Anderlecht klopt Club Brugge met hulp van videoref: gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel

15/04/2018 - 19:59
"Anderlecht heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Paars-wit won de topper van Club Brugge dankzij een doelpunt van Lukasz Teodorczyk. Toch was het de videoref die met de hoofdrol ging lopen door in de slotfase de gelijkmaker van Abdoulay Diaby af te keuren voor discutabel buitenspel. Door de zege komt Anderlecht tot op drie punten van leider Club Brugge."

1. Stond Diaby nu buitenspel of niet? Spits van Club Brugge zag zijn gelijkmaker alvast afgekeurd door de videoref (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Je hebt voor- en tegenstanders van de videoref. "De videoref? Dat ze die maar gewoon afschaffen", was Gent-trainer Yves Vanderhaeghe gisteren na de... [naar artikel]

2. Anderlecht brengt spanning volledig terug in competitie na zege tegen matig Club Brugge (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Anderlecht heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Paars-wit won de topper van Club Brugge dankzij een doelpunt van Lukasz Teodorczyk. Toch was het de videoref die met de hoofdrol ging lopen door in de slotfase de gelijkmaker van Abdoulay Diaby af te keuren voor discutabel buitenspel. Door de zege komt Anderlecht tot op drie punten van leider Club Brugge. [naar artikel]

3. POLL. Was het hands of niet? Anderlecht ontstemd om afgekeurde gelijkmaker tegen Club (25/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een ongelukkige eerste helft voor Anderlecht in de topper op het veld van Club Brugge. Paars-wit zag niet één, maar wel twee goals afgekeurd worden. De eerste was terecht voor buitenspel, maar over de tweede was veel discussie. [naar artikel]

4. Anderlecht met hulp van de VAR voorbij KAA Gent, dat woest is om afgekeurde gelijkmaker De Sart (04/02/2024 - Sporza)

Drie dagen geleden vervloekte Anderlecht de arbitrage, nu mag paars-wit de VAR dankbaar zijn. In het slot van een felbevochten partij zag KAA Gent een geweldige gelijkmaker van De Sart afgekeurd door de videoref, terwijl de fout allerminst duidelijk was. Daardoor kroonde Anders Dreyer zich tot matchwinnaar na een penaltygoal net voor rust. [naar artikel]

5. Club Brugge-Anderlecht start 20 minuten later wegens technische problemen bij videoref (06/05/2018 - Metro)

De aftrap van de topper tussen Club Brugge en Anderlecht is met twintig minuten uitgesteld wegens technische problemen bij de videoref (VAR), zo maakte Club Brugge vandaag bekend. De wedstrijd tussen de competitieleider en de regerende landskampioen had om 14u30 afgetrapt moeten worden in een kolkend Jan Breydelstadion, het verwachte tijdstip voor de aftrap is […] Het bericht Club Brugge-Anderlecht start 20 minuten later wegens technische problemen bij videoref verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

6. LIVE. Géén 1-1! Gelijkmaker Anderlecht afgekeurd na buitenspel Amuzu (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 24ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Le Canonnier • Anderlecht is 5de met 36 punten [naar artikel]

7. LIVEBLOG CLUB-ANDERLECHT. Weer njet voor paars-wit: ook gelijkmaker van Dolberg afgekeurd (25/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Dé klassieker van de Jupiler Pro League: Club Brugge tegen Anderlecht. Kan blauw-zwart zich terug in het spoor nestelen van de aartsrivaal of loopt Anderlecht verder uit? Volg de topper van het weekend op de voet in onderstaande liveblog! [naar artikel]

8. LIVE. Géén 1-1! Gelijkmaker Anderlecht afgekeurd wegens buitenspel Amuzu (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

9. Club Brugge met hangen en wurgen voorbij Union, dat fraaie gelijkmaker van Nielsen in absolute slotfase afgekeurd ziet (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge heeft een nieuwe stap gezet richting landstitel nummer 18. Tegen Union - het laatste halfuur met tien - won het met het kleinste verschil na een lucky goal van Buchanan. Daarvoor moest Simon Mignolet zich meerdere malen onderscheiden. In minuut 89 werd de gelijkmaker van Nielsen afgekeurd voor offside. Als Club zondag van Antwerp wint op de Bosuil, is de titel binnen. [naar artikel]

10. LIVE. Verlengingen in het Lotto Park! Anderlecht zag ultieme gelijkmaker van Esposito nog afgekeurd voor nipt buitenspel (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

11. LIVE. 0-1 van Vormer afgekeurd wegens buitenspel! (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Lotto Park • Kraker tussen Anderlecht en Club Brugge [naar artikel]

12. Vormer zag 2-1 afgekeurd worden: “Als de VAR zegt dat het buitenspel is, dan is dat zo. Denk ik” (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Hij had de matchwinnaar kunnen zijn, Ruud Vormer. Maar de aanvoerder van Club Brugge zag zijn 2-1 afgekeurd worden na voorafgaand buitenspel van... [naar artikel]

13. Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in, videoref keurt gelijkmaker Club af (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Drie punten: dat is de kloof tussen Anderlecht en leider Club. Paars-wit won vanmiddag, na een prima partij, met 1-0 van Club en zorgde zo voor... [naar artikel]

14. Wat een match: Shakhtar stunt tegen Real na flitsende eerste helft, late gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een verrassing van formaat. Real Madrid verloor zijn openingsmatch in de Champions League met 2-3 van Shakhtar Donetsk. Halfweg had Thibaut Courtois zich al driemaal mogen omdraaien. Modric en Vinícius brachten hoop, maar verder kwam Real niet: de gelijkmaker van Valverde werd in de slotminuten afgekeurd wegens buitenspel. [naar artikel]

15. Vanhaezebrouck in alle staten: werd gelijkmaker van AA Gent terecht afgekeurd? (04/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Alweer een gecontesteerde fase in onze Jupiler Pro League met de VAR in een hoofdrol. Ditmaal in Anderlecht-AA Gent. De gelijkmaker van de Buffalo’s werd afgekeurd omdat de videoref en scheidsrechter Laforge tijdens de hoekschop een overtreding van Kandouss zag op Arnstad. Hein Vanhaezebrouck was in alle staten. En gebaarde dat we er dan beter mee kunnen stoppen. [naar artikel]

16. Welke twijfels? Club Brugge wervelt en hakt Charleroi helemaal in de pan (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Als er twijfels waren over het spelniveau van Club Brugge in Play-off 1 heeft Club Brugge die tegen Charleroi helemaal weggespeeld. Blauw-zwart maakte brandhout van de Carolo’s. Na een dik half uur stond er al 3-0 op het bord en was er nog een goal afgekeurd door de videoref. In de tweede helft wervelde de thuisploeg door en werd het uiteindelijk nog 6-0. Jawel, 6-0! Zes, zoveel punten hebben de Bruggelingen nu ook voor op Anderlecht. [naar artikel]

17. Club Brugge op één zege van titel: blauw-zwart met hangen en wurgen voorbij Union, dat fraaie gelijkmaker in slotfase afgekeurd ziet (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

18. Cercle pakt negen op negen, gelijkmaker van STVV in 97ste minuut afgekeurd (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Cercle Brugge kwam met de schrik vrij op Sint-Truiden. Het won er met 1-2, maar beefde na een Truiense gelijkmaker van Cacace in de 97ste minuut die uiteindelijk wegens buitenspel werd afgekeurd na een VAR-tussenkomst van Alexandre Boucaut. Cercle klimt voorbij Zulte Waregem naast Seraing onderin de rangschikking. [naar artikel]

19. Anderlecht door discutabele VAR-ingreep voorbij KAA Gent, dat woest is om afgekeurde gelijkmaker De Sart (05/02/2024 - Sporza)

20. Wat gebeurde er nu eigenlijk op het einde van Standard - Club Brugge? (04/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Werd Club Brugge bestolen op het veld van Standard? De gelijkmaker van David Okereke in blessuretijd werd eerst afgekeurd, dan weer goedgekeurd en uiteindelijk toch weer afgekeurd. De VAR? Die was niet aanwezig. Een poging tot reconstructie. [naar artikel]

21. VIDEO. Anderlecht ziet gelijkmaker afgekeurd worden na handspel Hazard, maar die wordt (licht) geduwd door Spileers (25/02/2024 - Het Belang van Limburg)

In een geanimeerde eerste helft kwam Anderlecht halverwege op gelijke hoogte met Club Brugge. Althans voor een paar seconden, want de treffer van Kasper Dolberg werd meteen afgekeurd voor voorafgaand handspel van Thorgan Hazard? Maar kreeg die geen zetje te verwerken van Jorne Spileers? [naar artikel]

22. LIVE: Gelijkmaker Anderlecht afgekeurd na hands Hazard, Jutgla opende score voor Club (25/02/2024 - Sporza)

Met Club Brugge en Anderlecht staan de twee meest succesvolle Belgische clubs tegenover elkaar. Een klassieker op het scherpst van de snee, want beide teams willen de kloof op leider Union zo klein mogelijk houden. Wie komt als overwinnaar uit de veldslag op Jan Breydel? Volg het live om 13.30 uur. [naar artikel]

23. Stond Vormer buitenspel bij late gelijkmaker? "Dit is toch kolder!" (23/01/2018 - Sporza)

Club Brugge ging op de valreep nog met een punt lopen op Antwerp, maar er was heel wat commotie over de late gelijkmaker van Ruud Vormer. Buitenspel of niet? Volgens Extra Time niet. [naar artikel]