Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Zelf maakt ze geen kaas. Toch is Ann Keymeulen de meest gedreven kaasmeester van het land. 'We zijn niet trots genoeg op wat van eigen bodem komt.' [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: plukbrood met kaas en slarollen. [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Hoe selecteer je de beste mix van kazen voor een smakelijke kaasplank? Selecteer je bier of wijn? En hoeveel kaas voorzie je per persoon? Kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder legt uit hoe je kaas kan pimpen tot een eigentijds gerecht. “Maak een onderscheid tussen kaas als dessert en kaas als hoofdgerecht.” [naar artikel]
Naast brood en kaas kan je voortaan ook koek kopen die gemaakt wordt met bier van kasteelbrouwerij Ter Dolen in Helchteren. “Na corona moesten we onszelf heruitvinden”, zegt zaakvoerder Ike Janssen. [naar artikel]
Jaro Steens slaat een nieuwe culinaire weg in. Hij neemt afscheid van zijn pand in de Kerkstraat en verhuist half maart met zijn zaak naar de Verschansingstraat op Het Zuid. Daar zet hij restaurant Jaro verder en opent hij tapasbar Bar Stout, met bier en kaas in de hoofdrol. [naar artikel]
Bier maakt deel uit van de Belgische cultuur, maar ook in het buitenland wordt onze nationale drank gesmaakt. Daarom zijn hier 16 boeiende weetjes over bier. Om de volgende keer aan de toog eens mee uit te pakken? 1. Het oudste bekende recept voor bier is bijna 4.000 jaar oud Bier werd niet voor het […] [naar artikel]
Na vijftig jaar stilzwijgen staat het Mortselse Tipsy-bier weer op. Daarvoor zorgen de broers Joey (49) en Marc (47) Hermans, achterkleinzonen van oud-burgemeester en brouwer Jozef Hermans. De broers volgden daarvoor het originele recept dat ze van hun vader Jo (72) hebben gekregen. [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Hoe selecteer je de beste mix van kazen voor een smakelijke kaasplank? Serveer je er bier of wijn bij? En hoeveel kaas voorzie je per persoon? Kaasaffineur Frederic Van Tricht legt uit hoe je kaas kan pimpen tot een eigentijds gerecht. “Maak een onderscheid tussen kaas als dessert en kaas als hoofdgerecht.” [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofkroketjes. Benodigdheden voor vier personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: tajine van kip en witloof. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Brouwers hebben tussen drie en twintig liter water nodig om één liter bier te brouwen. Dat stelt de Vlaamse onderzoeksinstelling Vito. Wordt er gemorst of zit er gewoon zoveel water in uw pint? En doen de brouwerijen er iets aan? Het antwoord is: ja. Het Anker met Gouden Carolus uit Mechelen, De Trappisten uit Westmalle en Duvel Moortgat met onder meer Duvel en De Koninck werken alle drie waterbesparend. Maar daar hoeven ze het recept van het bier niet voor te veranderen. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: visfilet met witloof en appel. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
“35.000 boeken en meters aan archiefkasten. Ergens daartussen ligt het middeleeuwse recept van ons abdijbier.” De paters van de abdij van Grimbergen willen opnieuw zelf bier brouwen. Dat deden ze tot 1797, toen de Fransen hun brouwerij afbraken. “Het is een oude droom om er opnieuw mee te beginnen”, zegt subprior Karel Stautemas. Alleen missen ze dus nog iets belangrijks. “Vier man zoekt al een jaar naar dat document.” [naar artikel]
In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]
14:20 De kaas van de zuivelmaker Milcobel mag weer de deur uit. De fabriek in Moorslede kreeg de voorbije weken te maken met een listeriabesmetting. Nu oordeelt het voedselagentschap FAVV dat de kaas veili... [naar artikel]
Kan er voor jou nooit genoeg kaas op een burger zitten? Dan is de nieuwe cheeseburger van Tastemade misschien iets voor jou. De lekkernij bestaat enkel en alleen uit – je raadt het nooit – kaas. Van het broodje tot het sappig lapje vlees en de groenten die ertussen zitten: alles wordt vervangen door kaas. […] Het bericht Deze cheeseburger bestaat volledig uit kaas verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De herfst is het perfecte seizoen voor een kaas- en wijnavond. Maar wat dacht je ervan om die wijn eens in te ruilen voor bier? Wij kregen tips... [naar artikel]
Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Wie kiest voor kaas met een laag vetgehalte is niet noodzakelijk beter af dan wie ‘gewone’ kaas koopt. Dat blijkt uit Deens onderzoek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.