Aan kwalitatieve restaurants geen gebrek in België, maar net dat maakt het voor horeca-uitbaters moeilijk om het hoofd boven water te houden. "Een... [naar artikel]
Waarom is het zo moeilijk om op gewicht te blijven na een dieet? Een nieuwe studie aan de National Institutes of Health in Maryland, die later verschijnt in het vakblad Obesity, biedt het antwoord en dat is heel simpel: omdat je honger hebt. [naar artikel]
Een denkpiste van minister voor Institutionele Hervormingen Annelies Verlinden (CD&V) over een nieuwe staatshervorming beroert meteen de gemoederen in Franstalig België. Wat is dat juist, een staatshervorming? En waarom is dat altijd zo moeilijk en delicaat in ons land? Politicoloog Nicolas Bouteca van de Universiteit Gent legt het je in onderstaande video van de Universiteit van Vlaanderen in enkele minuten helder uit. [naar artikel]
Ook deze winter mogen de uitgebreide terrassen van horecazaken in Antwerpen blijven staan. In juni kon de horeca een uitzonderlijke toelating krijgen om een groter terras te installeren om voldoende afstand voor de klanten te garanderen. Bijna driehonderd van de 326 uitgebreide terrassen mogen nu blijven staan tot 31 maart volgend jaar. [naar artikel]
Kledingmaker Kristof D’Hondt wil met Heart for Horeca 2,5 miljoen euro inzamelen voor startende horecazaken die het moeilijk hebben door de coronacrisis. [naar artikel]
Het sociale leven zal op veel plaatsen enkele weken stilliggen, maar de Zoo Antwerpen en Planckendael blijven voorlopig open. De horecazaken in de parken zijn vanaf morgen wel gesloten. [naar artikel]
Vier op de 10 horecazaken hebben last van klanten die urenlang surfen via de gratis wifi die wordt aangeboden, maar ondertussen amper iets eten of drinken. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), op basis van een enquête bij 468 horecazaken. Het NSZ ziet een oplossing in de ‘pay per minute’- formule, waarbij cafés hun klanten laten betalen voor de tijd die ze er doorbrengen, en niet voor hun consumpties. [naar artikel]
Vier op de 10 horecazaken hebben last van klanten die urenlang surfen via de gratis wifi die wordt aangeboden, maar ondertussen amper iets eten [naar artikel]
Wegens de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn de horecazaken gesloten. Om die periode te overbruggen bieden heel wat horecazaken in Herk-de-Stad de mogelijkheid om gerechten of bereidingen af te halen. [naar artikel]
De deuren van de meeste horecazaken zijn inmiddels weer geopend. Om jou terug te verwelkomen trakteren verschillende horecazaken met een aperitief, een stukje taart of een gefrituurd hapje! [naar artikel]
18:52 Na België gaan ook in Nederland de scholen en horecazaken de komende weken dicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. [naar artikel]
Hoewel het van de Nationale Veiligheidsraad mag, zal toch 1 op de 5 horecazaken maandag de deuren gesloten houden. Dat blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 1.800 horecazaken, zo staat te lezen in De Zondag. [naar artikel]
De coronacrisis laat uitzonderlijk zware sporen na bij de horecazaken die inmiddels al van half maart hun deuren hebben moeten sluiten. Bovenop de steunmaatregelen van de hogere overheid voert de gemeente thans een premie in voor bestaande en nieuwe horecazaken die willen renoveren of investeren. De zogenaamde 'horecapremie' was voorzien in het meerjarenplan en kan oplopen tot € 10.000. [naar artikel]
De klantendiensten van energieleveranciers blijven moeilijk bereikbaar. Dat merkt "De inspecteur" van Radio 2 elke dag in zijn mailbox en blijkt ook uit de vele klachten die de ombudsman van de energiesector binnenkrijgt. Bellen lukt niet, mails blijven onbeantwoord en ook de chatfunctie blijft stil. "De inspecteur" zoekt uit waarom leveranciers het probleem niet opgelost krijgen. [naar artikel]
Schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFI) maakte maandagavond op de gemeenteraad van de stad Brussel bekend dat al 200 horecazaken een terrasuitbreiding hebben aangevraagd. [naar artikel]
Hoe komt het dat vrouwen het zo moeilijk hebben in de literatuur? Waarom vallen ze doorgaans uit de boot bij literaire prijzen, waarom ontbreken ze in de canon en in eindejaarslijstjes, en waarom wordt er zo meewarig over hen gedaan als ze succesvol zijn? [naar artikel]
Nu de maxima wellicht zeven dagen boven de dertig graden blijven, maken onder meer de horecazaken, woonzorgcentra en supermarkten zich op voor een verschroeiende hittegolf. [naar artikel]
Horecazaken mogen op 8 juni opnieuw de deuren openen, onder voorwaarden. Speelhallen, casino’s en receptiezalen blijven wel nog even dicht. Die... [naar artikel]
In Vlaanderen hebben ruim 13.000 horecazaken een witte kassa, terwijl slechts 12.000 uitbatingen ook echt verplicht zijn om een kassa te installeren. "Dat betekent niet dat alle horecazaken al in orde zijn", klinkt het bij de FOD Financiën. "Maar heel wat horecazaken investeren in een witte kassa, ook al hebben ze die eigenlijk niet nodig." [naar artikel]
Meer dan de helft van de horecazaken is nog steeds niet volledig in orde met het naleven van de coronaregels. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Volksgezondheid. Van de 3.936 gecontroleerde horecazaken was veertig procent niet conform. Bij 1.128 gecontroleerde horecazaken was er geen (correct werkende) CO2-meter. [naar artikel]
Op internet circuleert een lijst van horecazaken waar je zonder Covid Safe Ticket toch nog binnen mag. De lijst wordt verspreid onder mensen die in een privé-Facebookgroep zitten. VTM Nieuws bemachtigde de lijst, en testte uit hoe makkelijk het was om zonder CST iets te gaan eten of drinken. Niet zo moeilijk, zo bleek. [naar artikel]
Een op de vijf horecazaken zal maandag toch gesloten blijven, hoewel ze inmiddels mogen heropstarten. Van de zaken die openen, zal 90 procent dat doen met verlies. Dat blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, waarover De Zondag bericht. [naar artikel]
Waarom onze inlichtingendiensten het zo moeilijk hebben om IS-terroristen in beeld te krijgen? Het antwoord is eenvoudig: IS investeert in mankracht en uitrusting. België deed met zijn inlichtingendiensten tot voor kort net het tegendeel: bezuinigen. [naar artikel]
Bij zowat vijfduizend controles het voorbije jaar in horecazaken met een witte kassa, bleek twaalf procent in overtreding. De kassa was er niet geactiveerd zoals het hoort, bevestigt de FOD Financiën donderdag. In 5,77 procent van de horecazaken werd een tweede, niet-geregistreerde kassa aangetroffen. “We blijven controleren en sanctioneren”, beklemtoont de woordvoerster, na kritiek van de Belgian Restaurants Association (BRA). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.