Het aspergeseizoen viert hoogtij. Vergeet à la flamande en maak eens een papillot van groene en witte asperges mét zalm en courgette. Heerlijk gezond en lekker op de BBQ. [naar artikel]
Pasen is niet alleen het seizoen van de paaseitjes, maar ook van de asperges. Vaak hoor je dat je urine anders ruikt of zelfs stinkt na het eten van asperges. “Zo’n 50 procent van de bevolking heeft daar last van”, licht professor en uroloog Piet Hoebeke toe. Hoe komt dat? En waarom ervaart die andere 50 procent dat probleem niet? [naar artikel]
Pasen is niet alleen het seizoen van de paaseitjes, maar ook van de asperges. Vaak hoor je dat je urine anders ruikt of zelfs stinkt na het eten van asperges. “Zo’n 50 procent van de bevolking heeft daar last van”, licht professor en uroloog Piet Hoebeke toe. Hoe komt dat? En waarom ervaart die andere 50 procent dat probleem niet? [naar artikel]
De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]
Zo noemen ze wel eens de asperges van de armen. En liefhebbers smelten voor hun zachte, nootachtige smaak. Maar al wie ze ooit zelf heeft geschild, herinnert zich zeker en vast wat voor een rotjob dat was. Geen wonder dat de verkoop van schorseneren daalt. Bij groothandel Claessens hebben ze sinds kort een machine in gebruik, de eerste van ons land, die aan dat probleem moet verhelpen. Of hoe de nieuwe techniek een oude groente een duwtje in de rug kan geven. [naar artikel]
Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]
Morgen start een nieuwe editie van Tournée Minérale. Wil jij dit jaar ook meedoen, maar kijk je al op tegen alle gesuikerde dranken die je waarschijnlijk in de plaats zult drinken op etentjes of feestjes? Waarom ga je niet gewoon voor een frisse mocktail? Met Microlyte van Waterdrop tover je een lekker én gezond drankje […] Het bericht Microlyte van Waterdrop: alcoholvrij kan ook lekker én gezond zijn + recept voor een frisse mocktail verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Sarah Dhiet en Stijn De Graaf van Gutss. 1. Wat is Gutss? ‘Belgisch, alcoholvrij, vegan en perfect voor al je favoriete aperitieven. Gutss is hét alternatief om te genieten van […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Sarah Dhiet en Stijn De Graaf van Gutss: ‘Een alcoholvrij aperitief is niet alleen lekker, maar soms ook noodzakelijk’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Het zou gezond zijn, en gewoon ook lekker, maar wat is kimchi nu juist? En kloppen de gezondheidsclaims? Ae Jun Huys van Mokja in Gent en professor en bio-ingenieur Sarah Lebeer leggen uit. [naar artikel]
Ah, het witte goud. Zo lekker met een botersausje en ei, maar net zo lekker met deze verrassendere ingrediënten. Een frisse, crunchy topping en een... [naar artikel]
Mei is de maand waarin asperges - oftewel het witte goud - ware smaakbommen zijn. Plus: ze zitten nu ook vol vitamines. Wij doen lekker extravagant... [naar artikel]
Maak kennis met Doughnut. Deze kat woog maar liefst 12,5 kg toen hij bij het asiel ‘The Jacksonville Humane Society’ in Florida terechtkwam. Het baasje van Doughnut werd verplicht om de kater af te staan door haar huisbaas. Hij wou namelijk geen katten in zijn huis. Maar ze kon Doughnut niet zomaar achterlaten en bracht […] Het bericht Deze kater moet dringend op dieet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Fruit alleen maar lekker als tussendoortje? Think again! Foodie Elise Van de Poele creëert vijf heerlijk hartige recepten met seizoensfruit! [naar artikel]
Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]
Een zweterige training als oplossing tegen de kater? Sommigen zweren er bij, anderen voelen hun maag al klutsen bij het idee. Toxicoloog Jan Tytgat schets wat er in je lichaam gebeurt als je enkele glazen op hebt en welk effect sporten op een kater heeft. “Die man stierf.” [naar artikel]
Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]
Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]
Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]
Geen geur die je huis zo’n zalig gevoel geeft als die van versgebakken koekjes. Ook het koekjesdeeg is erg in trek. Maar voor je een hapje neemt van deze lekkernij, denk je toch beter twee keer na. Het is namelijk niet zo gezond. Koekjesdeeg mag dan wel lekker zijn, gezond is het zeker niet. Het […] Het bericht Oeps. Koekjesdeeg laat je beter links liggen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist. [naar artikel]
Stemmen. Blurgh. Vroeg opstaan om een zondagochtend om te gaan stemmen, het klinkt niet bepaald als een feestje in je oren. Zeker niet als je de dag ervoor met je vrienden bent gaan feesten, en misschien zelfs met een heuse kater wakker wordt. Helaas, toch moet het! Maar waaróm? [naar artikel]
Het is gezond om even alleen te zijn. Maar dat valt niet mee nu vrienden dankzij onze mobiele telefoon altijd binnen handbereik zijn. Journalist... [naar artikel]
Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]
Je maakt er per dag gemiddeld één liter van aan en toch zijn we er ons zelden bewust van: ons speeksel. “Het is veel meer dan iets dat je mond en tanden vochtig en gezond houdt’, stelt professor orale biochemie Floris Bikker. “Pas als je er problemen mee krijgt, besef je hoe belangrijk de functies ervan zijn.” Waarvoor dient ons speeksel dan? En hoe beïnvloedt het alles wat we proeven? Bikker zet alles op een rijtje en deelt 5 concrete tips om het gezond te houden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.