De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Brussel trekt ten strijde tegen Airbnb en verzegelt flats: “Dit is huisjesmelkerij 2.0, tijd om over te gaan tot actie”

Het Nieuwsblad

14/04/2018 - 00:59

In Brussel, op de hoek van de Zuidstraat en de Bogaardenstraat, werden vrijdag de allereerste Airbnb-appartementen verzegeld. De eigenaar beschikte niet over de nodige vergunningen voor een dergelijke verhuur. De controles zullen nog verscherpt worden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brussel verzegelt eerste Airbnb-flats: “Dit is huisjesmelkerij 2.0” (14/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op de hoek van de Zuidstraat en de Bogaardenstraat werden vrijdag de allereerste Airbnb-appartementen in Brussel verzegeld. De eigenaar beschikte niet over de nodige vergunningen voor een dergelijke verhuur. De controles zullen nog verscherpt worden.
  [naar artikel]
 2. Brussel trekt ten strijde tegen illegale toeristische accommodaties van Airbnb (13/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/mA0GoAkErBk4PG3Vv8VN80mGbIo/diocontent/121818695/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 3. Brussel trekt ten strijde tegen illegale toeristische accommodaties van Airbnb (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse schepen van Stedenbouw en Patrimonium, Geoffroy Coomans de Brachène, heeft vandaag in het centrum van de stad een woning verzegeld...
  [naar artikel]
 4. Brussel gaat strijd aan met Airbnb (12/10/2019 - De Tijd)
  16:47 De stad Brussel wil de wildgroei aan illegale Airbnb's in het stadscentrum aanpakken. 'We willen niet de weg op gaan van Amsterdam en Parijs.'
  [naar artikel]
 5. Premier De Croo trekt ten strijde tegen Polen (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Premier De Croo trekt ten strijde tegen Polen Zowaar een “oprukkende tirannie”, daarvoor waarschuwde eerste minister Alexander De Croo (Open Vld), in zijn speech op de opening van het academiejaar aan het Europacollege in Brugge, zo schrijft De Standaard. De premier had het over tirannie die “in Europa aan het opduiken is: regeringen vallen de vrije pers aan, spreken denigrerend over moslims en migranten en […] Lees dit artikel: Premier De Croo trekt ten strijde tegen Polen
  [naar artikel]
 6. Facebook trekt nu ook ten strijde tegen Apple-commissie (19/08/2020 - Express)
  Facebook maakt het voor organisatoren van evenementen makkelijker om die te organiseren. Alleen wil de app van Mark Zuckerberg graag... The post Facebook trekt nu ook ten strijde tegen Apple-commissie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Google trekt ten strijde tegen 8 miljard euro aan Europese boetes (12/02/2020 - Express)
  Op woensdag start in Luxemburg een zitting over een boete van 2,42 miljard euro die de Europese Commissie oplegde aan Google. Het is de eerste episode in een reeks rechtszaken tegen de Europese Unie. Even terug in de tijd: in 2017 kreeg Google een boete van Europees commissaris Margrethe Vestager omdat het zijn marktpositie misbruikte. […] The post Google trekt ten strijde tegen 8 miljard euro aan Europese boetes appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Kansspelcommissie trekt ten strijde tegen "verdoken kansspelen" in videogames (25/04/2018 - VRT NWS)
  De Kansspelcommissie trekt ten strijde tegen verschillende populaire videogames, waar een verdoken kansspel in verborgen zit. Dat schrijft De Standaard. Als de videogames - waaronder kleppers als FIFA 18 - niet aangepast worden, riskeren ze boetes tot 1,6 miljoen euro.
  [naar artikel]
 9. Toekomstperspectief in donkere tijden voor toerisme: waarom AirBnB in volle coronacrisis naar de beurs trekt (10/12/2020 - VRT NWS)
  AirBnB, het online platform waardoor iedereen ter wereld kamers kan verhuren, trekt vandaag naar de beurs. Beurskenners verwachten een stormloop op het aandeel, als op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq om 15.30 uur Belgische tijd de bel wordt geluid. Beleggers zien AirBnB als het grote lichtpunt voor het toerisme aan het einde van de lange coronatunnel. Maar is dat optimisme terecht?
  [naar artikel]
 10. Airbnb-flats in trek bij huurders die er lockdownfeestjes organiseren: “Ze zeggen dat ze met hun lief komen” (11/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In een appartement in de Lange Nieuwstraat in Antwerpen is woensdagochtend een ‘lockdownfeestje’ stilgelegd door de politie. Airbnb-flatjes blijken in trek bij huurders om er illegaal grote bijeenkomsten te organiseren. “Ik controleer tegenwoordig en bel desnoods zelf de politie”, zegt een andere Airbnb-verhuurder.
  [naar artikel]
 11. Instagram trekt ten strijde tegen fake nieuws over coronavirus (26/03/2020 - Express)
  Instagram lanceert een aantal corona-gerelateerde functionaliteiten. Enerzijds om de verspreiding van fake nieuws rond Covid-19 te verminderen, anderzijds om gebruikers... The post Instagram trekt ten strijde tegen fake nieuws over coronavirus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Airbnb: “Cijfers over Airbnb-verhuur kloppen niet” (04/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Verhuurplatform Airbnb spreekt de cijfers die vrijdag in De Tijd verschenen over de opbrengsten voor verhuurders tegen. Op basis van een internationaal onderzoek in samenwerking met de Duitse krant Süddeutsche Zeitung, het Franse Le Monde en het Nederlandse Trouw bericht De Tijd dat er elk jaar voor meer dan 77 miljoen euro aan panden wordt verhuurd in ons land, maar de door de kranten gebruikte methodologie is helemaal fout, klaagt Airbnb.
  [naar artikel]
 13. Airbnb revolteert tegen Brussel (13/12/2016 - De Tijd)
  01:00 Het kamerdeelplatform Airbnb is vorige week een grote internetpetitie gestart tegen de Brusselse regels over toeristisch logies.
  [naar artikel]
 14. Het gaat niet goed met AirBnb, en toch trekt het naar de beurs (21/08/2020 - De Morgen)
  AirBnb trekt dan toch naar de beurs. Tegen alle verwachtingen in, omdat de coronacrisis het verhuurplatform aanvankelijk midscheeps leek te raken. Wat is hier precies aan de hand?
  [naar artikel]
 15. Gametrailer: hou armageddon en Zeven Hoofdzonden tegen in actie-avonturengame ‘Darksiders III’ (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In hack-n-slashgame Darksiders III vecht je als Fury, de derde ruiter van de apocalyps. Na Death en War in de vorige games trekt zij nu ten strijde...
  [naar artikel]
 16. Jommeke trekt ten strijde tegen pesten in nieuwe strip ‘Het verpeste kamp’ (31/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Van 18 tot 25 februari vindt voor de zeventiende keer de ‘Week tegen pesten’ plaats. Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten krijgt dit jaar de hulp van een bekende stripheld. Jommeke trekt in het nieuwe album ‘Het verpeste kamp’ ten strijde tegen pesten.
  [naar artikel]
 17. Airbnb trekt in 2020 naar beurs (19/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het onlineverhuurplatform Airbnb is van plan om volgend jaar naar de beurs te gaan. Dat is vandaag aangekondigd.
  [naar artikel]
 18. 17 bezwaren tegen bouw van 27 flats aan Burggrachtstraat in Lummen (16/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Tegen de plannen van ontwikkelaar Glaudis om 27 flats te bouwen naast de kerk in het centrum zijn 17 bezwaren ingediend bij de gemeente Lummen. Er volgt later nog een tweede bouwproject in de Kerkstraat, want de bouwpromotor plant in totaal 53 flats met parkeergarages.
  [naar artikel]
 19. CD&V trekt ten strijde tegen Zalando en Bol.com: ‘Oneerlijke concurrentie voor Belgische bedrijven’ (20/05/2020 - Express)
  Een eerlijke fiscaliteit voor internationale bedrijven die aan e-commerce doen. Dat legt CD&V-voorzitter Joachim Coens op (de onderhandelings)tafel. ‘We moeten... The post CD&V trekt ten strijde tegen Zalando en Bol.com: ‘Oneerlijke concurrentie voor Belgische bedrijven’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Vilvoorde bindt juridisch strijd aan met Brussels Neo (22/02/2018 - De Tijd)
  01:05 Hans Bonte (sp.a), de burgemeester van Vilvoorde, trekt ten strijde tegen Neo, een reusachtig project dat de Heizelvlakte in Brussel wil volbouwen.
  [naar artikel]
 21. Antwerpse hotels vragen strengere aanpak van Airbnb: “De cowboys krijgen bijna vrij spel” (24/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal accommodaties dat verhuurd wordt via Airbnb is in Antwerpen gestegen van 1.494 in 2017 tot 1.942. Hoeveel er nog onder de radar verhuurd wordt, is niet bekend. In Brussel heeft een speciale controlecel al 463 kamers, flats of woningen offline gehaald sinds 2020. In Gent gaat de stad een hogere toeristenbelasting heffen op Airbnb-verblijven. In Antwerpen houdt schepen Koen Kennis (N-VA) het bij het bestaande controlesysteem, maar voor de hotelsector is er meer nodig: “De aanpak moet veel strenger, zeker nu het zo slecht gaat met het bedrijfstoerisme in de stad.”
  [naar artikel]
 22. Antwerpse hotels vragen strengere aanpak van Airbnb: “De cowboys krijgen bijna vrij spel” (24/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal accommodaties dat verhuurd wordt via Airbnb is in Antwerpen gestegen van 1.494 in 2017 tot 1.942. Hoeveel er nog onder de radar verhuurd wordt, is niet bekend. In Brussel heeft een speciale controlecel al 463 kamers, flats of woningen offline gehaald sinds 2020. In Gent gaat de stad een hogere toeristenbelasting heffen op Airbnb-verblijven. In Antwerpen houdt schepen Koen Kennis (N-VA) het bij het bestaande controlesysteem, maar voor de hotelsector is er meer nodig: “De aanpak moet veel strenger, zeker nu het zo slecht gaat met het bedrijfstoerisme in de stad.”
  [naar artikel]
 23. België trekt dubbel zoveel Airbnb-toeristen (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal toeristen dat in België in een Airbnb-woning overnacht, is gestegen naar 600.000. In Brussel neemt het aantal verhuurders wel af door
  [naar artikel]
 24. Brussel gaat strijd aan tegen Airbnb (12/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De stad Brussel wil de wildgroei aan illegale Airbnb’s in het stadscentrum indijken en heeft daarvoor een actieplan ontwikkeld. Dat melden burgemeester Philippe Close en schepen Ans Persoons, bevoegd voor Stedenbouw. “We streven ernaar duizend woningen terug op de huurmarkt te brengen tegen het einde van deze legislatuur”, zegt de schepen.
  [naar artikel]
 25. Politie voert actie in Brussel en gaat kruispunten bezetten: ochtendspits kan in honderd lopen (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De politievakbonden voeren vanochtend actie in Brussel, in hun protest tegen de federale regering. Een paar honderd politiemensen trekt vanaf 7 uur door de stad, van het Centraal Station naar de Wetstraat. Ze gaan kruispunten bezetten en de ochtendspits in het honderd doen lopen.
  [naar artikel]
 26. Airbnb-verhuur brengt in België ruim 77 miljoen euro op (04/08/2017 - De Tijd)
  01:02 Er woedt een Airbnb-storm over onze steden. Steeds meer woningen worden via de populaire website te huur gesteld. Met in Brussel al één Airbnb-pand voor zes hotelkamers.
  [naar artikel]
 27. Airbnb boomt zelfs met barrières (28/03/2019 - De Morgen)
  Airbnb België groeit. In één jaar tijd is het aantal accomodaties in ons land bijna verdubbeld. Toch zijn er hinderpalen die de verdere groei in de weg staan. Zoals de strengere regelgeving in Brussel. 'In Vlaanderen is de overheid opener.'
  [naar artikel]
 28. Politie trekt ten strijde tegen achtergelaten voertuigen (23/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het wijkteam van het Kiel hield zondag een actie tegen achtergelaten voertuigen in hun wijk. “Achtergelaten aanhangwagens, auto’s of bromfietsen werden gecontroleerd en waar mogelijk getakeld”, zo meldt de Antwerpse politie.
  [naar artikel]
 29. Zakentoerisme herstelt zich niet, Antwerpse hotels vragen strengere aanpak van Airbnb: “De cowboys krijgen bijna vrij spel” (24/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal accommodaties dat verhuurd wordt via Airbnb is in Antwerpen gestegen van 1.494 in 2017 tot 1.942. Hoeveel er nog onder de radar verhuurd wordt, is niet bekend. In Brussel heeft een speciale controlecel al 463 kamers, flats of woningen offline gehaald sinds 2020. In Gent gaat de stad een hogere toeristenbelasting heffen op Airbnb-verblijven. In Antwerpen houdt schepen Koen Kennis (N-VA) het bij het bestaande controlesysteem, maar voor de hotelsector is er meer nodig: “De aanpak moet veel strenger, zeker nu het zo slecht gaat met het bedrijfstoerisme in de stad.”
  [naar artikel]
 30. Brussel wil helft Airbnb-adressen ‘terugwinnen’ (12/10/2019 - De Standaard)
  Met een Actieplan Airbnb wil de stad Brussel de wildgroei aan illegale logeeradressen in het centrum indijken. ‘We willen 1.000 woningen weer op de huurmarkt brengen.’
  [naar artikel]
 31. Huisjesmelkerij in Leuven: doet de stad genoeg om dat aan te pakken? (10/10/2018 - VRT NWS)
  Leuven is erg duur om in te wonen, maar er blijkt ook een probleem met huisjesmelkerij te bestaan. Werkelijk onbewoonbare kamer worden verhuurd aan arme Leuvenaars of aan vluchtelingen. Doet de stad eigenlijk wel genoeg om dat tegen te gaan? SP.A en CD&V vinden van wel, voor oppositiepartijen N-VA en Groen kan het beter.
  [naar artikel]
 32. Facebook trekt ook in Nederland ten strijde tegen nepnieuws (02/03/2017 - De Redactie)
  Twee Nederlandse nieuwsorganisaties, NU.nl en Nieuwscheckers, gaan op korte termijn berichten op Facebook controleren op hun waarheidsgehalte.
  [naar artikel]
 33. Airbnb verhoogt prijs per aandeel met een kwart (07/12/2020 - Express)
  Airbnb trekt donderdag naar Wall Street. Het verhuurplatform doet dat tegen 56 tot 60 dollar per aandeel, zegt The Wall... The post Airbnb verhoogt prijs per aandeel met een kwart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Buren protesteren tegen bouw van woonblokken met 53 flats in centrum van Lummen (26/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Buurtbewoners, handelaars en de heemkring van Lummen dienen bezwaar in tegen de plannen om 27 flats te bouwen aan de Burggrachtstraat. Het openbaar onderzoek loopt tot 3 augustus. Samen met de grond van de kerkfabriek aan de Kerkstraat staan in totaal 53 flats en een parkeergarage gepland. De ex-penningmeester van de kerkraad vraagt de Raad van State om de aankoop te vernietigen.
  [naar artikel]
 35. “Ieder lichaam is goed genoeg”: VIVA ten strijde tegen ideaalbeelden (07/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag lanceert de socialistische vrouwenvereniging VIVA het ‘Goed Genoeg Lijfboek’. Daarmee trekt de organisatie ten strijde tegen de onrealistische ideaalbeelden van lichamen die getoond worden in de media. Het boek wordt gratis verdeeld via lingeriewinkels in heel Vlaanderen.
  [naar artikel]
 36. Ook Twitter-naam vanaf nu langer (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter trekt de laatste tijd duidelijk ten strijde tegen de kortheid van het medium. Nog geen week nadat het bedrijf uit San Francisco aankondigde...
  [naar artikel]
 37. Airbnb trekt intekenprijs met een kwart op (07/12/2020 - De Tijd)
  07:33 Beleggers popelen om in te checken op de beursgang van Airbnb, 's werelds grootste verhuurplatform.
  [naar artikel]
 38. Intergemeentelijke samenwerking tegen huisjesmelkerij (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De illegale kamerverhuur en/of huisjesmelkerij is een gekende problematiek in de vier IGS-gemeenten (Ham, Beringen, Tessenderlo en Leopoldsburg). De schepenen van Wonen sloegen dan ook graag de handen in elkaar om tot een goed uitgewerkt reglement te komen.
  [naar artikel]
 39. Praktijktesten leggen discriminatie bij Airbnb in Brussel bloot (26/01/2023 - De Tijd)
  10:07 Toeristen met een Marokkaans klinkende naam worden structureel gediscrimineerd bij het reserveren van een overnachting via Airbnb in Brussel. Vooral 'professionele' hosts discrimineren, besluiten de V...
  [naar artikel]
 40. 'Red de cultuur!' trekt ten strijde (05/04/2019 - De Morgen)
  In het Antwerpse Toneelhuis vindt vanavond de actie Red de cultuur! plaats. Vijf vragen aan Lieve Franssen, een van de bezielers.
  [naar artikel]
 41. Nederlandse politie trekt ten strijde tegen nepwapens (28/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland start morgen een campagne waarbij agenten op scholen en bij sportclubs gaan vertellen hoe gevaarlijk nepwapens kunnen zijn.
  [naar artikel]
 42. Airbnb trekt zich op aan stijgende reislust (14/05/2021 - De Tijd)
  07:27 Airbnb profiteerde in het eerste kwartaal van de groeiende vraag naar reizen, vooral in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 43. Macron trekt ten strijde tegen seksuele intimidatie (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Open Vld trekt ten strijde tegen 'het socialistische cultuurbeleid' (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Gent trekt ten strijde tegen apartheid in het onderwijs (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. Nederlandse politie trekt ten strijde tegen nepwapens (28/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland start maandag een campagne waarbij agenten op onder meer scholen en bij sportclubs gaan vertellen hoe gevaarlijk nepwapens kunnen zijn.
  [naar artikel]
 47. Airbnb spreekt tegen dat elk jaar in ons land voor 77 miljoen wordt verhuurd (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verhuurplatform Airbnb spreekt de cijfers die vandaag in De Tijd verschenen over de opbrengsten voor verhuurders tegen. Op basis van een
  [naar artikel]
 48. Airbnb spreekt tegen dat elk jaar in ons land voor 77 miljoen wordt verhuurd (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verhuurplatform Airbnb spreekt de cijfers die vandaag in De Tijd verschenen over de opbrengsten voor verhuurders tegen. Op basis van een
  [naar artikel]
 49. Airbnb spreekt tegen dat elk jaar in ons land voor 77 miljoen wordt verhuurd (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verhuurplatform Airbnb spreekt de cijfers die vandaag in De Tijd verschenen over de opbrengsten voor verhuurders tegen. Op basis van een
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy