Italiaanse keeper krijgt rood voor plassen op het veld: "Toen het spel stilgelegd werd, greep ik mijn kans''

26/03/2018 - 13:55
"Onder het motto: als je moet, dan moet je. Armando Prisco, doelman van Messina in de Italiaanse Serie D, kreeg gisteren een rode kaart wegens..."

1. Spektakel in Zuid-Amerika: keeper Ecuador krijgt rood na karatetrap, VAR behoedt Alisson twee keer voor uitsluiting (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bizarre taferelen in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Alexander Dominguez, keeper van Ecuador, kreeg al na een kwartier spelen een rode kaart in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië (1-1) na een verbijsterende karatetrap. Ook zijn Braziliaanse collega Alisson leek twee keer van het veld te moeten, maar werd evenveel keer gered door de VAR. [naar artikel]

2. Milan-doelman loopt van het veld af na racistische spreekkoren, match 10 minuten stilgelegd (20/01/2024 - Sporza)

Het Italiaanse voetbal heeft zich nog maar eens van zijn lelijkste kant getoond. De competitiematch tussen Udinese en AC Milan werd 10 minuten stilgelegd nadat doelman Mike Maignan van het veld was gestapt voor racistische spreekkoren. [naar artikel]

3. Ongeziene scène in Zuid-Amerika: keeper krijgt rood vóór aftrap nadat hij publiek bedreigt, zelf spreekt hij van “misverstand” (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

De VAR ziet alles. Vraag dat maar aan Jean Fernandes, de Braziliaanse keeper van de Paraguayaanse topclub Cerro Porteño. Die kreeg immers al rood nog voor het begin van de Supercopa tegen Olimpia. [naar artikel]

4. Jupiler Pro League – Standard en Charleroi delen de punten in hevige Waalse topper (29/09/2019 - Metro)

De Waalse Clasico Standard-Charleroi heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Het werd 1-1 na een tumultueuze partij. Paul-José Mpoku wiste in het slot de Henegouwse voorsprong uit. Vervolgens roerden de supporters van Charleroi zich nog, waardoor de wedstrijd even werd stilgelegd. Standard blijft tweede in de stand, met negentien punten. Charleroi is negende met twaalf punten. […] Het bericht Jupiler Pro League – Standard en Charleroi delen de punten in hevige Waalse topper verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

5. Doelman krijgt rood na plassen tijdens FA Cup-duel: “Als je moet, dan moet je” (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een nogal opvallende gebeurtenis vond zaterdag plaats tijdens het FA Cup-duel tussen Blackfield & Langley en Shepton Mallet. De doelman van de thuisclub kon het niet meer ophouden en besloot in een struik achter het doel te plassen. Het werd een plasbeurt met gevolgen. [naar artikel]

6. Ook dat nog: topper tegen Feyenoord bij 0-3 tussenstand even stilgelegd nadat fans van geplaagde Ajax vuurwerk gooiden (24/09/2023 - Het Belang van Limburg)

De Nederlandse topper tussen Ajax en Feyenoord werd vlak voor rust een kwartier stilgelegd door vuurwerk op het veld, gegooid vanuit het vak van de harde kern van het geplaagde Ajax. Eerder lag het spel al even stil omdat er een drinkbeker op het veld lag. Feyenoord stond in de 44ste minuut al 0-3 voor in de Johan Cruijff Arena. Daarmee blijft de crisis voortdurende bij de Ajacieden. [naar artikel]

7. Aanval Buffon op scheidsrechter in halve finale Champions League krijgt staartje (11/05/2018 - Het Belang van Limburg)

De Europese voetbalbond UEFA heeft Gianluigi Buffon aangeklaagd voor zijn gedrag tijdens en na de return van de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid. De Italiaanse doelman van Juventus werd woest toen scheidsrechter Michael Oliver diep in blessuretijd een strafschop toekende aan Real Madrid. Buffon beukte tegen Oliver aan en kreeg rood. Na het duel uitte de keeper ook felle kritiek op de ref. [naar artikel]

8. Ultra’s lanceren salvo van vuurpijlen op het veld, Anderlecht - Genk minutenlang stilgelegd (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het begint meer dan een kwalijke gewoonte te worden. Kort voor de rust in Anderlecht-Genk vonden thuisfans, die achter het doel van Genk-keeper Vandevoordt zaten, het nodig om opnieuw massaal vuurwerk af te steken. Scheidsrechter Bram Van Driessche kon dan ook niet anders dan de wedstrijd eventjes stil te leggen, maar gelukkig kon het spel snel worden hervat. [naar artikel]

9. Ultra’s lanceren salvo van vuurpijlen richting het veld, Anderlecht - Genk minutenlang stilgelegd (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

10. Keeper slaat medespeler tegen de grond na gelijkmaker en krijgt rood (17/10/2021 - Het Belang van Limburg)

De Ierse traditieclub Glentoran Football Club speelde zaterdagavond 2-2 gelijk tegen Coleraine. De gelijkmaker in de 80e minuut van Coleraine viel niet in goede aarde bij Glentoran-doelman Aaron McCarey. Die ging driftig verhaal halen bij zijn eigen ploegmakker Bobby Burns die dom balverlies leed en verkocht hem een flinke stomp. Burns ging neer en kwam niet meer recht, doelman McCarey werd met rood van het veld gestuurd. [naar artikel]

11. Benito Raman deelt kopstoot uit en krijgt rechtstreeks rood (21/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Opschudding even voor het uur in de match tussen Anderlecht en KV Kortrijk. Anderlecht-speler Benito Raman draaide zich nadat het spel was stilgelegd plots om richting tegenstander Faïz Selemani en deelde een kopstoot uit. Scheidsrechter Wim Smet werd door de videoref naar het scherm geroepen en kon niet anders dan de rode kaart bovenhalen. [naar artikel]

12. IN BEELD. Genk-fans gooien vuurwerk op veld tijdens derby, spelers moeten supporters kalmeren (28/01/2024 - Het Belang van Limburg)

De Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk kende een tumultueus einde. Toen Genk-kapitein Bryan Heynen een tweede geel, en dus rood, kreeg, gingen de poppen aan het dansen. Hooligans in het bezoekersvak gooiden vuurwerk op het veld, waardoor de match stilgelegd moest worden. [naar artikel]

13. VIDEO. Wedstrijd wordt stilgelegd omdat Schotse fans sneeuwballen gooien naar keeper van Helsinki (30/11/2023 - Het Belang van Limburg)

De Conference League-wedstrijd tussen HJK Helsinki en Aberdeen werd even stilgelegd omdat bezoekende Schotse fans sneeuwballen gooiden naar de doelman van Helsinki, Niki Maenpaa. Wat later moesten beide ploegen nog eens van het veld omdat er verse sneeuw geruimd moest worden. In Finland zijn ze dat duidelijk gewoon, want er stonden tractoren klaar om de klus te klaren. De wedstrijd werd uiteindelijk uitgespeeld en eindigde op 2-2. [naar artikel]

14. Italiaanse bondsvoorzitter: "Sportieve mislukking die om oplossingen vraagt" (14/11/2017 - Sporza)

Het lot van Giam Piero Ventura hangt aan een zijden draadje. De kans is groot dat de Italiaanse bondscoach woensdag zijn C4 krijgt. [naar artikel]

15. Watford-Tottenham even stilgelegd nadat fan hartaanval krijgt (01/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vijf minuten voor het einde werd de partij tussen Watford en Tottenham bij 0-0 even stilgelegd toen naar het terrein doorsijpelde dat een supporter door een hartaanval werd getroffen. De medische staf van Watford werd de tribune ingestuurd om de onfortuinlijke fan te reanimeren en evacueren. [naar artikel]

16. Italiaanse maffia profiteert van coronacrisis om greep op kleine zelfstandigen te verstevigen (26/02/2021 - De Morgen)

Kleine en middelgrote zaken hebben het ook in Italië erg moeilijk tijdens de coronacrisis. De Italiaanse maffia ziet daarin een kans om met geldelijke steun voor de noodlijdende zelfstandigen te zwaaien en verstevigt zo ook de greep op die bedrijven. Dat blijkt uit een tweejaarlijks overheidsrapport over de georganiseerde misdaad. [naar artikel]

17. Opnieuw bittere pil voor voor deelneemster ‘Mijn Pop-uprestaurant’ (13/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

In 2007 vocht Gillian (37) tegen pancreaskanker. Ze had toen één procent kans om te overleven. Een kans die ze met beide handen greep. Een strijd die ze won. Maar nu slaat het noodlot opnieuw genadeloos toe. De deelneemster van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ is opnieuw getroffen door kanker. [naar artikel]

18. VIDEO. Fotografen en familieleden het veld op, wedstrijd stilgelegd: zo werd het recordpunt van LeBron James gevierd (08/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Een sportmoment voor in de geschiedenisboeken. Dat werd het 38.388e punt van LeBron James in de NBA en alles wat er nadien gebeurde. De wedstrijd werd stilgelegd, medespelers applaudisseerden, fotografen kwamen massaal het veld op en ook familieleden van de 38-jarige superster kwamen het moment meevieren. [naar artikel]

19. TWEEDE PROVINCIALE. Zegereeks stopt in 2A, racismerel en rood voor keeper en keeperstrainer in 2B (10/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Vlijtingen (weer naar plek twee) en Juve Hasselt (winst tegen Stokkem) zijn de winnaars van de 24ste speeldag in 2A. In 2B werd de Beringse stadsderby overschaduwd na racistische spreekkoren, was de ref de gebeten hond in Anadol - Heusden-Zolder en slikten zowel de keeper als de keeperstrainer van St. Elen rood na het laatste fluitsignaal. Lees hier alle verslagen van de wedstrijden in tweede provinciale van dit weekend. [naar artikel]

20. VIDEO: Derby in Melbourne ontspoort compleet: doelman krijgt metalen bak tegen zijn hoofd (17/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Het trieste fenomeen van hooligans die wedstrijden verstoren doet zich niet alleen in onze contreien voor. De derby tussen is Melbourne City en Melbourne Victory werd hij een 1-0 na 21 minuten stilgelegd toen een vuurpijl op het veld belandde en hooligans vervolgens het veld bestormden. De doelman van City, Tom Glover, kreeg zelfs een metalen bak tegen het hoofd en liep een bloedende hoofdwonde op. De wedstrijd werd gestaakt. [naar artikel]

21. Moeder slaakt noodkreet over tekort aan openbare wc's: "Mijn dochter wil niet meer buitenkomen omdat ze nergens kan plassen" (21/11/2020 - VRT NWS)

Vera Vervoort doet een dringende oproep bij "De inspecteur" op Radio 2: ze vindt het niet kunnen dat er zo weinig toegankelijk, openbare toiletten te vinden zijn in Vlaanderen. "Het is altijd al moeilijk om een toilet te vinden. Maar in tijden van corona is het bijna onmogelijk geworden. En wat het is het gevolg? Mensen plassen massaal in de bosjes. Dat kan toch niet?" [naar artikel]