De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Staatsveiligheid krijgt directe toegang tot duizenden politiecamera’s

Metro

04/05/2018 - 09:59

De Staatsveiligheid krijgt rechtstreeks toegang tot de duizenden camera’s van de lokale en federale politiediensten. Het gaat zowel om de simpele bewakingscamera’s als om de intelligente systemen, zoals de ANPR-camera’s die nummerplaten herkennen. De Staatsveiligheid zal niet langer toestemming moeten vragen aan de bevoegde politiedienst om mee te kijken met de camera’s of om camerabeelden […] Het bericht Staatsveiligheid krijgt directe toegang tot duizenden politiecamera’s verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Staatsveiligheid krijgt directe toegang tot duizenden politiecamera's (04/05/2018 - De Tijd)
  01:02 De Staatsveiligheid mag zeer binnenkort rechtstreeks meekijken met de duizenden camera’s van de politie, zowel bewakingscamera’s als camera’s met nummerplaatherkenning.
  [naar artikel]
 2. Staatsveiligheid krijgt rechtstreeks toegang tot duizenden politiecamera's (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Staatsveiligheid krijgt rechtstreeks toegang tot de duizenden camera's van de lokale en federale politiediensten. Het gaat zowel om de simpele...
  [naar artikel]
 3. Moet Staatsveiligheid burgers toegang geven tot haar dossiers? (22/01/2019 - VRT NWS)
  Vorige zomer werd Kaoutar Fal het land uitgezet. De vrouw werd op basis van informatie van de Staatsveiligheid verdacht van spionage. Maar Kaoutar Fal spreekt dat in alle toonaarden tegen en wil dat de Staatsveiligheid openheid van zaken geeft. Ze begon een procedure om de Staatsveiligheid te dwingen haar toegang te geven tot haar dossier. Staatsveiligheid weigerde dat met het evidente argument dat een geheime dienst nu eenmaal geheim is. Maar dat antwoord lijkt niet te volstaan. 
  [naar artikel]
 4. Staatsveiligheid mag voortaan zoeken in politiedatabank (24/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  De Staatsveiligheid krijgt voortaan rechtstreeks toegang tot de Algemene Nationale Gegevensdatabank van de politie. Dat heeft de ministerraad vorige week beslist, meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.
  [naar artikel]
 5. Staatsveiligheid mag voortaan zoeken in politiedatabank (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Staatsveiligheid krijgt voortaan rechtstreeks toegang tot de Algemene Nationale Gegevensdatabank van de politie. Dat heeft de ministerraad vorige week beslist, meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.
  [naar artikel]
 6. Staatsveiligheid mag voortaan rechtstreeks zoeken in politiedatabank (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Staatsveiligheid krijgt voortaan rechtstreeks toegang tot de Algemene Nationale Gegevensdatabank (ANG) van de politie. Dat heeft de ministerraad vorige week beslist, meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.
  [naar artikel]
 7. Politiecamera's mogen niet naar zwartrijders speuren (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een proefproject van de politie en de Vlaamse Belastingdienst om met slimme politiecamera's bestuurders te klissen die hun verkeersbelasting niet
  [naar artikel]
 8. Vlaanderen wil toegang tot informatie Staatsveiligheid (09/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen gaat een topambtenaar aanstellen die rechtstreeks met de Staatsveiligheid maar ook andere inlichtingen- en veiligheidsdiensten moet kunnen overleggen. Dat blijkt uit de beleidsnota van Vlaams justitieminister Zuhal Demir (N-VA).
  [naar artikel]
 9. Politiecamera's mogen niet naar zwartrijders speuren (11/08/2016 - De Redactie)
  Een proefproject van de politie en de Vlaamse Belastingdienst om met slimme politiecamera's bestuurders te klissen die hun verkeersbelasting niet betaalden, is afgeblazen omdat er geen wettelijke basis is.
  [naar artikel]
 10. Staatsveiligheid krijgt meer slagkracht (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De staatsveiligheid kan nu ook reisagentschappen of busmaatschappijen verplichten om informatie te geven over passagiers. Zonder dat daar politie
  [naar artikel]
 11. Hoe slimme criminelen de politiecamera’s vaak te slim af zijn (24/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Criminelen gebruiken almaar vaker huurauto’s om politiecamera’s te ontwijken. Minister Jambon werkt aan maatregelen. In afwachting leggen enkele politiezones ­strengere regels op aan bedrijven die auto’s verhuren aan bijvoorbeeld inbrekersbendes.
  [naar artikel]
 12. Hoe slimme criminelen de politiecamera’s vaak te slim af zijn (24/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Criminelen gebruiken almaar vaker huurauto’s om politiecamera’s te ontwijken. Minister Jambon werkt aan maatregelen. In afwachting leggen enkele politiezones ­strengere regels op aan bedrijven die auto’s verhuren aan bijvoorbeeld inbrekersbendes. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 13. Hoe slimme criminelen de politiecamera’s vaak te slim af zijn (24/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Criminelen gebruiken almaar vaker huurauto’s om politiecamera’s te ontwijken. Minister Jambon werkt aan maatregelen. In afwachting leggen enkele politiezones ­strengere regels op aan bedrijven die auto’s verhuren aan bijvoorbeeld inbrekersbendes. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 14. Publiek krijgt inzage in geheime documenten Staatsveiligheid (15/05/2019 - Knack)
  Ruim 100 archiefdozen vol historische documenten staan klaar bij de Staatsveiligheid om overgebracht te worden naar het Rijksarchief.
  [naar artikel]
 15. Tot 3.000 camera’s moeten alle wagens volgen (21/08/2018 - De Standaard)
  Het netwerk dat uw nummerplaat automatisch registreert als u voorbijrijdt, zal veel groter worden dan de al duizend voorziene ANPR-camera’s langs de snelwegen. Behalve de politie krijgt ook de Staatsveiligheid toegang tot het netwerk.
  [naar artikel]
 16. Tot 3.000 camera’s moeten alle wagens volgens (21/08/2018 - De Standaard)
  Het netwerk dat uw nummerplaat automatisch registreert als u voorbijrijdt, zal veel groter worden dan de al duizend voorziene ANPR-camera’s langs de snelwegen. Naast de politie krijgt ook de Staatsveiligheid toegang tot het netwerk.
  [naar artikel]
 17. Privacycommissie verzet zich tegen directe toegang VS tot vingerafdrukken (10/04/2019 - De Morgen)
  De Privacycommissie geeft een ongunstig advies voor een Memorandum of Understanding dat de VS rechtstreeks toegang zou verlenen tot Belgische vingerafdrukgegevens in de strijd tegen terrorisme en illegale immigratie.
  [naar artikel]
 18. Staatsveiligheid krijgt dubbel zoveel personeel (10/06/2021 - De Tijd)
  18:11 Om ons land weerbaarder te maken en te beschermen tegen dreigingen wil de Staatsveiligheid de komende jaren fors uitbreiden. Er komen extra investeringen in personeel en ICT.
  [naar artikel]
 19. Staatsveiligheid, een ‘noodzakelijk kwaad’ of gewoon een ‘kwaad’? (19/12/2022 - De Wereld Morgen)
  KUL-onderzoekers publiceerden over de Staatsveiligheid een rapport dat te weinig aandacht krijgt. Beantwoordt de huidige Staatsveiligheid aan de noodzaak van een veiligheidsdienst die elk land heeft? Uit de praktijk blijkt dat deze diensten in België en wereldwijd dikwijls onfraaie dingen doen. Ten bate van wie? Wie controleert de controleurs? Belgische moslims ondervinden het aan de lijve, met ernstige gevolgen. The post Staatsveiligheid, een ‘noodzakelijk kwaad’ of gewoon een ‘kwaad’? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 20. Staatsveiligheid krijgt voortaan automatisch alarm als over terreur gepraat wordt op sociale media (09/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Staatsveiligheid en de militaire Adiv hebben voortaan krachtige software om tot in de diepste krochten van het internet naar informatie te graven.
  [naar artikel]
 21. Opnieuw 2 ontploffingen in Deurne en Berchem, recht tegenover politiecamera's (18/11/2022 - VRT NWS)
  In Antwerpen zijn er vannacht opnieuw twee ontploffingen geweest: in de Deken de Winterstraat in Berchem en in de Van Lissumstraat in Deurne. Beide woningen werden eerder al geviseerd waarna er politiecamera's werden geplaatst. Maar dat hield de onbekenden dus niet tegen.
  [naar artikel]
 22. Staatsveiligheid wil Sharia4Belgium verbieden (04/04/2019 - De Morgen)
  De Staatsveiligheid wil nagaan of Sharia4Belgium verboden kan worden in ons land. 'In enkele buurlanden is dat al gebeurd. Waarom dan niet in België?', vraagt Alain Winants, hoofd van de Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 23. Het Nieuwsblad van mei ‘68: waarom de studentenleider zijn haar zwart verft (17/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hele vreemde verhalen in ‘Het Nieuwsblad’ van vandaag maar dan 50 jaar geleden. De Franse president die begin deze week nog zo dapper het volk toesprak, is plots verdwenen. Zelfs de staatsveiligheid moet hem gaan zoeken. Ondertussen glipt studentenleider Daniel Cohn-Bendit, die door diezelfde staatsveiligheid de toegang tot de natie was ontzegd, Frankrijk toch weer binnen.
  [naar artikel]
 24. Vlaanderen wil toegang tot landbouwgrond verbeteren (14/10/2019 - Apache)
  Terwijl lokale besturen duizenden hectare grond verkochten, zorgt de Vlaamse Landmaatschappij ervoor dat een deel toch in publieke handen blijven. Het budget van de VLM is wel beperkt, en dat geldt ook voor hun impact op de markt van landbouwgronden. Onder meer speculatie maakt de toegang tot landbouwgrond voor boeren steeds moeilijker. Laat die toegang
  [naar artikel]
 25. Gouverneur, burgemeesters en korpschefs onder vuur na reis naar China, ondanks waarschuwing Staatsveiligheid (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een studiereis van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, dertien korpschefs, zes burgemeesters en de baas van de politieschool krijgt veel kritiek. Niet alleen van de politievakbonden, maar ook van de Staatsveiligheid. “Wegens spionagegevaar had de Staatsveiligheid gewaarschuwd voor de reis. Maar ze luisterden niet, ze wilden te graag naar China”, zegt een bron.
  [naar artikel]
 26. Huiszoeking bij Staatsveiligheid na klacht voormalig geheim agent (10/03/2020 - De Standaard)
  Na een klacht van Nicolas Ullens de Schooten, een ex-agent van de Staatsveiligheid, werden vrijdag huiszoekingen uitgevoerd bij de Staatsveiligheid en het Comité I. Dat schrijft Le Soir maandag.
  [naar artikel]
 27. Staatsveiligheid waarschuwde nog voor spionage, maar gouverneur, burgemeesters en korpschef “gingen te graag naar China” (19/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een studiereis van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, dertien korpschefs, zes burgemeesters en de baas van de politieschool krijgt veel kritiek. Niet alleen van de politievakbonden, maar ook van de Staatsveiligheid. “Wegens spionagegevaar had de Staatsveiligheid gewaarschuwd voor de reis. Maar ze luisterden niet, ze wilden te graag naar China”, zegt een bron.
  [naar artikel]
 28. Bolivianen eisen toegang tot de zee met 200 kilometer lange vlag (11/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met een spandoek van bijna tweehonderd kilometer lang hebben duizenden Bolivianen de eis van hun land om toegang te krijgen tot de zee kracht...
  [naar artikel]
 29. Staatsveiligheid slaat alarm over explosie aan screenings (05/10/2016 - De Tijd)
  01:00 In de eerste helft van dit jaar moest de Staatsveiligheid al 55.000 screenings uitvoeren, een derde meer dan vorig jaar. De Staatsveiligheid zit op haar tandvlees, waarschuwt topman Jaak Raes.
  [naar artikel]
 30. Staatsveiligheid: "We blijven nota's sturen" (28/09/2016 - De Redactie)
  Zo reageert de chef van de Staatsveiligheid Jaak Raes op alle commotie die is ontstaan na de brief waarin wordt gewaarschuwd voor de Eandis-deal. Staatsveiligheid heeft dan ook haar werk gedaan zoals het hoort, klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Binnenkort weet de Staatsveiligheid wie op uw vliegtuig zit (12/10/2016 - Knack)
  De Europese Commissie wil dat de nationale veiligheidsdiensten snel toegang krijgen tot de passagiersbestanden van luchtvaartmaatschappijen. Dat moet terreuraanslagen voorkomen.
  [naar artikel]
 32. Havens hebben duizenden vacatures (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De havens van Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge hebben duizenden openstaande vacatures. Het gaat om 230.000 banen: 103.000 directe en nog
  [naar artikel]
 33. Politiecamera’s mogen niet naar zwartrijders speuren (11/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De politie en de Vlaamse Belastingdienst begraven hun samenwerking om massaal overtreders te klissen die hun verkeersbelasting niet betalen. Dat zou voortaan bijna automatisch gebeuren via de slimme politiecamera’s boven de weg, klonk het enthousiast. Maar nu blijkt de politie daarvoor niet bevoegd. De Vlaamse Belastingdienst gooit het over een ­andere boeg. “We controleren voortaan tijdens bijvoorbeeld Wodca-controles.”
  [naar artikel]
 34. Regering geeft Staatsveiligheid historisch hoog budget (19/05/2018 - De Tijd)
  10:24 De Staatsveiligheid mag dit jaar 57 miljoen euro besteden van de regering, een historisch record. Onze inlichtingendienst krijgt liefst 11,2 miljoen euro voor nieuw computermateriaal.
  [naar artikel]
 35. Soepelere regels voor 'mollen' van Staatsveiligheid in de maak (05/01/2017 - Knack)
  Er komen soepelere regels hoe ver de informanten van Staatsveiligheid mogen gaan. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg donderdag. De informantenwerking wordt bovendien hervormd tot een aparte specialisatie binnen de Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 36. Naamse diaken blijkt inspecteur bij de Staatsveiligheid te zijn (05/04/2019 - De Morgen)
  De Staatsveiligheid heeft een hoge geestelijke van het bisdom van Namen op de vingers getikt. Diaken Jean-Pol Druart is vriendelijk verzocht om iets minder te koop te lopen met het feit dat hij inspecteur is bij de Belgische Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 37. Politiecamera’s mogen niet naar zwartrijders speuren (11/08/2016 - De Standaard)
  Een proefproject van de politie en de Vlaamse Belastingdienst om met slimme politiecamera’s bestuurders te klissen die hun verkeersbelasting niet betaalden, is afgeblazen omdat er geen wettelijke basis is. 'Wie zijn verkeersbelasting niet betaalt, begaat een fiscaal misdrijf. En daarover heeft de politie geen bevoegdheid, alleen belastingambtenaren', zegt Kris De Sagher van de Vlaamse Belastingdienst donderdag in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 38. Ex-premier van Ivoorkust krijgt levenslang voor "aantasting staatsveiligheid" (23/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Ivoriaanse premier en rebellenleider Guillaume Soro is vandaag bij verstek tot levenslange opsluiting veroordeeld wegens "aantasting van de staatsveiligheid". De feiten dateren van eind 2019.
  [naar artikel]
 39. Staatsveiligheid krijgt er 75 procent meer personeel bij (10/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Veiligheid van de Staat (VSSE) moet tegen 2024 zowat 1.000 medewerkers tellen, ofwel 75 procent meer dan nu. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne bracht donderdag een bezoek aan de dienst en stelden na afloop, samen met administrateur-generaal Jaak Raes, de toekomstplannen van de Staatsveiligheid voor.
  [naar artikel]
 40. Wie slecht hoort, krijgt sneller toegang tot gehoorimplantaat (30/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie niet goed hoort, krijgt in de toekomst sneller toegang tot een gehoorimplantaat. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) maakt...
  [naar artikel]
 41. Politieke islam uit Egypte: wat is de moslimbroederschap en wat betekent ze in België? (13/07/2021 - De Morgen)
  Een nota van de Staatsveiligheid ziet geen directe link tussen Ihsane Haouach en de moslimbroederschap, maar de suggestie alleen al leidde tot consternatie. Wat is de moslimbroederschap en wat stelt ze voor in ons land?
  [naar artikel]
 42. Huiszoeking bij Staatsveiligheid in kader van klacht voormalig geheim agent (10/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn vrijdag huiszoekingen geweest bij de Staatsveiligheid en het Comité I in het kader van een onderzoek dat volgt op een klacht ingediend door Nicolas Ullens de Schooten, een ex-agent van de Staatsveiligheid. Dat schrijft Le Soir maandag.
  [naar artikel]
 43. De Ruyver: "Politici, betrek Staatsveiligheid niet te veel in publiek debat" (13/04/2017 - De Redactie)
  In verband met het geruzie rond de Diyanet-moskeeën en de Staatsveiligheid wijst veiligheidsexpert Brice De Ruyver wijst op het belang van maximale vertrouwelijkheid in zaken waarbij de Staatsveiligheid is betrokken.
  [naar artikel]
 44. Wie slecht hoort, krijgt sneller toegang tot gehoorimplantaat (30/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie niet goed hoort, krijgt in de toekomst sneller toegang tot een gehoorimplantaat. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD ) maakt daarvoor cochleaire implantaten toegankelijk voor meer patiënten, laat ze vrijdag weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 45. Homans reageert op rapport Staatsveiligheid (07/04/2017 - De Standaard)
  ‘De Staatsveiligheid geeft zwart op wit aan dat Diyanet bijdraagt tot polarisatie binnen de Turkse gemeenschap door het profileren van Gülen-aanhangers als ‘staatsvijanden’. Dit mogen we in Vlaanderen niet tolereren’. Zo reageert Vlaams minister Liesbeth Homans op een rapport van de Staatsveiligheid
  [naar artikel]
 46. Staatsveiligheid krijgt er 75 procent meer personeel bij: “Nood aan sterke inlichtingendienst” (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheid van de Staat (VSSE) moet tegen 2024 zowat 1.000 medewerkers tellen, ofwel 75 procent meer dan nu. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bracht donderdag een bezoek aan de dienst en stelde na afloop, samen met administrateur-generaal Jaak Raes, de toekomstplannen van de Staatsveiligheid voor.
  [naar artikel]
 47. Congolese student krijgt “na nieuwe elementen in het dossier” toch toegang tot ons land (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Congolese student die aan de UCLouvain wilde gaan studeren maar in eerste instantie werd uitgewezen, krijgt nu toch toegang tot ons land. Dat meldt de Dienst Vreemdelingenzaken maandag.
  [naar artikel]
 48. Congolese student krijgt “na nieuwe elementen in het dossier” toch toegang tot ons land (04/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Congolese student die aan de UCLouvain wilde gaan studeren maar in eerste instantie werd uitgewezen, krijgt nu toch toegang tot ons land. Dat meldt de Dienst Vreemdelingenzaken maandag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy