Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
20:53 uur

Videoref beslist titelstrijd: Club Brugge kampioen na controversiële gelijkmaker tegen Standard

Het Belang van Limburg

13/05/2018 - 20:03

Club Brugge heeft zich op de voorlaatste speeldag in de Jupiler Pro League tot landskampioen gekroond na een 1-1-gelijkspel tegen Standard. Tekenend voor het ganse seizoen bleek de VAR ook nu doorslaggevend: de videoref keurde de gelijkmaker van Jelle Vossen vlak voor rust immers goed, ondanks discutabel handspel van Ruud Vormer in de voorafgaande fase… De Rouches kwamen die opdoffer nooit helemaal te boven en konden in de tweede helft geen aanspraak meer maken op de zege. Al bij al dus een verdiend punt voor de verdiende kampioen, alleen jammer dat er ook nu weer een wrange nasmaak achterbleef door de VAR.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Falende videoref beslist titelstrijd in Australië, twee spelers die band met Club Brugge hebben de pineut (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niemand minder dan de videoref heeft beslist over de afloop van de Australische titelstrijd. 'Gefundenes Fressen' voor de criticasters van de VAR,...
  [naar artikel]
 2. Anderlecht klopt Club Brugge met hulp van videoref: gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel (15/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Paars-wit won de topper van Club Brugge dankzij een doelpunt van Lukasz Teodorczyk. Toch was het de videoref die met de hoofdrol ging lopen door in de slotfase de gelijkmaker van Abdoulay Diaby af te keuren voor discutabel buitenspel. Door de zege komt Anderlecht tot op drie punten van leider Club Brugge.
  [naar artikel]
 3. LIVE. Pakt Club Brugge de titel op het veld van Standard? (13/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond kennen we mogelijk de kampioen in de Jupiler Pro League. Als Club Brugge niet verliest op het veld van eerste achtervolger Standard, gaat blauw-zwart voor de tweede keer in drie jaar met de oppergaai aan de haal. Knallen de champagnekurken vanavond in Brugge? Of wordt de titelstrijd volgend weekend op de allerlaatste speeldag beslist?
  [naar artikel]
 4. Anderlecht brengt spanning volledig terug in competitie na zege tegen matig Club Brugge (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Anderlecht heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Paars-wit won de topper van Club Brugge dankzij een doelpunt van Lukasz Teodorczyk. Toch was het de videoref die met de hoofdrol ging lopen door in de slotfase de gelijkmaker van Abdoulay Diaby af te keuren voor discutabel buitenspel. Door de zege komt Anderlecht tot op drie punten van leider Club Brugge.
  [naar artikel]
 5. Wat een ontknoping: Standard komt in blessuretijd langszij na spektakelmatch in Brugge (22/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge is nog geen kampioen. Een gelijkmaker van Cop in blessuretijd bezorgde Standard een duurbevochten punt op het veld van de competitieleider na een wedstrijd die alles had wat een topper hebben moet. Alleen een winnaar ontbrak: het werd 4-4 nadat Standard in de extra tijd nog gelijkmaakte!
  [naar artikel]
 6. Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in, videoref keurt gelijkmaker Club af (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie punten: dat is de kloof tussen Anderlecht en leider Club. Paars-wit won vanmiddag, na een prima partij, met 1-0 van Club en zorgde zo voor...
  [naar artikel]
 7. Standard klopt Anderlecht en zet titelstrijd op zijn kop (10/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Sensatie: Standard heeft met een straffe 1-3 op het veld van Anderlecht gewonnen. De Luikenaars springen zo over paars-wit naar de tweede plek. Dat betekent dat Club Brugge straks tot vier punten kan uitlopen op de Rouches. Als de Bruggelingen niet winnen van Charleroi, kan Standard zondag op Sclessin mits een zege tegen Club Brugge de nieuwe leider worden.
  [naar artikel]
 8. Stond Diaby nu buitenspel of niet? Spits van Club Brugge zag zijn gelijkmaker alvast afgekeurd door de videoref (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je hebt voor- en tegenstanders van de videoref. "De videoref? Dat ze die maar gewoon afschaffen", was Gent-trainer Yves Vanderhaeghe gisteren na de...
  [naar artikel]
 9. Titelstrijd beslist: KRC Genk is landskampioen (16/05/2019 - De Morgen)
  KRC Genk is landskampioen na 1-1 gelijkspel tegen RSC Anderlecht. De Limburgers moesten beter doen dan Club Brugge dat met 2-0 verloor tegen Standard.
  [naar artikel]
 10. Standard haalt fors uit tegen Racing Genk en mengt zich in titelstrijd (06/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Standard doet weer helemaal mee in de titelstrijd. De Rouches verorberden in eigen huis een erg slap Racing Genk met 5-0. Grote uitblinker was een magistrale Mehdi Carcela, die twee keer scoorde en twee assists gaf. De Rouches naderen nu tot op vier punten van leider Club Brugge in het klassement. De Luikenaren moeten de komende weken nog wel tegen Club én Anderlecht.
  [naar artikel]
 11. Club Brugge demonstreert ook tegen Standard en komt opnieuw op één punt van leider Genk (08/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie Club Brugge stopt, wordt dit seizoen kampioen. Racing Genk knoopt het maar beter in de oren als het zondag de uittredende kampioen ontvangt, want na Gent en Anderlecht kreeg nu ook Standard (meer dan) drie doelpunten om de oren. Mits winst op Genk staat Club met Palmzondag al op één. Bekijk hier ook de beelden vanaf 23u.
  [naar artikel]
 12. Standard vermijdt pas in slotminuut nederlaag tegen Charleroi, Club Brugge is lachende derde (29/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Standard heeft zondagavond pas op het nippertje een thuisnederlaag kunnen vermijden in de Waalse derby tegen Charleroi. Paul-José Mpoku trapte de gelijkmaker pas in de slotminuut op het bord nadat de Zebra’s op voorsprong waren gekomen dankzij een kopbaldoelpunt van Ryoto Morioka. Door de nederlaag van Standard blijft Club Brugge met een match minder gespeeld op kop.
  [naar artikel]
 13. Vanhaezebrouck deelt nog sneer uit naar Club Brugge: “Vreemd dat ze nu wel reageren op de videoref” (08/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hein Vanhaezebrouck kwam tijdens zijn persconferentie voor de topper tegen Standard van aanstaande donderdag ook nog eens terug op de problematiek rond de videoref en de insinuaties van Club-voorzitter Bart Verhaeghe dat Anderlecht bevoordeeld wordt.
  [naar artikel]
 14. Ex-topref Serge Gumienny over tumultueuze ‘Super Sunday’: “De videoref maakt het té theoretisch, maar hier heeft de voetbalwereld om gevraagd” (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niet Club Brugge, AA Gent, Anderlecht of Standard speelden de hoofdrol op ‘Super Sunday’, maar de videoref Club Brugge was woedend omdat de VAR...
  [naar artikel]
 15. Club Brugge is landskampioen na 1-1 op Standard (13/05/2018 - De Morgen)
  Club Brugge heeft zich vandaag tot Belgisch kampioen voetbal gekroond. Blauw-zwart had genoeg aan een 1-1 gelijkspel op Standard. 
  [naar artikel]
 16. Club Brugge kampioen – Doelpunt Vossen bezorgt blauw-zwart titel: “Doet veel deugd” (13/05/2018 - Metro)
  Met zijn gelijkmaker bij Standard bezorgde Club Brugge-spits Jelle Vossen blauw-zwart zondag de landstitel. Vossen moest dit seizoen vaak genoegen nemen met een invallersrol, maar bleek deze week tegen Charleroi en Standard toch van goudwaarde. “Ik ben er altijd in blijven geloven dat ik een aandeel zou hebben in deze titelstrijd”, verklaarde Vossen. “In de laatste twee matchen maak ik toch twee doelpunten en zorg ik voor een assist. Dat doet heel veel deugd en verandert toch mijn gevoel over dit seizoen. Ik voel me supergoed.” Blauw-zwart moest langer dan verwacht wachten op de vijftiende landstitel. “Als je als eerste aan Play-off I begint, ben je het grote doelwit van de andere teams. En dat maakt het er niet gemakkelijker op. Je zag de voorsprong slinken. En er was wel nervositeit, dat zal ik niet ontkennen. Maar vandaag hebben we eindelijk gepakt waar we recht op hebben”, besloot Vossen. bron: Belga Het bericht Club Brugge kampioen – Doelpunt Vossen bezorgt blauw-zwart titel: “Doet veel deugd” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. De wiskunde is het bijna zeker: Club kampioen (09/04/2019 - De Morgen)
  De kans dat het voor Club Brugge nog fout loopt in de titelstrijd is op papier erg klein. Rekening houdend met alle mogelijke scenario's - en dat zijn er liefst 531.441 - maakt Club 88,69 procent kans om kampioen te spelen.
  [naar artikel]
 18. Heel veel discussie, maar geen winnaar in duel tussen Standard en Club Brugge (25/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Standard en Club Brugge hebben in de topwedstrijd van speeldag 28 de punten gedeeld. Het werd 1-1 op Sclessin, maar aan beide doelpunten hing een stevig geurtje: Standard kwam op voorsprong via een duidelijke buitenspelfase, terwijl de gelijkmaker van Dennis er kwam na een duwfout.
  [naar artikel]
 19. Scheidsrechtersbaas geeft toe: “VAR had Genk geen strafschop mogen geven tegen Club Brugge” (27/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft vrijdagavond, bijna twee weken na de bewuste fase, toegegeven dat de videoref Genk in de topper tegen Club Brugge een onterechte penalty heeft toegekend. Zuur voor blauw-zwart, dat sindsdien moet achtervolgen in de titelstrijd én ook vorige week slachtoffer was van een arbitrale misser.
  [naar artikel]
 20. Club Brugge opnieuw benadeeld na gelijkmaker Cercle? “Ik snap niet dat videoref nu niét ingrijpt” (10/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge had opnieuw reden tot klagen. Nadat het vorige week een late penalty onthouden werd tegen Gent, scoorde Cercle nu de 2-2 nadat Cardona...
  [naar artikel]
 21. Club Brugge spoelt Europese miskleun door met zware 4-0 score tegen Standard (27/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge heeft met een zware 4-0 tegen Standard gereageerd op de Europese uitschakeling. Na zes minuten stond het al op een dubbele voorsprong in het Jan Breydelstadion. Standard probeerde daarna nog wel de bakens te verzetten, maar kon niet op tegen de Brugse efficiëntie voorin. Club Brugge blijft door de competitie razen, voor Standard en trainer Sa Pinto is het al de derde nederlaag op rij.
  [naar artikel]
 22. LIVE SUPER CUP. Scherpt Club Brugge record nog wat aan tegen Standard? (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het WK is nog maar net achter de rug of het Belgisch voetbal wordt al op gang getrapt. Vanavond bikkelen kampioen Club Brugge en bekerwinnaar...
  [naar artikel]
 23. Vanaken zet Club op weg naar 4-0 tegen Standard: 0 op 9 voor Rouches (27/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge heeft met een zware 4-0 tegen Standard gereageerd op de Europese uitschakeling. Na zes minuten stond het al op een dubbele voorsprong in het Jan Breydelstadion. Standard probeerde daarna nog wel de bakens te verzetten, maar kon niet op tegen de Brugse efficiëntie voorin. Club Brugge blijft door de competitie razen, voor Standard en trainer Sa Pinto is het al de derde nederlaag op rij.
  [naar artikel]
 24. LIVE SUPER CUP. Stelt Club Brugge record nog scherper tegen Standard? (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het WK is nog maar net achter de rug of het Belgisch voetbal wordt al op gang getrapt. Vanavond bikkelen kampioen Club Brugge en bekerwinnaar...
  [naar artikel]
 25. LIVE: GOAL! Standard klimt verdiend op voorsprong tegen Club, Laifis treft raak! (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kroont Club Brugge zich vandaag tot kampioen? Blauw-zwart heeft voldoende aan een punt bij Standard om de vijftiende landstitel uit zijn...
  [naar artikel]
 26. Club Brugge maakt titelstrijd opnieuw spannend na zege tegen leider Genk (12/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Racing Genk lag na drie minuten in de topper op Club Brugge op titelkoers. Maar blauw-zwart trok in de tweede helft de situatie recht: 3-2. De titelstrijd wordt zo alleen nog maar spannender. Donderdag krijgen de Limburgers tegen Anderlecht een nieuwe kans.
  [naar artikel]
 27. LIVE SUPERCUP. Naast Rits nog twee debutanten bij Club Brugge, ook Vossen in de basis tegen Standard (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het WK is nog maar net achter de rug of het Belgisch voetbal wordt al op gang getrapt. Vanavond bikkelen kampioen Club Brugge en bekerwinnaar...
  [naar artikel]
 28. Standard niet akkoord met Club Brugge als kampioen (11/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Standard-voorzitter Bruno Venanzi vindt niet dat Club Brugge sowieso als landskampioen aangeduid moet worden. Dat stelt hij in een mail, die de Rouches naar de leden van de Pro League stuurde.
  [naar artikel]
 29. LIVE. Penalty voor Club na tussenkomst videoref, Vossen trapt koel binnen (29/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kampioen Club Brugge begint de nieuwe competitie met een op papier makkelijke thuiswedstrijd tegen Eupen. Blauw-zwart kon zijn voornaamste...
  [naar artikel]
 30. Vandaag deel 5: Titelstrijd (27/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Minder dan twee weken na de WK-finale wordt vanavond om 20.30 uur met de topper Standard-AA Gent het nieuwe voetbalseizoen in ons land op gang gefloten. Meteen twee kandidaten voor play-off 1. Onze analist Jacky Mathijssen blikt in deze laatste aflevering vooruit naar de titelstrijd. Hij ziet in zijn glazen bol vier kanshebbers: Standard, Anderlecht, Club Brugge en Genk.
  [naar artikel]
 31. Club Brugge is opnieuw tweede na overtuigende zege tegen Standard (02/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na het knappe gelijkspel tegen Dortmund in de Champions League heeft Club Brugge zondag ook een klinkende zege geboekt in de competitie tegen Standard. De landskampioen had geen kind aan de ontiegelijk zwakke bezoekers uit Luik en won met 3-0. Denswil, Dennis en uitblinker Amrabat klaarden de klus al na 35 minuten. Door die zege springt Club Brugge over Antwerp naar de tweede plaats. Standard valt uit de top-zeven.
  [naar artikel]
 32. Standard mengt zich in titelstrijd na forse uithaal tegen Racing Genk (06/05/2018 - Knack)
  Standard heeft zondagavond de slotwedstrijd van de zevende speeldag in Play-off I overtuigend met 5-0 gewonnen van Racing Genk. De Rouches komen nu tot op vier punten van Club Brugge.
  [naar artikel]
 33. Komend weekend weer experiment met videoref in Jupiler Pro League (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Na STVV-Club Brugge van afgelopen weekend, zal de Belgische voetbalbond ook aanstaand weekend experimenteren met een videoref tijdens de wedstrijden Club Brugge-KV Mechelen en Lokeren-STVV. De experimenten zullen wel ‘offline’ gebeuren, waardoor de videoref nog niet zal kunnen ingrijpen. Dat heeft de KBVB net bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 34. VIDEO: Zo pakte Club Brugge de titel in een kolkend Sclessin, uitgerekend Jelle Vossen werd de Brugse verlosser (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft zich voor de vijftiende keer in de clubgeschiedenis tot Belgisch kampioen gekroond. Een 1-1-gelijkspel tegen Standard volstond...
  [naar artikel]
 35. LIVE. Kan Standard winnen op het veld van Club Brugge (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Standard trekt vanavond naar het Jan Breydelstadion, waar het de gedoodverfde kampioen Club Brugge partij geeft. Kunnen de Rouches hun opmars naar plaats twee verder zetten? Of komt blauw-zwart nog een stapje dichter bij de titel?
  [naar artikel]
 36. LIVE: Geen goals bij rust in onderhoudende klassieker, Club woest nadat het geen strafschop kreeg na tussenkomst videoref (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De match van de waarheid om de titelstrijd. Om 14u30 is Jan Breydel het schouwtoneel voor de absolute kraker tussen Club Brugge en Anderlecht. Eén...
  [naar artikel]
 37. Gent verliest derde plek aan Standard na knettergekke tweede helft (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Standard heeft het rechtstreekse duel om de derde plek tegen AA Gent gewonnen. De Rouches gingen in de Ghelamco Arena met 1-3 winnen na een opwindende tweede helft, waarin ook de videoref weer een hoofdrol speelde. De VAR keurde de gelijkmaker van Janga af, nadien miste Yaremchuk een door de videoref toegekende strafschop.
  [naar artikel]
 38. LIVE: Videoref heeft geen beeld, klassieker tussen Club en Anderlecht 20 minuten later van start (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De match van de waarheid om de titelstrijd. Om 14u30 is Jan Breydel het schouwtoneel voor de absolute kraker tussen Club Brugge en Anderlecht. Eén...
  [naar artikel]
 39. Na de 'clear errors' van de videoref: hoe moet het verder met onze arbitrage? "Er zijn belangrijke fouten gemaakt" (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge is kampioen en de Rode Duivels kunnen mathematisch nog wereldkampioen worden. Éven praat niemand meer over de videoref. Nu het stof is...
  [naar artikel]
 40. Club Brugge-Anderlecht start 20 minuten later wegens technische problemen bij videoref (06/05/2018 - Metro)
  De aftrap van de topper tussen Club Brugge en Anderlecht is met twintig minuten uitgesteld wegens technische problemen bij de videoref (VAR), zo maakte Club Brugge vandaag bekend. De wedstrijd tussen de competitieleider en de regerende landskampioen had om 14u30 afgetrapt moeten worden in een kolkend Jan Breydelstadion, het verwachte tijdstip voor de aftrap is nu 14u50. bron: Belga Het bericht Club Brugge-Anderlecht start 20 minuten later wegens technische problemen bij videoref verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Terwijl videoref Standard voordeel geeft, doet hij dat niet met Club Brugge bij bal tegen hand: “Laat refs en VAR de regels nu eens goed toepassen” (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hands of geen hands? Niet altijd even makkelijk, en al zeker niet wanneer één en dezelfde videoref, in dit geval Laurent Colemonts, twee fases in...
  [naar artikel]
 42. Verhaal van de derde hond en het been? Deze hindernissen wachten Club, Anderlecht en Standard nog in titelstrijd (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opgepast, Club Brugge. Opgepast, Anderlecht. De Rouches - 16 op 21 in de play-offs na de forfaitzege tegen Racing Genk - ruiken een stunt. Niets...
  [naar artikel]
 43. Volgend seizoen videoref in alle matchen in eerste klasse: zelfs Standard was voorstander (14/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Pro League heeft unaniem beslist om ook volgend seizoen verder te gaan met de videoref. Die zou dan meteen bij alle wedstrijden in de hoogste klasse actief zijn. Zelfs Standard, waar trainer Sa Pinto enkele weken geleden nog een vurig betoog afstak tegen de videoref, was voorstander. Voorwaarde is wel dat wereldvoetbalbond FIFA het licht op groen zet.
  [naar artikel]
 44. Terwijl ZELFDE videoref Standard voordeel geeft, doet hij dat niet met Club Brugge bij bal tegen hand: “Laat refs en VAR de regels nu eens goed toepassen” (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hands of geen hands? Niet altijd even makkelijk, en al zeker niet wanneer één en dezelfde videoref, in dit geval Laurent Colemonts, twee fases in...
  [naar artikel]
 45. Club Brugge pakt 15de landstitel (14/05/2018 - De Tijd)
  06:58 In de eerste klasse van het voetbal is Club Brugge na een 1-1 gelijkspel bij Standard Luik zeker van de titel. Club is voor de 15de keer in zijn bestaan kampioen.
  [naar artikel]
 46. LIVE (18u): Kan Club Brugge tegen Standard een vervolg breien aan sterke match tegen Charleroi? (22/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge ontvangt om 18 uur Standard op Jan Breydel. De tegenstand kijkt naarstig in de richting van de Rouches om blauw-zwart punten af te...
  [naar artikel]
 47. LIVE: GOAL! Vossen maakt er 1-1 van op aangeven van Vormer, die de bal wel met zijn arm had geraakt. Videoref greep in, maar Van Driessche keurt goal goed (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kroont Club Brugge zich vandaag tot kampioen? Blauw-zwart heeft voldoende aan een punt bij Standard om de vijftiende landstitel uit zijn...
  [naar artikel]
 48. Teleurstellende topper tussen Club Brugge en Standard levert geen winnaar op (27/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Leider Club Brugge heeft nummer twee Standard niet kunnen kloppen in het eigen Jan Breydelstadion. De Rouches kwamen al vroeg op voorsprong door een goal van Samuel Bastien en verdedigden daarna met man en macht. Vlak na rust scoorde David Okereke wel de gelijkmaker, maar aan echt grote kansen raakte geen van beide teams niet meer. Zo eindigde een teleurstellende topper op 1-1. Club Brugge behoudt drie punten voorsprong op de Luikenaars.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.