Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 November 2020
13:01 uur

Pilotenstaking Brussels Airlines: ook tickets van andere maatschappijen worden terugbetaald

Gazet van Antwerpen

11/05/2018 - 17:19

Passagiers die door de pilotenstaking bij Brussels Airlines, een kaartje moeten boeken bij een andere maatschappij, zullen ook dat ticket terugbetaald krijgen omdat Brussels Airlines geen alternatief kan bieden. Dat heeft VTM Nieuws vernomen op een persconferentie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brussels Airlines gaat ook tickets van andere maatschappijen terugbetalen (11/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Passagiers die door de pilotenstaking bij Brussels Airlines, een kaartje moeten boeken bij een andere maatschappij, zullen ook dat ticket terugbetaald krijgen omdat Brussels Airlines geen alternatief kan bieden. Dat heeft VTM Nieuws zonet vernomen op een persconferentie.
  [naar artikel]
 2. Brussels Airlines gaat alle vluchten van gedupeerde reizigers compenseren (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines zal ook de tickets terugbetalen die mensen bij een andere luchtvaartmaatschappij hebben geboekt, omwille van de pilotenstaking op...
  [naar artikel]
 3. Een ramp van 10 miljoen: Brussels Airlines moet 63.000 passagiers omboeken of terugbetalen door pilotenstaking (11/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  ZAVENTEM De pilotenstaking maandag en woensdag stort Brussels Airlines in chaos: het bedrijf moet 63.000 reizigers van meer dan 400 geschrapte vluchten terugbetalen of omboeken naar een andere vlucht. “Dit kost ons een kleine 10 miljoen euro”, zegt Wencke Lemmes van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 4. Geen problemen vandaag bij Brussels Airlines, morgen opnieuw pilotenstaking (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vluchten van Brussels Airlines verlopen volgens schema vandaag, tussen twee dagen van pilotenstaking in. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 5. Gestrande reizigers op Zaventem door pilotenstaking Brussels Airlines (14/05/2018 - VRT NWS)
  Op de luchthaven is het rustig aan de balie van Brussels Airlines. De meeste vluchten zijn omgeboekt of terugbetaald. Toch duiken er nog gestrande reizigers op, vooral buitenlanders, maar toch ook af en toe een Belg.
  [naar artikel]
 6. 63.000 gestrande passagiers en 400 geschrapte vluchten: ramp van bijna 10 miljoen voor Brussels Airlines (11/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De pilotenstaking maandag en woensdag stort Brussels Airlines in chaos: het bedrijf moet 63.000 reizigers van meer dan 400 geschrapte vluchten terugbetalen of omboeken naar een andere vlucht. “Dit kost ons een kleine 10 miljoen euro”, zegt Wencke Lemmes van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 7. Ramp van bijna 10 miljoen: Brussels Airlines moet 63.000 passagiers omboeken of terugbetalen door staking (11/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De pilotenstaking aanstaande maandag en woensdag stort Brussels Airlines in chaos: het bedrijf moet 63.000 reizigers van meer dan vierhonderd geschrapte vluchten terugbetalen of omboeken naar een andere vlucht. “Dit kost ons een kleine 10 miljoen euro”, zegt Wencke Lemmes van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 8. Brussels Airlines versoepelt omboekingsopties door coronavirus (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voert, samen met de andere maatschappijen van de Lufthansa-groep, flexibelere omboekingsopties in. De...
  [naar artikel]
 9. Liveblog: Pilotenstaking bij Brussels Airlines "maar kwart van de vluchten vertrekt toch" (14/05/2018 - VRT NWS)
  Vandaag leggen de piloten bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines het werk neer. Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis van Brussels Airlines dat er gestaakt wordt. Vandaag is de eerste van twee stakingsdagen: ook woensdag zullen er veel vliegtuigen van Brussels Airlines aan de grond blijven staan. Volg de stakingsdag hier op de voet.
  [naar artikel]
 10. Staking kost Brussels Airlines bijna 10 miljoen euro (11/05/2018 - De Tijd)
  08:17 De pilotenstaking maandag en woensdag bezorgt luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines een financiële kater
  [naar artikel]
 11. Brussels Airlines krijgt eigen plek binnen Lufthansa-groep (24/06/2019 - Metro)
  De integratie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines in Eurowings wordt stopgezet. Brussels Airlines zal in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere maatschappijen van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. Dat heeft de Lufthansa-groep maandag aangekondigd. Hoe een en ander zal verlopen, wordt de komende maanden bekeken. Er zal in het derde kwartaal van dit jaar ook een “turnaroundplan” worden voorgesteld voor Brussels Airlines, zo staat in een persbericht. Eurowings zal zich concentreren op korte vluchten binnen Europa. Bij Brussels Airlines vindt maandag een bijzondere ondernemingsraad plaats. Nadien wordt het personeel op de hoofdzetel op de hoogte gebracht van de plannen. bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines krijgt eigen plek binnen Lufthansa-groep verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Staking kost Brussels Airlines bijna 10 miljoen euro (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De pilotenstaking maandag en woensdag bezorgt Brussels Airlines een financiële kater. "Alles samen - de terugbetalingen, de omboekingen naar...
  [naar artikel]
 13. Brussels Airlines moet nog zeven op de tien tickets terugbetalen (04/09/2020 - Express)
  Reizigers die door de coronacrisis hun vlucht met Brussels Airlines in het water zagen vallen, hebben tot nu toe voor... The post Brussels Airlines moet nog zeven op de tien tickets terugbetalen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Brussels Airlines wordt dan toch geen lagekostenmaatschappij: ‘Merk Brussels Airlines staat niet langer ter discussie’ (24/06/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, zo kondigt Lufthansa aan. Zo wordt de luchtvaartmaatschappij dan toch geen lagekostenmaatschappij. Het merk staat nu ook niet langer ter discussie, zegt Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 15. Staking Brussels Airlines treft 75 procent vluchten (14/05/2018 - De Tijd)
  07:23 De pilotenstaking bij Brussels Airlines veroorzaakt de schrapping van 75 procent van de vluchten maandag.
  [naar artikel]
 16. Gisteren en morgen staken, maar vandaag houdt Brussels Airlines normaal vluchtschema aan (15/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De vluchten van Brussels Airlines verlopen dinsdag volgens schema, tussen twee dagen van pilotenstaking in. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij. “We hebben normale operaties vandaag en het is kalm op de luchthaven”, zegt woordvoerster Wencke Lemmes.
  [naar artikel]
 17. Belgische divisie Thomas Cook Airlines in handen Brussels Airlines (30/03/2017 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines neemt het grootste deel van de Belgische activiteiten van Thomas Cook Airlines over. Dat hebben de twee maatschappijen bekend gemaakt. Door de transactie zullen twee vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium in de vloot van Brussels Airlines worden opgenomen. Drie andere toestellen worden overgeheveld naar Thomas Cook Group. Tevens werd aangekondigd dat honderdzestig medewerkers, waaronder piloten en cabinepersoneel, de overstap naar Brussels Airlines zullen kunnen maken. Bij het grondpersoneel van Thomas Cook zouden wel een veertigtal arbeidsplaatsen verloren gaan. Aanbod Door de samenwerking van de twee maatschappijen zullen de klanten een grotere keuze aan bestemmingen, vluchten en vertrekdata krijgen aangeboden. Brussels Airlines neemt ook alle slots van Thomas Cook Airlines Belgium over. De activiteiten zouden vanaf november dit jaar door Brussels Airlines worden georganiseerd. Daarmee wordt Brussels Airlines de belangrijkste luchtvaartmaatschappij voor klanten van Thomas Cook België. Daarbij koesteren beide partijen de ambitie om de volgende drie jaar gezamenlijk nieuwe verbindingen aan te bieden voor vakanties op verre bestemmingen in Noord-Amerika, de Caraïben, Afrika en Azië. Bernard Gustin, chief executive van Brussels Airlines, wijst erop dat de fusie tot belangrijke voordelen zal leiden. “De combinatie van het netwerk en de expertise van Brussels Airlines met het vakantieaanbod van Thomas Cook zal het aanbod voor de klanten verder verbeteren,” benadrukt de topman. Hij voegt eraan toe dat Brussels Airlines door de samenwerking aan het publiek eenenvijftig vakantiebestemmingen zal kunnen aanbieden. Dat betekent een verdubbeling van het huidige aanbod. Onder meer worden nieuwe verbindingen op bestemmingen zoals Cabo Verde, Gran Canaria, Lanzarote en Egypte aangekondigd. Door de fusie krijgt Thomas Cook Airlines Belgium anderzijds de kans om zijn vliegtuigen ook buiten het traditionele vakantieseizoen tijdens de zomer een hogere bezettingsgraad te garanderen. De overname moet nog wel door de autoriteiten worden goedgekeurd. The post Belgische divisie Thomas Cook Airlines in handen Brussels Airlines appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 18. Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, kondigt Lufthansa aan.
  [naar artikel]
 19. Brussels Airlines vond al voor 50.000 reizigers een oplossing: “Kom maandag niet naar de luchthaven” (13/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Voor 50.000 van de 63.000 reizigers die getroffen zijn door de pilotenstaking bij Brussels Airlines, is een oplossing gevonden. “We doen er alles aan om ook de andere reizigers te bereiken”, zegt woordvoerster Kim Daenen, die iedereen aanraadt om niet naar de luchthaven te komen maandag.
  [naar artikel]
 20. Brussels Airlines wordt dan toch geen lagekostenmaatschappij (24/06/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, zo kondigt Lufthansa aan. Zo wordt de luchtvaartmaatschappij dan toch geen lagekostenmaatschappij.
  [naar artikel]
 21. De échte inzet van de pilotenstaking bij Brussels Airlines: “We hebben amper tijd om een verse onderbroek aan te doen” (18/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het water is té diep tussen de vakbonden en directie van Brussels Airlines. En dus dreigen de piloten met nieuwe stakingen volgende maand. De inzet: een betere balans tussen werk- en privéleven. Familiefeesten missen en geen sociaal leven kunnen opbouwen, de piloten hebben er genoeg van. “De directie moet de achterhaalde werkroosters aanpakken.” Uit schrik om nog eens 10 miljoen te verliezen, werkt Brussels Airlines aan een nieuw plan.
  [naar artikel]
 22. Waar knelt de schoen bij Brussels Airlines? (23/05/2018 - Apache)
  De pilotenstaking van Brussels Airlines kwam aan als een verrassing. De Belgische vaandeldrager is juist de laatste jaren uit de rode cijfers geraakt en was mooi aan het groeien. Maar de piloten voelen zich naar eigen zeggen “uitgeknepen”. Vakbonden en directie komen voorlopig niet tot een akkoord. Het conflict is complex en heeft een Belgisch staartje.
  [naar artikel]
 23. 140-tal passagiers Brussels Airlines geblokkeerd in Tel Aviv wegens defect aan vliegtuig (05/11/2018 - Metro)
  Een 140-tal passagiers van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zit al bijna twee dagen geblokkeerd in Tel Aviv wegens een defect aan het vliegtuig waarmee ze naar Brussel zouden vliegen. Dat melden passagiers en wordt maandagavond aan Belga bevestigd door Brussels Airlines-woordvoerster Wencke Lemmes. “De weerradar in de neus van het toestel is defect en de reparatie duurt jammer genoeg langer dan gedacht. We hadden gehoopt dat de vlucht vandaag/maandag zou kunnen plaatsvinden, maar dat is niet het geval”, aldus Lemmes. De woordvoerster benadrukt dat Brussels Airlines al het mogelijke doet om een oplossing te vinden voor de gestrande passagiers, zoals herboekingen via andere maatschappijen als dat kan. Ook wordt voorzien in hotelaccommodatie. Brussels Airlines hoopt dat de vlucht morgen/dinsdag zal kunnen plaatsvinden. bron: Belga Het bericht 140-tal passagiers Brussels Airlines geblokkeerd in Tel Aviv wegens defect aan vliegtuig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Twee incidenten van giftig gas in cockpit Brussels Airlines-vluchten: "Gas is een gevaar voor de reizigers” (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselIn drie dagen tijd zijn op twee vluchten van Brussels Airlines de piloten en de crew onwel geworden door giftige lucht in de cockpit. “Een fume event: een probleem dat nog al is voorgekomen, bij alle maatschappijen”, zegt Brussels Airlines. De vakbonden eisen maatregelen: “De veiligheid van de bemanning en de reizigers is in gevaar. Dat kun je niet blauwblauw laten.”
  [naar artikel]
 25. Brussels Airlines wordt dan toch geen lagekostenmaatschappij: Eurowings was te complex geworden (24/06/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, zo kondigt Lufthansa aan. Zo wordt de luchtvaartmaatschappij dan toch geen lagekostenmaatschappij.
  [naar artikel]
 26. Pilotenstaking Brussels Airlines van start: incheckbalies leeg (14/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De piloten van Brussels Airlines leggen vandaag en woensdag het werk neer. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de maatschappij dat er gestaakt wordt. De piloten staken uit onvrede over hun loon, pensioen en werkdruk. “De citroen is genoeg uitgeperst”, klonk het eerder nog in een open brief. Vandaag staat een verzoeningsvergadering tussen directie en bonden gepland.
  [naar artikel]
 27. Pilotenstaking Brussels Airlines van start: incheckbalies leeg (14/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De piloten van Brussels Airlines leggen vandaag en woensdag het werk neer. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de maatschappij dat er gestaakt wordt. De piloten staken uit onvrede over hun loon, pensioen en werkdruk. “De citroen is genoeg uitgeperst”, klonk het eerder nog in een open brief. Vandaag staat een verzoeningsvergadering tussen directie en bonden gepland.
  [naar artikel]
 28. Pilotenstaking Brussels Airlines van start: incheckbalies leeg (14/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De piloten van Brussels Airlines leggen vandaag en woensdag het werk neer. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de maatschappij dat er gestaakt wordt. De piloten staken uit onvrede over hun loon, pensioen en werkdruk. “De citroen is genoeg uitgeperst”, klonk het eerder nog in een open brief. Vandaag staat een verzoeningsvergadering tussen directie en bonden gepland.
  [naar artikel]
 29. De armoezaaiers van de cockpit: piloten Brussels Airlines verwerpen sociaal akkoord (26/06/2018 - Knack)
  Belgische piloten bij Brussels Airlines en TuiFly behoren nog steeds tot de minst betaalde van Europa. Buitenlandse maatschappijen zwaaien met topsalarissen, maar er dreigt geen massale exodus. 'Onze piloten verhuizen niet graag.'
  [naar artikel]
 30. Stakingsdag op de luchthaven: Waarom schrapt ene maatschappij wel alle vluchten en de andere niet? (08/02/2019 - VRT NWS)
  De luchthaven van Zaventem zet zich schrap voor de nationale stakingsdag van 13 februari. Maatschappijen zoals Brussels Airlines schrappen al hun vluchten. "De maatschappijen willen duidelijkheid en geen chaos", zegt onze luchtvaartexpert Riadh Bahri. Hij legt ook uit waarom de ene maatschappij al haar vluchten afgelast en de andere wel vliegt vanuit het buitenland.
  [naar artikel]
 31. Brussels Airlines pakt de draad weer op: weldra weet iedereen of geboekte vlucht doorgaat, maar die zal heel anders zijn dan voor de crisis (26/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines pakt, net als andere maatschappijen zoals Ryanair, geleidelijk de draad weer op. Op 15 juni hervat de luchtvaartmaatschappij haar commerciële vluchten vanop Zaventem. “En tegen 2 juni weet iedereen of zijn of haar geboekte vlucht kan doorgaan en of de uren gewijzigd zijn”, klinkt het bij Brussels Airlines. Al zal alles er voorlopig wel anders uitzien dan wat we gewoon waren voor de coronacrisis.
  [naar artikel]
 32. Brussels Airlines schrapt 105 vluchten door problemen bij Thomas Cook (26/09/2019 - VRT NWS)
  Brussels Airlines zal in oktober 105 vluchten schrappen door de problemen met Thomas Cook. Dit heeft gevolgen voor 3.500 Brussels Airlines-klanten. Het gaat enerzijds om bestemmingen die geschrapt worden en anderzijds om bestemmingen waar minder vaak naartoe gevlogen zal worden. De passagiers van Brussels Airlines krijgen de keuze: ofwel kiezen ze een vlucht op een ander moment, ofwel kiezen ze een andere bestemming ofwel krijgen ze hun geld terug.
  [naar artikel]
 33. Dag 2 van de pilotenstaking bij Brussels Airlines: opnieuw veel vluchten geannuleerd (16/05/2018 - VRT NWS)
  Ook vandaag kleurt het vertrekschema van de luchthaven in Zaventem bloedrood: het is de tweede stakingsdag van piloten bij Brussels Airlines. Ze zijn ontevreden over hun loon, pensioenvoorwaarden en de balans tussen werk en privéleven. Onderhandelingen met de directie maandag hebben niet tot een akkoord geleid. Vandaag zullen bonden en directie opnieuw rond de tafel zitten.
  [naar artikel]
 34. Transporteconoom bezorgd: "Staking geeft Lufthansa alibi om terug te komen op autonomie Brussels Airlines" (14/05/2018 - VRT NWS)
  De timing van de pilotenstaking van Brussels Airlines is slecht gekozen. Dat zegt transporteconoom Eddy Van de Voorde van de Universiteit Antwerpen in "De ochtend" op Radio 1. "Ik zou niet graag een stuk autonomie uit Brussel zien verdwijnen naar Düsseldorf of Frankfurt."
  [naar artikel]
 35. Mechelaar verdacht van hacking websites luchtvaartmaatschappijen (06/09/2017 - VRT NWS)
  De twintiger slaagde er het afgelopen anderhalf jaar in om tientallen vliegtuigtickets kosteloos te bemachtigen. De benadeelde maatschappijen zijn onder meer American Airlines, Lufthansa en Brussels Airlines. 
  [naar artikel]
 36. Pilotenstaking bij Brussels Airlines treft 75 procent van de vluchten (14/05/2018 - Knack)
  Er is maandagochtend een nieuwe verzoeningsprocedure voorzien tussen de directie en de vakbonden van de piloten.
  [naar artikel]
 37. Tickets voor festivals in Werchter worden niet terugbetaald (23/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tickets voor de drie door de coronamaatregelen afgelaste muziekfestivals in Werchter worden niet terugbetaald. Ze worden omgezet in waardebonnen. Nele Bigaré van het organiserende Live Nation verwijst donderdag voor alle informatie over de ticketregeling naar de websites van de festivals.
  [naar artikel]
 38. Staking Brussels Airlines: zo boek je vlucht om (10/05/2018 - De Morgen)
  Maandag en woensdag staken de piloten van Brussels Airlines en daarom worden er 557 vluchten geschrapt. 63.000 passagiers worden daardoor getroffen en zij proberen hun vluchten alsnog om te boeken, maar dat blijkt geen sinecure te zijn. Betaalt Brussels Airlines je vluchten terug en wat als je strandt op een luchthaven?
  [naar artikel]
 39. Brussels Airlines moet nog zeven op de tien door coronacrisis geannuleerde tickets terugbetalen (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Reizigers die door de coronacrisis hun vlucht met Brussels Airlines in het water zagen vallen, hebben tot nu toe voor 122 miljoen euro aan...
  [naar artikel]
 40. Moederbedrijf Lufthansa "zeer bezorgd" over pilotenstaking Brussels Airlines (10/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Moederbedrijf Lufthansa is "zeer bezorgd" over de stakingsaankondiging bij Brussels Airlines. De piloten leggen daar volgende maandag het werk neer...
  [naar artikel]
 41. Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings maar sluit verder aan bij Lufthansa (24/06/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, kondigt Lufthansa aan.
  [naar artikel]
 42. Brussels Airlines dreigt politieke nachtmerrie te worden (12/05/2020 - De Tijd)
  20:09 Het dossier Brussels Airlines bezorgt de regering-Wilmès slapeloze nachten. Hoe moet de regering uitleggen dat ze Brussels Airlines niet gaat redden, als Lufthansa niet met de gevraagde spijkerharde g...
  [naar artikel]
 43. Lufthansa sluit Germanwings, herstructurering Brussels Airlines wordt opgedreven (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa verwacht ook na de coronacrisis een significante afname van het luchtverkeer. De raad van bestuur van het moederbedrijf van Brussels Airlines heeft dinsdag daarom beslist om uitgebreide maatregelen te nemen om de capaciteit van de vluchtoperaties op lange termijn te verlagen. De herstructurering bij Brussels Airlines zal “geïntensiveerd” worden, net als bij Austrian Airlines, klinkt het. De vluchtoperaties bij dochter Germanwings worden stopgezet.
  [naar artikel]
 44. Brussels Airlines schrapt tien vluchten in de namiddag (21/03/2019 - Metro)
  Brussels Airlines schrapt omwille van de acties van de luchtverkeersleiders van Skeyes tien vluchten in de namiddag. De luchtvaartmaatschappij wil zo verhinderen dat vertragingen zich opstapelen en de gevolgen voor de planning zwaarder zouden uitdraaien, zo meldt de maatschappij vandaag. Het gaat om tien Europese bestemmingen die Brussels Airlines meermaals per dag aandoet. Passagiers kunnen zo op andere vluchten geboekt worden. Het gaat onder meer om de bestemmingen Genève of Lyon. bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines schrapt tien vluchten in de namiddag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Brussels Airlines schrapt tien vluchten in de namiddag (21/03/2019 - Metro)
  Brussels Airlines schrapt omwille van de acties van de luchtverkeersleiders van Skeyes tien vluchten in de namiddag. De luchtvaartmaatschappij wil zo verhinderen dat vertragingen zich opstapelen en de gevolgen voor de planning zwaarder zouden uitdraaien, zo meldt de maatschappij vandaag. Het gaat om tien Europese bestemmingen die Brussels Airlines meermaals per dag aandoet. Passagiers kunnen zo op andere vluchten geboekt worden. Het gaat onder meer om de bestemmingen Genève of Lyon. Bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines schrapt tien vluchten in de namiddag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Brussels Airlines zet door met Congolees 'spookproject' (13/04/2019 - De Morgen)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is niet van zins de plannen voor Korongo Airlines, de nieuwe Congolese maatschappij, op te bergen. Het project krijgt maar geen vergunning van de Congolese overheid, terwijl Brussels Airlines er al fors in investeerde. De Belgische vakbonden eisen dat een revisor de facturen inkijkt, omdat ze vrezen dat het 'spookproject' Brussels Airlines nodeloos op kosten jaagt.
  [naar artikel]
 47. Komt Brussels Airlines woensdag voor 2,6 miljoen euro in handen van Lufthansa? (26/09/2016 - Express)
  De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa kan maatschappij Brussels Airlines tegen een bijzonder voordelige prijs helemaal inlijven. Een beslissing zou overmorgen kunnen vallen. Acht jaar geleden betaalde Lufthansa een bedrag van 65 miljoen euro voor een belang van 45 procent in SN Air Holding, de koepel boven Brussels Airlines. De Duitse groep kreeg daarbij echter tevens de optie om ook het resterende pakket aandelen te kopen. Daarvoor zou Lufhansa op dit ogenblik amper 2,6 miljoen euro moeten betalen. Bij de betaling moet immers ook nog rekening worden gehouden met een kredietlijn van 100 miljoen euro die Lufthansa vier jaar geleden aan Brussels Airlines ter beschikking had gesteld. Brussels Airlines nam een bedrag van 65 miljoen euro op, waarvan inmiddels 20 miljoen euro werd terugbetaald. Lufthansa moet dus nog altijd 45 miljoen euro recupereren. Daarbij geldt echter de afspraak dat Lufthansa het resterende aandelenpakket van Brussels Airlines voor 2,6 miljoen euro kan verwerven zolang de schuld niet is terugbetaald. Indien de kredietlijn volledig was afbetaald, zou die regeling zijn vervallen en zou de Duitse maatschappij tussen 135 miljoen euro en 150 miljoen euro hebben moeten betalen. Virgin Eind vorig jaar had SN Air Holding overwogen de resterende schuld van 45 miljoen euro af te lossen. Dat voorstel werd echter door de drie Duitse bestuurders van de holding geblokkeerd. Toch zou Lufthansa alsnog proberen met de andere aandeelhouders van Brussels Airlines te vinden. Indien dat niet lukt, zal het uiteindelijke overnamebedrag van 2,6 miljoen euro echter integraal moeten worden overgemaakt aan luchtvaartmaatschappij Virgin, die eveneens bij de oprichting van SN Air Holding was betrokken. Virgin Express werd immers in SN Air Holding gebracht in ruil voor een belang van 16,4 procent. Bovendien kreeg Virgin recht op een eerste betaling van 42 miljoen euro voor de overname door Lufthansa. The post Komt Brussels Airlines woensdag voor 2,6 miljoen euro in handen van Lufthansa? appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 48. Negen mensen worden onwel op vlucht van Brussels Airlines (05/12/2017 - De Standaard)
  Op de Brussels Airlines-vlucht van het Canadese Toronto naar Brussel zijn vorige week vijf passagiers en vier bemanningsleden onwel geworden. Dat meldt Aviation Herald en wordt bevestigd door Brussels Airlines. ‘Er was een probleem met de luchttoevoer, maar alles kon nog tijdens de vlucht worden opgelost’, luidt het.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.