Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
01:15 uur

VN-Veiligheidsraad houdt spoedvergadering over geweld in Gaza

VRT NWS

31/03/2018 - 12:03

De VN-Veiligheidsraad is in spoedzitting bijeengekomen over het geweld in de Gazastrook. Gisteren zijn er minstens 15 Palestijnse betogers neergeschoten door het Israëlische leger toen ze de zwaarbewaakte grens wilden oversteken. VN-Secretaris-Generaal Guterres eist een onafhankelijk onderzoek. 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VN-Veiligheidsraad houdt vandaag spoedvergadering over Syrië (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op initiatief van Frankrijk hebben negen landen een spoedvergadering gevraagd van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over de veronderstelde...
  [naar artikel]
 2. VN-Veiligheidsraad houdt spoedvergadering over Oost-Aleppo (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt deze morgen samen tijdens een spoedvergadering rond de erbarmelijke situatie in Oost-Aleppo. De
  [naar artikel]
 3. VN-Veiligheidsraad houdt opnieuw spoedvergadering (11/04/2019 - De Morgen)
  De VN-Veiligheidsraad heeft vrijdagavond weer een spoedvergadering gehouden over Noord-Korea. Die kwam er op vraag van de VS en Japan nadat Noord-Korea een 'ongeïdentificeerde' raket richting Japan afvuurde.
  [naar artikel]
 4. Geweld Syrië – Enkele landen, waaronder België, roepen op tot spoedvergadering van VN-Veiligheidsraad (16/05/2019 - Metro)
  België, Duitsland en Koeweit hebben woensdag oproepen tot een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad naar aanleiding van de heropflakkering van de gevechten in het noordoosten van Syrië. Dat hebben diplomaten van de VN bekendgemaakt. Sinds eind april hebben de Syrische regeringstroepen en hun Russische bondgenoten de aanvallen in de provincie Idlib opgevoerd. Daardoor wordt gevreesd voor een grootschalig offensief om de controle over de regio te herwinnen. Vrijdag waarschuwden elf van de vijftien landen van de VN-Veiligheidsraad, waaronder ook België, in een tekst al voor een “mogelijke humanitaire catastrofe” in de regio. Rusland verzette zich dan weer tegen de verklaring. Bron: Belga   Het bericht Geweld Syrië – Enkele landen, waaronder België, roepen op tot spoedvergadering van VN-Veiligheidsraad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. België wil spoedvergadering VN-Veiligheidsraad om verslechterende situatie in Syrië (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België, Duitsland en Koeweit hebben oproepen tot een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad naar aanleiding van de heropflakkering van de...
  [naar artikel]
 6. VS en Japan willen spoedvergadering VN-Veiligheidsraad na Noord-Koreaanse rakettests (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en Japan hebben vandaag een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad gevraagd, die zich moet buigen over de recentste
  [naar artikel]
 7. Veiligheidsraad verwerpt VS-ontwerpresolutie over Gaza (01/06/2018 - Metro)
  De VN-Veiligheidsraad heeft vrijdag een ontwerpresolutie van de VS verworpen die het Palestijnse Hamas verantwoordelijk stelt voor het recente geweld in de Gazastrook. De VS stemde als enige vóór de tekst. Elf landen onthielden zich. Koeweit, Bolivia en Rusland stemden tegen. Eerder had de VS zijn veto gesteld tegen een ontwerpresolutie van Koeweit. Die eiste dat Palestijnen in Gaza en op de Westoever zouden beschermd worden. Bron: Belga   Het bericht Veiligheidsraad verwerpt VS-ontwerpresolutie over Gaza verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Geweld Gaza: VN-Veiligheidsraad komt samen op vraag van Koeweit (15/05/2018 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt dinsdag samen, daags na dodelijk geweld aan de grens van de Gazastrook. Dinsdag wordt nieuw geweld verwacht.
  [naar artikel]
 9. Geweld Gaza: 'Baby van 8 maanden overlijdt door traangas', VN-Veiligheidsraad komt samen (15/05/2018 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt dinsdag samen, daags na dodelijk geweld aan de grens van de Gazastrook. Dinsdag wordt nieuw geweld verwacht.
  [naar artikel]
 10. VN-Veiligheidsraad maandag in spoedvergadering bijeen over Syrië (08/04/2018 - Metro)
  Op initiatief van Frankrijk hebben negen landen een spoedvergadering gevraagd van de VN-Veiligheidsraad over de veronderstelde chemische aanval, zaterdag in Douma in Syrië. De vergadering zou maandag om 21.00 uur in New York beginnen. Dat is zondag uit diplomatieke kringen vernomen. De vragende landen zijn Frankrijk, de VS, Groot-Brittannië, Koeweit, Zweden, Peru, Polen, Nederland en Ivoorkust, preciseerden dezelfde bronnen. Bron: Belga   Het bericht VN-Veiligheidsraad maandag in spoedvergadering bijeen over Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. VS en Japan willen spoedvergadering VN-Veiligheidsraad na Noord-Koreaanse rakettests (06/03/2017 - Knack)
  De Verenigde Staten en Japan hebben maandag een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad gevraagd, die zich moet buigen over de recentste raketlanceringen door Noord-Korea.
  [naar artikel]
 12. VS vragen spoedvergadering van VN-Veiligheidsraad over Noord-Korea (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad gevraagd, nadat Noord-Korea had aangekondigd een intercontinentale
  [naar artikel]
 13. Russische ambassadeur stapt woedend op uit spoedvergadering Veiligheidsraad (18/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties is opgestapt uit de spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad. Hij deed dat uit protest tegen de uitspraak van de VS, die de bijeenkomst "een stunt van Rusland" noemden.
  [naar artikel]
 14. Washington vraagt spoedvergadering van VN-Veiligheidsraad over Noord-Korea (04/07/2017 - Knack)
  De Verenigde Staten hebben dinsdag een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad gevraagd, nadat Noord-Korea had aangekondigd een intercontinentale raket succesvol te hebben getest. Dat maakte de Amerikaanse vertegenwoordiging bekend. De vergadering moet woensdag plaatsvinden.
  [naar artikel]
 15. VN-Veiligheidsraad houdt spoedvergadering over Oost-Aleppo (30/11/2016 - De Redactie)
  De vijftien ambassadeurs van de Veiligheidsraad willen een stand van zaken over de situatie in Aleppo van een verantwoordelijke voor de humanitaire operaties van de VN en van de VN-gezant voor Syrië Staffan de Mistura.
  [naar artikel]
 16. VS blokkeren verklaring van VN over geweld in Gaza (01/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben zaterdag een ontwerpverklaring van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over het geweld in de Gazastrook...
  [naar artikel]
 17. Escalatie Rusland-Oekraïne: spoedvergadering VN-Veiligheidsraad maandag (26/11/2018 - Metro)
  De VN-Veiligheidsraad komt maandag bijeen in een spoedzitting na de militaire escalatie tussen Oekraïne en Rusland. Dat melden diplomaten. Rusland kaapte zondag drie schepen van de Oekraïense marine in de Straat van Kertsj. De vergadering kwam er op vraag van Rusland en Oekraïne, klinkt het. Moskou vroeg dat de vergadering plaatsvindt om 11 uur (17 uur Belgische tijd). Bron: Belga   Het bericht Escalatie Rusland-Oekraïne: spoedvergadering VN-Veiligheidsraad maandag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Escalatie Rusland-Oekraïne: spoedvergadering VN-Veiligheidsraad maandag (26/11/2018 - Metro)
  De VN-Veiligheidsraad komt maandag bijeen in een spoedzitting na de militaire escalatie tussen Oekraïne en Rusland. Dat melden diplomaten. Rusland kaapte zondag drie schepen van de Oekraïense marine in de Straat van Kertsj. De vergadering kwam er op vraag van Rusland en Oekraïne, klinkt het. Moskou vroeg dat de vergadering plaatsvindt om 11 uur (17 uur Belgische tijd). bron: Belga Het bericht Escalatie Rusland-Oekraïne: spoedvergadering VN-Veiligheidsraad maandag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. VN-Veiligheidsraad houdt vandaag spoedvergadering over Syrië (09/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/bjvjKQjdshC2wQGSGELREGZ8MsE/diocontent/120758566/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 20. Veiligheidsraad verwerpt VS-ontwerpresolutie over Gaza die Hamas verantwoordelijk stelt voor geweld (02/06/2018 - De Morgen)
  De VN-Veiligheidsraad heeft vrijdag een ontwerpresolutie van de VS verworpen die het Palestijnse Hamas verantwoordelijk stelt voor het recente geweld in de Gazastrook. De VS stemde als enige vóór de tekst. Elf landen onthielden zich. Koeweit, Bolivia en Rusland stemden tegen.
  [naar artikel]
 21. VN-Veiligheidsraad houdt spoedzitting over geweld in Jeruzalem (22/07/2017 - Knack)
  Frankrijk, Zweden en Egypte hebben een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad gevraagd naar aanleiding van geweld in Jeruzalem. De zitting vindt maandag plaats.
  [naar artikel]
 22. VN veiligheidsraad houdt spoedzitting over geweld op Tempelberg (22/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De VN veiligheidsraad zal maandag een spoedzitting houden over het geweld op de Tempelberg. Frankrijk, Zweden en Egypte hadden daar eerder
  [naar artikel]
 23. VS vragen spoedoverleg Veiligheidsraad over Iran (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties Nikki Haley heeft vandaag verzocht om een spoedvergadering van de Veiligheidsraad in New York...
  [naar artikel]
 24. VN-Veiligheidsraad houdt maandag spoedzitting over geweld rond metaaldetectoren in Jeruzalem (22/07/2017 - Knack)
  Frankrijk, Zweden en Egypte hebben een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad gevraagd naar aanleiding van geweld in Jeruzalem. De zitting vindt maandag plaats.
  [naar artikel]
 25. Geweld in Gaza – Verenigde Staten blokkeren onafhankelijk onderzoek naar bloedbad in Gaza (15/05/2018 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben maandag in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zich verzet tegen een communiqué waarin opgeroepen wordt tot een onafhankelijk onderzoek naar het bloedbad op de Gazastrook. Dat zeggen diplomatieke bronnen. In de ontwerptekst “uit de Veiligheidsraad zijn verontwaardiging en verdriet over de dood van Palestijnse burgers die hun recht uitoefenden om vreedzaam te betogen”. De raad “roept op tot een onafhankelijk en transparant onderzoek naar die acties, om te garanderen dat verantwoording wordt afgelegd”. “De Veiligheidsraad herhaalt dat iedere beslissing of actie die pretendeert dat ze het karakter, statuut of de demografische samenstelling van de heilige stad Jeruzalem heeft gewijzigd geen enkel juridisch gevolg heeft, van nul en generlei waarde is, en geannuleerd moet worden conform de relevante resoluties van de Veiligheidsraad”, klinkt het in de ontwerptekst. Tienduizenden Palestijnen hebben maandag geprotesteerd aan de grens met Israël tegen de inhuldiging die dag van de ambassade van de VS in Jeruzalem. Het Israëlische leger doodde meer dan vijftig Palestijnse betogers. Het werd daardoor de bloedigste dag in het Israëlisch-Palestijnse conflict sinds de oorlog in de zomer van 2014 in de Palestijnse enclave. Bron: Belga   Het bericht Geweld in Gaza – Verenigde Staten blokkeren onafhankelijk onderzoek naar bloedbad in Gaza verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. VS blokkeren verklaring van VN over geweld in Gaza (01/04/2018 - Knack)
  De Verenigde Staten hebben zaterdag een ontwerpverklaring van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over het geweld in de Gazastrook geblokkeerd. Daarin wordt opgeroepen tot 'terughoudendheid en het voorkomen van verdere escalatie', en een onderzoek naar de confrontaties tussen Palestijnse betogers en het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 27. VN-Veiligheidsraad en ISSG houden spoedvergadering over Amerikaanse raketaanval (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag om 11.30 uur plaatselijke tijd (17.30 uur Belgische tijd) in spoedzitting bijeen om de
  [naar artikel]
 28. Parijs wil spoedvergadering VN-Veiligheidsraad over "humanitaire ramp" in Syrië (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk wil dat de VN-Veiligheidsraad onmiddellijk bijeenkomt om de situatie in de Syrische stad Aleppo te bestuderen, net als middelen om de
  [naar artikel]
 29. Vrees voor nieuwe dag vol geweld in Palestijnse gebieden (15/05/2018 - De Morgen)
  Na de zeer gewelddadige dag van gisteren aan de grensstrook tussen Gaza en Israël vielen al zeker meer dan 50 doden en enkele duizenden gewonden. Er wordt gevreesd voor nieuw geweld vandaag. Vanavond komt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedzitting samen.
  [naar artikel]
 30. VS blokkeren verklaring van VN over geweld in Gaza (01/04/2018 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten hebben een ontwerpverklaring van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over het geweld in de Gazastrook geblokkeerd. Daarin wordt opgeroepen tot "terughoudendheid en het voorkomen van verdere escalatie", en een onderzoek naar de confrontaties tussen Palestijnse betogers en het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 31. Veiligheidsraad verwerpt VS-ontwerpresolutie over Gaza die Hamas verantwoordelijk stelt voor geweld (02/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De VN-Veiligheidsraad heeft vrijdag een ontwerpresolutie van de VS verworpen die het Palestijnse Hamas verantwoordelijk stelt voor het recente...
  [naar artikel]
 32. Pro League belegt spoedvergadering op Stayen over uitwedstrijden Standard (08/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League houdt morgen een spoedvergadering op Stayen. Dat naar aanleiding van de incidenten tijdens de Waalse derby tussen Sporting
  [naar artikel]
 33. Geweld in Gaza – Palestijnen eisen spoedzitting van Veiligheidsraad (15/05/2018 - Metro)
  De Palestijnse Autoriteit eist na de protesten met tientallen doden op de Gazastrook een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. We moeten er de recentste ontwikkelingen bespreken, zei Saeb Ereket, diplomaat en algemeen secretaris van de PLO, maandag. De Palestijnse Autoriteit eist bescherming van het Palestijnse volk onder de Israëlische bezetting. Ook wil ze zich vanwege de Israëlische nederzettingen wenden tot het Internationale Strafhof in Den Haag. Op vraag van de Arabische golfstaat Koeweit zal de V-raad dinsdag al de kwestie bespreken. De Verenigde Staten openden maandag hun ambassade in Jeruzalem. Op de Gazastrook lokte dat gewelddadig protest uit, waarbij Israëlische soldaten 55 Palestijnen ombrachten. Ongeveer 2.800 andere raakten gewond, ongeveer de helft daarvan met schotwonden, zegt het ministerie van Gezondheid in Gaza. Het Witte Huis schuift de schuld van het geweld in de Gazastrook volledig in de schoenen van het radicaal-islamistische Hamas, dat aan de macht is in de Gazastrook. Op de vraag of de VS Israël vanwege de vele doden niet zou moeten oproepen tot meer terughoudendheid, antwoordde de woordvoerder van VS-president Donald Trump, Raj Shah, dat dit niet nodig is, omdat Hamas verantwoordelijk is. Hamas zou de situatie “op cynische wijze” uitgebuit hebben. De protesten zijn ook gericht tegen de blokkade van Gaza, die al meer dan tien jaar aan de gang is. De Palestijnen herdenken ook de vlucht en verdrijving van honderdduizenden burgers als gevolg van de oprichting van een Israëlische staat zeventig jaar geleden. bron: Belga Het bericht Geweld in Gaza – Palestijnen eisen spoedzitting van Veiligheidsraad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. VS vragen om spoedoverleg binnen VN-Veiligheidsraad over onrust Iran (02/01/2018 - Knack)
  De Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties Nikki Haley heeft dinsdag verzocht om een spoedvergadering van de Veiligheidsraad in New York en de VN-Mensenrechtenraad in Genève. Die moeten zich beraden over de onrust in Iran.
  [naar artikel]
 35. Oplopende spanningen Rusland-Oekraïne: Spoedvergadering VN-Veiligheidsraad, Kiev overweegt krijgswet (26/11/2018 - Knack)
  Als gevolg van het nieuwe conflict met Rusland in de Zee van Azov, in de Zwarte Zee, zal het Oekraïense parlement maandag tijdens een speciale zitting beslissen over de mogelijke invoering van het krijgsrecht. De VN-Veiligheidsraad komt bijeen in een spoedzitting.
  [naar artikel]
 36. VN-Veiligheidsraad lust Amerikaanse houding over Iran niet (06/01/2018 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten krijgen uit verschillende hoeken kritiek omdat ze een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad hebben bijeengeroepen over het protest in Iran. Machtsmisbruik, vindt Iran. Bemoeienis, klinkt het in Rusland. Onnodig, meent Frankrijk.
  [naar artikel]
 37. VN-Veiliheidsraad komt vandaag samen rond Gaza-conflict (15/05/2018 - De Tijd)
  07:53 De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt dinsdag samen, de dag na dodelijk geweld aan de grens van de Gazastrook.
  [naar artikel]
 38. Beledigde Russische ambassadeur verlaat spoedzitting VN-Veiligheidsraad (18/09/2016 - Knack)
  De Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties is opgestapt uit de spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad uit protest tegen de uitspraak van de VS, die de bijeenkomst "een stunt van Rusland" noemden.
  [naar artikel]
 39. Conflict Rusland-Oekraïne: spoedvergadering VN-Veiligheidsraad, Kiev overweegt krijgswet (26/11/2018 - Knack)
  Als gevolg van het nieuwe conflict met Rusland in de Zee van Azov, in de Zwarte Zee, zal het Oekraïense parlement maandag tijdens een speciale zitting beslissen over de mogelijke invoering van het krijgsrecht. De VN-Veiligheidsraad komt bijeen in een spoedzitting.
  [naar artikel]
 40. Spoedzitting VN-Veiligheidsraad na geweld op Tempelberg (22/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk, Zweden en Egypte hebben zaterdag om een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad verzocht in verband met het geweld in Jeruzalem. Wellicht komt die vergadering er maandag.
  [naar artikel]
 41. Oplopende spanningen Rusland-Oekraïne: Spoedvergadering VN-Veiligheidsraad, Kiev overweegt krijgsrecht (26/11/2018 - Knack)
  Als gevolg van het nieuwe conflict met Rusland in de Zee van Azov, in de Zwarte Zee, zal het Oekraïense parlement maandag tijdens een speciale zitting beslissen over de mogelijke invoering van het krijgsrecht. De VN-Veiligheidsraad komt bijeen in een spoedzitting.
  [naar artikel]
 42. Hoe Hamas Gaza nog steeds in de greep houdt (20/05/2018 - De Morgen)
  Vele tienduizenden inwoners van Gaza gingen naar de grens voor het protest tegen Israël. Toen Hamas na zestig doden het sein gaf ‘genoeg voor nu’, viel het stil. Hoe houdt Hamas Gaza in de greep? En wat voor beweging is het tegenwoordig, die we in het westen als ‘terreurorganisatie’ kennen?
  [naar artikel]
 43. Grootste explosie van geweld sinds Gaza-oorlog van 2014 (13/11/2018 - De Morgen)
  Een mislukte geheime missie van het Israëlische leger in Gaza heeft een explosie van geweld veroorzaakt die zijn weerga niet kent sinds de ‘zomeroorlog’ tussen Israël en Hamas in 2014. Vanuit de Gaza-strook werden sinds begin deze week meer dan 400 raketten afgevuurd, Israëlische strijdkrachten bombardeerden ongeveer 150 posities van Hamas.
  [naar artikel]
 44. Geweld in Gaza – Aantal doden bij protest op Gazastrook loopt op tot 58 (15/05/2018 - Metro)
  Bij de gewelddadige confrontaties aan de grens van de Gazastrook met Israël zijn volgens Palestijnse bronnen zeker 58 personen om het leven gekomen. Ongeveer 2.771 anderen raakten gewond. Meer dan 1.370 van hen liepen schotwonden op. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het ministerie van Gezondheid in Gaza maandagnacht. De Palestijnse Autoriteit (PA) eist een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. De Palestijnse diplomaat Saeb Erekat zei dat de PA bescherming eist voor het Palestijnse volk onder de Israëlische bezetting. Ook zal ze zich wenden tot het Internationale Strafhof in Den Haag vanwege de Israëlische nederzettingen. De Verenigde Staten openden maandag hun ambassade in Jeruzalem. Op de Gazastrook lokte dat gewelddadig protest uit, waarbij Israëlische soldaten dus minstens 58 Palestijnen ombrachten. bron: Belga Het bericht Geweld in Gaza – Aantal doden bij protest op Gazastrook loopt op tot 58 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Vlaams Parlement veroordeelt geweld in Gaza, Groen en sp.a onthouden zich bij stemming (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement veroordeelt het recente geweld aan de grens tussen Gaza en Israël. In een voorstel van resolutie, dat woensdag is goedgekeurd...
  [naar artikel]
 46. Geweld Gaza – Zowat 850 mensen betogen in Brussel tegen dodelijke geweld in Gaza (15/05/2018 - Metro)
  Ongeveer 850 mensen hebben dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur betoogd aan het station Brussel-Centraal tegen het dodelijke geweld in Gaza. Dat is vernomen van de politie van de zone Brussel-Elsene. Volgens politiewoordvoerster Ilse Van de Keere verliep het protest zonder incidenten. Het protest was een initiatief van een hele reeks verenigingen. Ze vragen dat België elke samenwerking met Israël opschort zolang het land het internationaal recht niet naleeft, en willen dat er meteen een militair embargo komt tegen Israël. Ze eisen het einde van de bezetting van de Palestijnse gebieden. De betogers riepen “Free Palestine” en “Boycott Israël”. De menigte droeg een grote Palestijnse vlag mee. “We zijn hier omdat we echt geschokt zijn”, aldus een 72-jarige dame. “Vrouwen en kinderen zijn afgeslacht. Mensen die alleen maar vreedzaam demonstreerden voor hun rechten.” bron: Belga Het bericht Geweld Gaza – Zowat 850 mensen betogen in Brussel tegen dodelijke geweld in Gaza verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. VN-veiligheidsraad houdt spoedoverleg over Aleppo (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De VN-Veiligheidsraad houdt zondag een spoedbijeenkomst over de gevechten in Aleppo, die sinds het beëindigen van het bestand tussen rebellen en
  [naar artikel]
 48. Geweld in Gaza – Reynders roept Israëlische ambassadrice op het matje (15/05/2018 - Metro)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders roept Simona Frankel, de Israëlische ambassadrice in ons land, op het matje. De vrouw verklaarde dinsdagochtend aan de Franstalige openbare omroep RTBF dat de tientallen Palestijnen die maandag om het leven kwamen bij confrontaties met het Israëlische leger nabij Gaza, allemaal “terroristen” waren. bron: Belga Het bericht Geweld in Gaza – Reynders roept Israëlische ambassadrice op het matje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Geweld in Gaza: Palestijnse baby omgekomen na inademen van traangas (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Gaza is bij het geweld dat sinds gisteren aan de gang is een Palestijnse baby omgekomen. Het kindje had traangas ingeademd. Dat meldt het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.