Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2020
22:56 uur

Reynders verwelkomt historische Koreaanse ontmoeting, maar hoopt op concrete actie

Metro

27/04/2018 - 20:30

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verwelkomt de “historische” ontmoeting tussen de leiders van Zuid- en Noord-Korea, die zich ertoe hebben geëngageerd te willen werken aan een denuclearisering van het schiereiland. “Het is een stap in een proces waarvan we mogen hopen dat het de komende maanden positief zal blijken”, zei minister Reynders in de […] Het bericht Reynders verwelkomt historische Koreaanse ontmoeting, maar hoopt op concrete actie verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Historische ontmoeting leidt tot historische handtekening: Noord- en Zuid-Korea sluiten vrede (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De historische ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft geleid tot een historische beslissing: de leiders sluiten dit jaar officieel vrede tussen hun landen.
  [naar artikel]
 2. Wordt historische ontmoeting tussen Korea's werkelijk een kantelpunt? (28/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Noord-Koreaanse staatspersbureau KNCA heeft vol lof gereageerd op de ontmoeting van leider Kim Jong-un met de Zuid-Koreaanse president Moon...
  [naar artikel]
 3. "Historische mijlpaal": ontmoeting Trump - Kim Jong-un positief onthaald (09/03/2018 - VRT NWS)
  Vanuit verschillende landen in de wereld wordt er positief gereageerd op de aangekondigde ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in spreekt van een "historische mijlpaal die vrede zal brengen op het Koreaanse schiereiland."
  [naar artikel]
 4. Noord-Koreaanse leider tegen zijn Zuid-Koreaanse collega: "Wil voor historische gesprekken met VS" (27/05/2018 - VRT NWS)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un blijft bereid om de Amerikaanse president Trump te ontmoeten in Singapore op 12 juni. Die boodschap gaf Kim gisteren mee aan de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in tijdens hun onverwachte ontmoeting. President Trump heeft al tevreden gereageerd op de ontmoeting tussen de beide Korea's.
  [naar artikel]
 5. Eén jaar na historische foto én ontmoeting tussen Noord- en Zuid-Korea: "Niemand gelooft nog in duurzame vrede" (27/04/2019 - VRT NWS)
  Exact één jaar geleden kwamen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in samen voor een historische ontmoeting. Conclusie van het gesprek? Er moet duurzame vrede komen op het schiereiland en Noord-Korea zal zijn kernwapens wegdoen. "Ondertussen blijft er maar weinig over van dat optimisme", zegt Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies.
  [naar artikel]
 6. Historische ontmoeting leiders beide Korea’s (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  seoel/PyongyangDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zitten vandaag samen in de gedemilitariseerde zone tussen de twee landen voor een historische top. In juni volgt normaal een nog historischer topontmoeting tussen Kim en de Amerikaanse president Trump.
  [naar artikel]
 7. Kan Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in de vredestrein weer in beweging krijgen? (17/09/2018 - De Morgen)
  De lat ligt hoog voor de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Als hij de komende dagen Pyongyang bezoekt, met een gevolg van 200 belangrijke landgenoten, hoopt hij concrete resultaten te boeken. Maar Moon is daarvoor wel afhankelijk van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
  [naar artikel]
 8. Witte Huis stelt voorwaarden voor ontmoeting met Kim Jong-un kan plaatsvinden (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zal de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un niet ontmoeten tenzij die "concrete actie"...
  [naar artikel]
 9. In beeld: de historische ontmoeting tussen Kim en Moon (27/04/2018 - Knack)
  In de gedemilitariseerde zone hebben de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een historisch onderhoud gehad.
  [naar artikel]
 10. Trump hoopt begin 2019 op nieuwe ontmoeting met Noord-Koreaanse leider (02/12/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij begin volgend jaar een nieuwe ontmoeting zal hebben met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. Waar die precies zou plaatsvinden is nog niet beslist, er liggen nog verschillende opties open, klonk het tijdens de terugvlucht van de G20-top in Buenos Aires. “Ik denk dat we het doen in januari of februari”, antwoordde Trump op de vraag van een journalist over de mogelijkheid van een meeting met Kim Jong un. Waar de ontmoeting zal plaatsvinden, is nog niet beslist. Trump lijkt zijn Noord-Koreaanse collega te willen uitnodigen naar de VS. “We hebben momenteel gepraat over drie sites”. Het is niet duidelijk of Kim Jong un al heeft toegezegd. De twee staatsleiders ontmoetten elkaar voor het eerst in juni in Singapore. Maar ondanks pogingen van diplomaten is er nog nieuwe bijeenkomst vastgelegd. bron: Belga Het bericht Trump hoopt begin 2019 op nieuwe ontmoeting met Noord-Koreaanse leider verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. VIDEO: : Joggende bodyguards tekenen voor hét mafste moment tijdens historische ontmoeting tussen Koreaanse leiders (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twaalf bodyguards van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben er hun training vandaag al opzitten. Toen de twee Koreaanse leiders tijdens hun...
  [naar artikel]
 12. Koreaanse top – Trump ontvangt Zuid-Koreaanse president op 22 mei (05/05/2018 - Metro)
  De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in komt op 22 mei naar Washington voor een ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump. Dat meldt het Witte Huis. Eerder raakte al bekend dat er een datum en plaats zijn vastgelegd voor een topontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump verklaarde dat die concrete details “binnenkort” bekendgemaakt zullen worden. Eerder luidde het dat de ontmoeting “eind mei of begin juni” zou plaatsvinden. Wel al concreet is dus dat Trump zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot zal ontmoeten op dinsdag 22 mei. Beide landen zullen volgens het Witte Huis hun samenwerking voortzetten rond de ontwikkelingen op het Koreaanse schiereiland na de intra-Koreaanse top van 27 april. Toen engageerden de twee Korea’s zich om vrede te sluiten. Bron: Belga   Het bericht Koreaanse top – Trump ontvangt Zuid-Koreaanse president op 22 mei verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Vader student die vast zit in Turkije ontmoet vrijdag minister Reynders (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De vader van Loup Bureau, de Franse student aan de Brusselse journalistenschool Ihecs die al bijna een maand opgesloten zit in Turkije, heeft vrijdag een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Dat bleek donderdag na een steunbijeenkomst in Parijs. Vader Loïc Bureau hoopt dat die actie het startschot kan betekenen van een politieke mobilisering voor de vrijlating van zijn zoon.
  [naar artikel]
 14. Historische ontmoeting tussen Trump en Kim op handen (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om drie uur deze nacht gaat de historische top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un van start met als...
  [naar artikel]
 15. Live: Historische ontmoeting tussen Trump en Kim op handen (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om drie uur deze nacht gaat de historische top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un van start met als...
  [naar artikel]
 16. Trump hoopt begin 2019 op nieuwe ontmoeting met Noord-Koreaanse leider (02/12/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij begin volgend jaar een nieuwe ontmoeting zal hebben met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un.
  [naar artikel]
 17. Trump hoopt begin 2019 op nieuwe ontmoeting met Noord-Koreaanse leider (02/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij begin volgend jaar een nieuwe ontmoeting zal hebben met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong...
  [naar artikel]
 18. Dit is toch hét mafste moment tijdens historische ontmoeting tussen Koreaanse leiders: twaalf joggende bodyguards (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twaalf bodyguards van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben er hun training vandaag al opzitten. Toen de twee Koreaanse leiders tijdens hun...
  [naar artikel]
 19. Zij gingen Donald Trump en Kim Jong-un voor: vijf historische "handshakes" die in het geheugen gegrift staan (10/06/2018 - VRT NWS)
  Overmorgen vindt in Singapore een historische ontmoeting plaats tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hoewel de gesprekken eind mei door Trump afgezegd werden, staat het licht nu weer op groen. Een "historische ontmoeting", klinkt het, wat ons doet denken aan enkele andere "topontmoetingen" uit de moderne geschiedenis. We zetten er enkele voor u op een rij. 
  [naar artikel]
 20. Witte Huis stelt voorwaarden voor ontmoeting met Kim Jong-un kan plaatsvinden (10/03/2018 - Knack)
  De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zal de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un niet ontmoeten tenzij die 'concrete actie' onderneemt. Dat zegt het Witte Huis vrijdag.
  [naar artikel]
 21. LIVE: Historische ontmoeting tussen Kim Jong-un, Donald Trump en Moon Jae-in op grens Noord- en Zuid-Korea (30/06/2019 - VRT NWS)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Amerikaanse president Donald Trump ontmoeten elkaar op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Volg deze historische ontmoeting hier live.
  [naar artikel]
 22. Live: Historische ontmoeting Trump en Kim verloopt in opperbeste stemming: "We lossen het op" (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om drie uur deze nacht is de historische top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un van start gegaan met...
  [naar artikel]
 23. Trump hoopt begin 2019 op nieuwe ontmoeting met Noord-Koreaanse leider (02/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij begin volgend jaar een nieuwe ontmoeting zal hebben met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar die precies zou plaatsvinden is nog niet beslist, er liggen nog verschillende opties open, klonk het tijdens de terugvlucht van de G20-top in Buenos Aires.
  [naar artikel]
 24. Trump hoopt begin 2019 op nieuwe ontmoeting met Noord-Koreaanse leider (02/12/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij begin volgend jaar een nieuwe ontmoeting zal hebben met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. Waar die precies zou plaatsvinden is nog niet beslist, er liggen nog verschillende opties open, klonk het tijdens de terugvlucht van de G20-top in Buenos Aires.
  [naar artikel]
 25. Trump hoopt begin 2019 op nieuwe ontmoeting met Noord-Koreaanse leider (02/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij begin volgend jaar een nieuwe ontmoeting zal hebben met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar die precies zou plaatsvinden is nog niet beslist, er liggen nog verschillende opties open, klonk het tijdens de terugvlucht van de G20-top in Buenos Aires.
  [naar artikel]
 26. Zuid-Koreaanse president noemt ontmoeting Kim en Trump “historische mijlpaal” (09/03/2018 - Metro)
  De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse sterke man Kim Jong-un wordt, volgens de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, een “historische mijlpaal die vrede zal verwezenlijken op het Koreaanse schiereiland”. Dat meldde Moon in een verklaring die zijn woordvoerder voorlas, aldus het persbureau Yonhap. Ook de Japanse eerste minister Shinzo Abe begroette vandaag de aankondiging van de ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse en Amerikaanse leiders. “Als president Trump en voorzitter Kim elkaar ontmoeten na een inter-Koreaanse top, dan zal een compleet kernwapenvrij Koreaans schiereiland echt op het juiste spoor zitten”, aldus Moon. Niet alleen de Koreanen zullen dan Trumps leiderschap prijzen “maar ook mensen van over de hele wereld”. “Ik apprecieer deze wijziging van Noord-Korea bijzonder hard, en het feit dat ze gaan beginnen met grondige gesprekken over het principe van een denuclearisatie”, reageerde Shinzo Abe van zijn kant in een televisietoespraak. Hij voegde eraan toe dat hij naar de Verenigde Staten wil afreizen om Trump te ontmoeten, “vanaf april”. De voorbije weken had Japan twijfels geuit bij de toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea, tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Ook bij de Noord-Koreaanse intentie bij het voorstel tot verdere gesprekken had Tokio vraagtekens geplaatst – Abe zag daarin een poging om tijd te winnen. De ontmoeting tussen Kim en Trump is volgens Abe “het resultaat van de samenwerking tussen Japan en de Verenigde Staten, en tussen Japen, de Verenigde Staten en Zuid-Korea, met doel om de druk hoog te houden, in overleg met de internationale gemeenschap”. Het beleid van Japan en de Verenigde Staten wijzigt niet, aldus nog Abe. “We blijven maximale druk uitoefenen opdat Noord-Korea concrete maatregelen neemt om op perfecte, verifieerbare en onomkeerbare manier kernwapenvrij te worden.” bron: Belga
  [naar artikel]
 27. Trump annuleert historische ontmoeting met Kim Jong-un (24/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Amerikaans president Donald Trump heeft de ontmoeting met Noord-Koreaans leider Kim Jong-un geannuleerd. Die historische ontmoeting had normaal gezien op 12 juni moeten plaatshebben.
  [naar artikel]
 28. Trump annuleert historische ontmoeting met Kim Jong-un (24/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaans president Donald Trump heeft de ontmoeting met Noord-Koreaans leider Kim Jong-un geannuleerd. Die historische ontmoeting had normaal gezien op 12 juni moeten plaatshebben.
  [naar artikel]
 29. Ontmoeting Kim en Trump – Witte Huis stelt voorwaarden voor ontmoeting met Kim Jong-un kan plaatsvinden (10/03/2018 - Metro)
  De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zal de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un niet ontmoeten tenzij die “concrete actie” onderneemt. Dat zegt het Witte Huis vrijdag. Dat Trump inging op de uitnodiging van Kim om elkaar te ontmoeten – schijnbaar zonder voorwaarden – verbaasde een groot deel van de internationale gemeenschap. Geen enkele dienstdoende president van de VS deed het hem voor. “Maar deze ontmoeting gaat niet door tenzij we concrete actie zien die de woorden en de retoriek van Noord-Korea ondersteunen”, zei Sarah Sanders, woordvoerder van het Witte Huis, vrijdag. Sanders zei dat de VS “geen enkele toegeving” hebben gedaan, terwijl Noord-Korea “grote beloftes” deed om te denucleariseren, nucleaire en rakettesten stop te zetten, en regelmatige militaire oefeningen tussen de VS en Zuid-Korea te aanvaarden. Trump is “hoopvol” dat meer vooruitgang mogelijk is, zei Sanders. Ondertussen zal de VS maximale druk blijven zetten op Noord-Korea om zijn nucleair programma stop te zetten. Een ontmoeting tussen de leiders van de VS en Noord-Korea zou een grote doorbraak zijn in de decennialange pogingen om de vrede te herstellen op het Koreaanse schiereiland. Kims uitnodiging volgt op het diplomatieke “charmeoffensief” – in de woorden van verschillende waarnemers en media – dat ingezet werd met Noord-Korea’s aanwezigheid op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang vorige maand. bron: Belga Het bericht Ontmoeting Kim en Trump – Witte Huis stelt voorwaarden voor ontmoeting met Kim Jong-un kan plaatsvinden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Dit is toch het mafste moment tijdens historische ontmoeting twee Koreaanse leiders: twaalf joggende bodyguards (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twaalf bodyguards van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben er hun training vandaag al opzitten. Toen de twee Koreaanse leiders tijdens hun...
  [naar artikel]
 31. Worden Kim en Trump vrienden of vijanden? "Mislukking kan een argument zijn voor militaire actie" (11/06/2018 - De Morgen)
  Ongeacht de uitkomst van de historische top tussen de VS-president en de Noord-Koreaanse leider waarschuwen Korea-analisten voor de vele valkuilen. "Zelfs al maken concrete ontwapeningsbeloftes, hoe betrouwbaar is een handtekening van Trump of Kim?"
  [naar artikel]
 32. Live: Historische ontmoeting tussen Trump en Kim van start (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om drie uur deze nacht gaat de historische top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un van start met als...
  [naar artikel]
 33. Reynders hoopt dat Noord-Macedonië tot EU kan toetreden (18/03/2019 - Metro)
  De Europese Unie zou na de brexit terug 28 lidstaten kunnen tellen, als de Republiek Noord-Macedonië snel kan toetreden. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) verklaard bij een ontmoeting met zijn Noord-Macedonische ambtgenoot in Brussel. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken vergaderen vandaag in Brussel. Vlak daarvoor had minister Reynders een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken van Noord-Macedonië. Dat land wil tot de Europese Unie toetreden, en sinds het akkoord van juni vorig jaar met Griekenland over de naamsverandering naar Noord-Macedonië, ligt de weg daar naartoe open. Griekenland heeft zelf een regio met de naam Macedonië, en verzette zich tegen de toetreding van Skopje tot de NAVO en de EU zolang het land niet van naam wilde veranderen. Intussen is de toetreding tot de NAVO al een feit. Minister Reynders wil alvast snel werk maken van de gesprekken met de Europese Unie. “We hopen dat we vooruitgang kunnen boeken, als Noord-Macedonië aan alle criteria voldoet. Dat zou ons toelaten om terug tot 28 lidstaten te komen na de brexit”, verklaarde hij. Wat de Britten betreft, wacht Reynders nu vooral op nieuws uit Londen. De Britse parlementsleden zouden daar ten laatste woensdag opnieuw over het echtscheidingsakkoord van premier Theresa May stemmen, al is dat nog niet zeker. Daarna moet duidelijk worden hoe lang ze uitstel vragen. “We wachten op een duidelijk signaal van Londen en op concrete nieuwe elementen”, aldus Reynders. bron: Belga Het bericht Reynders hoopt dat Noord-Macedonië tot EU kan toetreden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Schrijven Trump en Kim vandaag geschiedenis? (12/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  singaporeMet een persoonlijke ontmoeting zonder adviseurs beginnen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump vanochtend om drie uur onze tijd hun – al of niet historische – top, die moet leiden tot de kernontwapening van het Koreaanse schiereiland.
  [naar artikel]
 35. Nobelprijswinnaar wil historische ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un vergoeden (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un doorgaat, dan hoeft de belastingbetaler...
  [naar artikel]
 36. Historisch moment: Kim Jong-un zal morgen grens met Zuid-Korea oversteken (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal morgen - een uur voor de historische ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in - over de...
  [naar artikel]
 37. VN heffen sancties tijdelijk op zodat Noord-Koreanen kunnen reizen voor ontmoeting (24/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Sanctiecomité voor Noord-Korea van de Verenigde Naties heeft woensdag een aantal maatregelen tegen Noord-Koreaanse verantwoordelijken tijdelijk opgeheven zodat die naar Singapore kunnen afreizen. Daar vindt op 12 juni normaal gezien de historische ontmoeting tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un plaats.
  [naar artikel]
 38. 'Intense en nuttige ontmoeting' op informele top over migratie, maar geen concrete oplossingen (24/06/2018 - Knack)
  De staats-en regeringsleiders van zestien Europese lidstaten hadden zondagmiddag een "intense en nuttige ontmoeting" over het migratievraagstuk, dixit premier Charles Michel, maar op concrete stappen is het minstens wachten tot de Europese top van donderdag.
  [naar artikel]
 39. Toeristen recreëren massaal ontmoeting tussen Koreaanse leiders (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de ‘historische handshake’ vorige week tussen de Koreaanse leiders Kim Jong-un en Moon Jae In, verschijnen op sociale media vele foto’s van...
  [naar artikel]
 40. Kim en Moon willen kernwapenvrij Korea (28/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Seoel/PyongyangTijdens een historische ontmoeting in de gedemilitariseerde zone tussen beide Korea’s hebben de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet alleen afgesproken dat ze aan een vredesakkoord gaan werken, maar ook dat ze samen willen streven naar een kernwapenvrij Koreaans schiereiland.
  [naar artikel]
 41. Mogelijk toch historische ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un rond 12 juni, mét Zuid-Koreaanse president bij (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk komt er rond 12 juni toch een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De...
  [naar artikel]
 42. Noord-Korea zegt nucleaire testlocatie in mei te zullen ontmantelen (29/04/2018 - Knack)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is van plan om zijn nucleaire testsite in mei op te doeken. Dat heeft de hij gezegd tijdens zijn historische ontmoeting vrijdag met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in.
  [naar artikel]
 43. Ontmoeting Trump en Kim Jong-un in gedemilitariseerde zone gaat door (30/06/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal later vandaag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoeten in de Koreaanse gedemilitariseerde zone. Dat heeft de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in bevestigd na een ontmoeting met Trump, die gisteren via een tweet te kennen gaf dat hij openstond voor een ontmoeting met Kim op die symbolische plek.
  [naar artikel]
 44. Video: Alles wat je moet weten over de historische top tussen Kim Jong-un en Donald Trump in 90 seconden (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen is het eindelijk tijd voor de historische ontmoeting tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un....
  [naar artikel]
 45. VN heffen sancties tegen Noord-Koreaanse diplomaten tijdelijk op (24/05/2018 - De Morgen)
  Het Sanctiecomité voor Noord-Korea van de Verenigde Naties heeft vandaag een aantal maatregelen tegen Noord-Koreaanse verantwoordelijken tijdelijk opgeheven zodat die naar Singapore kunnen afreizen. Daar vindt op 12 juni normaal gezien de historische ontmoeting tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un plaats.
  [naar artikel]
 46. Live: Historische ontmoeting tussen Trump en Kim van start: "Alle vertrouwen in goede afloop" (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om drie uur deze nacht is de historische top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un van start gegaan met...
  [naar artikel]
 47. Dit is alles wat u moet weten over de historische ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen vindt de langverwachte ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un plaats in Singapore....
  [naar artikel]
 48. Trump brengt historisch bezoekje aan Noord-Korea: “Dit was een ontmoeting voor de camera’s” (30/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Donald Trump is de eerste Amerikaanse president ooit die voet heeft gezet op Noord-Koreaanse bodem. De ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In werd in allerijl belegd na een tweet van Trump, die weleens wilde langskomen. “Vooral een ontmoeting voor de camera’s”, zegt professor Internationale Politiek David Criekemans (UA). “Maar dat wil niet zeggen dat er geen momentum kan komen.”
  [naar artikel]
 49. Noord-Korea ontmantelt nucleaire site (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea gaat zijn nucleaire testsite in Punggye-ri al in mei opdoeken. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gezegd tijdens zijn historische ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, zo meldt de regering in Seoel zondag. Bovendien zal het Noord-Koreaanse regime buitenlandse experten uitnodigen om de ontmanteling van de site te verifiëren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.