat lijkt op ballistische raket" (29/05/2017 - Knack)
  Noord-Korea heeft maandagochtend (plaatselijke tijd) vermoedelijk een ballistische raket gelanceerd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van het leger. De Japanse overheid bevestigt de lancering, en laat weten dat de raket terechtkwam in Japanse wateren.
  [naar artikel]
 34. Dimitri Vegas & Like Mike verzamelen stemmen voor DJ Top 100: "We doen toch niets wat niet mag?" (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jaar op rij grepen ze naast de titel, dus zetten Dimitri Vegas & Like Mike dit jaar alles op alles om opnieuw de beste dj's ter wereld te...
  [naar artikel]
 35. Noord-Korea schiet opnieuw raket af (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft opnieuw een raket afgevuurd. Het zou gaan om een ballistische raket, meldt het Zuid-Koreaans persbureau Yonhap onder aanhaling
  [naar artikel]
 36. "Raket N-Korea landt in Japans water" (29/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft vannacht vermoedelijk een ballistische raket gelanceerd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van het
  [naar artikel]
 37. De laatste vlucht: piloten "tekenen" Boeing 747 in de lucht (04/11/2019 - VRT NWS)
  Een kunstwerk in de lucht, dat had de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al in petto als eerbetoon voor het afscheid van de Boeing 747. Gisteren vloog de maatschappij voor het laatst met het beroemde toestel. Kort voor de landing "tekenden" de piloten de contouren van de 747 in de lucht.
  [naar artikel]
 38. "Signalen dat Trump Mike Pence kiest als running mate" (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het campagneteam van Donald Trump heeft "sterke signalen gegeven" aan de partijleiding dat de Republikeinse presidentskandidaat Mike Pence zal
  [naar artikel]
 39. "Noord-Korea lanceert opnieuw ballistische raket" (29/05/2017 - De Redactie)
  Noord-Korea heeft opnieuw een ballistische raket gelanceerd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van het leger. De Japanse overheid bevestigt de lancering, en laat weten dat de raket terechtkwam in Japanse wateren.
  [naar artikel]
 40. Van Rompuy schiet voorstel van Bogaert over religieuze kentekens aan flarden (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ontoepasbaar", "onvoorstelbaar", "intriest" en "rechtser dan het Vlaams Belang". Oud-premier en gewezen Europees president Herman Van Rompuy kwam...
  [naar artikel]
 41. Vrijschopkoning Malinovskyi doet zijn geheim uit de doeken maar verbaast ook zichzelf: "Ik was nooit een specialist" (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hij trapt een vrijschop met het gemak van een strafschop. En toch heeft Ruslan Malinovskyi (25) zichzelf nooit als een specialist beschouwd. "De...
  [naar artikel]
 42. "Ik, een waaghals? Bewijs het maar" (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De federale wegpolitie onderzoekt filmpjes van autofreak Vsix Mike, in het dagelijkse leven Mike C. (22) uit Jette. Via Facebook en Instagram
  [naar artikel]
 43. Vrijschopkoning Malinovskyi verbaast zichzelf: "Ik was nooit een specialist" (09/08/2018 - De Morgen)
  Hij trapt een vrijschop met het gemak van een strafschop. En toch heeft Ruslan Malinovskyi (25) zichzelf nooit als een specialist beschouwd. "De perfecte vrijschop bestaat uit de helft kwaliteit en de helft vertrouwen."
  [naar artikel]
 44. Wereldberoemde Belgische dj Like Mike bijzonder emotioneel: "Ik zal je missen, broer" (20/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De wereldberoemde Belgische dj Like Mike (32) reageert verslagen op het overlijden van zijn vriend en collega Avicii. "Jouw verlies kan niet in...
  [naar artikel]
 45. "Het leek alsof ik met 3 vrouwen per dag het bed deelde" (23/10/2019 - VRT NWS)
  Met 3.000 vrouwen zou hij geslapen hebben, in een periode van een 3-tal jaren. Drie vrouwen per dag dus, zo beweerde Mick Hucknall, die in de jaren 80 met zijn groep Simply Red wereldhits scoorde met "Money’s too tight", "Holding back the years" en "The right thing", in 2010 in een interview. Maar dat bleek toch wel wat overdreven, zo corrigeerde hij zichzelf afgelopen weekend op nieuwswebsite The Times.
  [naar artikel]
 46. Dimitri Vegas & Like Mike leveren titeltrack voor bloederige game "Mortal Kombat 11" (24/04/2019 - VRT NWS)
  Deze week werd de recentste game van "Mortal Kombat" gelanceerd. Het Amerikaanse spel is wereldwijd bekend en zit ondertussen aan een 11e editie. Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike, zelf ook fan van de game, maakten de titeltrack "You're next".
  [naar artikel]
 47. Ma man toch! Eén zendt 'Het Eiland' opnieuw uit (09/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Zever, gezever!" "Willen we dat afspreken, Guido?" "Ma man toch!" "Ik ben blij dat gij in mijn team zit!" Ook zo'n heimwee naar de memorabele
  [naar artikel]
 48. Onderzoeker van luchtkwaliteit: "De lage-emissiezone in Antwerpen is eigenlijk te klein" (07/09/2018 - De Morgen)
  "Onze lucht wordt steeds properder. Toch baart hij ons steeds meer zorgen." Onderzoeker Stijn Janssen (VITO) pleit voor nuance in het Antwerpse debat over luchtkwaliteit. Toch ziet hij ruimte voor verbetering.
  [naar artikel]
 49. Poetin waarschuwt vijanden: "We hebben nieuwe supersonische raket die niemand kan stoppen" (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft in zijn jaarlijkse State of the Union gewaarschuwd voor een nieuw type nucleaire raket dat het land...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.