Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Waarom asperges niet alleen lekker, maar ook gezond zijn (tip: ze verhelpen je kater)

06/04/2018 - 08:39
"Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gezond duo: asperges en zalm en papillot (25/04/2017 - De Morgen)

Het aspergeseizoen viert hoogtij. Vergeet à la flamande en maak eens een papillot van groene en witte asperges mét zalm en courgette. Heerlijk gezond en lekker op de BBQ. [naar artikel]


2. Waarom stinkt je urine na het eten van asperges? En heeft iedereen daar last van? (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pasen is niet alleen het seizoen van de paaseitjes, maar ook van de asperges. Vaak hoor je dat je urine anders ruikt of zelfs stinkt na het eten van asperges. “Zo’n 50 procent van de bevolking heeft daar last van”, licht professor en uroloog Piet Hoebeke toe. Hoe komt dat? En waarom ervaart die andere 50 procent dat probleem niet? [naar artikel]


3. “Bij 50 % van de bevolking stinkt de urine harder na het eten van asperges": hoe komt dat? En waarom heeft niet iedereen er last van? (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pasen is niet alleen het seizoen van de paaseitjes, maar ook van de asperges. Vaak hoor je dat je urine anders ruikt of zelfs stinkt na het eten van asperges. “Zo’n 50 procent van de bevolking heeft daar last van”, licht professor en uroloog Piet Hoebeke toe. Hoe komt dat? En waarom ervaart die andere 50 procent dat probleem niet? [naar artikel]


4. Waarom we zo van asperges houden (16/04/2019 - VRT NWS)

De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]


5. Lekker en goedkoop, maar o zo lastig om te schillen: deze machine moet instaan voor de revival van de ‘asperges van de armen’ (14/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Zo noemen ze wel eens de asperges van de armen. En liefhebbers smelten voor hun zachte, nootachtige smaak. Maar al wie ze ooit zelf heeft geschild, herinnert zich zeker en vast wat voor een rotjob dat was. Geen wonder dat de verkoop van schorseneren daalt. Bij groothandel Claessens hebben ze sinds kort een machine in gebruik, de eerste van ons land, die aan dat probleem moet verhelpen. Of hoe de nieuwe techniek een oude groente een duwtje in de rug kan geven. [naar artikel]


6. Waarom asperges nu zo duur zijn (04/04/2018 - VRT NWS)

Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]


7. Microlyte van Waterdrop: alcoholvrij kan ook lekker én gezond zijn + recept voor een frisse mocktail (31/01/2023 - Gezond.be)

Morgen start een nieuwe editie van Tournée Minérale. Wil jij dit jaar ook meedoen, maar kijk je al op tegen alle gesuikerde dranken die je waarschijnlijk in de plaats zult drinken op etentjes of feestjes? Waarom ga je niet gewoon voor een frisse mocktail? Met Microlyte van Waterdrop tover je een lekker én gezond drankje […] Het bericht Microlyte van Waterdrop: alcoholvrij kan ook lekker én gezond zijn + recept voor een frisse mocktail verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


8. GEZOND ONDERNEMEN Sarah Dhiet en Stijn De Graaf van Gutss: ‘Een alcoholvrij aperitief is niet alleen lekker, maar soms ook noodzakelijk’ (22/02/2023 - Gezond.be)

Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Sarah Dhiet en Stijn De Graaf van Gutss. 1. Wat is Gutss? ‘Belgisch, alcoholvrij, vegan en perfect voor al je favoriete aperitieven. Gutss is hét alternatief om te genieten van […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Sarah Dhiet en Stijn De Graaf van Gutss: ‘Een alcoholvrij aperitief is niet alleen lekker, maar soms ook noodzakelijk’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


9. Gezond én lekker, maar wat is kimchi nu eigenlijk? (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Het zou gezond zijn, en gewoon ook lekker, maar wat is kimchi nu juist? En kloppen de gezondheidsclaims? Ae Jun Huys van Mokja in Gent en professor en bio-ingenieur Sarah Lebeer leggen uit. [naar artikel]


10. Asperges à la flamande maar dan frisser en met een crunch: dit simpele recept scoort altijd (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Ah, het witte goud. Zo lekker met een botersausje en ei, maar net zo lekker met deze verrassendere ingrediënten. Een frisse, crunchy topping en een... [naar artikel]


11. Indruk maken met het witte goud: lunch met witte asperges, krokante prosciutto en erwtjespuree (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Mei is de maand waarin asperges - oftewel het witte goud - ware smaakbommen zijn. Plus: ze zitten nu ook vol vitamines. Wij doen lekker extravagant... [naar artikel]


12. Deze kater moet dringend op dieet (31/10/2018 - Metro)

Maak kennis met Doughnut. Deze kat woog maar liefst 12,5 kg toen hij bij het asiel ‘The Jacksonville Humane Society’ in Florida terechtkwam. Het baasje van Doughnut werd verplicht om de kater af te staan door haar huisbaas. Hij wou namelijk geen katten in zijn huis. Maar ze kon Doughnut niet zomaar achterlaten en bracht […] Het bericht Deze kater moet dringend op dieet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. Lekker én gezond: 5 x heerlijke recepten met fruit (22/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Fruit alleen maar lekker als tussendoortje? Think again! Foodie Elise Van de Poele creëert vijf heerlijk hartige recepten met seizoensfruit! [naar artikel]


14. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


15. Kan je een kater verhelpen met een halfuurtje sport? Toxicoloog: “Je creëert een vicieuze cirkel” (03/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een zweterige training als oplossing tegen de kater? Sommigen zweren er bij, anderen voelen hun maag al klutsen bij het idee. Toxicoloog Jan Tytgat schets wat er in je lichaam gebeurt als je enkele glazen op hebt en welk effect sporten op een kater heeft. “Die man stierf.” [naar artikel]


16. "Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]


17. Vers, lekker en gezond: zo maakt Rani De Coninck pastinaakpuree met spitskool, tomatensalsa en lengfilets (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]


18. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


19. Oeps. Koekjesdeeg laat je beter links liggen (30/05/2018 - Metro)

Geen geur die je huis zo’n zalig gevoel geeft als die van versgebakken koekjes. Ook het koekjesdeeg is erg in trek. Maar voor je een hapje neemt van deze lekkernij, denk je toch beter twee keer na. Het is namelijk niet zo gezond.  Koekjesdeeg mag dan wel lekker zijn, gezond is het zeker niet. Het […] Het bericht Oeps. Koekjesdeeg laat je beter links liggen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


20. RECEPT. Lekker én gezond: zo maak je zelf pizza met een bloemkoolbodem (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist. [naar artikel]


21. Waarom je beter geen kater hebt op verkiezingsdag (08/10/2018 - VRT NWS)

Stemmen. Blurgh. Vroeg opstaan om een zondagochtend om te gaan stemmen, het klinkt niet bepaald als een feestje in je oren. Zeker niet als je de dag ervoor met je vrienden bent gaan feesten, en misschien zelfs met een heuse kater wakker wordt. Helaas, toch moet het! Maar waaróm? [naar artikel]


22. Waarom het goed is om op zijn tijd helemaal alleen te zijn (24/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is gezond om even alleen te zijn. Maar dat valt niet mee nu vrienden dankzij onze mobiele telefoon altijd binnen handbereik zijn. Journalist... [naar artikel]


23. Daarom zijn er dit jaar al zo vroeg asperges (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]


24. Waarom vindt de ene persoon iets lekker en de andere niet? Professor legt uit waarom speeksel zo belangrijk is (en hoe je het gezond houdt) (09/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Je maakt er per dag gemiddeld één liter van aan en toch zijn we er ons zelden bewust van: ons speeksel. “Het is veel meer dan iets dat je mond en tanden vochtig en gezond houdt’, stelt professor orale biochemie Floris Bikker. “Pas als je er problemen mee krijgt, besef je hoe belangrijk de functies ervan zijn.” Waarvoor dient ons speeksel dan? En hoe beïnvloedt het alles wat we proeven? Bikker zet alles op een rijtje en deelt 5 concrete tips om het gezond te houden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!