Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
11:38 uur

Telenet-leverancier op zwarte lijst Britse cyberveiligheid

De Tijd

16/04/2018 - 18:40

18:35 Volgens de Britse cyberveiligheidsdienst hypothekeert de netwerkinfrastructuur van het Chinese ZTE de nationale veiligheid. 'ZTE is een betrouwbare partner', reageert Telenet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zwart geld op de zwarte lijst: Britse Kaaimaneilanden op Europese strafbank (19/02/2020 - Express)
  De EU-ministers van Financiën hebben de Kaaimaneilanden op de zwarte lijst van belastingparadijzen gezet. Op die lijst staan landen of regio’s waar de overheid nauwelijks vennootschapsbelasting int, niet transparant is en niet meewerkt in de strijd tegen belastingontwijking. Het is opmerkelijk dat de eilandengroep nu pas op die lijst komt. Het is een van de […] The post Zwart geld op de zwarte lijst: Britse Kaaimaneilanden op Europese strafbank appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Britse scholieren krijgen lessen cyberveiligheid (11/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering trekt miljoenen ponden uit om scholieren lessen in cyberveiligheid aan te bieden. Dat moet volgens Britse media voorkomen dat
  [naar artikel]
 3. Zwarte lijst voor zatte vliegpassagiers (05/04/2019 - De Morgen)
  Dronken het vliegtuig instappen: het is verboden, maar wordt zelden gehandhaafd. Het Britse ministerie van Transport wil nu dronken passagiers die overlast veroorzaken op een zwarte lijst zetten.
  [naar artikel]
 4. EU voegt (Britse) Kaaimaneilanden en Panama toe aan de zwarte lijst van belastingparadijzen (18/02/2020 - VRT NWS)
  De EU-ministers van Financiën plaatsen de Kaaimaneilanden, Palau, Panama en de Seychellen toe aan hun zwarte lijst van belastingparadijzen. Wat de Kaaimaneilanden betreft, is het de eerste keer dat een territorium van een (gewezen) EU-lidstaat op die lijst geplaatst wordt.
  [naar artikel]
 5. Britse supermarkt stopt samenwerking met Chinese leverancier die gevangenen aan het werk zet (23/12/2019 - Express)
  De Britse supermarktketen Tesco zet een Chinese leverancier van kerstkaarten aan de deur, nadat een klant op een van de kaarten een boodschap vond van een gevangene. ‘Wij zijn buitenlandse gevangenen in de Qinqpu-gevangenis in Shanghai. Gedwongen om te werken tegen onze wil. Help ons alsjeblieft en verwittig mensenrechtenorganisaties’, stond er op de kaart. Verderop […] The post Britse supermarkt stopt samenwerking met Chinese leverancier die gevangenen aan het werk zet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. EU maakt zwarte lijst op: dit zijn de 17 belastingparadijzen (05/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De 28 ministers van Financiën van de Europese Unie plaatsen 17 belastingparadijzen op eerste gemeenschappelijke zwarte lijst. De lidstaten werkten anderhalf jaar aan de lijst, het idee vond haar oorsprong in de nasleep van de Panama Papers en meer recente Paradise Papers. Er staan ook nog 47 landen op een grijze lijst, zij beloofden hervormingen te doen.
  [naar artikel]
 7. EU maakt zwarte lijst op: dit zijn de 17 belastingparadijzen (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 28 ministers van Financiën van de Europese Unie plaatsen 17 belastingparadijzen op eerste gemeenschappelijke zwarte lijst. De lidstaten werkten anderhalf jaar aan de lijst, het idee vond haar oorsprong in de nasleep van de Panama Papers en meer recente Paradise Papers. Er staan ook nog 47 landen op een grijze lijst, zij beloofden hervormingen te doen.
  [naar artikel]
 8. Europa zet 17 belastingparadijzen op zwarte lijst, Zwitserland op "grijze lijst" (05/12/2017 - VRT NWS)
  De Europese ministers van Financiën hebben 17 belastingparadijzen op een zwarte lijst gezet. Het gaat om 17 jurisdicties die onvoldoende meewerken aan de strijd tegen belastingontwijking en - ontduiking. Fiscaalgunstige landen die concrete beloftes hebben gedaan in die zin, staan op een grijze lijst. Het is voor het eerst dat er zo'n gemeenschappelijke Europese lijst is. 
  [naar artikel]
 9. "Europese zwarte lijst belastingparadijzen maat om niets" (11/11/2017 - VRT NWS)
  De eurozone zal de criteria voor een zwarte lijst sterk afzwakken. Dat zegt Europarlementslid Philippe Lamberts. "Je kan elk land aan die criteria toetsen, en volgens de oorpsronkelijke toetspunten zouden er ook wel wat Europese landen op die zwarte lijst thuis horen. Daarom zijn de criteria nu al afgezwakt."
  [naar artikel]
 10. 's Werelds grootste zwarte lijst ontsluierd (24/06/2017 - De Tijd)
  01:02 Wat zou er met u gebeuren als u op ’s werelds grootste zwarte lijst ­belandt??Een lijst die alle banken en duizenden bedrijven over de hele aardbol gebruiken om klanten, sollicitanten en zakenpartners...
  [naar artikel]
 11. 16.000 Belgen op grootste zwarte lijst (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 16.000 Belgen en inwoners van ons land staan op World-Check, de grootste zwarte lijst ter wereld. Dat schrijft De Tijd. Die lijst wordt
  [naar artikel]
 12. Rapster Coely wordt ambassadrice voor nieuwe Telenet-reeks: "Mensen merken zo dat de zwarte cultuur niet zo anders is" (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een beetje 'Sex And The City', maar dan met een volledig zwarte cast en verrassend veel realistischer. De nieuwe Telenet-reeks 'Insecure'...
  [naar artikel]
 13. Oxfam: "zeker 4 Europese landen moeten op de zwarte lijst als belastingparadijs" (28/11/2017 - VRT NWS)
  In de nasleep van schandalen als de Panama Papers en Luxleaks maakt de Europese Unie een zwarte lijst met belastingsparadijzen. Maar Oxfam stelt in een nieuw rapport dat minstens 4 Europese landen ook op die zwarte lijst moeten komen als belastingsparadijs. Het gaat onder meer over Ierland, Luxemburg, Nederland en Malta.
  [naar artikel]
 14. Zwarte punten van de lijst geschrapt omdat heraanleg te duur is (22/02/2018 - VRT NWS)
  De lijst met zwarte punten op de Vlaamse wegen is helemaal niet accuraat. Dat zeggen Vlaams parlementsleden Björn Rzoska van Groen in De Morgen en Rob Beenders van sp.a in Het Belang van Limburg. Volgens Beenders zijn op de lijst met zwarte punten bepaalde plaatsen gewoon geschrapt omdat de heraanleg te duur zou uitvallen.  
  [naar artikel]
 15. 16.000 Belgen op grootste zwarte lijst ter wereld (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 16.000 Belgen en inwoners van ons land staan op World-Check, de grootste zwarte lijst ter wereld. Dat schrijft De Tijd vandaag. De lijst
  [naar artikel]
 16. China zet toeristen met slechte manieren op zwarte lijst (10/04/2019 - De Morgen)
  De Chinese autoriteiten gaan een zwarte lijst opstellen van landgenoten die zich slecht gedragen in het buitenland. Hun namen worden doorgespeeld aan de politie, de douane en zelfs de banken.
  [naar artikel]
 17. KU Leuven op zwarte lijst van Erdogan (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De KU Leuven circuleert al een tijdje op een zwarte lijst in Turkije en de diploma's van de universiteit zouden waardeloos zijn in het land. Dat
  [naar artikel]
 18. EU zet 17 belastingparadijzen op zwarte lijst (05/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De ministers van Financiën van de Europese Unie plaatsen 17 belastingparadijzen op de eerste gemeenschappelijke zwarte lijst. Zwitserland prijkt op...
  [naar artikel]
 19. 188.000 gokkers op zwarte lijst (23/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 188.000 mensen in ons land staan op de zwarte lijst van de Kansspelcommissie en mogen dus geen casino of gokkantoor meer binnen.
  [naar artikel]
 20. Beestenboel: De zwarte wegmier is een echte zoetekauw (17/11/2018 - Knack)
  Sanitaire voorzieningen als 'leverancier' van meststoffen en bouwmaterialen: de zwarte wegmier heeft het goed geregeld.
  [naar artikel]
 21. Terreurcommissie wil Europese zwarte lijst van 'haatimams' (04/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Europese lidstaten moeten hun imams beter screenen en ze - als er sprake is van haatspraak - op een zwarte lijst zetten die met de andere EU-landen...
  [naar artikel]
 22. KU Leuven op zwarte lijst van Erdogan (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De KU Leuven circuleert al een tijdje op een zwarte lijst in Turkije en de diploma's van de universiteit zijn waardeloos in het land. Dat
  [naar artikel]
 23. China komt met zwarte lijst voor 'onbetrouwbare' bedrijven (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China werkt aan een lijst met 'onbetrouwbare' buitenlandse bedrijven, organisaties of personen. Die belanden op de zwarte lijst als ze de belangen...
  [naar artikel]
 24. EU schrapt twee belastingparadijzen van 'zwarte lijst' (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Bahama's en de staat Saint Kitts en Nevis zijn van de zwarte EU-lijst voor belastingparadijzen geschrapt. Er staan nu nog zeven landen of...
  [naar artikel]
 25. EU schrapt nu al acht landen van nagelnieuwe zwarte lijst met belastingparadijzen, ook Panama (22/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gemeenschappelijke zwarte lijst van belastingparadijzen die de Europese ministers van Financiën begin december hebben aangenomen, wordt na...
  [naar artikel]
 26. Lijst met zwarte kruispunten slinkt plots zonder aanpassingen (18/04/2018 - De Standaard)
  Gevaarlijke kruispunten worden van de zwarte lijst geschrapt omdat stad en gewest het niet eens raken of wegens geldgebrek.
  [naar artikel]
 27. Lijst met zwarte kruispunten slinkt plots zonder aanpassingen (18/04/2018 - De Standaard)
  Gevaarlijke kruispunten worden van de zwarte lijst geschrapt omdat stad en gewest het niet eens raken of wegens geldgebrek.
  [naar artikel]
 28. Zwarte lijst belastingparadijzen: wie controleert de controleurs? (21/02/2018 - Knack)
  Is de zwarte lijst met belastingparadijzen van de Europese Unie een efficiënte manier om druk uit te oefenen in de strijd tegen belastingontduiking? Of wordt vooral aan windowdressing gedaan?
  [naar artikel]
 29. “EU gaat beruchte belastingparadijzen van zwarte lijst schrappen” (07/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De EU-ministers van Financiën zetten volgende week naar verwachting een flink aantal landen terug op hun zwarte lijst van belastingparadijzen...
  [naar artikel]
 30. EU sleutelt opnieuw aan 'zwarte lijst' van belastingparadijzen (13/03/2018 - Knack)
  De Europese ministers van Financiën hebben dinsdag opnieuw gesleuteld aan de Europese 'zwarte lijst' van landen die weinig of geen inspanningen doen om belastingontduiking en -ontwijking tegen te gaan. Op de lijst, die in december 2017 voor het eerst gepubliceerd werd, staan nu nog negen landen.
  [naar artikel]
 31. EU schrapt acht landen van nieuwe zwarte lijst belastingparadijzen (23/01/2018 - Knack)
  De gemeenschappelijke zwarte lijst van belastingparadijzen die de Europese ministers van Financiën begin december hebben aangenomen, is na anderhalve maand met de helft ingekort.
  [naar artikel]
 32. Zwarte lijst vol onschuldigen (26/06/2017 - De Morgen)
  Op het World Check-register, dat banken en bedrijven gebruiken om klanten na te trekken, prijken ook de namen van 16.000 'risicovolle' Belgen. Zij dreigen geweigerd te worden door financiële instellingen. Alleen: de informatie van de zwarte lijst is niet correct.
  [naar artikel]
 33. Nog zeven landen op Europese zwarte lijst belastingparadijzen (25/05/2018 - Knack)
  De Europese ministers van Financiën hebben de Bahama's en Saint Kitts en Nevis geschrapt van hun lijst van landen die weinig of geen inspanningen doen om belastingontduiking en -ontwijking tegen te gaan. Zo blijven er nog zeven landen over op de Europese zwarte lijst.
  [naar artikel]
 34. Apple zet kritische journalisten op zwarte lijst (13/04/2019 - De Morgen)
  Apple heeft een zwarte lijst van journalisten die kritisch zijn over voor het bedrijf. Dat onthult de gespecialiseerde site Cult Of Mac. Op de lijst staan ook journalisten die van geen nut zijn voor Apple. In België staan alle IT-journalisten sowieso op de lijst, aldus kenners.
  [naar artikel]
 35. Dertig procent van zwarte punten op dynamische lijst aangepakt (29/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van de 213 zwarte punten op de dynamische lijst met gevaarlijke plaatsen in het verkeer, zijn er in 2018 32 via ‘quick wins’ aangepakt. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Orry Van de Wauwer heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). In totaal zijn intussen 65 van de 213 locaties (of 30,5 procent) op de lijst aangepakt. In maart 2019 wordt de dynamische lijst geactualiseerd.
  [naar artikel]
 36. Dertig procent van zwarte punten op dynamische lijst aangepakt (29/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Van de 213 zwarte punten op de dynamische lijst met gevaarlijke plaatsen in het verkeer, zijn er in 2018 32 via ‘quick wins’ aangepakt. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Orry Van de Wauwer heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). In totaal zijn intussen 65 van de 213 locaties (of 30,5 procent) op de lijst aangepakt. In maart 2019 wordt de dynamische lijst geactualiseerd.
  [naar artikel]
 37. KU Leuven op zwarte lijst van Erdogan (01/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De KU Leuven circuleert al een tijdje op een zwarte lijst in Turkije en de diploma’s van de universiteit zijn waardeloos in het land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. Rector Rik Torfs trok al naar de ambassade om te bemiddelen.
  [naar artikel]
 38. Ngo's vragen VN om Israëlisch leger op zwarte lijst te zetten voor doden van kinderen (06/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische strijdkrachten zouden op een zwarte lijst van de Verenigde Naties moeten komen van groepen die verantwoordelijk zijn voor de dood...
  [naar artikel]
 39. KU Leuven op zwarte lijst Erdogan (01/04/2017 - De Tijd)
  08:17 De KU Leuven circuleert al een tijdje op een zwarte lijst van 'terreuruniefs' in Turkije.
  [naar artikel]
 40. Huurder niet op de afspraak? Dan belandt hij op zwarte lijst (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vastgoedmakelaar Habicom werkt met een zwarte lijst voor kandidaat-huurders die niet opduiken bij gemaakte afspraken. "Wie twee maal niet naar
  [naar artikel]
 41. “Weyts heeft te dure zwarte punten van de lijst geschrapt” (22/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De lijst met zwarte punten in Vlaanderen wordt kleiner en kleiner, maar dat betekent niet dat al die gevaarlijke kruispunten ook effectief zijn aangepakt. Sommige kruispunten blijken van de lijst gehaald zonder dat er structurele ingrepen zijn gebeurd, schrijft Het Belang van Limburg.
  [naar artikel]
 42. “Weyts (N-VA) heeft te dure zwarte punten van de lijst geschrapt” (22/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De lijst met zwarte punten in Vlaanderen wordt kleiner en kleiner. Maar dat betekent niet dat al die gevaarlijke kruispunten ook effectief zijn aangepakt. Sommige kruispunten blijken van de lijst gehaald zonder dat er structurele ingrepen zijn gebeurd, schrijft Het Belang van Limburg donderdag.
  [naar artikel]
 43. Dit zijn de 213 ‘zwarte punten’ in Vlaanderen (14/03/2018 - De Standaard)
  Er staan 213 ‘zwarte punten’ op de nieuwe, dynamische lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen. Die lijst is opgemaakt op basis van de ongevallencijfers in de periode 2014-2016.
  [naar artikel]
 44. Dit zijn de 213 ‘zwarte punten’ in Vlaanderen (14/03/2018 - De Standaard)
  Er staan 213 ‘zwarte punten’ op de nieuwe, dynamische lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen. Die lijst is opgemaakt op basis van de ongevallencijfers in de periode 2014-2016.
  [naar artikel]
 45. Nu Brexit een feit is: Kaaimaneilanden op zwarte lijst belastingparadijzen (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De EU-ministers van Financiën hebben de Kaaimaneilanden op de zwarte lijst van belastingparadijzen gezet. De drie eilanden in de Caraïbische Zee...
  [naar artikel]
 46. Zwitserland en 34 andere belastingparadijzen horen op zwarte lijst volgens Oxfam-rapport (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens 35 landen van buiten de EU horen op de zwarte lijst van belastingparadijzen. Voor een effectieve bestrijding van belastingontwijking...
  [naar artikel]
 47. VS gooien Chinese e-commercereus op zwarte lijst (22/12/2016 - De Tijd)
  12:35 Taobao, de Chinese eBay-variant in handen van e-commercereus Alibaba, staat sinds woensdag weer op de Amerikaanse zwarte lijst.
  [naar artikel]
 48. Stevige discussie tussen Van Overtveldt en sp.a over Europese zwarte lijst van belastingparadijzen (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De sp.a is niet te spreken over de communicatie van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) over de Europese zwarte lijst van...
  [naar artikel]
 49. In Zwitserland komen zwartrijders voor twee jaar op zwarte lijst (12/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Zwitserland lachen ze er niet mee. Wie betrapt wordt op zwartrijden in tram, bus of trein, dreigt er nu op een zwarte lijst terecht te komen....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.