Fastfoodketen Quick pakt met De Belicatesse uit met een nieuw soort burger in zijn assortiment: de wafelburger. Het klinkt als een gekke combinatie, maar voor wie al eens passeerde bij B-Nut in Brasschaat is zo’n burger niks nieuws. Al sinds 2016 schotelen ze hun klanten de ‘wurger’ voor, een burger geserveerd tussen twee wafels. “We zitten weer met na-apers”, laat de zaak weten op Instagram. [naar artikel]
Belgische fastfoodketen Quick heeft sinds vandaag een nieuwe hamburger op het menu: de ‘Belicatesse’. Een bijzonder culinair product, want deze burger zit niet tussen een broodje, maar tussen twee Luikse wafels. [naar artikel]
Fastfoodketen Quick pakt met De Belicatesse uit met een nieuw soort burger in zijn assortiment: de wafelburger. Het klinkt als een gekke combinatie, maar voor wie al eens passeerde bij B-Nut in Brasschaat is zo’n burger niks nieuws. Al sinds 2016 schotelen ze hun klanten de ‘wurger’ voor, een burger geserveerd tussen twee wafels. “We zitten weer met na-apers”, laat de zaak weten op Instagram. [naar artikel]
De nieuwe burger van Quick gaat over de tongen: een rundsburger tussen twee wafels geperst. Wij zochten en vonden de vrouw die als enige verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de ‘speciallekes’ bij Quick. Ze wil haar achternaam en gezicht niet prijsgeven, maar Dorrit deelt wél het geheim voor een perfecte burger met HLN. “Voor deze burger had ik 6 maanden en 60 versies nodig.” [naar artikel]
Bijna vakantie, en dan zijn kinderen chef in de keuken. Op het menu: spaghetti met balletjes, gehaktmuffins en wafels. Wat heb je nodig:- 800 g [naar artikel]
Vergeet een hamburger tussen een ordinair broodje: Belgische fastfoodketen Quick zet tot 26 maart de ‘Belicatesse’ op het menu: een burger geserveerd tussen twee Luikse wafels. Origineel is het zeker, maar is het ook lekker? HLN trekt met chef Dominique Persoone naar Quick en laat hem zijn onverbloemde oordeel vellen. “Van mij mag het zelfs nog wat decadenter zijn.” [naar artikel]
De leerlingen van 4 wetenschappen van het Inspirocollege in Houthalen, hebben dinsdag stapels wafels gebakken op een duurzame manier. De groene wafelenbak kadert in een project voor het vak CleanTech. “Alle energie wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt”, zegt leerkracht Wouter Hoebers, die het vak CleanTech onderwijst. De wafels worden aan 1 euro per stuk verkocht en er is keuze tussen groene en goudbruine wafels. Met de opbrengst wil de wetenschapsklas bomen laten planten op school. [naar artikel]
In Elen is zaterdagavond het wereldrecord wafels bakken verbroken. Driehonderd vrijwilligers bakten in 24 uur maar liefst 26.200 wafels. “Zelfs als we iedere inwoner van Dilsen-Stokkem er eentje geven, hebben we er nog 5.000 over.” [naar artikel]
Met drie personen in acht uur tienduizenden wafels bakken, je moet het maar eens proberen. In Arendonk doen ze het. Elke dag. Wafelbakkerij Eigenbak zag 66 jaar geleden het levenslicht en is in die tijd uitgegroeid tot een icoon. Van kleine bakkers tot grote supermarkten: allemaal willen ze de wafels in hun aanbod. [naar artikel]
Zeker in de vakantie moet een ‘zondeke’ af en toe kunnen. Daarom deze week: de beste plaatsen om wafels of pannenkoeken te verorberen van de stad. [naar artikel]
Iedereen kent ze wel: de wafels in witte kartonnen dozen die verkocht worden door de lokale sportclub, jeugdbeweging of school. Al twintig jaar worden ze in heel België verdeeld door het Mechelse bedrijf Bani Wafels, dat tijdens drukke periodes tot 2,5 miljoen wafels per maand verkoopt. [naar artikel]
Ze heten dan wel Brusselse wafels, maar aan onze kust vind je ze ook overal. Met een toef slagroom en wat poedersuiker alsof het lichtjes sneeuwde. Chocolatier Julius Persoone, rechterhand van zijn vader, zette zijn tanden in tien van die wafels. Veegde de slagroom uit zijn snorretje van in de Panne in tot Knokke, ontdekte een absolute topper, was één keer stomverbaasd – “steekt hij die wafel hier nu echt voor mijn ogen in de microgolf” – en werd zelfs aangevallen door een meeuw. “Jammer voor dat beest dat hij er net een van de slechtste wafels van onze kust uitpikte. ” [naar artikel]
Eet jij graag hamburgers? De Belgische keten Be Burger heeft zopas 'Crazy monday' gelanceerd: op maandag eet je daar hamburgers à volonté. [naar artikel]
Ik wandel rond in Slovyansk, een stad die op dertig kilometer van de frontlijn van de gevechten met Rusland in Bachmoet ligt. Wat hier heel populair is, zijn … Belgische wafels. “De Belgische wafels zijn de grootste bijdrage voor het welzijn van onze troepen”, lacht Anja, die me een wafel serveert in een plaatselijke eetgelegenheid. [naar artikel]
Twee Australische tieners gingen aan de haal met gratis elf hamburgers door een foutje in de elektronische bestelzuilen van een McDonald’s uit te buiten. De vrienden plaatsten een ongebruikelijke bestelling - tien hamburgers van een dollar zonder vlees ertussen en een gewone hamburger met vlees - die hen twaalf dollar zou kosten. Door de tien hamburgers vleesloos te maken, krijgen ze echter een korting die hoger is dan het aankoopbedrag. Resultaat: elf hamburgers voor de ronde som van nul dollar. [naar artikel]
De Franse koekjesfabrikant LU heeft een bier ontwikkeld, met de smaak van Luikse wafels. Wie het erop wil wagen, kan kiezen tussen twee smaken: chocolade of vanille. [naar artikel]
In Elen in Dilsen-Stokkem heeft de ouderraad van basisschool De Twinkelaar een nieuw wereldrecord wafels bakken gevestigd. In 24 uur tijd bakten 300 medewerkers samen 26.200 wafels. Ze wilden de leerlingen tonen dat er in iedereen een wereldkampioen schuilt. [naar artikel]
25.000 wafels bakken in 24 uur, een wereldrecordpoging dat basisschool De Twinkelaar in Dilsen-Stokkem wil halen. Met 2700 kilogram aan ingrediënten en 36 wafelijzers zijn ze klaar om de strijd aan te gaan. De leerlingen maken morgen overdag het deeg klaar en vanaf vijf uur in de namiddag gaat de recordpoging van start tot zaterdag vijf uur. Na de recordpoging worden de wafels uitgedeeld aan verenigingen, maar ook alle inwoners van het dorpje Elen mogen een pak wafels komen afhalen. [naar artikel]
Het is nog niet honderd procent zeker, maar alles wijst erop dat er geen quarantaine nodig zal zijn voor wie komende zomer wil deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat zou vooral goed nieuws zijn voor de wielrenners. Zij hoeven dan niet meer te kiezen tussen de Tour en Tokio. [naar artikel]
Zondag was het uitzonderlijk marktdag in Merchtem omdat de woensdagmarkt op Kerstmis valt. De markt pakte meteen uit met een opvallende blikvanger: Stany Wafels kwam in primeur langs met een nieuwe marktwagen. Stany Wafels is al 65 jaar een begrip in Merchtem. [naar artikel]
Tussen de caipirinha-bars en sambamuziek schuilt er in São Paolo, de grootste stad van Brazilië, een hoekje waar aangeschoven wordt voor een stevig pak frieten of wafels met chocoladesaus. Belg Gabriel de l'Escaille opende er met zijn vrouw Flore Wittouck een Belgisch restaurant. En of het hen met Belga Corner voor de wind gaat! [naar artikel]
Dat de hamburgers van McDonald’s er op de foto’s lichtjes anders uitzien dan in het echt, is geen geheim. Maar nu kunnen we ze echt eens... [naar artikel]
Het is een traditie in veel Vlaamse huiskamers én bij Nero: op tijd en stond een gezellige wafelenbak. Aan het einde van elk Nero-avontuur laat Madame Phiep telkens stapels wafels aanrukken voor Petoetje, Petatje, Adhemar, Jan Spier, Detective van Zwam en de rest van het bonte gezelschap. Als eerbetoon aan de striptekenaar mogen er dus nog eens Brusselse wafels op het menu staan en dit is het recept ervoor. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.