De abdij van Grimbergen wil opnieuw zélf Grimbergen bier brouwen. De paters broeden op een plan om een microbrouwerij en een belevingscentrum te installeren binnen de abdijmuren. [naar artikel]
Ze hadden het al een tijdje aangekondigd, maar nu is het eindelijk zo ver. De Paters van Grimbergen gaan opnieuw bier brouwen in hun abdij. Voor het eerst in ruim 200 jaar. Abdijbieren zijn big business. Kijk maar naar het succes van Westvleteren en Orval. En nu is er dus binnen de abdijmuren van Grimbergen opnieuw een kleine brouwerij actief. Ze lanceren vandaag 3 nieuwen bieren, onder meer de Grimbergen Magnum Opus. [naar artikel]
De Nobertijnenabdij van Grimbergen heeft concrete plannen om in de toekomst opnieuw bier te gaan brouwen in de abdij zelf, net zoals de paters in het verleden dat deden tot aan de Franse revolutie. Hiervoor zal in de huidige feestzaal van het Fenikshof een microbrouwerij geïnstalleerd worden. Vorige maand maakten ook de Norbertijnen van de Parkabdij in Heverlee bekend dat ze na twee eeuwen op kleine schaal terug eigen bieren willen gaan brouwen. [naar artikel]
De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]
Groot nieuws uit de Belgische bierwereld. Voor het eerst in ruim 200 jaar wordt er opnieuw bier gebrouwen in de historische abdij van Grimbergen, nabij Brussel. In de brouwketels van de nagelnieuwe microbrouwerij: geen alom bekende Grimbergen Blond, Dubbel of Tripel, maar drie nieuwe bieren. Dat ze weer mogen brouwen, doet de paters – de abdij telt nog een vijftiental kloosterlingen - glunderen. “Straks valt minstens een van onze brouwsels in de prijzen. Wedden?” [naar artikel]
Na ruim 200 jaar wordt er opnieuw bier gebrouwen binnen de muren van de abdij van Park in Heverlee bij Leuven. Het gaat om een kleine installatie op de plaats waar ooit de abdijbrouwerij stond. De paters-norbertijnen werken samen met brouwer Joris Brams. Het eerste brouwsel is amberkleurig en krijgt de naam Libertus mee. [naar artikel]
Ook bij de paters Norbertijnen in de abdij van Grimbergen zijn ze in de ban van het coronavirus. Pater Karel Stautemas heeft op z'n facebookpagina een grappig filmpje gepost. Daarin vragen de paters solidariteit en moed. Maar de wind gooit roet in het eten... [naar artikel]
Voor het eerst in 223 jaar wordt er opnieuw bier gebrouwen in de Abdij van Grimbergen. Ten tijde van de Franse Revolutie werd de abdij vernield en werd ook het brouwen gestaakt. Nu wordt het voor het eerst opnieuw hervat, en meteen worden ook drie nieuwe bieren gelanceerd. Om de nieuwe Microbrouwerij op te starten, heeft de Grimbergse abdij de handen in elkaar geslagen met brouwerijen Alken-Maes en Carlsberg. [naar artikel]
Brouwland, de Limburgse vak- en groothandel voor alles wat te maken heeft met het zelf brouwen van bier, zet met zijn eigen label Brewferm de stap naar de Verenigde Staten. [naar artikel]
Brouwers hebben tussen drie en twintig liter water nodig om één liter bier te brouwen. Dat stelt de Vlaamse onderzoeksinstelling Vito. Wordt er gemorst of zit er gewoon zoveel water in uw pint? En doen de brouwerijen er iets aan? Het antwoord is: ja. Het Anker met Gouden Carolus uit Mechelen, De Trappisten uit Westmalle en Duvel Moortgat met onder meer Duvel en De Koninck werken alle drie waterbesparend. Maar daar hoeven ze het recept van het bier niet voor te veranderen. [naar artikel]
De paters van St. Joseph's Abbey, een klooster van de trappistenorde in de staat Massachusetts, zijn van plan de Amerikaanse markt te veroveren met een nieuw trappistenbier. Daarvoor willen ze het felbegeerde trappistenkeurmerk Authentic Trappist Product bemachtigen. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te... [naar artikel]
10:46 De paters van de Westvleteren-abdij gaan hun wereldbekende bier ook online verkopen. Het bier moet wel nog worden afgehaald in de abdij. [naar artikel]
De leerlingen van 6 STW van het Agnetencollege brouwden op vrijdag 8 november hun eigen bier. [naar artikel]
Nicolas Soenen en Thomas Neven, zonen van twee kleindochters van de stichters van de brouwerij in Alken hebben hun eerste biertje klaar. Het ‘Bitter Boeske’ is vanaf vandaag te koop in Limburg en Antwerpen. “Wij zijn de vijfde generatie ‘Boes’ die bier brouwen”, zeggen de neven. “Voorlopig een hobby, maar wie weet wat er nog volgt.” [naar artikel]
Binnen de muren van de abdij van Grimbergen zal er binnenkort opnieuw bier gebrouwen worden. Naast het commerciële abdijbier dat Carlsberg en Alken Maes al langer aan de man brengen, komt er een microbrouwerij in Grimbergen zelf. [naar artikel]
Studenten van de Universiteit van Californië in San Diego onderzoeken of het mogelijk is om bier te brouwen op de maan. Ze strijden met andere [naar artikel]
Het brouwen van bier is een waterrovend proces. De monniken die het La Trappe-bier in Berkel-Enschot brouwen, zuiveren het water zelf met behulp... [naar artikel]
Steven, Pieter, Wannes en Toon. Dat zijn de vier mannen die FoxTown Beer Crew opstartten. Na jarenlang bier brouwen voor ‘eigen gebruik’ besloten ze om hun passie ook met de buitenwereld te delen. [naar artikel]
De paters van de abdij van Rochefort verdienen miljoenen met hun bier. En plots veranderen ze van vzw naar een naamloze vennootschap. Naar eigen zeggen “om transparant te zijn”, alsof ze de goedheid zelve zijn. Maar het lijkt sterk op misbruik van een vzw, want daarin zit miljoenen winst, zonder dat er belastingen betaald werden. […] The post Paters Rochefort gaan eindelijk belastingen betalen. Kan het nog schijnheiliger? appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Brouwerij De Kroon opent vandaag officieel haar deuren en is daarmee de zoveelste brouwerij die nieuw leven wordt ingeblazen. Maar ook menig huiskamer wordt tegenwoordig ingepalmd door apparatuur om zelf gerstenat te brouwen. Want brouwen, 'dat is plezant, he'. [naar artikel]
De Landelijke Gilde in Engsbergen nodigde twee bio-ingenieurs uit voor een uiteenzetting over bier brouwen. [naar artikel]
Binnen de muren van de abdij van Grimbergen zal binnenkort opnieuw bier gebrouwen worden. Naast het commerciële abdijbier dat Carlsberg en Alken... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.