Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2020
22:42 uur

Palestijnen eisen spoedzitting van Veiligheidsraad

VRT NWS

15/05/2018 - 00:13

De Palestijnse Autoriteit eist na de protesten met tientallen doden op de Gazastrook een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. "We moeten er de recentste ontwikkelingen bespreken", zei Saeb Ereket, diplomaat en algemeen secretaris van de PLO.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geweld in Gaza – Palestijnen eisen spoedzitting van Veiligheidsraad (15/05/2018 - Metro)
  De Palestijnse Autoriteit eist na de protesten met tientallen doden op de Gazastrook een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. We moeten er de recentste ontwikkelingen bespreken, zei Saeb Ereket, diplomaat en algemeen secretaris van de PLO, maandag. De Palestijnse Autoriteit eist bescherming van het Palestijnse volk onder de Israëlische bezetting. Ook wil ze zich vanwege de Israëlische nederzettingen wenden tot het Internationale Strafhof in Den Haag. Op vraag van de Arabische golfstaat Koeweit zal de V-raad dinsdag al de kwestie bespreken. De Verenigde Staten openden maandag hun ambassade in Jeruzalem. Op de Gazastrook lokte dat gewelddadig protest uit, waarbij Israëlische soldaten 55 Palestijnen ombrachten. Ongeveer 2.800 andere raakten gewond, ongeveer de helft daarvan met schotwonden, zegt het ministerie van Gezondheid in Gaza. Het Witte Huis schuift de schuld van het geweld in de Gazastrook volledig in de schoenen van het radicaal-islamistische Hamas, dat aan de macht is in de Gazastrook. Op de vraag of de VS Israël vanwege de vele doden niet zou moeten oproepen tot meer terughoudendheid, antwoordde de woordvoerder van VS-president Donald Trump, Raj Shah, dat dit niet nodig is, omdat Hamas verantwoordelijk is. Hamas zou de situatie “op cynische wijze” uitgebuit hebben. De protesten zijn ook gericht tegen de blokkade van Gaza, die al meer dan tien jaar aan de gang is. De Palestijnen herdenken ook de vlucht en verdrijving van honderdduizenden burgers als gevolg van de oprichting van een Israëlische staat zeventig jaar geleden. bron: Belga Het bericht Geweld in Gaza – Palestijnen eisen spoedzitting van Veiligheidsraad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Geen verklaring van VN-Veiligheidsraad over crisis in Soedan na spoedzitting (12/04/2019 - Metro)
  De VN-Veiligheidsraad heeft een spoedzitting gehouden over Soedan. Na een uur gesprekken achter gesloten deuren is er geen verklaring gepubliceerd, zo is bij diplomaten vernomen. “Dit is een interne zaak”, verklaarde de ambassadeur van Koeweit, Mansour al-Otaibi, om uit te leggen dat de V-raad geen actie onderneemt. De spoedzitting kwam er op vraag van de Verenigde Staten en de vijf Europese leden van de Veiligheidsraad: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en ook België. “Wat in Soedan gebeurt, is een interne aangelegenheid”, had de Soedanese ambassadeur bij de VN, Yasir Abdelsalam, in de ochtend ook al aan de Veiligheidsraad gezegd. De militaire overgangsraad stelt zich garant dat er een civiele regering zal worden gevormd, zei hij. De dag na het wegsturen van Omar al-Bashir, die 30 jaar aan de macht was in Soedan, blijven manifestanten in Khartoem het vertrek eisen van de generaals van het regime. Bron: Belga   Het bericht Geen verklaring van VN-Veiligheidsraad over crisis in Soedan na spoedzitting verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Syrië vraagt spoedzitting Veiligheidsraad over Golanhoogte (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Syrië heeft aan de Veiligheidsraad gevraagd een spoedzitting te organiseren over de Golanhoogte. Dat melden diplomatieke bronnen.
  [naar artikel]
 4. VN-Veiligheidsraad houdt spoedzitting over Iraanse raketlancering (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De VN-Veiligheidsraad komt vandaag in spoedzitting bijeen over de raketlancering van Iran zondag. Dat hebben diplomaten gezegd. De Verenigde
  [naar artikel]
 5. VN-Veiligheidsraad houdt vanavond spoedzitting over Amerikaanse raketaanval (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag om 11.30 uur plaatselijke tijd (17.30 uur Belgische tijd) in spoedzitting bijeen om de
  [naar artikel]
 6. Spoedzitting VN-Veiligheidsraad na geweld op Tempelberg (22/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk, Zweden en Egypte hebben zaterdag om een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad verzocht in verband met het geweld in Jeruzalem. Wellicht komt die vergadering er maandag.
  [naar artikel]
 7. VS-ambassadrice verdedigt erkenning Jeruzalem tijdens spoedzitting VN-Veiligheidsraad (08/12/2017 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is in spoedzitting bijeengekomen om zich te beraden over de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om eenzijdig Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.
  [naar artikel]
 8. VN-Veiligheidsraad houdt spoedzitting over geweld in Jeruzalem (22/07/2017 - Knack)
  Frankrijk, Zweden en Egypte hebben een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad gevraagd naar aanleiding van geweld in Jeruzalem. De zitting vindt maandag plaats.
  [naar artikel]
 9. Pakistan dringt bij VN-Veiligheidsraad aan op spoedzitting over Kasjmir (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Pakistan heeft bij de VN-Veiligheidsraad aangedrongen op een spoedzitting over de betwiste regio Kasjmir. India trok enkele dagen geleden de...
  [naar artikel]
 10. VN veiligheidsraad houdt spoedzitting over geweld op Tempelberg (22/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De VN veiligheidsraad zal maandag een spoedzitting houden over het geweld op de Tempelberg. Frankrijk, Zweden en Egypte hadden daar eerder
  [naar artikel]
 11. Amerikaanse VN-ambassadrice verdedigt erkenning Jeruzalem tijdens spoedzitting Veiligheidsraad (08/12/2017 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is in spoedzitting bijeengekomen om zich te beraden over de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om eenzijdig Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.
  [naar artikel]
 12. VN-Veiligheidsraad komt in spoedzitting bijeen over vergiftigingszaak (14/03/2018 - VRT NWS)
  De VN-Veiligheidsraad komt vanavond in spoedzitting bijeen over de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion en zijn dochter in de Britse stad Salisbury. Het Verenigd Koninkrijk heeft om die bijzondere zitting gevraagd. 
  [naar artikel]
 13. Moskou roept VN-Veiligheidsraad in spoedzitting bijeen (14/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland heeft zaterdag de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedzitting bijeengeroepen na de westerse aanvallen op Syrië. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt. De VN-Raad moet het hebben over de “agressieve acties van de VS en hun bondgenoten”, aldus de Russische president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 14. Moskou roept VN-Veiligheidsraad in spoedzitting bijeen (14/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft zaterdag de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedzitting bijeengeroepen na de westerse aanvallen op Syrië. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt. De VN-Raad moet het hebben over de “agressieve acties van de VS en hun bondgenoten”, aldus de Russische president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 15. VN-Veiligheidsraad roept spoedzitting bijeen over Jeruzalem (07/12/2017 - Knack)
  Leden van de VN-Veiligheidsraad hebben een spoedzitting bijeengeroepen nadat Donald Trump had aangekondigd dat de Verenigde Staten Jeruzalem formeel zouden erkennen als de hoofdstad van Israël en dat ze er hun ambassade zouden naartoe verhuizen. Dat zegt de Zweedse delegatie bij de VN in een persbericht.
  [naar artikel]
 16. VN-Veiligheidsraad houdt maandag spoedzitting over geweld rond metaaldetectoren in Jeruzalem (22/07/2017 - Knack)
  Frankrijk, Zweden en Egypte hebben een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad gevraagd naar aanleiding van geweld in Jeruzalem. De zitting vindt maandag plaats.
  [naar artikel]
 17. Nationale veiligheidsraad in spoedzitting bijeengeroepen in Taiwan (13/01/2018 - VRT NWS)
  In Taiwan heeft president Tsai de voorbije week de nationale veiligheidsraad in spoedzitting bijeengeroepen, nadat de Volksrepubliek China eenzijdig vier nieuwe vliegtuigroutes had geopend die te dicht bij de eilandstaat komen.  
  [naar artikel]
 18. Veiligheidsraad in spoedzitting over protesten in Iran (05/01/2018 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vrijdag om 15 uur lokale tijd (21 uur Belgische tijd) een spoedzitting over de protesten in Iran.
  [naar artikel]
 19. Spoedzitting VN over Syrië (25/09/2016 - De Tijd)
  08:16 Op vraag van het Westen houdt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zondag een spoedzitting over de aanhoudende bombardementen op de Syrische stad Aleppo.
  [naar artikel]
 20. Spoedzitting VN over Jeruzalem, opnieuw twee Palestijnen gedood (22/07/2017 - De Redactie)
  Drie landen hebben een spoedzitting gevraagd over het nieuwe geweld in en om Jeruzalem, die zal maandag plaatsvinden. Intussen zijn bij geweld opnieuw twee Palestijnen gedood.
  [naar artikel]
 21. VS, Japan en Zuid-Korea vragen spoedzitting VN-Veiligheidsraad na rakettest Noord-Korea (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben samen met Japan en Zuid-Korea zondag om een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gevraagd nadat
  [naar artikel]
 22. Veiligheidsraad houdt woensdag spoedzitting over Noord-Korea (29/11/2017 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt woensdagnamiddag bijeen voor een spoedzitting. Dat meldt de Amerikaanse missie bij de VN. De zitting komt er op vraag van de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea naar aanleiding van de nieuwe rakettest door Noord-Korea.
  [naar artikel]
 23. VS pleiten bij VN voor harde sancties tegen Noord-Korea (04/09/2017 - VRT NWS)
  De VN-veiligheidsraad in spoedzitting bijeen over Noord-Korea. Dat land testte gisteren een waterstofbom, een zware kernbom. De VS, Japan, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zuid-Korea hadden gevraagd om zo'n spoedzitting. Die VN-veiligheidsraad legde vorige maand al nieuwe sancties op tegen Noord-Korea.
  [naar artikel]
 24. Rusland loopt weg uit spoedzitting Veiligheidsraad (18/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties Vitaly Churkin is weggelopen uit het spoedoverleg van de Veiligheidsraad. De Amerikaanse
  [naar artikel]
 25. VN willen geweld in Israël bedwingen (24/07/2017 - De Morgen)
  De VN-Veiligheidsraad wijdt vandaag een spoedzitting aan het geweld in Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Sinds vrijdagmiddag zijn drie Israëliërs en vijf Palestijnen omgekomen. Ook bij een aanval op de ambassade van Israël in Jordanië viel zondag een dode.
  [naar artikel]
 26. Parijs en Londen willen nieuwe spoedzitting VN over Syrië (06/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben vandaag een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gevraagd. Parijs en Londen...
  [naar artikel]
 27. Turkse aanval in Syrië wereldwijd veroordeeld: VN komt vandaag in spoedzitting bijeen (10/10/2019 - Knack)
  Turkije is aan een grond- en luchtoffensief in het noorden van Syrië begonnen. Mede op vraag van België komt er donderdag een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 28. Veiligheidsraad in spoed bijeen over Iraanse rakettest (31/01/2017 - Knack)
  De VN-Veiligheidsraad komt vandaag dinsdag in spoedzitting bijeen over een raketlancering in Iran.
  [naar artikel]
 29. Onenigheid op VN-Veiligheidsraad over aanpak Iran (05/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een spoedzitting van de Veiligheidsraad over de protesten tegen de regering in Iran heeft de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley het...
  [naar artikel]
 30. VN-Veiligheidsraad houdt spoedberaad over Iraanse raketlancering (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De VN-Veiligheidsraad komt dinsdag in spoedzitting bijeen over de raketlancering van Iran zondag. Dat hebben diplomaten gezegd.
  [naar artikel]
 31. VN-Veiligheidsraad en ISSG houden spoedvergadering over Amerikaanse raketaanval (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag om 11.30 uur plaatselijke tijd (17.30 uur Belgische tijd) in spoedzitting bijeen om de
  [naar artikel]
 32. VN-Veiligheidsraad houdt vandaag spoedberaad over Noord-Koreaanse raketlanceringen (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal vandaag op vraag van Tokio en Washington in spoedzitting bijeenkomen, zo kondigde de Amerikaanse
  [naar artikel]
 33. Israël valt Gazastrook weer aan, Syrië vraagt spoedzitting Veiligheidsraad over Golanhoogte (27/03/2019 - De Morgen)
  Israël heeft gisterenavond nieuwe aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, als vergelding voor raketten die vanuit het Palestijnse gebied naar Israël zijn geschoten. “Onze luchtmacht heeft net verschillende terreurdoelwitten van Hamas in Gaza aangevallen”, aldus het Israëlische leger in een tweet. Syrië heeft intussen aan de Veiligheidsraad gevraagd een spoedzitting te organiseren over de door Israël geannexeerde Golanhoogte. Dat melden diplomatieke bronnen.
  [naar artikel]
 34. Veiligheidsraad komt vrijdag bijeen over Iran (05/01/2018 - VRT NWS)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vanavond om 21 uur een spoedzitting over de protesten in Iran. Dat heeft de woordvoerder van de Kazachse ambassadeur bij de VN en huidig voorzitter van de raad Kairat Umarov gezegd.
  [naar artikel]
 35. VN-Veiligheidsraad vergadert over Noord-Koreaanse rakettest (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De VN-Veiligheidsraad komt vandaag in spoedzitting samen over de nieuwe ballistische rakettest afgelopen weekend van Noord-Korea. Dat heeft het
  [naar artikel]
 36. Veiligheidsraad komt vrijdag bijeen over Iran (05/01/2018 - Metro)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vrijdag om 15 uur lokale tijd (21 uur Belgische tijd) een spoedzitting over de protesten in Iran. Dat heeft de woordvoerder van de Kazachse ambassadeur bij de VN en huidig voorzitter van de raad Kairat Umarov gezegd. De zitting komt er op vraag van de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, Nikki Haley. Zij had eerder deze week al gezegd dat de VS een spoedzitting zouden eisen, zonder daarvoor een datum vast te leggen. De betogingen in Iran gingen donderdag van start in de noordoostelijke stad Masjsjad en verspreidden zich al snel in het hele land. Het protest was aanvankelijk tegen de economische situatie gericht, maar evolueerde al snel naar protest tegen de regering in Teheran. Daarbij werden onder meer overheidsgebouwen en politieposten aangevallen. Door geweld bij de manifestaties kwamen in totaal minstens 21 mensen om en werden honderden anderen gearresteerd. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 37. Spoedzitting VN-Veiligheidsraad over aanvallen op tankers (13/06/2019 - Metro)
  Op verzoek van de Verenigde Staten zal de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een spoedzitting achter gesloten deuren houden over de recente aanvallen op tankschepen in de Golf, zo hebben diplomaten laten weten. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres luidde donderdag de alarmklok over een mogelijke “grote confrontatie” in de Golfregio, nadat twee tankers schade hadden opgelopen bij wat de reders aanvallen noemden. De incidenten in de Golf van Oman, waarbij de bemanningen van de schepen geëvacueerd moesten worden, deden zich voor op een moment dat de spanningen tussen de VS en Iran toenemen. “Met diepe bezorgdheid neem ik kennis van het veiligheidsincident van vanmorgen in de Straat van Hormuz. Ik veroordeel ten zeerste elke aanval op civiele schepen”, aldus Guterres in bemerkingen aan de VN-Veiligheidsraad in New York. “Feiten moeten worden vastgesteld en verantwoordelijkheden opgehelderd. En als er iets is dat de wereld zich niet kan veroorloven, is het een grote confrontatie in de Golfregio.” Bron: Belga   Het bericht Spoedzitting VN-Veiligheidsraad over aanvallen op tankers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Spoedzitting VN-Veiligheidsraad over aanvallen op tankers (14/06/2019 - Metro)
  Op verzoek van de Verenigde Staten zal de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een spoedzitting achter gesloten deuren houden over de recente aanvallen op tankschepen in de Golf, zo hebben diplomaten laten weten. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres luidde donderdag de alarmklok over een mogelijke “grote confrontatie” in de Golfregio, nadat twee tankers schade hadden opgelopen bij wat de reders aanvallen noemden. De incidenten in de Golf van Oman, waarbij de bemanningen van de schepen geëvacueerd moesten worden, deden zich voor op een moment dat de spanningen tussen de VS en Iran toenemen. “Met diepe bezorgdheid neem ik kennis van het veiligheidsincident van vanmorgen in de Straat van Hormuz. Ik veroordeel ten zeerste elke aanval op civiele schepen”, aldus Guterres in bemerkingen aan de VN-Veiligheidsraad in New York. “Feiten moeten worden vastgesteld en verantwoordelijkheden opgehelderd. En als er iets is dat de wereld zich niet kan veroorloven, is het een grote confrontatie in de Golfregio.” Bron: Belga   Het bericht Spoedzitting VN-Veiligheidsraad over aanvallen op tankers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. VN-Veiligheidsraad vraagt Libische generaal om opmars naar Tripoli te staken (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De VN-Veiligheidsraad, die vrijdag bijeenkwam voor een spoedzitting achter gesloten deuren, heeft de Libische generaal Khalifa Haftar gevraagd om...
  [naar artikel]
 40. Israëlisch leger maakt doden en gewonden bij Mars van Terugkeer in Gazastrook (31/03/2018 - Knack)
  Israëlische soldaten hebben minstens vijftien Palestijnen gedood en meer dan 1.400 anderen verwond bij de grens van de Gazastrook, waar tienduizenden betoogden voor het recht van Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen naar huis terug te keren in wat vandaag Israël is. De balans kwam van het ministerie van Gezondheid van de Gazastrook. De VN-Veiligheidsraad houdt vrijdagavond een spoedzitting over het geweld.
  [naar artikel]
 41. Meer dan twintig Turkse militairen omgekomen bij bombardement in Syrië, Erdogan vraagt spoedzitting Veiligheidsraad (27/02/2020 - VRT NWS)
  Bij een luchtaanval in de Syrische provincie Idlib zijn zeker 22 Turkse militairen omgekomen Dat heeft de gouverneur van de zuidelijke Turkse provincie Hatay, die grenst aan Syrië, gezegd. De Turkse president Erdogan vraagt dat de VN-Veiligheidsraad in spoedzitting bijeen komt. Intussen zou de Turkse regering beslist hebben dat Turkije geen Syrische migranten meer zal tegenhouden die over land of over zee naar Europa willen trekken.
  [naar artikel]
 42. België, Duitsland en Koeweit vragen spoedzitting Veiligheidsraad over Syrië (08/05/2019 - Metro)
  België, Duitsland en Koeweit hebben een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gevraagd over de situatie in de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië. Dat is vandaag vernomen van diplomaten. De provincie is het laatste grote bolwerk van de Syrische rebellen en wordt bestookt door het Syrische leger, met de hulp van Iran en Rusland. De vergadering zou vrijdagnamiddag om 16 uur Belgische tijd achter gesloten deuren plaatsvinden, met een uiteenzetting over de humanitaire situatie in de provincie. Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad heeft zijn luchtaanvallen op de regio opgedreven. Ziekenhuizen en medische centra werden gebombardeerd, wat de reeds precaire humanitaire situatie nog schrijnender heeft gemaakt. Meer dan 150.000 mensen hebben op één week tijd de sectoren ontvlucht die nog in handen zijn van jihadisten, aldus cijfers van de VN. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gaat het om de zwaarste bombardementen in maanden. België heeft in 2019 en 2020 een zitje in de Veiligheidsraad. Bron: Belga   Het bericht België, Duitsland en Koeweit vragen spoedzitting Veiligheidsraad over Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Rusland beschuldigd van oorlogsmisdaden op speciale VN-Veiligheidsraad (26/09/2016 - Knack)
  Op een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft Rusland harde kritiek gekregen. Verschillende landen beschuldigen Moskou van oorlogsmisdaden. Ondertussen gaan de bombardementen onverminderd voort.
  [naar artikel]
 44. Raketlancering Noord-Korea unaniem veroordeeld door VN Veiligheidsraad (14/02/2017 - De Redactie)
  Veiligheidsraad was op vraag van Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea in spoedzitting bijeengekomen om de nieuwste provocatie van Noord-Korea te bespreken.
  [naar artikel]
 45. Oplopende spanningen Rusland-Oekraïne: Spoedvergadering VN-Veiligheidsraad, Kiev overweegt krijgswet (26/11/2018 - Knack)
  Als gevolg van het nieuwe conflict met Rusland in de Zee van Azov, in de Zwarte Zee, zal het Oekraïense parlement maandag tijdens een speciale zitting beslissen over de mogelijke invoering van het krijgsrecht. De VN-Veiligheidsraad komt bijeen in een spoedzitting.
  [naar artikel]
 46. Veiligheidsraad veroordeelt laatste Noord-Koreaanse raketproef (23/05/2017 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft maandag de raketproef die Noord-Korea zondag uitvoerde 'scherp veroordeeld.' Aan de vooravond van een spoedzitting gewijd aan Pyonyang werd gedreigd met strengere sancties.
  [naar artikel]
 47. België en drie andere leden VN-Veiligheidsraad eisen einde van Syrisch offensief in Idlib (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Europese leden van de VN-Veiligheidsraad, waaronder ook België, eisen dat er onmiddellijk een einde wordt gemaakt aan het offensief van de...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.