Belgische doelman scoort in Duitsland onwaarschijnlijke goal vanaf de eigen helft

22/04/2018 - 15:35
"Het doelpunt van de week in de Duitse derde klasse is er deze week eentje van Belgische makelij. Jo Coppens, ex-doelman van Cercle Brugge en Roeselare, scoorde voor zijn ploeg Carl Zeiss Jena vanaf de eigen helft in de wedstrijd tegen Werder Bremen II. Een onwaarschijnlijke goal van de 27-jarige keeper."

1. Doelman van Benfica scoort fantastisch doelpunt vanaf zijn eigen helft: “Met de wind in de rug besloot ik een risico te nemen” (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Een wereldgoal bij Benfica. Nee, niet bij de A-ploeg van de Portugese tegenstander van Club Brugge in de Champions League. Wel bij de beloften, waar doelman Samuel Soares scoorde vanaf zijn eigen helft tegen Trofense. [naar artikel]

2. VIDEO. Wat een held! Deze doelman scoort in de extra tijd vanaf zijn eigen helft de winning goal (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Fantastische beelden uit de Serie C, de Italiaanse derde klasse. Modena FC 2018-doelman Riccardo Gagno vervulde zaterdag een heldenrol voor zijn ploeg. In blessuretijd maakte hij met een lange trap de winnende treffer tegen Imolese Calcio 1919. [naar artikel]

3. Spectaculair doelpunt in vierde provinciale: 17-jarige doelman van STA Genk scoort vanop eigen helft (20/11/2023 - Het Belang van Limburg)

STA Genk (4D) won afgelopen weekend met overtuigende 0-13-cijfers bij Lanklaar, maar het was doelman Jaydi Briers die de hoofdrol opeiste. De 17-jarige student Sport aan het Atlascollege scoorde met een vrije trap vanop eigen speelhelft. “Mijn allereerste goal als doelman”, bevestigt de keeper van de vierdeprovincialer. [naar artikel]

4. Straffe goal in Maleisië: Fransman scoort vrije trap vanaf eigen helft (23/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Opvallend moment gisteren in de Maleisische FA Cup. De Fransman Hérold Goulon van Pahang scoorde in de blessuretijd een ongelooflijke goal (3-1).... [naar artikel]

5. BEKIJK: Paderborn-speler mikt de bal vanaf zijn eigen helft in de winkelhaak (21/10/2023 - Sporza)

Een van de mooiste doelpunten van het weekend was vanmiddag te bewonderen in de Duitse 2e klasse. Paderborn-speler Florent Muslija spotte de doelman van St-Pauli ver buiten zijn goal en schilderde de bal prompt vanaf zijn eigen helft in de winkelhaak. Bekijk hier de prachtige treffer. [naar artikel]

6. VIDEO. Dé goal van het weekend wordt in Duitse tweede klasse gemaakt: Paderborn-speler imiteert Beckham en scoort vanop eigen helft (21/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Om dé goal van het weekend te zien moest je in Duitsland zijn. In de wedstrijd tussen Paderborn en St. Pauli (2-2) in de tweede klasse scoorde de Kosovaar Florent Musilja vanop zijn eigen speelhelft. Met een fenomenale trap maakte hij de openingsgoal. Op z’n Beckhams. Als je het ons vraagt verdient deze goal een nominatie voor de Puskas Award. [naar artikel]

7. Wat een goal! Ziyech, smaakmaker bij Duivels-tegenstander Marokko, scoort vanop eigen helft (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wat. Een. Goal! Hakim Ziyech pakte in de laatste oefenpot van Marokko - tegenstander van de Rode Duivels op het WK voetbal - uit met een fenomenaal doelpunt. Vanop eigen helft - pakweg 55 meter van het doel van Georgië - deponeerde hij de 2-0 over de doelman. Giorgi Mamardashvili - niet de minste want toch eerste keeper van Valencia - liep wel nog terug, maar was gezien. Het leer viel perfect over hem in het hoekje. Straffe kost van Ziyech, die hoe dan ook gekend is voor zijn traptechiek en in 2020 voor 40 miljoen van Ajax naar Chelsea trok. [naar artikel]

8. Limburgse doelman scoort gelijkmaker in minuut 88... vanop de eigen helft (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Doelman Ruud Boffin speelt tegenwoordig met zijn ploeg Eskisehirspor in de Turkse tweede klasse. Een serieuze vergeetput dus, maar daar bracht de Limburger zondag eigenhandig verandering in. [naar artikel]

9. Doelman wordt matchwinnaar met onwaarschijnlijke treffer vanuit eigen baklijn (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Dat een doelman zich nu en dan tot matchwinnaar kroont, is geen groot nieuws. De doelman CF Pozuelo de Alarcón - een club uit de Tercera Division [naar artikel]

10. Belgische doelman van legendarisch interview scoort héérlijke goal in absolute slotfase (15/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

Herinnert u zich Kevin Frans nog? De doelman verwierf enkele jaren geleden faam met een legendarisch interview in de Beker van België. Nadat zijn toenmalige ploeg Oudenaarde met slechts 1-0 had verloren van Club Brugge, stal Frans in een interview de show door ongewild verschillende keren “oké ja” te herhalen. Nu, vijf jaar later, gaat Frans opnieuw viraal. Ditmaal door een héérlijke winning goal te scoren... [naar artikel]

11. VIDEO. Goal van het jaar? MLS-speler scoort in de allerlaatste minuut met trap vanop eigen helft (11/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Met een geweldig doelpunt besliste Lucas Zelarayan (30) het duel tussen Chicago Fire en Columbus Crew in de Amerikaanse MLS. In de laatste minuten van de blessuretijd haalde de Armeniër vanop eigen helft uit, waarna de bal mooi over de thuisdoelman binnenvloog. Dankzij het doelpunt won Columbus Crew met 1-2. [naar artikel]

12. LIVE ANDERLECHT-STANDARD. Zure tegengoal voor Anderlecht: Sardella werkt in eigen goal binnen na twee afgekeurde goals (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

• Ohio bekroont goeie start Standard met 0-1 • Na penaltyfout Fossey op Amuzu scoort Slimani (p) • Slimani scoort snel erna 2-1 op assist van Amuzu • Sardella devieert in tweede helft voorzet Zinckernagel in eigen doel [naar artikel]

13. Strafste goal van het weekend? Doelman Vandijck scoort in alles-of-niets-offensief van Peer SV gelijkmaker (10/12/2023 - Het Belang van Limburg)

De strafste goal van het Limburgse voetbalweekend viel zaterdagavond wellicht op het veld van Koersel B (vierde provinciale B). De gelijkmaker van Peer SV in minuut 92 kwam immers van… doelman Dries Vandijck, die in een alles-of-niets-offensief mee ten aanval trok. [naar artikel]

14. Red Lions-doelman Vincent Vanasch: 'Héérlijk om die Nederlanders zo boos te zien' (16/08/2019 - Knack)

De Belgische hockeyploeg voelt zich klaar voor het EK in eigen land. Er staat tenslotte een muur in de goal: Vincent 'The Wall' Vanasch legt de lat hoog. 'Vanaf nu is alleen goud goed genoeg.' [naar artikel]

15. Romelu Lukaku scoort twee keer tegen Napoli: pareltje na run vanop eigen helft en bom van 111km/u met blunder van doelman (07/01/2020 - Gazet van Antwerpen)

Inter en Napoli sloten maandagavond de 18de speeldag in de Serie A af. Zonder Dries Mertens maar met Romelu Lukaku, en die laatste opende al na een kwartier de score voor de bezoekers. Giovanni Di Lorenzo gleed weg, de Rode Duivel nam de bal mee op de eigen helft, dribbelde Elseid Hysaj op de rand van de zestien en knalde de 0-1 via de paal voorbij Alex Meret. Wat later scoorde Lukaku ook de 0-2 na een blunder van Meret, goed voor zijn veertiende goal van het seizoen. Het schot van onze landgenoot bereikte een pieksnelheid van 111km/u. Inter won uiteindelijk met 1-3 - hun eerste zege in Napels sinds 1997 - en blijft zo gedeeld leider met Juventus (45 punten). Napoli is pas achtste met 24 punten. [naar artikel]

16. LIVE. GOAL! Badji scoort eerste doelpunt, met dank aan doelman De Wolf (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

• Am Kehrweg (16u) [naar artikel]

17. Doelman beleeft droomdebuut bij Atlético: hij scoort zelfs de winning goal tegen Arsenal (27/07/2018 - Het Belang van Limburg)

De Spaanse doelman Antonio Adan verhuisde deze zomer op 31-jarige leeftijd van Real Betis naar Atlético Madrid, waar hij als doublure van Jan Oblak moet fungeren. Maar bij zijn debuut wist Adan meteen de harten van de Spaanse fans te veroveren én werd hij meteen wereldnieuws. Een doelman die in zijn eerste wedstrijd uitgerekend tegen een topclub als Arsenal meteen drie strafschoppen stopt én zelf nog eens de winnende penalty scoort: dàt gebeurt niet elke dag. [naar artikel]

18. LIVE. BOON SCOORT! Red Lions heel dicht bij halve WK-finale na goal van Boon in vierde quarter (1-2) (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag om 12u15 kijken de Belgische hockeymannen (FIH 3) Duitsland (FIH 6) in de ogen in de kwartfinales van het WK in het Indiase Bhubaneswar. Na... [naar artikel]

19. Doelman Valkeners scoort met verre uittrap (!) en helpt Termien aan zege (16/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Termien klopte Lille met 2-0. Een goal van... doelman Bram Valkeners zette Eendracht op weg naar de zege. “Dit is het eerste doelpunt uit mijn loopbaan.” [naar artikel]

20. Ex-speler van Antwerp en KV Mechelen scoort wereldgoal bij Nederlandse amateurs (14/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

In de Nations League komen deze dagen veel topspelers in actie, maar voor het doelpunt van de week moeten gewoon naar de onze noorderburen. Bij de Nederlandse amateurs van HSV Hoek scoorde onze landgenoot Zinho Chergui namelijk een waanzinnig doelpunt. Chergui, die in het verleden nog uitkwam voor o.a. Antwerp en KV Mechelen zag dat de doelman wat uit zijn goal stond. De linksachter poeierde zonder twijfelen vanop de eigen helft de bal in doel. Wereldklasse. [naar artikel]

21. De mooiste goal die u vandaag zult zien: Belgische doelman Boffin trapt in slot gelijkmaker tegen de netten (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Ruud Boffin heeft zich vandaag onsterfelijk gemaakt bij Eskisehirspor. De 29-jarige Belgische doelman zorgde in het duel bij Ümraniyespor in [naar artikel]

22. ‘Air’ Ronaldo scoort na onwaarschijnlijke sprong van 2m56: “De mooiste goal aller tijden” (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl alle ogen op de Clásico gericht waren, deed Cristiano Ronaldo gisteren op weergaloze wijze de netten trillen voor Juventus. Een magistrale... [naar artikel]

23. VIDEO. Onwaarschijnlijke scrimmage voor doel tijdens Duits duel: “Hoezo is hier geen goal uit gekomen?” (04/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Af en toe vraag je je als toeschouwer af hoe een bepaalde kans niet tot een (zekere) goal leidt. Twee weken geleden was het weer van dat tijdens het Duitse competitieduel tussen Hoffenheim en Mainz 05. Ook na een aantal verwoede pogingen kregen de spelers van Hoffenheim de bal niet voorbij doelman Robin Zentner. De partij eindigde alsnog op 1-1. “Hoezo is hier geen goal uit voortgekomen?”, klonk het verbijsterend bij de commentatoren. [naar artikel]

24. Zien om te geloven: Liverpool-doelman Alisson begaat uit het niets onwaarschijnlijke blunder in FA Cup-duel tegen Wolves, Guedes pakt cadeautje uit (07/01/2023 - Het Belang van Limburg)

De Braziliaanse doelman Alisson zal niet al te goed slapen vannacht: in het FA Cup-duel tegen Wolverhampton ging de keeper op een onwaarschijnlijke manier in de fout: uit het niets leverde hij het leer zomaar in bij Guedes, die de bal maar in een leeg doel hoefde te duwen. [naar artikel]

25. Sevilla kan op de valreep nog nederlaag vermijden dankzij… hun mee opgerukte doelman (21/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Een doelman die diep in de blessuretijd nog een belangrijke goal scoort: eens om de zoveel tijd gebeurt het wel een keertje in het voetbal. Zaterdagavond was het prijs voor Yassine Bounou, de doelman van Sevilla. De 29-jarige Marokkaan kwam in de 93ste minuut mee naar voren voor een corner in de match tegen Real Valladolid en slaagde er ook nog in om te scoren toen hij pardoes de bal in de voeten gescoord kreeg. Daarmee bracht hij de stand op 1-1 en bezorgde hij zijn team nog een puntje. [naar artikel]