Gazet van Antwerpen

AA Gent ziet goede reeks gestokt na strafschop in slotfase voor Standard

14/04/2018 - 22:34
"AA Gent is het maximum kwijt in deze play-offs. De neutrale voetballiefhebber werd niet verwend op Sclessin maar de tegenvallende Buffalo’s leken nog een punt uit de brand te kunnen slepen, tot de 88e minuut. Na een overtreding van Asare op Edmilson wees scheidsrechter Smet naar de stip en Emond trapte de elfmeter binnen: 1-0! Standard kreeg zo wat het verdiende en springt zo naar de vierde plaats, op drie punten van AA Gent en Anderlecht. Door het puntenverlies van de Buffalo’s kan leider Club Brugge in de topper in het Astridpark zondag (nogmaals) een gouden zaak doen…"

1. Jupiler Pro League – Standard laat punten liggen tegen Antwerp (03/12/2017 - Metro)

Standard Luik is deze namiddag op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel (rust: 1-0) tegen promovendus Antwerp. Orlando Sa opende op Sclessin in de toegevoegde tijd van de eerste helft de score, nadat even voordien een doelpunt van de Portugese topschutter was afgekeurd wegens buitenspel. Na […] [naar artikel]

2. LIVE. Balikwisha zet Standard op voorsprong, Gent mist strafschop! (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Tweede speeldag Europe play-off • Sclessin • Aftrap 18u30 • Gent staat 2de, Standard 3de [naar artikel]

3. In Kortrijk geeft de videoref wél strafschop… maar Genk laat 9 op 9 liggen (28/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Racing Genk is er na de zes op zes tegen topclubs Club Brugge en Anderlecht niet in geslaagd in Kortrijk een verlengstuk te breien aan zijn goede reeks. Na een slappe pot voetbal werd het 0-0, al hadden de Limburgers in de slotfase wel een uitgelezen kans om te scoren in de slotfase, maar Karelis liet na tussenkomst van de videoref een strafschopdoelpunt liggen. [naar artikel]

4. Game over voor Standard na onwaarschijnlijke slotfase: Rouches geven in blessuretijd dubbele voorsprong uit handen tegen Westerlo (13/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De kaarten lijken geschud in de Europe Play-offs. Na de vlotte zege van AA Gent op Cercle morste Standard in eigen huis met punten tegen Westerlo na een dramatische slotfase, waarin het een 2-0 voorsprong nog uit handen gaf. Met nog drie wedstrijden te spelen telt Standard nu zeven achterstand op AA Gent, dat nog één overwinning nodig heeft voor groepswinst. Game over dus. [naar artikel]

5. Scheidsrechter excuseert zich bij AA Gent: “We waren niet op niveau” (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Ref Sébastien Delferière kreeg vrijdag een storm van kritiek over zich heen na Charleroi-AA Gent. In de slotfase gaf hij geen strafschop voor een handsbal van Baby en ging hij de beelden niet herbekijken, hoewel er communicatie was met de videoref. Eerder claimde Charleroi een strafschop voor een charge van Mitrovic en Gent voor een (lichte) haakfout op Kubo, waarvoor hij wél de beelden bekeek. [naar artikel]

6. Standard sleept verdiend punt uit de brand tegen Club Brugge dankzij discutabele strafschop in slotfase (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge staat voorlopig gelijk met Charleroi aan de leiding van de Jupiler Pro League na een duur bevochten 1-1 op Standard. Diatta zette blauw-zwart op voorsprong, maar de Rouches scoorden in de slotfase na een discutabele penalty. Eerder had Simon Mignolet al een (onterechte) penalty gered van Lestienne en had de Brugse defensie een resem kansen cadeau gedaan aan de thuisploeg. [naar artikel]

7. KAA Gent smeert Standard Femina 2e verlies op een rij aan en klimt naar top 3 (20/10/2023 - Sporza)

Standard Femina ziet zijn goeie seizoensbegin in de kiem gesmoord. Op bezoek bij KAA Gent leed het zijn tweede nederlaag op een rij. Een vroege goal van Fleur Van Daele volstond voor Gent, dat nu naast Standard op plaats 3 komt staan. [naar artikel]

8. Standard Femina verliest voor de 2e keer op een rij, Gent klimt naar de top 3 (21/10/2023 - Sporza)

Standard Femina ziet zijn goeie seizoensbegin in de kiem gesmoord. Op bezoek bij KAA Gent Ladies leed het zijn tweede competitienederlaag op een rij. Een vroege goal van Fleur Van Daele volstond voor Gent, dat nu naast Standard op plaats 3 komt staan. [naar artikel]

9. Standard vermijdt grotere crisis tegen STVV door laat penaltydoelpunt in 98e minuut (27/12/2023 - Sporza)

Dolle slotfase zonder winnaar in Standard - STVV. De Rouches moesten lange tijd de wet van de sterkste ondergaan en zagen in de slotminuten revelatie Fujita de score openen. Alleen kreeg Standard diep in blessuretijd nog een strafschop, die Kanga verzilverde. Het rapport van Carl Hoefkens veranderde zo van 2 naar 3 op 15: koopt hij daarmee extra krediet? [naar artikel]

10. Standard blijft steken op een gelijkspel tegen Antwerp (03/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Standar en Antwerp hebben 1-1 gelijk gespeeld op de 17e speeldag. Orlando Sa zette de Rouches voor de rust op voorsprong, maar Hairemans bracht Antwerp vanop de stip langszij. In de slotfase kreeg Standard nog een vederlichte strafschop, maar Bolat stopte de elfmeter van Sa. [naar artikel]

11. VIDEO: Bolat pakt fantoompenalty Sa (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Standard kwam deze middag niet verder dan 1-1 tegen Antwerp. De thuisploeg kreeg in de absolute slotfase nog een belachelijke strafschop na een... [naar artikel]

12. Standard en Gent schieten weinig op met gelijkspel, Gent kwaad om afgekeurde treffer Gigot (16/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent consolideerde zijn stek in de top zes op Sclessin. De Buffalo's scoorden in de slotfase, maar Laforge keurde het doelpunt af en ging niet... [naar artikel]

13. Standard en AA Gent komen niet tot scoren in fletse topper (16/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Standard en AA Gent zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om het laken naar zich toe te trekken in een hevige, maar teleurstellende topper. Het bleef 0-0 op Sclessin. De thuisploeg kreeg de beste kansen, maar stuitte op doelman Kalinic. In de slotfase werd een kopbaldoelpunt van Gigot (AA Gent) discutabel afgekeurd na een blok van Sylla op Luyindama. Beide ploegen schieten in de strijd om Play-off 1 weinig op met dit gelijkspel. AA Gent blijft vierde, maar kan later dit weekend voorbijgestoken worden door Antwerp en STVV. Standard staat voorlopig zevende. [naar artikel]

14. Davy Roef ontpopt zich opnieuw tot held bij AA Gent door twee (!) strafschoppen te pakken, matig Standard bij rust al uitgeteld (29/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Onderschat Standard nooit en toen AA Gent met 3-0 de rust introk, was zelfs de eeuwige optimist in de KAA Gent Arena nog op zijn hoede. De Rouches probeerden ook heus wel maar net als voor de pauze miste Kanga - oog in oog met Roef een strafschop. Gent dat vooral voor rust wervelde, pakt meteen zijn eerste competitiezege in ruim een maand tijd. [naar artikel]

15. Referee Department: “Strafschop in slotfase van Union - KRC Genk werd terecht toegekend” (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Refereeing Department van de Belgische Voetbalbond heeft maandag geoordeeld dat scheidsrechter Nathan Verboomen terecht een strafschop toekende in de slotfase van het duel tussen Union en KRC Genk. [naar artikel]

16. Geen winnaar op Jan Breydel: Cercle Brugge en Standard blijven steken op een scoreloos gelijkspel (29/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Standard kon op het veld van Cercle Brugge nooit aanspraak maken op de drie punten en ziet AA Gent meteen twee punten uitlopen in de Europe Play-offs. Cercle Brugge was doorlopend de betere ploeg, maar kreeg de huizenhoge strafschop niet die mogelijk een driepunter had opgeleverd. [naar artikel]

17. Tienkoppig Standard pakt punt tegen Buffalo’s: Dussenne scoort in de absolute slotfase, arbitrage speelt meteen prominente rol (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent en de openingsspeeldag: ‘t is geen geslaagd huwelijk. De Buffalo’s verspeelden in de slotfase nog de zege tegen een tienkoppig Standard. Al maakte vooral de arbitrage geen te beste beurt. [naar artikel]

18. Tienkoppig Standard pakt punt tegen Buffalo’s: Dussenne scoort in de absolute slotfase, de arbitrage speelt meteen een prominente rol (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

19. VIDEO. Doelman stopt strafschop in slotfase van Peerse derby (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)

In derde provinciale A stond zondag de derby tussen Peer SV en Sporting Wijchmaal op het programma. De thuisploeg ging met de zege aan de haal en had dat in grote mate te danken aan doelman Calleeuw. Die stopte in de slotfase een strafschop van Wijchmaal-spits Vandenberk en stelde zo de drie punten veilig. [naar artikel]

20. Strafschop? Of had de VAR toch moeten ingrijpen? Standard-penalty zorgt voor stevige discussies (27/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Sleutelmoment in de overwinning van Standard. Net wanneer Gent beter in de wedstrijd komt en vroeg in de tweede helft zijn voet naast de Luikenaars... [naar artikel]

21. Antwerp pakt punt bij Standard, Bolat redt penalty in blessuretijd (03/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

22. Vanhaezebrouck ziet nog altijd mankementen bij AA Gent: “Moeten onszelf beter gaan belonen” (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

AA Gent speelt de volgende weken uit bij Seraing en Zulte Waregem, daarna komt Standard naar de Ghelamco Arena. Een uitgelezen programma om eens een reeks neer te zetten voor de Buffalo’s. [naar artikel]

23. VIDEO. Strafschop? Of had de VAR toch moeten ingrijpen? Standard-penalty zorgt voor stevige discussies (27/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

24. Had Standard een strafschop moeten krijgen? Lambrecht fluit eerst strafschop, maar bedenkt zich na bekijken van de beelden (23/12/2022 - Het Belang van Limburg)

AA Gent was de betere ploeg tegen een zwak Standard, maar bleef steken op een 0-0 onder. Twintig minuten voor tijd schrokken de Buffalo’s plots op toen scheidsrechter Erik Lambrecht de bal op de stip legde voor hands van Ngadeu. De VAR riep Lambrecht echter naar het scherm en na het bekijken van de beelden herzag hij zijn beslissing. [naar artikel]

25. VIDEO: Standard laat zege tegen STVV liggen na dolle slotfase (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Standard en STVV hebben 1-1 gelijkgespeeld. De doelpunten vielen in de slotfase van de wedstrijd. Marin draaide in de 84ste minuut heerlijk weg en... [naar artikel]