LIVE: Geen goals bij rust in onderhoudende klassieker, Club woest nadat het geen strafschop kreeg na tussenkomst videoref

06/05/2018 - 15:37
"De match van de waarheid om de titelstrijd. Om 14u30 is Jan Breydel het schouwtoneel voor de absolute kraker tussen Club Brugge en Anderlecht. Eén..."

1. LIVE: Wel goals na rust in onderhoudende klassieker met alweer belangrijke rol voor videoref? (0-0) (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

De match van de waarheid om de titelstrijd. Om 14u30 is Jan Breydel het schouwtoneel voor de absolute kraker tussen Club Brugge en Anderlecht. Eén... [naar artikel]

2. LIVE. Club moet nog vol op zoek naar de winnende treffer nadat 0-1 van Dennis afgekeurd werd na tussenkomst van de videoref. Krijgen we nog goals? (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap 18u • Guldensporenstadion • Negentiende speeldag Jupiler Pro League • Ref: Eric Lambrechts [naar artikel]

3. Zweden boekt verdiende overwinning dankzij tussenkomst van videoref (18/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Zweden is zijn WK gestart met een deugddoende overwinning. Tegen een zwak Zuid-Korea waren de Zweden de betere ploeg, maar voor de rust lieten Berg en Toivonen grote kansen liggen. Na de pauze lukte het dan wel, al was de hulp van de VAR nodig. Scheidsrechter Joel Aguilar gaf eerst geen strafschop, maar werd terechtgewezen door de videoref. Granqvist bezorgde zijn ploeg zo de zege. [naar artikel]

4. LIVE. Toch géén strafschop voor Antwerp na tussenkomst van de videoref! (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

• Speeldag 4 • Ref: Christof Dierick • Bosuil • Veel wissels bij Antwerp [naar artikel]

5. LIVE. Toch géén strafschop voor Antwerp na tussenkomst van de videoref, rusten bij 1-0 (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

6. Club walst over zwak Anderlecht, Vanaken, Diatta en uitstekende Vormer scoren (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Geen verrassingen op Jan Breydel: Club Brugge won de klassieker tegen Anderlecht makkelijk met 3-0, na goals van Diatta, Vanaken en Vormer. Sambi Lokonga was de schlemiel bij paars-wit: de jongeling veroorzaakte een strafschop en kreeg later nog zijn tweede geel. Anderlecht zag ook nog een aansluitingstreffer afgekeurd voor offside. Club loopt voorlopig in op Charleroi, dat later speelt tegen Standard. [naar artikel]

7. VIDEO. Club baalt in Kortrijk: blauw-zwart kan opnieuw niet winnen in CL-week, goal van Dennis werd na rust afgekeurd na tussenkomst van de VAR (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bar slecht weer, geen goed voetbal en geen goals. KV Kortrijk - Club Brugge (0-0) was er eentje om snel te vergeten. Blauw-zwart kijkt aan tegen... [naar artikel]

8. LIVE: Videoref heeft geen beeld, klassieker tussen Club en Anderlecht 20 minuten later van start (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

9. Scheidsrechtersbaas legt uit waarom videoref gelijk had bij omstreden strafschop in Eupen-Genk (02/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft ref Nathan Verboomen zaterdag in de competitiewedstrijd tussen Eupen en KRC Genk (3-3) correct gehandeld door de Limburgers in de 63e minuut na tussenkomst van de videoref een strafschop toe te kennen. Dat laat Verbist maandag optekenen. [naar artikel]

10. “Prima ingreep videoref” (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Scheidsrechtsersbaas Johan Verbist loofde het werk van de videoref én de beslissing van scheidsrechter Wim Smet om zaterdag op zijn oorspronkelijke beslissing terug te komen en KRC Genk geen strafschop toe te kennen. “Het was een correcte tussenkomst van de VAR”, aldus Verbist. “De beelden tonen duidelijk aan dat Mats Rits de bal speelt. Je ziet dat het been van Mats Rits zich voor dat van Marcus Ingvartsen bevindt, waardoor hij eerst de bal speelt. Nadien ontstaat er wel fysiek contact tussen beide spelers. Scheidsrechter Wim Smet heeft correct gehandeld door op zijn beslissing terug te komen en geen strafschop toe te kennen.” [naar artikel]

11. Strafschop voor Eupen! Nee, toch niet, zo meldt de videoref (03/12/2017 - Sporza)

Eupen had tegen Club Brugge nog voor de rust op 3-0 kunnen komen. Scheidsrechter Visser floot een penalty, maar kwam op zijn stappen terug op advies van de videoref. [naar artikel]

12. Scheidsrechtersbaas: “Doelpunt van Openda tegen Genk was terecht, maar Club Brugge kreeg wel een onterechte strafschop” (15/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist deed videoref Lawrence Visser er zondag in de topper tussen Club Brugge en KRC Genk (3-2) goed aan om bij het doelpunt van Loïs Openda niet in te grijpen. Dat zegt Verbist woensdag in zijn wekelijkse analyse van de videoref. De strafschop gemist door Hans Vanaken had evenwel niet gegeven moeten worden. [naar artikel]

13. LIVE: Hamburg krijgt een strafschop na tussenkomst van de videoref! (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Slaagt Hamburg er op de allerlaatste speeldag van de Bundesliga er nog in om de degradatie af te wenden? Dan moet het niet alleen winnen tegen... [naar artikel]

14. LIVE: Videoref voorkomt net voor de rust Eupense strafschop (2-0) (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ref: Visser Stadion: Kehrwegstadion  Eupen zit in vieze papieren na zeges Mechelen en Kortrijk Club Brugge kan verder uitlopen na gelijkspel Charleroi [naar artikel]

15. LIVE ATLETICO-CLUB. Opschudding in Madrid: blauw-zwart lijkt strafschop te krijgen kort voor rust, maar VAR beslist daar anders over (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

• Vierde speeldag groep B Champions League • Club telt 9 punten, 6 meer dan Atlético, Porto en Leverkusen • Beresterke Mignolet houdt Club recht, doelpunt Saúl afgekeurd • Buchanan krijgt na optreden VAR geen strafschop, wel gele kaart [naar artikel]

16. In Kortrijk geeft de videoref wél strafschop… maar Genk laat 9 op 9 liggen (28/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Racing Genk is er na de zes op zes tegen topclubs Club Brugge en Anderlecht niet in geslaagd in Kortrijk een verlengstuk te breien aan zijn goede reeks. Na een slappe pot voetbal werd het 0-0, al hadden de Limburgers in de slotfase wel een uitgelezen kans om te scoren in de slotfase, maar Karelis liet na tussenkomst van de videoref een strafschopdoelpunt liggen. [naar artikel]

17. LIVE CLUB-LUGANO. Geen goals voor de rust, Zinckernagel mist grootste kans voor matig Club (09/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een fel gewijzigd Club kijkt Lugano in de ogen in de Conference League. Verzekert blauw-zwart zich van overwintering? Volg de wedstrijd hieronder LIVE! [naar artikel]

18. LIVE: Yaremchuk mist strafschop na nieuwe tussenkomst videoref, spektakel alom in Ghelamco Arena (1-2) (29/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Gent begon dan wel uitstekend aan play-off 1, momenteel sputtert de motor van de Buffalo's. Dat kan niet gezegd worden van Standard dat teert op de... [naar artikel]

19. LIVE: We voetballen weer in Anderlecht, heeft de klassieker na rust wél goals in petto? (0-0) (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Aftrap 18u Constant Vanden Stockstadion Ref: Bart Vertenten Club won al twintig jaar niet in Anderlecht [naar artikel]

20. LIVE. Van den Bergh kopt gelijkmaker binnen nadat Vranckx rood kreeg via tussenkomst videoref (29/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

• Achter de Kazerne • Ref: Lawrence Visser • Mechelen zonder De Camargo en Defour • Beerschot zag vorige week backs Bourdin en Dom uitvallen, ook Halaimia ontbreekt [naar artikel]

21. KIJK. Dramatisch begin voor Anderlecht: N’Diaye al snel van het veld gestuurd na VAR-tussenkomst (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De derby kon moeilijker slechter beginnen voor Anderlecht. Paars-wit viel na minder dan tien minuten met z'n tienen nadat Moussa N’Diaye rood kreeg. De linksachter haalde Thierry Lazare neer en mocht aanvankelijk op het veld blijven staan, maar nadien gaf videoref Jasper Vergoote aan dat hoofdscheidsrechter Bram Van Driessche toch best de beelden ging bekijken. Dat gebeurde, waarop Van Driessche een rode kaart trok (zie video boven). In de eerste helft vielen nog geen goals. Volg Anderlecht-Union HIER live! [naar artikel]

22. LIVE: Dendoncker knikt over, ruimtes worden stilaan groter in onderhoudende klassieker (0-0) (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

23. Scheidsrechtersbaas is formeel: “Videoref in Genk-Standard was correct” (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft maandag de “correcte VAR-tussenkomst” van zaterdag tijdens de wedstrijd van de zestiende speeldag tussen KRC Genk en Standard (0-2). De Limburgers kregen op aangeven van de videoref een strafschop. [naar artikel]

24. LIVE. Wat gaat het snel! Wesley met z'n tweede na heerlijk opwippertje nadat Vossen na tussenkomst videoref elfmeter verzilverde (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Kampioen Club Brugge begint de nieuwe competitie met een op papier makkelijke thuiswedstrijd tegen Eupen. Blauw-zwart kon zijn voornaamste... [naar artikel]

25. LIVE. Penalty voor Club na tussenkomst videoref, Vossen trapt koel binnen (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)